BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #833035 przez creatura
WOW! Why so pusto? Gdzie są everybody?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #833061 przez Suzi
Everybody poszły na sloneczko :lol: i wzięly ze sobą everybodzięta :silly:
No oprocz mua, bo moje everyono spi sobie smacznie w lożeczku i "pójdzie "na spacer jak sie wypsi ;)
Aaa, no i jako pełnoprawny bliźniak Leosia, wczoraj uraczył mnie nową sylabą - "Ma-Ma" :woohoo: :lol: :woohoo: :lol: :kiss: I am also lovin' it! :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #833237 przez agat
My dziś z młodym uprawialiśmy saneczkarstwo :) Nawet glebę zaliczyliśmy :P Oboje :P

Teraz piekę ciasto w razie jakby ktoś mnie jutro chciał nawiedzić :P

11 lata 3 miesiąc temu #833293 przez Azja
witam

Agat troche dużo tych mozliwych alergenów Ci lekarka podała, bądź tu człowieku mądry i co tu wykluczyc ;)

ja sie naczytałam o tych alergiach, a dzis i Jasiek miał czerwone policzki (mam nadzieje ze to po spacerku, bo zapomniaąlm go kremem posmarowac )a nie zadna alergia :S

bylismy dzis u lekarza z wynikami morfologii, lekarka powiedziała ze juz jest dobrze ale zeby jeszcze przez miesiac dawac żelazo, pytałam o sok z buraków, powiedziała ze jak bedzie chciał pic to jak najbardziej mozna podawac :)zaczac od łyżeczki, wiec jutro bedziemy robic próbe :silly:

Creo co do fotelika, to chciałabym jak najszybciej zmienic, bo Jaskowi jest juz ciasno, a jeszcze jak sie naczytałam o tych wszystkich fotelikach to wydaje mi sie ze Jasiek nie jest bezpieczny w tym w którym teraz jezdzi, co prawda duzo nie jezdzimy, ale nie chce tez zeby Mody sie zniechecil do jazdy przez ten fotelik w którym teraz jezdzi, bo troche sie złosci ze mu ciasno ;)

a w ogole jaka tu cisza ostatnio :S

11 lata 3 miesiąc temu #833325 przez Dave
mnie dzieciaki wykanczaja psychicynie i fizycznie. czytam ale nie pisze.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #833409 przez Azja
Dave nie daj sie dzieciakom :)

mnie Jasiek ostatnio wykańcza przy zmianie pieluchy :X normalnie jest masakra, wczesniej tez łątwo nie było ale teraz niczym go nie da sie zabawic, wiec po qpie pupcie myjemy w wannie, a pieluche zakładam w "locie" albo na siedząco :silly:
dzis podczas mycia pupci zaczał robic siku, jaki był zdziwiony skad ta fontanna leci :P

jutro moja mamcia ma wolne i przychodzi na "zabawy z wnuczkiem", Jasiek przy babci jest normalnie aniołkiem, nie wiem czy ma mnie po prostu dosc czy babcia ma na niego takie dobry wpływ, a ja korzystajac z okazji ide załatiwc becikowe i moze do jakiegos lumpka wskocze :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #833435 przez ilonah
Witajcie
Mnie od trzech dni bolała głowa i siły na pisane nie miałam. W pracy też mnie papierologią zawalili i nie miałam czasu ani na czytanie ani na pisanie.
U nas katarek już się kończy, policzki także już nie są czerwone, ale i tak do lekarza idziemy z Emi w czwartek, niech ją osłucha, oglądnie i pomierzy.
Nie chce się chwalć ale Emisia mówi już mama, tata, baba, pa-pa, bam (jak coś wyrzuci) oraz ma (w sensie nie ma) :)

No sporo tych możliwości Agat lekarka Wam zapodała, powodzena w szukaniu przyczyny :silly:
Dave niech moc będze z tobą :P
Zmykam spać, dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu #833440 przez Dave
wow, moj to nie mowa totalna.

a tak wogole to od wcorat Mateo ma katar:-( a mnie od wieczora tez cos chce zlapac.

wiec zmykam.

dobranoc

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833459 przez Suzi
Oj Dave, nie daj się :( , kurcze, jeszce katar do tego wszystkiego :huh:
A czym Cię wykanczają psychicznie? Bo fizycznie to sobie wyobrażam ale psychicznie? :unsure:

Azja, u nas rowniez sajgon i meksyk z przewijaniem i ubieraniem, po prostu siodme poty juz na mnie biją w trakcie, z wysilku i złości :angry: tym bardziej ze przewijak mam na wysokości, więc jak mi kiedys zanurkuje na glebę to dopieeeeero będzie :cheer:
Mam takie myśli czasami ze chyba trzebaby klienta spętać albo ogłuszyć czymś, zeby moc go spokojnie przewinąć czy przebrać. A sprytny i zwinny jest jak piskorz, nie dość ze się wije i ucieka, to jeszcze zrzuca wszystko co sięgnie i najczęściej są to niezbędne mi przedmioty, więc nie dość ze go musze trzymac to jeszcze z podłogi jednoscześnie zbieram roźności :ohmy:

Co do mowy, Miki mowi oczyiwśxie swoją pierwszą sylabę "BABA" czasem jest "PA-PA" no i doszla "MA-MA" i pojawia sie coś na ksztalt "NIE!" :P i podejrzewam, ze to będzie jedno z ulubionych słow mojego synka :silly:
To NIE , oCzywiście wysłuchał ode mnie bo to slowo często słyszy podczas wzmiankowanego przewijania i przebierania, ale i podczas jego eksploracji terenu kiedy tym komunikatem probuję odwieść Misia od lizania butow, grzebania w psiej misce, probowania szczotki do wc lub trzaskania szufladami tudzież przegryzania kabli elektyrycznych, uffffff :S

Co do alergenow, u nas potwierdziły sie moje podejrzenia co do jabłka :( po odstawieniu sokow i kaszki jaglanej Holle z jablkiem i gruszką nastąpila diametralna poprawa, takze jadłospis sie Misiowi zawęża.... :(

Aaaa, nomi mialam Wam powiedzieć, ze miał takie suche zaczerwienione placki na pleckach i brzuszku. Posmarowalam mu je ni mniej ni więcej tylko MALTANEM, bo mi został i leżał sobie w łazience. Na drugi dzień plecki i brzuszek były O NIEBO lepsze. Moze to przypadek, ale efekt podoba mi sie :blink:

Juz jest jutro ;) więc.....

DROGA SOLENIZANTKO DNIA DZISIEJSZEGO- AGATKO przyjmij zyczenia wieeeelu wspanialych chwil w rodzinnym gronie, jak najwolniej plynącego czasu na urlopie :silly: i wieele radości i macierzynskiej dumy z Adasia :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #833505 przez agat
Dziękuję bardzo :*

Z naszym uczuleniem nic nowego, tzn nowe krostki są, na brzuszku wyskoczyły :/ Jestem w kropce i nie wiem za co się wziąć :/ Jabłka na razie nie podejrzewam, bo od kiedy ma te uczulenia soczek jabłkowy pił ze 2 razy, a ostatnimi dniami w ogóle. Nie wiem, no może kupię dziś to Bebiko HA i zacznę od tego. Po kilku dniach na nowym mleku powinna być już zauważalna różnica, prawda?

Suzi obsługujesz jeszcze Mikiego na przewijaku na wysokosci? Tu hardkorówo :P Ja młodego oporządzam na rozłożonym łóżku w sypialni, ale i tam czasami kapituluję :P Opanowałam do perfekcji wycieranie dupska w locie :P Adaś mi ucieka, a ja go za nogę trzymam w górze :P A pieluchę najlepiej zakłada się na stojąco.

Ładny dzionek się zapowiada, spacerek trzeba uskutecznić :)

11 lata 3 miesiąc temu #833512 przez kaikai
Hej

Dawid tez duzo juz mowi, ma to chyba po tacie;) oprocz mowy po chinsku to mowi mama, tata, baba, nie, papa, opa. Chodzi juz sobie powoli przy chodziku pchaczu, wyciaga rece do nas i ostatnio gryzie u wszystkich kanapy i lize podlogi.

Z przewijaniem tez jest meksyk.

11 lata 3 miesiąc temu #833662 przez kaikai
Ilonko buziaczki dla Emilki :)

11 lata 3 miesiąc temu #833720 przez Suzi
EMILKO -słodkie dziewczątko, buziaki lecą do Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #833753 przez agat
Emilko śliczna, buziaczki :*
Ilonko pokaż nam laleczkę :)

Pospacerowaliśmy sobie, Adaś z apetytem zjadł krupniczek i teraz szaleje.
Zachrypnięty jest :/ Nie kaszle, kataru i temp brak, tylko ta chrypka :/

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #833884 przez ilonah
Dziekujemy za buziaki :)

Agat dla Ciebie również wszystkiego najlepszego :kiss:

Emi dziś grzeczna jest niesamowicie, ale za to w nocy dokładnie parę minut po 24 stwierdziła, że pora rozpocząć świętowanie i przez godzine wariowała w łóżeczku, wstawała, siadała, gadała, klaskała i bawiła się na całego a mi się tak spać chciało, że myślałam, że się popłacze. Ale za to później jak zasnęła to dopiero ja ją obudziłam jak do pracy sie zbierałam :)

A to dziesięciomiesięczna Emilka :woohoo:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka