- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Suzi, Creo, Anabelle i reszta!
Byłam dziś u dentysty, nie mogłyśmy namierzyć bolącego zęba, ale w sumie w dzień już mnie prawie nie bolało. Dentystka stwierdziła, ze najbardziej prawdopodobnym winowajcą jest ósemka i zalepiła siedzącą tam dziurę. W sumie mój ból głowy ostatnio mógł być powiązany z zębem, bo głowa bolała mnie po tej samej stronie co zęby. Teraz nic mnie nie boli - co za ulga

Poprasowałam, ogarnęłam kuchnię i zmykam powolutku do łóżka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Kurka kilka podejsc robilam zeby napisac ale wiecznie cos. Teraz juz w lozku jestem. Mlody sie przebudzil. Wypil flache I teraz sie wala po lozku. Mam nadzieje za zaraz odplynie gleboko I pospu. Bo juz ktoras noc z kolei mi dzieciaki daja popalic. Na zmiane sie budza a jak nie na zmiane to razem. Klona klona mu trzeba.
No I kurde kiedy ten chlop moj przespi cala noc to ja nie wiem...
Agat boski brzuchalek.
Ale mamy fajny ciazowo mamowy watek.
A co do tesciowych, teraz mnie z nia weekend czeka. Aaaaaaaaa...
Ok spadam.
Dobranoc kobietki.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Ja juz na walizkach ( nienawidzę pakowania ) niby sie jedzie na kilka dni a pakowaniaaaa

Mikus nie ulatwia tego wszystkiego, bo i na spacer trzeba bylo wyjść skoro pogoda letnia, potem caly obrządek i dopiero teraz cisza i spokój ale jakby siły ze mnie uszły, pssssssss.....
Azja - wspaniale wieści!!

U nas tez Miki jada z piosenkami z tableta, ma rytuał, ze niesie mi śliniaczek, siada na fotelik i kaze zalozyć stolik i paluszkiem pokazuje na tablet. U nas dominuje tradycja i klasyka, zadnych teletubisiow czy much. Krolują "Jada jada misie", "pieski male dwa", "my jestesmy krasnoludki", jedzie pociąg z daleka", stary niedzwiedź mocno spi" , idziemy na jagody", "dziadek farmę miał"i kaczuszki. To go zaspokaja calkowicie i nie da sie bez tych hitów zjeść, ale w sumie nie przezkadza mi to

Vika - weź tam pięścią w stół huknij, no co oni tam sobie za jaja robią? Ile Cię będą zwodzić? My tu na Milanka czekamy!!

Agat- wspolczuję bolu zęba, choc ja nie znam tego uczucia, nie bylam u dentysty parę lat, tak zeby cos naprawiać, no na kontroli bylam przed wakacjami, ale nic nie znalazla

U nas ( na kwietniowkach) szczęsliwe mamy w ciąży, zdrowe póltoraroczniaki a na lutowkach ciagle tematy chorobsk i to paskudnych, lekarstw, antybiotykow i ciągle jeszcze nikt nie zaciążył, no z wyjątkiem. Pati. Juz im kurcze wspolczuję bo ciagle ktoreś małe chore, co chiwla doslownie. A najgorzej te żłobkujące....ehhhh, oby do wiosny

A co do mojej corki, niechetnej do zabawiania brata, no coż, spodziewalam sie ze tak bedzie. Początkowy zapał okazał sie slomiany i teraz trzeba negocjować, zeby czasem go na spacerek zabrala...no ale w sumie -moje dziecko. Ja tez zawsze jak bylam kilkulatką czy nastolatką jesli w towarzystwie byl jakiś niemowlak czy taki maly brzdąc bylam najszczęsliwsza na swiecie i nie odstępowalam go ani na krok. Zabawialam, wozialm na spacer, gapilam sie na niego jeśli spał, po prostu cala bylam jego. Moze to przez moje jedynactwo a moze dlatego ze zawsze lubilam takie maluszki. Corka najwyrazniej nie wdala sie we mnie.
Kaikai -a jak Twoje corki? Chętnie zabawiają i poswiecają czas Dawidkowi? Biorą go na spacerki?
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Aa, no i zapomnialam pochwalić brzusia-piękny! Ale pewnie juz cieęęężki, nie? A jak Adaś traktuje brzuszek i rezydentkę tegoż? Kuma coś? Reaguje jakoś?
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

No i życzę Ci spokojnej ciąży, aby bez mdłości i wymiotow

Ja zaraz zbieram się na badania tag i te inne.
Kurczę Ola ma lekcje na 8. 40 nie wyrobie się z badaniami w pół godziny i muszę Dawida zabrać, a tak mi szkoda go budzić

Suzi u mnie Ola to wcale nie wychodzi z małym, bo ja nie pozwalam.
W domu zajmuje się z łaską, bo zawsze głowa ja boli, ale ja nie zmuszam, bo to moje dziecko.
Ewelina czasem wyjdzie, jak ma czas, a czasu nie ma wcale

Jej prawie w domu nie ma.
I taka mam pomoc.
Ja myślę że dziewczynki w wieku 10-12 lat więcej pomogą przy bobasie.
Nastoletnie to już mają swoje sprawy, koleżanki imprezy i fejs, a jak powiem , że na fb to siedzi zamiast mi pomóc to nagle uczy się i co mam, przeszkadzać w nauce ?

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A brzuch jakoś mi mocno nie ciąży, nie mam kiedy się nad nim rozczulać

Ale fajnie obudzić się bez żadnego bólu

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zrobiłam sobie narazie tylko tsh,f3 i 4. W czwartek za tydzień zapisałam się na wizytę do endokrynologa, w końcu. Już musiałam zebrać się, bo 19 mam wizytę u gina.
Jeszcze zapomniałam o badaniach ogólnych do gina, kiedy ja to zrobię

Chyba że P urlop weźmie.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

mamy taki bałagam w domu,że ciężko mi się skupić

U nas z jedzeniem poprawa na duży plus,

I przy czytaniu zawsze zje

Mąż ostatnio przywiózł plastikową taczkę dla Tomka, jaka radość, teraz jak pracujemy w ogródku to każdy ma swoją, bym dodała filmik ale za leniwa jestem

Agat śliczny brzusio, okrąglutki, torba spakowana?

Kaikai a czemu masz tak późno wizyty?(21)
Azja to fajnie,już jak widać bicie serduszka, spokojnej ciąży, zleci zobaczysz

Tomek jak widzi mój czy męża brzuch, to podchodzi i chce włożyć palec w dziurkę i mówi, bziuch, i potem pępę

I u nas wszystkie ulubione zabawki te co nie wolno, śrubokręty męża, to co na widoku, ale też lubi brać mi gary, ostatnio chleba pokruszył do garnka i się pytam co robisz a Tomek: biiia(d)
Takie coś planuje mu kupić:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10185748/
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185745/
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80130168/
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00130167/
www.pinkorblue.pl/Producenci/Brio/Maluch...-kolor-czarny-1.html
Może dziadki się by dorzucili

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Adaś mi dziś mega awanturę urządził na spacerze - taką z rykiem, rzucaniem się na ziemię itp. Nie wiadomo w sumie o co. Już miałam go zostawić gdzieś pod krzakiem

Madzia jaka torba?? Weź mnie nie strasz, nawet jeszcze o nie nie myślałam

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My ostatnio kupiliśmy w Ikei namiot dla Dawida

Wizyty mam tak późno bo inaczej nie dam rady, ten szpital mam daleko i z P jeździmy no a on w domu po mnie jest dopiero po 19, więc wyrabiamy się. Jeszcze Dawida kapie kolację mu dam i możemy spokojnie zostawić małego Olce.
Ta moja gin jest taka, że nawet po 21 jeszcze siedzi w przychodni

O mam ochotę na żurek

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Agat, WOW brzuń już słusznych rozmiarów, ale tylko brzuń

Jak tam Vika, na fb milczy, ależ emocje nam tu serwuje

Ok, to sie napisałam, muszę obczaić co na lekcje dziś i jeszcze ugotować kluski śląskie z dynii. Czas mi nie sprzyja.................
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
dzis chyba miesięcznica Dawidka?? buziaczki

u nas drzemka, podszykowałam obiad i chwila spokoju

Żurek?? tez mam ochote:) chyba trzeba bedzie M poprosic, ja do zup sie nie nadaje, bo zaraz cos zle zrobie

Magda super zestaw kuchenny,

Agat dobrze ze ząb nie boli

Suzi zazdraszczam wypadu nad morze

Dave niezazdroszcze wypadu do tesciowej :/
no i ciekawe jak Vika, czy w koncu zrobili jej cc??
wczoraj M wysłał tesciowej MMS ze zdjeciem z USG myslelismy ze sie nie domysli, a ona dzwoni za chwile i pyta czy sobie jaja z niej robimy?? M mowi ze nie, ze jestem w ciazy, podobno bardzo sie ucieszyła, a pierwsze co to wymysliła ze koniecnzie musimy mieszkanie zmienic, bo ona sobie nie wyobraza jak ja z 2 dzieci bede po schodach chodzic, raz ze 3 pietr, a dwa ze schody w domu hihih jak sie chce dołozyc to pewnie chetnie zmienimy mieszkanie, mi tez juz sie troche znudziło i juz bym pozmieniała

dobra spadam konczyc obiad

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Creo Ty nie zazdrosc ciazy tylko bierz męza w obroty i działac

ja z perspektywy czasu bardzo załuje ze tyle człowiek zwlekał, bo a to mieszkanie, a to praca, a to jakies tam inne rzeczy, a nie ma nic wspanialszego niz dzieci, a kasa zawsze sie znajdzie,

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Alex jak teściowa dołoży to zmieniajcie mieszkanie

Ale mi dziś młoda w brzuchu tańczy