- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nie można?? A właśnie, że można!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Remont skończony

pomału ogarniam nasz pokój bo strasznie się zakurzyło, mam nadzieję że w tym tyg M zacznie malować u nas

Gabi, lania gratulacje

Większość z Was bardzo się cieszyła z zajścia w ciążę, u mnie niestety było odwrotnie. To była wpadka, podobnie jak z pierwszym dzieckiem. Bardzo uważaliśmy, ale widać natura miała inne plany. Okres spóźniał mi się 10dni, podejrzewałam że coś jest na rzeczy, ale odrzucałam od siebie tą myśl. 17września nie mogłam spać z nerwów, ok 5rano poszłam do łazienki i zrobiłam test, dwie grube krechy pokazały się błyskawicznie. Usiadłam na podłodze i popłakałam się, ale nie ze szczęścia...

Niestety rozstęp dopadły i mnie, centralnie przy pępku, ale chrzanić to

- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dla zainteresowanych wklejam linka gazetki Biedronkowej która będzie obowiązywać od 13 maja
www.okazjum.pl/biedronka/gazetka/gazetka...3-05-2013,15858.html
mam nadzieję że wytrzymam do następnego poniedziałku bo kilka rzeczy chcę kupić

Ja na 100% będę korzystać z rocznego macierzyńskiego. co prawda te 60% w drugim półroczu troche mnie przeraża ale mimo to nie wyobrażam sobie półrocznego maleństwa do żłobka oddać albo pod opiekę mojej mamie. Wolę sama się zajmować, skoro jest taka możliwość to trzeba z niej korzystać

- aleksandraludw
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Widzę że sie mały przestój zrobił

Ja to wam powiem że sama siebie nie rozumiem ...z jednej strony chciałabym już rodzic i miec ból za sobą a z drugiej odwlekam to jak mogę...

Wczoraj mąż poszedł spac a ja myk w sexi piżamkę dla ciężarnych ,winko,nasz ulubiony serek pleśniowy,winogronko...prezencik i równo o północy do męża do sypaialni...Był w wielkim szoku do tego strasznie zaspany ale jak mnie zobaczył w takim stroju to odrazu mu sie oczy uśmiechnęły....No i wszystko cacy ,atmosferka...full romantik ...a jak miało byc ,,teges,,to sie przestraszyłam ...bo chyba z tego podniecenia zaczęłam miec skurcze...Dziwne uczucie,i jak sobie pomyślałam że po konkretnym seksiku może mnie NAPRAWDE ruszyc to sie przestraszyłam konkretnie...Finisz był tylko dla solenizanta udany ,a ja ze skurczami skonczyłam w kibelku ...bo jakoś ciężko było mi leżec a tam wyło mi wygodniej...Kurde i czego ja chce??? Przecież może by coś ruszyło...W sumie mam jeszcze czas to terminu ale gdyby sie teraz Mikuś urodził to myślę że byłby już zdrowiutki

Wez tu sie babo zrozum -sama nie wiesz czego chcesz

Jedne bzykają sie własnie często żeby poruszyc sprawe ,a ja miałam nie złą okazję i spanikowałam...

Co do strachu przed pierwszym dzieckiem -to każda to przechodzi i to normalka-ale uwierzcie że wszystko samo przychodzi...Kto jak kto ale my KOBIETY jesteśmy do tego stworzone...Wasze humorki,depresyjki tymbardziej są naturalne...przeceież wiadomo że jak zaczyna kobieta czuc że coś sie zmienia,że zaczyna byc odpowiedzialna nie tylko za siebie to musi sie martwic....Jedno jest pewne-wasze życie sie zmieni,nie raz bedziecie płakac,nie raz nie przespicie nocy,nie raz bedziecie sie modlic żeby wszystko było dobrze.....ale radosc,szczęscie,miłośc i wiele,WIEEEELEEE innych jakie da wam dziecko wynagrodzi WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie bycie matką to najważniejsza rzecz pod słoncem -jak dla mnie NIC i NIKT tego nie jest w stanie przebic !!! Mąż-owszem kocham go nad życie i dzieki niemu mam tak cudne dzieci ,ale jak to mówią róznie bywa i męża można zmienic

Mimo że MIkuś to moje drugie dziecko-strasznie sie boję jak dam rade...MOże nie tyle z samą opieką ale martwie sie jak poradzę sobie z ogarnięciem dwójki szkrabów...kiedy np.mój mąż bedzie wyjeżdżał na 4 tyg.

Pocieszam sie że jest sporo samotnych matek i dają sobie super radę-wiec dlaczego nie ja?
Troche organizacji,poznanie Mikusia i razem damy radę

Uffff ale sie napisałam...ale jak to JA

Ps.coś jeszcze miałam napisac ale nie pamietam

- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dostałam antybiotyk- Amotaks. Brała któraś kiedyś? Niby pisze, że można go brać, ale cholera wie... trochę się boję. Ale z drugiej strony wiem, że to samo raczej nie przejdzie..
Na pocieszenie kupiłam truskawki i będę jeść z bitą śmietaną

Strach przed dzieckiem? Mega się boję... nie miałam styczności z małym człowieczkiem na tyle, żeby się nim zajmować czy coś. Najlepsze jest to, że na początku chciałam, żeby mama przyjechała mi pomóc, ale im bliżej to myślę, że wolałabym sobie sama radzić.
munnecabravaciuszki słodziutkie.. Ja chciałam jutro do ciuchów jechać, bo męża mam rano w domu, ale chyba nic z tego nie będzie.wrrrr

Co do rocznego macierzyńskiego to ja zamierzam korzystać, kiedyś już pisałam dlaczego. Tak jak Karolka nie wyobrazam sobie oddac takiego maluszka do zlobka, a zostawic nie mam z kim.
Poza tym nie mam zapewnionego powrotu do firmy, bo zwinęli działalność z mojego miasta, a dojazd nie wiadomo gdzie to odpada.
Więc pójdę na roczny, potem wykorzystam urlop zaległy i się zwolnię. W międzyczasie muszę szukać czegoś.
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie mozesz się tak przejmować, weź to na luz.
Ja postanowłam się nie przejmować jeśli nie będę mogła to trudno weźmiemy oksy.
Jeśli nie dam rady karmić piersią trudno nie pierwszy dziiecior nie ostatni.
Co do urlopu ja nie chce korzystać, baaardzo lubie swoją pracę mam rewelacyjne szefostwo i nie chce im dawać okazji do zatrudniania kogoś tymczasowo na moje miejsce bo no cóż może się kazać ten ktosiu lepszy. Ja chciałąm nawet szybciej wrócić, ale mężulo nie chce tacierzyńskiego

Wczoraj w ogóle wykupiłam lekarstwo na moje paskudne dolegliwości recepte miałam ze stycznia bo wtedy miałam jeszcze nystatynę a później dostałam coś innego i teraz jak na zbawienie ta recepta się przydała. Położna pozwoliła. Zaaplikowałam i najgorsze tabletki na świecie zrobie jeszcze jedno podejście dzisiaj, może tak działa ale po żadnych mnie tak nie piekło mrowiło swędziało wszystko po ścianach mogłam chodzić. Uwaga na gyno-femidozal. Fajne rzeczy w tej biedronie

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Nie wspominając już o tym, że u niego w pracy najpierw wysyłali ich na przymusowe urlopy, a jak teraz się zrobiło ciepło to im zapowiedzieli, ze mają zapomnieć o urlopach w wakacje.
Zajebiście, nie?
W sumie to fajnie byłoby gdyby to mu wypaliło.
Asiu a Ty nie myślałaś, żeby przenieść się tam razem z nim?
aleksandraludw nie stresuj się, tylko głowa do góry. Jak Ty się denerwujesz to i maluszek niespokojny.
I tak nie masz na to wpływu, więc nie przejmuj się

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale puki mamy długi to musi jezdzic bo z polskich pensji nie mamy opcji spłacac...Achhhh kochana POLSKA !!!!!
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

To też kwestia tego że pracowałam z dziećmi dość długo i byly właśnie takimi urwisami tylko że ja do tego tak nie podchodzę. Każde dziecko ma prawo być urwisem jeśli rodzice wychowują je tak jak to się często dzieje, to efekt frustracji. Nad takim dzieckiem trzeba pracować. Podsumowując. Dla mnie nie istnieją negatywne określenia względem dzieci.
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Czekałam dwie godziny, tyle było kobiet!!

Mały waży 3700.
Rozwarcie 2cm, lekarz powiedział że wszystko TAM super, głowka bardzo nisko. Wsadził paluchy i mówi że delikatnie odkleił czop, mogę trochę krwawić. Troche mi się brzuch stawiał, narazie spokój

- ewelcia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Duuuży ten Twój Tymek

Ewelcia dziwny doktór

- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-