BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 tydzień temu #637144 przez mama89muminka
Hej

Filip, Mati buziaki dla was :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ME zdrowka dla mamy. Z tymi lekarzami to czlowieka cos trafia... :dry:

Maksiu jezeli chodzi o wizyty prywatne to ja jestem za, nawet jezeli sa drogie, moja mama jezdzi na kardiologie do Krakowa, droga tez nas tanio nie wychodzi, ale za to opieka duuuuuuuzo lepsza niz w panstwowych szpitalach czy u lekarzy. Tu juz nie chodzi o pieniadze, tylko o zdrowie.

U nas Miro cos swiruje nocami ostatnio, budzi sie z panicznym placzem, nie wiem co mu jest. Mam nadzieje ze to czasowe.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W maju maz ma urodziny, a ja nie mam pojecia co mu sprawic, prawie wszystko ma. Mysle i mysle, ale nic nie przychodzi do glowy.

To tyle u nas, pogoda nie za ciekawa, roboty pelno, a mlody wcale nie pomaga :dry:
Zmykam brac sie za zmywanie, poki teraz spi. Milego popoludnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #637174 przez Olga
No ja raczej też jestem zania,że zdrowie najważniejsze,a tym bardziej u dzieci :( Nie raz musiałam pożyczać kasę,ale jak trzeba było,to jechałam prywatnie,bo w kolejkach na nfz to pół roku,albo dłużej czekania.Właśnie dlatego uważam,że dzieci to nie tylko ciuszki i zabawki,tylko wydatki i jeszcze raz wydatki i to z latami coraz większe,napewno nie będą sie zmniejszać.Pampersy i soczki,to mały pikuś z tym,co czeka jak dziecko pójdzie do szkoły,a już jak dzieci chorują,to pieniądze nie do opisania :ohmy: Takie życie w naszej Polsce mamy niestety :( :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #637180 przez mama89muminka
Jak ja sie ciesze, ze u nas przez pierwsze lata szkoly nie musze kupowac kredek, ksiazek itp, bo u nas panstwo za to placi :P Ale za to placi sie za kazda glupote jak sie do szpotala idzie :dry: Wiec na jedno wychodzi, tyle ze stresu mniej. Takie zycie niestety...

12 lata 1 tydzień temu #637217 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #637246 przez mama89muminka
M_M dokladnie, a nie dosc, ze mily to jeszcze zrobi ci milion badan, co moim zdaniem jest bardzo wazne.

I nie dane mi nic zrobic, mlody sie obudzil i marudzi teraz... :dry:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #637252 przez km
HEJ dziewczyny u nas dzisiaj 10stopni troche wieje ale czasami swieci slonko, widze ze rozmawialyscie o ubieraniu dzieci, lusia 24 stopnie to ja bym tylko krotki rekaw ubrala i krotkie spodenki, u nas dzisiaj bylo 10 stopni czasami slonko i maly byl tylko w jeansach i bluzie, ja jakos nie lubie siebie grubo ubierac i malego tez hartuje :) U nas rzadko kiedy jets tak cieplo wiec moze dlatego ubiera sie dzieci tak lekko trzeba korzystac z tego co jest, wiec jak jets juz 15 stopni to Kacper smiga tylko w bodach z dlugim rekawem i cienkich spodenkach. Czapki juz dawno mamy pochowane tylko kaszkietowka :)

bidol super Kamcia, taka mala modnisia :lol:

mm gratuluje kolejnego zabka, fajnie ze Oliemu podoba sie na placu, my tez godzinami jestesmy na hustawce.

Filip, Mateusz buziaki dla solenizantow :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Nie mam czasu was niestety doczytac do konca, a co dopiero zapamietac, jutro wolne, ale jedziemy na zakupy, bo nie mam sie jzu w co ubrac :lol: :lol: Kacper daje niezle w kosc, nie mozna go zostawic na chwile, nie dosc ze nauczyl sie wychodzic z krzeselka do karmienia, to teraz woli w nim stawac, raz dwa odwraca sie wchodzi na siedzenie i stoi trzymajac sie oparcia, czasami sobie usiadzie na stoliczku, a jak chcemy go przypiac to jest taki placz :angry: normalnie maly oszolom :lol: :lol:

Kurde wlasnie sie zapisalam na cytologie, i mam troche stresa bo nigdy tutaj nie bylam badana ginekologicznie, nawet w ciazy, a po ciazy nie bylasm u ginka bo tu zeby pojsc do ginekologa to trzeba miec skierowanie,wszystko robi lekarz rodzinny, cytologie bedzie robic pielegniarka. Normalnie juz zapomnialam jak to jest :lol:

m&m wlasnie doczytalam o urodzinach twojego meza, moj ma urodziny w czerwcu i tez juz myslalam co mu kupic no i wymyslilam ze zasponsoruje mu tatuaz, na rece od lokcia do dloni na wewnetrznej stronie bedzie napis kacper i data urodzin i jakies tlo do tego, dzisiaj mu o tym powiedzialam i jest zachwycony :) sama tez bym sobie zrobila tylko taki maly ale jakos sie boje :) Jeszcze myslalam o wykupieniu mu jazdy samochodem sportowym porche czy cos w tym stylu na torze wyscigowym bo wiem ze tez by byl w szoku ale wygral tatuaz :lol: :lol:

Olga niesttey masz racje z wysatkami na dzieci, ale zdrowie najwazniejsze, dobrze ze tu w uk leki dla dzieci do 16 roku sa za darmo i do szkoly nic kompletnie sie nie kupuje zadnych ksiazek , cwiczen czy zeszytow, zeszyty dzieci dostaja w szkolach takie jak za czasow prl-u :lol: a do domu jak jest praca domowa to dostaja xerowki i to jest super, nie wiem czemu nie moze tak byc w Polsce, o wiele biedniejsz kraj a zdzieraja kase ze wszystkiego

12 lata 1 tydzień temu #637335 przez maksiumama
m89m kochana ja nie mowie ze mi nie zalezy na zdrowiu dzieci po tym co przeszlismy to ja ze wszystkim juz tak panikuje ze szok, ale nie stety nie stac mnie zeby jechac prywatnie nawet nie wiem czy w tym szpitalu w warszawie jest prywatna wizyta tez gdyz to szpital nie powiem zebym miala kase to napewno bym jechala ale i tak jestesmy zaporzyczeni,,
Kurde chcoialam przetrzymac blazeja do 19 ale nie dalam rady wykompalam go i nawet bez mleka mi zasnal juz:) taki zmeczony az chrapie teraz:) ale od 13 byl na nogach i nie spal czy wasze maluchy tez juz mniej w dzien spia?
U nas jest tak jak wstanie o 7 tak jak dzis to poszedl spac o 9 i spal godzine i potem mi zasnal o 12 znowu na godzine i potem chcialam go jeszcze tak o 16 uspic ale juz sie nie dalo niby spiacy byl ale zasnac nie mogl plakal a jak maks przyszedl to sie rozbudzil i koniec

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #637342 przez Olga
Ignaś zdecydowanie śpi mniej.Wstaje ok.9,pierwsze spanie jest ok 12 i trwa różnie od 2-4 godz i w zależności o której wstanie,to albo pójdzie tak o 17 na drzemkę w wózku,albo tak jak dzisiaj już nie,ale teraz to już o 20 padnie na 12-13 godz. :silly: :lol: i ta wersja mi bardzo odpowiada,bo jak drugi raz uśnie,to później potrafi iśc 21-22 spać,a tego nie lubię :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #637374 przez mloda_mamuska

12 lata 1 tydzień temu #637392 przez mama89muminka
km tez myslalam o tatuazu, tym bardziej, ze ja juz narysowalam sama dwa i moj stwierdzil ze oboje musimy miec te tatuaze. Ja narysowalam jeden, jak jeszcze nie bylam w ciazy - serce ze skrzydlami i nasze imiona (dosc oklepany schemat) i drugi jak Miro mial 3 miesiace odbilam jego stopke, obrobilam sama, dorysowalam roze i na wstegach Miro, 25.07.2012. Ja ten drugi chcialam na brzuchu (tak jakby Miro jeszcze tam byl i kopal mamuske). ALe moglabym narysowac cos jeszcze i zafundowac, tylko musze sie dowiedziec po ile u nas takie ida. Tym bardziej, ze kasy nie mam i musialabym prosic mame, zeby mi podeslala troszke. Jak nie wypali to zrobie bileciki na masaz, romantyczna kolacje itp, nie kosztuje, a noz widelec sie sprawdzi :cheer:

Maksiu zrobisz jak uwazasz, wiem ze lekko nie jest. A moj to w dzien prawie wcale nie spi, wiec i tak masz dobrze :) Miro jak wstanie o 5 to zdrzemnie sie kolo 11 (albo i nie, tak jak dzisiaj przysnal o 13, a sa i dni ze calymi dniami nie spi) to pozniej idzie spac ok. 22-23. Caly dzien musze miec oczy w d... No, tam gdzie swiatlo nie dociera... :dry:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #637424 przez Kamykowa84

12 lata 1 tydzień temu #637432 przez Kamykowa84

12 lata 1 tydzień temu #637441 przez mama89muminka
Kamyczka dzieki. Oj tam, jeden maly tatuaz nikogo nie zabil, a jak jest ladny to i nawet wstydzic sie nie trzeba :P My tak sie zbieramy z tymi tatuazami i nigdy nie ma na to czasu alo pieniedzy. Teraz patrze po finskich forach, jest dobry salon, ale ceny 150euro :dry: Pojde chyba zapytac sama, bo wszystko tez zalezy od rozmiarow. Jakies 20e by sie dalo wykombinowac, ale 150 juz ciezko :S

12 lata 1 tydzień temu #637443 przez anszka
Witajcie Kochane,
ależ się za Wami stęskniłam.
Nie mam niestety czasu i kompletnie się pogubiłam, bo mam do nadrobienia ponad 50 stron i raczej nie podołam temu zadaniu.
Może napiszecie mi w telegraficznym skrócie, co u Was i Waszych maluszków słychać, bo umieram z ciekawości.
Buziale

12 lata 1 tydzień temu #637445 przez mama89muminka
Anszka no wreszcie! Opowiadaj co u Was i prosimy o fote uaktualniajaca Wojtusia.

W telegraficznym skrocie dzieje sie duzo ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka