BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 7 miesiąc temu #740737 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #740771 przez Anna77
No to dobranoc i spokojnej nocki wszystkim życzę :) Do jutra B)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #740927 przez Olga
Hej dziewczyny.
Przywitam się i lecę z małym na miasto.Wczoraj zaglądałam kilka razy,ale stwierdziłam,że nie ma sensu później wchodzić,bo was wszystkie gdzieś wywiało i sobie odpuściłam :blink:
U nas chyba lekkie ochłodzenie :(

kamyczka wczoraj znów strasznie bolała mnie głowa,a do lekarza ciężko mi się wybrać :angry:

Anna,ale masz super pomocnika w domku :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 7 miesiąc temu #741037 przez krecik
hej dziewczyny:)

my tez tylko tak na chwileczke:)

Olga, rzeczywiście straszna posucha tutaj, ale Bidol już wychodzi, to zrobi porzadek:D

Anna77, Misiowa, dzieciaczki super:)

Kamyczka, jeszcze przeklneisz ten powrót do pracy;)

na wsi byla masakra, małemy ząbki znowu idą- już chyba cały miesiąc- darcie w nocy, w dzień nie lepej, wczoraj załapaliśmy się chyba na ostatnie tego roku grillowanie, bylismy na działeczce u kuzyna i mały tak się wyfikał , ze głowa mala:)

lece gotować mężowi obiad, musze się trez starać, bo cały tydzień jeździ z taką laską z pracy;/

milego:D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #741129 przez Misiowa
Cześć dziewczyny:)

Bardzo dziękujemy za komplementy :kiss: :kiss:

Weekend minął jak zawsze za szybko;) Wczoraj zaliczyliśmy basenik z Hanią. Trochę się zdziwiłam bo to nie pierwsza nasza wizyta na basenie a pierwszy raz zdarzyło się nam że Hania po 30 min miała sine usteczka i ząbki jej szczękały...woda była bardzo ciepła bo to specjalny oddzielny basenik dla maluchów był więc nie wiem czemu tak.

Nie mogłam się również powstrzymać i poszłam do Zary pooglądać ciuszki. I oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami;) Kupiłam już Hani kurteczkę na zimę i jestem nią zachwycona:)

Oto ona: (Kolor szary z kwiatkami)

www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-...c269276p1328479.html

Majówka gratuluje pierwszych ruchów! Ale super :)

AniaIFilip oferta ciekawa bo związana z moim pierwotnym kierunkiem studiów(informatyka) ale pieniądze niestety słabe. Wyszłoby na to że po opłaceniu opiekunki czy żłobka zostałabym z niczym:) Ja już dawno sobie postanowiłam że zostanę z Hanią do 3 latek ale powiem szczerze że chwilę się wahałam co zrobić;)

Anna ale masz super pomocnika:)) A masz jeszcze szansę na tamto stanowisko? Czu już zupełnie przepadło?

Kamyczka na pewno w końcu uda Ci się znaleźć pracę. Nie podłamuj się :kiss: :kiss:

Krecik ale Ci pozazdrościłam tego grilla ;) Ja w tym roku miałam wybitnie mało okazji na grillowanie :(

11 lata 7 miesiąc temu #741234 przez Anna77
Misiowa niestety nie mam już szans. Zatrudnili kogoś w połowie sierpnia niestety :( W ogóle u mnie w firmie się nie wesoło zrobiło.

11 lata 7 miesiąc temu #741261 przez mama89muminka
Hej mamusie

Wreszcie sie dopadlam do laptopa, w PL nie bylo czasu, a teraz po powrocie z mezem mamy ciche dni wiec nawet nie podchodzilam do neta. Wlasnie wybyl do kolegow bo juz JEGO nerwy ponosza, ciekawe bo to ja powinnam uciekac z domu zamiast jego... :dry:

Miro rosnie, zjada domowe obiadki, wreszcie doczekalismy sie zabkow, wyszly trzy jeden po drugim w tym jeden trzonowy i na tym nie koniec.
Juz ladnie sobie chodzi sam, za raczke rzadko sie zdarza, w sklepie lubi pchac wozeczek, mamy tutaj te na zakupy dla maluchow :) Poza tym na szczescie juz zdrowy. W tym tygodniu planuje jechac po zwrot pieniazkow za szpital w Polsce (nie wiem czy pisalam, zaplacilismy w sumie 520 zl za niecale dwa dni). Poza tym moj robak uwielbia wspinac sie wszedzie, ostatnio wlazl na stol w kuchni, sam sobie podsunal krzeslo i wszedl. Wchodzi tez sam do wozka, wstaje na nozki w nim i sobie kica co nie wyglada to zbyt bezpiecznie dlatego wozek chowamy do lazienki :P I ostatnio zasypia mi na podlodze, nie wiedziec czemu tak..

To tyle na razie, zmykam na chwile, odezwe sie za jakas godzinke.

11 lata 7 miesiąc temu #741431 przez krecik
och Misiowa, te ciuszki robią wraźenie:)

M89M, no nareście:D mam nadzieje, że będziesz bardziej "dostępna":)A mąż jak pójdzie do roboty, to już siły na wyjścia z kolegami nie będzie miał;)
a co Miro było, że w szpitalu wylądowaliście? ( sorki, może pisałaś ale nie kojarze:)

Bidol, zawitaliście juz do domku?

u nas pada, a Stas juz całkiem zrezygnował z popołudniowej drzemki , ale za to od 19.15 mamy spokój:D

11 lata 7 miesiąc temu #741760 przez bidol
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA co to ma byćććććććć :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

tylko mnie zabrakło i taka cisza :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

zaraz d..y nakopie kwiatków nasadze i się skończy :angry: :angry: :angry: :angry:

Krecik - jestem jestem - och jak w domu dobrze :lol: poza tym że teraz tydziń chyba będę musiała sprzątać :silly: To ile Stasio ma ząbków??
A i przed pójściem do szpitala widziałam że wstawiłaś zdjęcie Stasia - booooski jest - cudownie ubrany - napatrzeć się nie mogłam na niego :lol: :lol: :lol:

Majówka - gratulacje pierwszych ruchów maluszka- ale super?? to kiedy macie wizytę????

ja w szpitalu napatrzyłam się na takie słodziaki i stwierdzam że chce jeszcze jedno takie - za kilka lat - ale ciężko będzie Jędrulę namówić - chyba bez gwałtu się nie obędzie :S

Misiowa - Hania jest przesłodka - i jaka drobniutka się zrobiła :ohmy: nie ta dziewczynka - Co do pracy - w pełni popieram :lol: A Zare kocham - kurtka boooska
:woohoo: . Mi się dla Kamki taka marzyła www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-...c269276p1294654.html ale mam już tyle kurtek że chyba zrezygnuje :silly:

Ania - ale Mateuszek słodziak i jak super mamie pomaga - widać żę się w mamę wdał - pracuś - :lol: :lol:

Chłopek - uff - dobrze że tak tylko się to skończyło :ohmy: :kiss:

M89M - ojj z chłopami to już tak jest - szkoda nerwów :silly:

ME - co do buntów - o kurcze - mam tą amą diablice w domu :dry: w szpitalu pierwszego dnie to nie wiedziałam gdzie oczy schować :( pisk płacz - kładzenie się na podłodze - uderzanie głową i robienie z siebie ofiarę :dry: masakra :dry: ja olewam - nie patrze - robie swoje i za chwile jej przechodzi :lol:

Poza tym jest kochana :lol: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #741817 przez daners
dobry;]

odrazu sie melduje bo widze SZEFOWA przyszlA :):):)

m89m Bidol u mnie to samo :) mały pokazuje swoje "ja" :) placze piski walenie glowka prezenie sie łorany co to za okres :):)

m89m moj ost.lubi w domu siedziec sobie w wozku ;] i zaraz karze sie zapiac wiec bezpiecznie jezdzimy ;] ale tez chowam do łazienki bo wchodzi na podnozek i stoi ciekawski czekajac na mnie...

a poza tym yyyy

Bidol gooog ze jestescie juz :)

Kamyczka jak filmik przepis sie podoba teraz hmmmm.... mnie tak narazie nie urzeka i niech Anka zrobi cos z tymi skretami ahhaha :):):)

Misoowa kurteczka slodziuchna ;] my narazie sie rozgladamy... ja to niemam szans na zakupy w zarze :) ale moze cos blizej mnie bedzie ciekawego ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 7 miesiąc temu #741842 przez krecik
hej!

Bidol, dobrze, że już jesteś- wkońcu będzie porządek:) Stasiu ma chyba już z 14 ząbków:P Kurteczka wypaśna, ale cena też nie lepsza;/

Daners,
no my też w łazience chowamy, ale śmieci, bo segregujemy i tyle miejsca na kosze nie mamy;/ pozatym Staś jak chce postawić na swoim to staje w miejscu i zaczyna tupać- użycie siły jest wtedy konieczne;)

a u na spo staremu, chyba znowu sie wyspałałam, mały je tylko raz w nocy, a jak się przebudzi, to mu na spiocha daje herbatki wypije pare łyków, daje smoka iu jest spokój. Pozatym chyba robienajgorszą rzecz na świecie- jemy przed tv, najlepej jak jest muzyka, bo inaczej nie chce mi jeść, po trzech łyżkach jest rzucanie, wydzieranie łyżeczki, uciekanie...

miłego

11 lata 7 miesiąc temu #741944 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #742016 przez Misiowa
Cześć mamusie:)

Moi rodzice zabrali właśnie Hanię na plac zabaw więc mam chwilę żeby spokojnie usiąść przed komputerem :) Wczoraj rano byłyśmy na ostatnim szczepieniu na pneumokoki. I oczywiście moja pani dr zaczęła mnie namawiać na kolejne szczepienia: meningokoki i ospa ( ona ma fioła na punkcie szczepień...). Czy wy szczepicie na to? Mi się wydaje że to zdecydowanie za dużo dla takiego malucha.

Anna no to szkoda. Ale kto wie może jeszcze się coś trafi równie fajnego:)

M89m widzę że za pobyt w szpitalu liczą sobie jak za hotel;) szkoda że standardy nie te same...

Bidol super że już jesteś! Jak się czuje Kamilka? Świetna ta kurtka:) Nawet takiej nie widziałam w sklepie. Hania waży już 10 kg więc jest co dźwigać;) Generalnie to jest miłośniczką bułeczek, klusek, makaronów itp. (po mamusi) więc obawiam się że brzuszek będzie się jej powoli zaokrąglał ;)

AniaiFilip świetna na kurtka. Wygląda na bardzo cieplutką:) Bo tą co ja kupiłam to obawiam się że nie będzie za ciepła. Ale mam pod spód takie ogrodniczki ocieplane więc myślę że jakoś damy radę :)

Dziewczyny jak tak piszecie że wasze dzieci tak łobuzują to mi się trochę lżej na sercu zrobiło bo już myślałam że ja coś źle robię że ta moja Hania taka krzykaczka i awanturnica. Mam nadzieję że ten etap szybko minie ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #742405 przez bidol
Doberek :)

widać że już autorytetem nie jestem - mało kto się mnie boi i większość leci w kulki :dry:

Słoneczko, Anszka, KM, Dżasta, Dana, BasiaOlek, M_M, Olga, Saiko,.... - brak słów i (.)(.) opadają :dry:

Misiowa - 10 kg?? to Kamka 10 kg i 800 gram waży :ohmy: i to już schudła bo już 11,500 ważyła :ohmy: Teraz ma mniejszy apetyt :huh: no i przez miesiąc sporo urosła ma już 80 cm :blush:

Daners - no ja też Zary w mieście nie mam - zamawiam przez neta ;) bo niektóre ciuszki booskie mają - choć nie wszystkie :blink: no i Next - ubuuustwiam :lol: :lol:

Krecik - no właśnie cena - a ja lubie mieć dla małej kilka kurtek na zmianę - więc zakup odkładam może na wiosnę :blink:
co do jedzenia - to do niedawna Kamila ładnie jadła a teraz - hmm - zaczyna się powoli ganianie z łyżką :dry: ale lubi jeść sama - daję jej widelec i nabija sobie jedzonok na niego i je :lol:

AF - nie przejmuj się - zawsze się zacznie życzliwa osoba do skomentowania :blink: a kurtka booska ale cena powala na kolana :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #742413 przez krecik
hej:)

hahah nikt sie nie boi Bidola;)

Bidol, kilka kurtek na zime? ja mam w planach jedną, no może dwie, na "wyjścia" i gorszą na plac zabaw:)a mój Staś wczoraj jadł z mojego talerza, duża łychą, choć w swojej misecce miał to samo, wycwaniły sie dzieciaczki:P ja to do zary ostatnio chodzę pooglądać tylko;)

AiF
, mi też kurteczka się podoba, tylko, ze ja jż wlaściwie nie pamiętam jak Fifi wygląda;/

Misiowa, wygoda z tym dziadkami, jeszcze pewnie obiad ugotowany:)z tego co widzę, to wszystkie dzieciaczkie teraz takie charakterne

a ja od dzisiaj gonię męża do sprzątania, od samego rana chodzę i sprzątam po nim, ciekawe kto będzie bardziej wytrwały. Pozatym siostra przyjeżdza, jadą dzisiaj jeszcze na ktg, bo za pare dni termin:D
natomiast ja wyglądam jak w 4 miesiącu ciązy (OMG), bynajmniej dzisiaj robie torcik bezowy z malinami, bo już chyba cały tydzień za mną chodzi:D

miłego!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka