BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #746973 przez bidol
Oto Błażej - Maksia -
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #747026 przez Majowka
No z tym mowieniem to sie nie martwie. Pediatra juz nas uswiadomil, ze Lucas zacznie mowic w wieku 3lat dopiero. Ale zazdroszcze Wam!

Kamyczka, ja juz po depresji....daje mu nawet buleczki z czekolada, lepsze to niz nic:)) wszystko chce trzymac w raczce. Gryzie na male kawalki, ale nie umie polykac wiec wszystko wypluwa, ehhh szkoda gadac...

Mamamuminka, sliczny Mironek
Maksiu, Blazej to maly Cristiano Ronaldo, fajna fryzurka!

11 lata 8 miesiąc temu #747029 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #747036 przez Majowka
Dwujezyczne dzieci, w szczegolnosci chlopcy, pozniej mowia. Np. Tata jeszcze nie wypowiedzial bo mu to sie nie sklada, ja mowie na tate tatus, a tatus mowi na siebie papa, a ja go nauczylam ze papa to machanie raczka.... I badz tu madry :D

Duzo rozumie, wogole mnie, jak mowie mu ze ma poszukac tatusia, to idzie go szukac, lub na haslo autobus sie rozglada i wyciaga paluszek....ale nie mowi. Ostatnio zaczal powtarzac "nie ma" moze to jakis krok ;)

Umie pokazac jaki jest duzy i silny, fajnie to wyglada. António zeby sie pochwalic wsrod rodziny, znajomych nauczyl sie pytac go o to po polsku!!!! Hehehe

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #747038 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) Dziś w końcu wyszło słońce! Humor od razu lepszy :)

Bidol no to super że takie fajne ciuszki udaje Ci się znaleźć w lumpku. Ja ile razy bym nie poszła to i tak zawsze wyjdę z niczym. Twój inhalator wygląda rewelacyjnie :)
Ja w tym roku planuje dwa kombinezony. Jeden już mam dwuczęściowy. Spodnie miałam po córeczce kuzynki a kurtkę ostatnio dokupiłam. A drugi jednoczęściowy. Na razie rozglądałam się w smyku i parę ładnych widziałam ale niezbyt ciepłych. Te co pokazywałaś na allegro wyglądają na porządne.
My szczepiliśmy na pneumokoki - 4 dawki. Ale po roku jest mniej.

Maksiu smutne to co piszesz o tej ciotce...nie rozumiem jak można żałować takiemu maluszkowi. A Błażejek wygląda super:)

Krecik no to powodzenia dla siostry :)

ME fajnie że jesteś:) Zdrówka dla dzieciaczków. Ale masz super z Emilką :) Szkoda tylko że nie da Ci pospać dłużej ;) My jeszcze do niedawna też o 6 wstawałyśmy a dziś 9:30 :D

Majówka ale wam dobrze :) Korzystaj z pomocy dziadków i odpoczywaj:)

Kamyczka super że Dominik tak dobrze zniósł szczepienie :) Dzielny chłopak :laugh:

To już 12 a ja jeszcze kawy nie piłam :laugh: Idę to naprawić ;)

11 lata 8 miesiąc temu #747050 przez maksiumama
Bidol dziekuje za dodanie fotki,
Majowka powien ci ze moj tez malo mowi ale teraz od kad ma aparaty to jest tak powazny ze nie wiem, na wszystkoa mowi brrr ale najlepsze jest ze rozumuje wszystko, np uslyszy ze ktos chce wyjsc to on pierwszy przy drzwiach, powiem mu ze ma zaloZyc czapke zaklada a uz tak smiesznie to wyglada, ostatnio zakladal buty meza ha i skubany wie ktory na ktora noge Czasem uda mu sie spodnie zdjac:-)
Aj co do ciotki to mam jej dosc blazeja to traktuje jak by byl trendowayy ja wie ze on potrafi broic ale to jes dziecko do holery maks tez broil i co to jest ich pupilek, czasem to aman ochote usiaisc i plakac, dzis mu drzwi przwd nisem zamknela to powiedzialam chodz bo tam cie nie chca traktuje cie jaj jakiegos tredowatego, nie wiem czy to slyszala czy nie ale szkoda slow,
A blazejowi idzie gorna 2 i jedynka ake troche dziwnie bo ne dwie jedynki tylko odwrotnie,
a powiedzcie mi czy jest t bobas ktory sam nie chodzi czy tylko my jeszcze zostalismy no i co sie dzieje z Sandra,,mlodamama''

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #747088 przez Anna77
Hej Kochane, przepraszam za długą nieobecność, ale....

Od początku. W nocy z czwartku na piątek Kuba wymiotował. No i się zaczęło. Przyniósł jakąś jelitówkę. W piątek prawie cały dzień spał. W sobotę było lepiej, ale wymiotować zaczął Mati. Na szczęście szybciutko zaczęłam podawać mu elektrolity i on, w przeciwieństwie do Kuby, szybko wydobrzał. W poniedziałek ścięło B po pracy. A w nocy z poniedziałku na wtorek mnie. Wczoraj cały dzień prawie leżałam i spałam. Do tego Kamil po powrocie ze szkoły i treningu dołączył do naszego szacownego grona. Totalna masakra :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Poza tym od piątku do niedzieli Kamil miał zawody. Niektóre widziały na FB. A dla pozostałych - Międzynarodowy Puchar Nadziei Olimpijskich w Czechach. Zawodnicy z najodleglejszych zakątków się zjechali. Kamil zdobył brązowy medal na 500 mm i srebrny na 200 m. Także cały weekend miałam laptopa otwartego na stronie z wynikami, bo były podawane na bieżąco. A każdego dnia miał po trzy starty (przedbieg, półfinał i finał). Także nerwy były, no ale potem mega dumni byliśmy. No i jesteśmy nadal. Naprawdę to dla niego ogromny sukces. Mieliśmy do niego jechać w sobotę wieczorem, ale nasze rzygające dzieciaczki zmieniły nam plany ;)

Dzisiaj doglądam Kamila - śpi i dochodzi do siebie - i odpoczywam troszkę, bo jeszcze żołądek mnie pobolewa troszkę.

Przepraszam Was, że nie zdążę odpisać wszystkim, ale nie mam naprawdę jak :( Cały czas podczytuję :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #747106 przez maksiumama
Aniu zdrowka dla syna i ogromne gratulacje dla niego i dumnych rodzicow

Co do kurtek to mi sie podobaja taki
allegro.pl/92-nowa-kurtka-zimowa-minoti-...-uk-i3548643406.html
Ale to raczej nie na moja kieszen, chociaz jak maly by dostal te swiadczenie pieleg acyjne czyli te 530 a mam nadzieje ze teraz juz dostanie,to mu kupie bedzie miec raz a pozadna

11 lata 8 miesiąc temu #747393 przez Anna77
Ojej, ale cisza dzisiaj. Chyba ta szaruga za oknem nie wpływa na nas zbyt dobrze :( My jutro w domku, a w piątek rano jedziemy na weekend do Krakowa i Bochni. B ma jakieś zawody w sobotę w Bochni. Pewnie mało się będę odzywać, bo raczej laptopa nie wezmę.

Olga jak przygotowania do weekendu w Kołobrzegu :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #747452 przez Anna77
No to dobrej nocki, Mamusie :)

11 lata 8 miesiąc temu #747583 przez maksiumama
Jej jaaka tu cisza az chce sie spiewac ,,jaki tu sokoj nanana nic sie dzieje nanana...''
Az w szoku jestem ze jestem pieresza u nas od dwoch dni odcinanie. Pepowiny tzn maly dpi w lozeczku i tak przed wczorwj tzn z wtorku na srode spal do 23 bo mama schizy diostawalaze maly moze sie udusic, a z srody na dzis spal do 2 .30 ha ha juz dluzej pogoda do kitu a i w domu znowu mialam wojne bo ciociw z wujem do knie pretenske zr maly nievdostal. Antybiotyku
U

11 lata 8 miesiąc temu #747716 przez mama89muminka
Hej mamusie

Krecik Stas chyba tez niczego sobie i lobuzuje :D Powodzenia dla siostry, jak ja poszlam na wywolanie to mnie odeslali do domu :pinch: Zdrowka dla was :kiss:

ME oj biedactwa, zdrowiejcie :kiss:

Majowka to Lukas nie mowi nic jeszcze? Moze to przez dwujezykowosc, u nam Miro po polsku duzo mowi i rozumie, ale po finsku prawie wcale, wiec my mamy chyba bardziej skomplikowane wychowywanie naszych dzieci niz dzieci z polskich malzenstw... A dlaczego jedzeniowo macie problem? Nie przemeczaj sie za bardzo :kiss:

Bidol my pneumokoki mielismy chyba 3 razy. Leki niestety kosztuja, dobrze ze nie choruja dzieciaki gorzej, bo taka dobra wyplata przy gorszych chorobach to czasem za malo...

Maksiu nam tez dziwnie zeby ida, mamy juz dolne i gorne 1,2 i 4 - to juz chyba trzonowe, a klow jak nie widac tak nie ma. My juz chodzimy i to nie za raczke tylko sam, jak probuje go zlapac to mnie odpycha cwaniak maly. Nie przejmuj sie, na wszystko przyjdzie czas :)

Anna to chyba to samo co my mielsimy podczas naszego pobytu w Polsce, wszyscy po kolei... Wspolczuje bardzo :kiss: My mielismy duzo kroplowek w szpitalu dla mlodego, po szpitalu dawalam mu tylko kleik ryzowy, z lekow orosalt czy cos takiego i lacidofil. Mam nadzieje ze wszyscy juz sie czuja lepiej :kiss: Gratuluje Kamilowi! Super zdolnych masz chlopakow!

Ja wlasnie uspilam Mirona, pije kawke i odpoczywam, bo ostatnio cos sil nie mam. A tu znowu cala sterta prasowania na mnie czeka i nie wiem jak sie za to wziac teraz... Na dworzu nie bylismy od kilku dni, bo pada, cisnienie dobija... Ach, szkoda slow.

11 lata 8 miesiąc temu #747759 przez maksiumama
A ja chyba bede starac sie o mieszkanie socjslne bo juz mam dosuc wczoraj ciotka tak jak pisalsm wyzej miala pretensje ze jak bylam z malym u lekarza to nie wzielam antybiotyku a ten pojeb Ze mam isc do apteki i kupic,a najlesze to to ze ona do mnie ja jak go leczylam swoim sposobem to go wyleczylam, a ja leczyla dawala mu niby odrobine 100 procentowego sirytusu noz kurwa myslalam ze mnie szlak wezmie nawet sam maks juz nie chce z nimi rozmawiac i mieszkac buuu pyta sie mnie czy sie wyprowadzimy

11 lata 8 miesiąc temu #747765 przez mama89muminka
Maksiu pewnie, starajcie sie o mieszkanko jezeli macie taka mozliwosc, najgorzej to z taka rodzina mieszkac pod jednym dachem. A ta twoja ciotka to chyba niepowazna dziecku zeby dawac spirytus :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #747827 przez maksiumama
Aj ciekawe czy cos dostaniemy, bo w sumie ten domek jest na meza ale jak tu wytrzymac nie da sie, moj maz a po co siecodzywasz ale jak sievnue odezwe to masakra jest jeszcze gorzej

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka