- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- km
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Widze że rozmawiacie o ubrankach na zime, ja kupiłam w niedziele buciki na zime o takie i jestem bardzo zadowolona :
direct.asda.com/george/boys/shoes-boots/...1826,default,pd.html
Kurtke kupiłą już moja mam taką zieloną z futerkiem na kapturku w stylu lotnika. Kombinezon nam się nie przyda bo rok temu może przez tydzień było tylko z minus 5 a tak to na plusie, zresztą ja zawssze w samochodzie czy w sklepie rozbieram kacpra więc było by troche niewygodnie.
Co tam pozatym mąż namawia mnie na drugie dziecko bo oczywiście nie może się doczekać jak na macierzyńskim będę w domu, odrazu uświadomiłąm go że to tylko oprzez 8 miesięcy bo później wracam do pracy, a chyba nie chce siedzieć z dwójką małych dzieci w domu po pracy. Więc ustaliliśmy że jeszcze poczekamy z rok.

bidol Sliczny ten kombinezon, mi też sie wydaje że dziewczęcy, i fajnie że nie różowy

majówka wow ale super wyglądasz, ty jesteś w 5 miesiącu, ja mam taki brzuch jak się za bardzo najem

Olga super zdjęcia Ignasia na fb, ale duży chłopak.
Muszę uciekać gotować makaron do pulpetów dla małego. Miłęgo dnia, może wieczorem po pracy jeszcze zajrze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Kamyczka - no tak są też takie dzieci - ale małooo - A zmieniła byś zdanie gdyby Ci z byle powodu chorował tak jak Kamka a wcześniej Seba. Ja też obiecywałam sobie że będę małą od małego hartować itp ale moje zdanie zmieniło się diametralnie.
Seba chodził do żłobka a tak na prawdę to zapisany w nim była a 90% czasu spędzał w domu chory z nianią - i tu dodatkowy koszt bo za czesne też trzeba było płacić

Tak więc uważam że dzieci chodzące do żłobka zawsze będą bardziej narażone na infekcje a co za tym idzie będą częściej chorować niż te siedzące z nianią w domu

Mi lekarz od razu powiedział że o żłobku z Kamki zdrowiem mogę zapomnieć
KM - no nareszcie - już się zaczynałam martwić że teściowa Cię wykończyła

- MamaEmilki
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Złobek, ile ludzi tyle opinii, rzeczywiście nie wszystkie dzieci chorują, ale ja nie chce sprawdzać czy mój się znajdzie w grupie chorującej czy nie
- maksiumama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Mam juz swoje 2 aniolki nic wiecej nie trzeba
Zaczne od poczatku z prawie 3 msc temu m dostal oferte kredytu i bez zastanowienia wzielismy ZEby splacic raty i jeden kredyt ten. z banku agrikole prawie 2700 splacilismy, ok za jakis czas dzwonil pan ze m musi wyslac im 25 Zl bo cos brakuje, wyslalismy po tyg maz dzwoni i sie pyta czy beda jakies odsetki bo w umowie pisze ze jesli si spl wczesniej to w ciagu 14 dni dadza na konto a tam znowu pani mowi ze musimy wyslac 25 zl bo wtedy dostaniemy ubezpiexzenie za szybka splate, wyslalismy i pan.powiedzial.ze.od 29 sierpnia bo tal rozliczaja, w ciagu 10. dni beda pieniadze. a te ostatnie 25 zl wyslalismy 5 sierpnia wiec pieniadze powinny byc 12,09 ale pusto wiec maz dzwoni do nich i sie pyta a tam.ze jeszcze jakis.roLiczen.nie dostali i ze do konca msc beda, ok ja od.wczoraj sie co jakas godzine jak glupia loguje na konto bo moze beda pieniadze, dzis w koncu maz dzwoni do nich i sie pyta a ta ze.dzis wysylaa umowe z zakonczeniem i ze srodk i jak bede. wygenerowane czy jakos tam to beda przelane na konto, a ja sie pytam jak dlugo bede czekac a ta ze 10 dni roboczych noz ku... daje ostatni czas i ide na policje bo tak zbywac nie beda m wiecej wyda na telefo n ni to warte.
- MamaEmilki
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja jestem podobnego zdania co bidol i ME,Olga chodziła tylko do przedszkola i swoje wychorowała,a nie wyobrażam sobie żłobka.Pewnie,że to wybór każdego z nas,mi bynajmniej by serce pękło,gdybym musiała któregoś z dzieciaczków oddać do żłobka.Taka już jestem i nic na to nie poradzę,cieszę się,że mogę być z dziećmi w domu

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Zgadzam sie w 100proc, jesli jest mozliwosc niania lepsza do ukonczenia przez maluszka 3 lat.
Takim malym dzieciom nie jest potrzebna socjalizacja z rowiesnikami tylko 100proc uwagi doroslego czlowieka, mama, babcia, ostatecznie niania.
Nie wszyscy moga sobie na ten luksus pozwolic, wiec musza oddac do zlobka

Jesli chodzi o mnie, to tutaj nonstop wszyscy widza takie rozwiazanie dla Lucasa skoro bedzie w domu noworodek. Nie zgadzam sie z tym. Nie po to chcialam drugie dziecko, zeby pozbyc sie pierwszego...zapisalam Lucasa do przedszkola od przyszlego roku, ale rozwazam odpisanie...
Dzieki za komplementy brzusia dziewczyny!

Olga widzialam Wasze fotki z urlopu, fajne! Ignas jest slodki jak cukiereczek!
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Maksiu, dwa raazy czytałam, ale nic a nic nie zrozumiałam, w każdym bądź razie życze powodzenia
my jednak wylądowaliśmy dzisiaj u lekarza, bo małys ię obudzil i miał gorączke 39 st, cyt. lekarke " gardło jak ogień", byłam w szoku bo oprócz gorączki innych objawów nie zauważyłam i wkońcu mamy antybiotyk:( no przynajmniej mam nadzieje, że szybko mu przejdzie
miłego
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Krecik moj maz tez mnie wygania do pracy, glupek twierdzi ze w domu i tak nic nie robie

Bidol no z dziecmi nie ma zabawy na weselu, ale w sbote sie chociaz wybawilas?
Reszta pozniej, taki mlyn mam od kilku dni, Miro wcale nie chce spac i chyba go brzuszek boli, albo kolejne zeby mu ida, juz nie wiem. Coz, chyba dopiero w grobie sie wyspie, bo teraz nie ma na co liczyc

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

majówka bardzo podoba mi się Twoje podejście co do wychowywania dzieci.Pewnie,że łatwiej by Ci było,gdyby Lukasek był w żłobku,ale dlaczego właśnie maiłby iść taki maluszek

Maksiu ja też nie specjalnie rozumiem,co napisałaś-nie wiem o co chodzi

krecik antybiotyk szybko zadziała i będzie poprawa,a synuś nie będzie się męczył

- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Znowu mnie nie było chwilkę, ale wszystko przez wyjazd do Bydgoszczy do rodziców, gdzie urządzaliśmy Maksiowi roczek

Roczek się udał, Maks był duszą towarzystwa i był bardzo cierpliwy, jak na to ile osób wiecznie go zaczepiało i brało na ręce

W wolnej chwili Was doczytam a teraz pochwalę się kilkoma zdjęciami
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-