BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu #750922 przez km
hej dziewczyny odrazu przepraszam za moją dłuuuuuuuugą nieobecność, ale nie mam kompletnie czasu :angry: mały biega jak opętany a najgorsze jets to że wszędzie się wspina. :ohmy: nie moge go zostawić nawet na sekunde w pokoju samego bo odrazu wchodzi na sofe a później na biurko albo na fotel a z fotela na parapet itp. :angry: poprostu akrobata mi rośnie :lol: U nas wszystko ok kacper zdrowy rośnie, zębów mamy tylko 4 ale daje rade jeść schabowego czy kabanosy. Ogólnie to je prawie wszystko to co my, niestety zrezygnował już z wieczornej kaszki więc muszę kombinować z kolacją, teraz śpi więc szybko ugotowałam mu kopytka na kolacje z bułką tartą. Ja mam ten tydzień drugą zmiane więc mąż wymysla kolacje dzisiaj mu ułatwiłam sprawe, wczoraj wykazał się inwencją twórczą i zrobił kacprowi zepiekanki z serem . :) :) O teściowej już apomniałam więc powrócił normalny klimat w domu, a za miesiąc prz\ylatuje moja mam do końca roku więc będe miałą troche luzu, mąż już się nie może doczekać odrazu zapisuje się na siłownie bo w końcu będzie miał czas. Dzisija zawozi kacpra do mojej siorki bo w środy gra w piłke więc mały będzie szczęśliwy, bo uwielbia się bawić z moją 10 letnią siostrzennicą.

Widze że rozmawiacie o ubrankach na zime, ja kupiłam w niedziele buciki na zime o takie i jestem bardzo zadowolona :
direct.asda.com/george/boys/shoes-boots/...1826,default,pd.html

Kurtke kupiłą już moja mam taką zieloną z futerkiem na kapturku w stylu lotnika. Kombinezon nam się nie przyda bo rok temu może przez tydzień było tylko z minus 5 a tak to na plusie, zresztą ja zawssze w samochodzie czy w sklepie rozbieram kacpra więc było by troche niewygodnie.

Co tam pozatym mąż namawia mnie na drugie dziecko bo oczywiście nie może się doczekać jak na macierzyńskim będę w domu, odrazu uświadomiłąm go że to tylko oprzez 8 miesięcy bo później wracam do pracy, a chyba nie chce siedzieć z dwójką małych dzieci w domu po pracy. Więc ustaliliśmy że jeszcze poczekamy z rok. :lol: Jakoś nie wyobrażam sobie zostania w domu z dziećmi a zresztą nie chce żyć od pierwszego do pierwszego z jednej pensji.

bidol Sliczny ten kombinezon, mi też sie wydaje że dziewczęcy, i fajnie że nie różowy :) obiecałam sobie że jak będziemy mieć dziewczynke to zero różu. :) A ztym żłobkiem to zależy od dziecka ja chodziłąm do żłobka i nie chorowałam moja jedna siostrzenncia też i nic a druga córka siorki niesttey ciągle chorowała więc przychodziłą niańka.

majówka wow ale super wyglądasz, ty jesteś w 5 miesiącu, ja mam taki brzuch jak się za bardzo najem :lol: figura modelki.

Olga super zdjęcia Ignasia na fb, ale duży chłopak.

Muszę uciekać gotować makaron do pulpetów dla małego. Miłęgo dnia, może wieczorem po pracy jeszcze zajrze. :) obiecuje się poprawić i zaglądać częściej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #750924 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #750926 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #750934 przez bidol
Kamykowa84 napisał:

Kamyczka - no tak są też takie dzieci - ale małooo - A zmieniła byś zdanie gdyby Ci z byle powodu chorował tak jak Kamka a wcześniej Seba. Ja też obiecywałam sobie że będę małą od małego hartować itp ale moje zdanie zmieniło się diametralnie.
Seba chodził do żłobka a tak na prawdę to zapisany w nim była a 90% czasu spędzał w domu chory z nianią - i tu dodatkowy koszt bo za czesne też trzeba było płacić :blush: . Teraz do żłobka chodzi szwagra córka - do momentu pójścia do żłobka (1,5 roku) nigdy nawet kataru nie miała - a teraz non stop chora katar - problemy ze słuchem bo częste zapalenia uszu - jakiś płyn przytyka bębenki - szwagierka chce zrezygnować z pracy bo szkoda zdrowia dziecka :(
Tak więc uważam że dzieci chodzące do żłobka zawsze będą bardziej narażone na infekcje a co za tym idzie będą częściej chorować niż te siedzące z nianią w domu :silly:
Mi lekarz od razu powiedział że o żłobku z Kamki zdrowiem mogę zapomnieć

KM - no nareszcie - już się zaczynałam martwić że teściowa Cię wykończyła :blush: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #750942 przez MamaEmilki
Hej mamusie

11 lata 8 miesiąc temu #751085 przez krecik
hej dziewczyny, z tą robotą to już widze, że nie będzie tak kolorowo...nawet cv nie mogłam wysłać, bo mąż " opiekował się dzieckiem". 4 już za mną, jutro od nowa wysylam.
Złobek, ile ludzi tyle opinii, rzeczywiście nie wszystkie dzieci chorują, ale ja nie chce sprawdzać czy mój się znajdzie w grupie chorującej czy nie

11 lata 8 miesiąc temu #751149 przez maksiumama
dziewczyny. przepraszam ale nie odp bo nie mam glowy ,jesli bedIexie kiedy kolwiek brac jakis kredyt omijajcie bank credit agrikole szerokim lukiem to zlodzieje.
Zaczne od poczatku z prawie 3 msc temu m dostal oferte kredytu i bez zastanowienia wzielismy ZEby splacic raty i jeden kredyt ten. z banku agrikole prawie 2700 splacilismy, ok za jakis czas dzwonil pan ze m musi wyslac im 25 Zl bo cos brakuje, wyslalismy po tyg maz dzwoni i sie pyta czy beda jakies odsetki bo w umowie pisze ze jesli si spl wczesniej to w ciagu 14 dni dadza na konto a tam znowu pani mowi ze musimy wyslac 25 zl bo wtedy dostaniemy ubezpiexzenie za szybka splate, wyslalismy i pan.powiedzial.ze.od 29 sierpnia bo tal rozliczaja, w ciagu 10. dni beda pieniadze. a te ostatnie 25 zl wyslalismy 5 sierpnia wiec pieniadze powinny byc 12,09 ale pusto wiec maz dzwoni do nich i sie pyta a tam.ze jeszcze jakis.roLiczen.nie dostali i ze do konca msc beda, ok ja od.wczoraj sie co jakas godzine jak glupia loguje na konto bo moze beda pieniadze, dzis w koncu maz dzwoni do nich i sie pyta a ta ze.dzis wysylaa umowe z zakonczeniem i ze srodk i jak bede. wygenerowane czy jakos tam to beda przelane na konto, a ja sie pytam jak dlugo bede czekac a ta ze 10 dni roboczych noz ku... daje ostatni czas i ide na policje bo tak zbywac nie beda m wiecej wyda na telefo n ni to warte.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #751208 przez MamaEmilki

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #751239 przez Olga
Hej dziewczynk.

Ja jestem podobnego zdania co bidol i ME,Olga chodziła tylko do przedszkola i swoje wychorowała,a nie wyobrażam sobie żłobka.Pewnie,że to wybór każdego z nas,mi bynajmniej by serce pękło,gdybym musiała któregoś z dzieciaczków oddać do żłobka.Taka już jestem i nic na to nie poradzę,cieszę się,że mogę być z dziećmi w domu :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #751294 przez Majowka
MamaEmilki napisał:

Zgadzam sie w 100proc, jesli jest mozliwosc niania lepsza do ukonczenia przez maluszka 3 lat.
Takim malym dzieciom nie jest potrzebna socjalizacja z rowiesnikami tylko 100proc uwagi doroslego czlowieka, mama, babcia, ostatecznie niania.
Nie wszyscy moga sobie na ten luksus pozwolic, wiec musza oddac do zlobka :(

Jesli chodzi o mnie, to tutaj nonstop wszyscy widza takie rozwiazanie dla Lucasa skoro bedzie w domu noworodek. Nie zgadzam sie z tym. Nie po to chcialam drugie dziecko, zeby pozbyc sie pierwszego...zapisalam Lucasa do przedszkola od przyszlego roku, ale rozwazam odpisanie...

Dzieki za komplementy brzusia dziewczyny! :kiss:

Olga widzialam Wasze fotki z urlopu, fajne! Ignas jest slodki jak cukiereczek!

11 lata 8 miesiąc temu #751315 przez krecik
hej dziewczyny

Maksiu, dwa raazy czytałam, ale nic a nic nie zrozumiałam, w każdym bądź razie życze powodzenia

my jednak wylądowaliśmy dzisiaj u lekarza, bo małys ię obudzil i miał gorączke 39 st, cyt. lekarke " gardło jak ogień", byłam w szoku bo oprócz gorączki innych objawów nie zauważyłam i wkońcu mamy antybiotyk:( no przynajmniej mam nadzieje, że szybko mu przejdzie

miłego

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #751501 przez mama89muminka
Hej ja tak dzis na szybko, moze pozniej jak bede miala chwile to poczytam wiecej.

Krecik moj maz tez mnie wygania do pracy, glupek twierdzi ze w domu i tak nic nie robie :angry: Zdrowka dla Stasia :kiss:

Bidol no z dziecmi nie ma zabawy na weselu, ale w sbote sie chociaz wybawilas?

Reszta pozniej, taki mlyn mam od kilku dni, Miro wcale nie chce spac i chyba go brzuszek boli, albo kolejne zeby mu ida, juz nie wiem. Coz, chyba dopiero w grobie sie wyspie, bo teraz nie ma na co liczyc :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #751578 przez Olga
Witam się z rana.Ignaś mi dzisiaj pobudkę zrobił o 7 :( za to pewnie wcześniej pójdzie spać w południe.

majówka bardzo podoba mi się Twoje podejście co do wychowywania dzieci.Pewnie,że łatwiej by Ci było,gdyby Lukasek był w żłobku,ale dlaczego właśnie maiłby iść taki maluszek :( tylko z tego powodu,że urodzi mu się braciszek :blink: Kiedyś nasze babcie czy mamy miały dzieci rok po roku i nie oddawały do żłobka z wygody.Bardzo Cię podziwiam i wiem,że sobie super poradzisz i nie przegapisz żadnej pięknej chwili,jak rosną Twoje skarby :)

Maksiu ja też nie specjalnie rozumiem,co napisałaś-nie wiem o co chodzi :(

krecik antybiotyk szybko zadziała i będzie poprawa,a synuś nie będzie się męczył :blink: Czasem trzeba i antybiotyk podać :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #751588 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Znowu mnie nie było chwilkę, ale wszystko przez wyjazd do Bydgoszczy do rodziców, gdzie urządzaliśmy Maksiowi roczek :) Impreza szybciej nic faktycznie Maksio skończy rok bo to dopiero za 5 dni, ale musiałam zmienić termin ze wzgędu na moich teściów, którzy zrobili mi aferę, że specjalnie robię roczek w sobotę kiedy oni jadą na wesele :ohmy: :huh: Ale już mniejsza z nimi :blush:

Roczek się udał, Maks był duszą towarzystwa i był bardzo cierpliwy, jak na to ile osób wiecznie go zaczepiało i brało na ręce ;)

W wolnej chwili Was doczytam a teraz pochwalę się kilkoma zdjęciami

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 8 miesiąc temu #751597 przez Olga
agnesssa,ale Maksio przystojniak,śliczne zdjęcia i wystrój.Widać,że roczek się udał i prezenty się Maksowi podobały :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka