- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- km
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
daria- my też dzisiaj mieliśmy pobudke w nocy. Kacper ma katar i musiałam mu nos wyczyścić i tak się rozbudził że od 4 do 5:30 nie spał a ja oczywiście razem z nim, tylko że na 5:55 mam budzik nastawiony, więc kolejny dzień chodzę na rzęsach.

www.google.co.uk/search?q=weetabix&clien...x%252F%3B2818%3B1898
A na kolacje to np. kanapka z serem + danio, albo parówka plus kanapka + jogurt, albo jak wcześniej zjadł dużo owoców to samo danio, co tam jeszcze kopytka z bułką tartą.
bidol-super Kamilka, pięknie wyszłą na zdjęciu. Czasami kupuje coś na ebayu, ale rzadko bo mojej mamie nie wytłumaczysz żeby nic nie kupowała, więc już z nią nie walcze tylko czekam na paczki.
Zmykam bo jeszcze się nawet nie przebrałam po pracy, czekam aż kacper wstanie i lecimy po zakupy i na spacer, później muszę zrobić paszteciki do barszczu no i ugotować zupę, jak mi starczy dnia to jeszcze wejdę wieczorem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Co się dzieje z Anną i Słoneczkiem-zaczynam się o nie martwić,wie może coś któraś ?

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Kurcze jednak chyba Tymi kolejne zęby będzie miał,bo dziś cały dzień jest strasznie marudny i ma luźne żółte kupki.Teraz dałam mu nurofen i troszke się uspokoił wciąga jabłuszko i ogląda ze mną pierwszą miłość

Sama nie wiem czy inwestować w ten śpiworek szkoda że nie mam od kogo pożyczyć taki żeby chociaż sprawdzić jak to u nas działa.
Bidol-a można takim dzieciom dawać ogórki konserwowe?Ja jeszcze nie dawałam ja jestem taka dupa boje się dawać małemu smażonego albo ogórków itp ale chyba muszę się wkońcu przełamać

A plasterek wogóle mu nie przeszkadzał nosił sobie go ładnie i nawet w lusterku patrzył na niego i nic:)
No widzisz Bidolku jakie mamy ładne dzieci może trzeba je zeswatać hihihihi:P
- maksiumama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Mam juz swoje 2 aniolki nic wiecej nie trzeba

- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

po ochrzanie- dokończe moja poprzednia wiadomosc

u nas życie mija cudnie

po za tym tatus nauczyl Go dawac całuski

foto jak maz mnie nakieruje jak mam przeslac z tel na kompa to pokaze bo normalnie blondi jestem jakas chyba i nie potrafie drugi raz tego zrobic hahaha.
a teraz slowa do reszty

Olga- zdrowka dla rodzinki

a kubek podobno nie kapek ;/ eee to w sumie niewiem czy mam kupic czy powoli nadzorowac z prawdziwego hmmmmm...
Bidol Kamka na fotach wyglada pieknie taka sniada yyy taka pikna królewna.
Fajnnie,ze je rózne rarytaski.bo moj to owoców Noł warzywa noŁ WIEC ja tez jak Daria mam niemały dylemat co by zrobic do jedzonka...
ulubiona to pomidorówka

Daria to zacznij juz lepiej obmyslac jakie ciuszki bo lada dzien złapia was mrozy i co ;-P
- Misiowa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziś w końcu okazało się z czym mamy do czynienia. 3 dniówka! Gorączka 3 dni i dziś krostki na całym ciałku. A już się martwiłam że to się przerodzi w coś poważniejszego.
Daria ja na śniadanka zazwyczaj daje bułeczkę z szyneczką, serkiem śmietankowym, twarożkiem lub serem żółtym. Czasem ugotuję jej jajeczko a ostatnio zaczęłam jej robić kaszkę manną (taką prawdziwą nie z proszku) i dodaję do niej jabłuszko. Pycha:)Ja akurat ze śniadankami nie mam problemu u nas gorzej z obiadami...co bym nie zrobiła to Hania nie chce zjeść

Co do śpiworka to ja mam ale u nas się nie sprawdził.
Bidol Kamilka cudna:)

Daners ja mam kubek 360 i jestem z niego bardzo zadowolona. On uczy picia z prawdziwego kubka. Ja oprócz tego używam kubka doidy :
www.doidycup.pl/
Hania z niego bardzo ładnie pije:)
Pora na prawo Agaty

Olga a jaki kupiłaś kombinezon? Ja się nie mogę na żaden zdecydować.
Myślę nad takim :
www.hm.com/pl/product/08541?article=08541-B#article=08541-B
Tylko cena mi się nie podoba

- maksiumama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
wiec zapraszam do czytrania byc moze jest to troche chaotyczne, ale pierwszy raz pisze wiec wybaczcie mi to

blazej-malczuk.blogspot.com/
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"

U nas wszystko w porządku. Póki co zdrowi, ale co rusz słyszę, że licho w około nie śpi

Olga Jestem, jestem. Dzięki za troskę

Krecik zdrówka !!! A antybiotyk to nie koniec świata

Majówka mi aż dech zapiera, jak patrzę na Twoje zdjęcia. Rano idę na kolejne biegi. Pięknie wyglądasz. Podziwiam za postawę i oby więcej takich mamusiek. Fajnie że masz wsparcie w Antonio, to bezcenne. No a usypiania i tych "innych" zabiegów z Lucaskiem nie zazdroszczę, ale wszystko po polei, byle nie wszedł Ci na głowę, he he.
Agnessa ale Maksiu przystojniacha i super torcik miał. Układ ze znajomą prowadzącą żłobek jest rewelacyjny.
Co do żłobków. No niestety też nie bardzo mam dobre zdanie, zwłaszcza o publicznych. Takiego rozwiązania od początku nigdy nie brałam pod uwagę. W ogóle nie było u mnie takiej opcji. Ale czasem jest mus i tyle.
M89M no temperaturki nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że w miarę szybko uda Ci się znaleźć jakąś fajną robótkę.
Daria

MM a Ty mi lepiej napisz o co chodziło z tym niby końcem bloga, co

lusia oj ja coś wiem na temat jelitówek. Dwa tygodnie przeczołgało to cholerstwo całą naszą piątkę. Każdy po kolei odpadał.
Misiowa mam nadzieję że z Hanią już ciut lepiej. Jak ona się czuje

Daners my mamy kubek 360. Mateusz pije z niego pomiędzy posiłkami. To znaczy jak sygnalizuje, że chce pić, to mu nalewam w niego wody i daję. On sobie często zostawia go na stoliku i popija kiedy chce. A do posiłków pij z kubka Doidy cały czas. Najchętniej sam, a że w sumie w 98% pije tylko wodę, to nawet jakby się ciut polał, to nic się przecież nie stanie.
No i Bidol oj piękna i zasadnicza Kobito!!! Dobrze że choć trochę się wybawiłaś na tym weselu. Zawsze coś na oderwanie się od rzeczywistości. A co do kupowania sobie... też tak niestety do tego podchodzę od jakiegoś czasu. A ta Twoja córcia.... A jeśli chodzi o te płatki Bobovity dla dzieci, to Mati miał. Na mleku nie chciał ruszyć, ale jak mu się suche wsypie do małego kubeczka, to chodzi trzymając go w rękach po całym domu i zadowolony wsuwa wszystko.
No, to chyba tyle. Mam nadzieję, że udało mi się nadrobić troszkę

- Misiowa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Haniulka już dobrze:) Gorączka spadła i pojawiła się wysypka. Więc klasyczna 3-dniówka. Ale przyznam Ci się, że strachu się najadłam. Gorączka nie chciała spaść poniżej 37,5 i ciągle rosła. Musiałam co 4 godziny podawać na zmianę ibum i pedicetamol. Ale już całe szczęście minęło

Mówisz że Mati wisi Ci na nodze...u nas to samo. Najpierw Hania wiesza się na nodze a jak to nie pomaga to kładzie się na ziemi i WALI GŁOWA W PODŁOGĘ! Przeraża mnie to

- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Kamilka jest śliczna, mówiłam to już

Dziękujemy ciotuchny za życzenia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Misiowa faktycznie przerażające sceny opisujesz, mam nadzieję, ze Haniuli to przejdzie, wydaje mi się, że najważniejsze to udawać ze to nie działa

Słyszałam od logopedy że kubki niekapki wcale nie są takie fajne

Makas wczoraj pierwszy dzień w żłobku

Reszta może później, bo w pracy na mnie krzywo patrzą

- maksiumama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Agnessa widze e nasze chlopaki maja twkie same zabki bo jak dobrze jarze to mamsiu ma lewa jedynje i dwojke czy moze zle ?
- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*

Jej jak nas dużo wczoraj było a ile wpisów:)Fajnie zaraz jak jest o czym i ci czytać

Daners-fajnie że ci mały słodziak rośnie:)Tymi znowu robi papa, kosi kosi, a jak mu powiesz daj buźki to daje z otwartym pyszczkiem:)śmiesznie to wygląda:)Czekamy na focie:)
Misiowa-dobrze że to tylko 3dniówka mam nadzieje że u nas też się to okaże nie chce żeby mały był chory...Co do śpiworka to rzeczywiście świetny ale cena już nie taka fajna:)Jeny ja też muszę się zabrać za zimowe ciuchy.
Anna-jej ale fajnie cię tu widzieć :)ciesze się,że u was wszystko oki i że dzieci i wy już zdrowi-jelitówka to naprawdę paskuctwo! Co do nogi to Tymi też tak czasem ma że nie mogę obiadu zrobić bo wciąż wisi mi na nodze:)
Agnessa-synek piękniutki:)

Majówka-jak tam u ciebie?Jak fasolka?i już wiesz co nosisz w brzuszku?nie było mnie dwa tyg więc nie byłam na bierząco.W którym tygodniu jesteś?
Kochane jak myślicie jaki jest lepszy kombinezon dla naszych maluchów?Jedno czy dwu częściowy?
Nic trzeba brać się za porządki :/
- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Daria Ojj zdrówka dla Tymusia, mam nadzieję, ze to nic poważnego

Ja kupiłam dwuczęściowy kombinezon, ale spodnie są wysokie aż po pachy. generalnie znalazłam używany ale ponoć dobrej firmy Mariqiuta

Ciekawe jak to dzieciaki mają z tą przylepą do nogi, Maks też mi wisi na nodze jak tylko w kuchni coś próbuję zrobić, ciekawe że jak zajmuje się czymś innym to na mnie nie wisi

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

aż lepszy humorek mam widząc tyle wpisów

Maksiu - super

wstawiam
OLga - hahah - mi się jeszcze jeden synek marzy - ale to może kiedyś

zgadzam się z Tobą - odnośnie czytania

AF - ok rozejrzę się raz jeszcze za tymi kombinezonami

KM - u nas takich musli nie ma

Daria - no chyba - ja Kamce od dawna daje - ona uwielbia - jak się na piew\rwszy raz boisz to ze skórki obierz

Co do śpiworka - hmm to jak sobie wyobrażasz w zimę spanie??
Tymek non stop się rozkopuje czy tylko pare razy w nocy?? Ja bała bym się że zmarźnie i zaraz katar będzie

a na allegro kup jakiś używany
allegro.pl/posciel-i-kocyki-spiworki-do-...?buyUsed=1&limit=180
zobacz ceny dość przystępne

Daners - poważnie ?? nic nie chce - ani banana?? ani arbuza?? a w rączce?? np do talerzyka pokrojone i widelczyk w łapkę??
a Kamka już zjaśniała

Misiowa - ale koniecznie musisz przymierzyć - ja go mierzyłam Kamce ten na 12-18 duży był bardzo ale biorąc pod uwagę że zima u Nas trwa 6 miesięcy to może faktycznie lepiej wziąć większy

Dobrze że z Hanią już lepiej

Anula - no nareszcie -

Agnesssa - Maks to czysty tata

właśnie ja do Słoneczka pisałam na NK - może się odezwie - też się martwie - Kamyczka miała z nią kontakt

Kamyczka - odezwij się

a i BasiaOlek - też prace straciła i już się nie pojawiła - Basia - odezwij się

Daria - ja jedno częściowy - szlag mnie trafia jak muszę Sebie spodnie założyć i kurtkę -

Oby to tylko ząbki - Kamka przy ząbkach tak miała

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.