BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #755805 przez km
Hej , melduje się i ja po pracy, ale tylko na chwile bo muszę ten bałagan ogarnąć i coś zjeść.

daria- my też dzisiaj mieliśmy pobudke w nocy. Kacper ma katar i musiałam mu nos wyczyścić i tak się rozbudził że od 4 do 5:30 nie spał a ja oczywiście razem z nim, tylko że na 5:55 mam budzik nastawiony, więc kolejny dzień chodzę na rzęsach. :angry: Musli kupuję dla dzieci od 9 miesiąca ono jest, ale ostatnio bardziej lubi płatki pełnozairniste o takie, nie wiem czy one sa w polsce, są bardzo fajne bo się rozpuszczają w mleku więc wychodzi taka papka, dzięki temu nic się nie rozlewa.
www.google.co.uk/search?q=weetabix&clien...x%252F%3B2818%3B1898

A na kolacje to np. kanapka z serem + danio, albo parówka plus kanapka + jogurt, albo jak wcześniej zjadł dużo owoców to samo danio, co tam jeszcze kopytka z bułką tartą.

bidol-super Kamilka, pięknie wyszłą na zdjęciu. Czasami kupuje coś na ebayu, ale rzadko bo mojej mamie nie wytłumaczysz żeby nic nie kupowała, więc już z nią nie walcze tylko czekam na paczki.

Zmykam bo jeszcze się nawet nie przebrałam po pracy, czekam aż kacper wstanie i lecimy po zakupy i na spacer, później muszę zrobić paszteciki do barszczu no i ugotować zupę, jak mi starczy dnia to jeszcze wejdę wieczorem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #755841 przez Olga
Super się wchodzi na forum jak jest co czytać :blink: mój śpi już 3 godz.

Co się dzieje z Anną i Słoneczkiem-zaczynam się o nie martwić,wie może coś któraś ? :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #755921 przez Daria23
Ale wy wswzystkie daleko jesteście z ciuszkami na zime.My nie mamy ani butów ani kurtki ani czapy jednym słowem nic, a co dopiero kombinezon ulala musze się brać do roboty:).

Kurcze jednak chyba Tymi kolejne zęby będzie miał,bo dziś cały dzień jest strasznie marudny i ma luźne żółte kupki.Teraz dałam mu nurofen i troszke się uspokoił wciąga jabłuszko i ogląda ze mną pierwszą miłość:):)

Sama nie wiem czy inwestować w ten śpiworek szkoda że nie mam od kogo pożyczyć taki żeby chociaż sprawdzić jak to u nas działa.

Bidol-a można takim dzieciom dawać ogórki konserwowe?Ja jeszcze nie dawałam ja jestem taka dupa boje się dawać małemu smażonego albo ogórków itp ale chyba muszę się wkońcu przełamać:)

A plasterek wogóle mu nie przeszkadzał nosił sobie go ładnie i nawet w lusterku patrzył na niego i nic:)

No widzisz Bidolku jakie mamy ładne dzieci może trzeba je zeswatać hihihihi:P

11 lata 7 miesiąc temu #755931 przez maksiumama
My wlasnie wrocilismy od logopedy, kurde to sa 4 zajecia ale akos nie widze roznicy moze przy szybko nie wiem , w domu ciezko go namowic do cw ja mam do anii nr tel moge jej sms napisac, a i zaraz bidol wysle ci mms to wstawisz :-)

11 lata 7 miesiąc temu #756081 przez daners
Hy Hy ... Bidol ;-p wiedzialam że cos tam na rzeczy byyydzie :)
po ochrzanie- dokończe moja poprzednia wiadomosc :):)

u nas życie mija cudnie :) Fifek spi ładnie w nocy. Budzi nas kolo 7 okrzykami badz slodkim teraz takim prawdziwym zwrotem ku swojej rodzicielki ;-p heheh mama :) bosko brzmi....

po za tym tatus nauczyl Go dawac całuski :) normalnie...słodkiego mam synusia :):):)

foto jak maz mnie nakieruje jak mam przeslac z tel na kompa to pokaze bo normalnie blondi jestem jakas chyba i nie potrafie drugi raz tego zrobic hahaha.

a teraz slowa do reszty :)

Olga- zdrowka dla rodzinki :) niestety taka pogoda ze choróki przeziebienia beda nam towarzyszyc ;/ bleee.

a kubek podobno nie kapek ;/ eee to w sumie niewiem czy mam kupic czy powoli nadzorowac z prawdziwego hmmmmm...

Bidol Kamka na fotach wyglada pieknie taka sniada yyy taka pikna królewna.
Fajnnie,ze je rózne rarytaski.bo moj to owoców Noł warzywa noŁ WIEC ja tez jak Daria mam niemały dylemat co by zrobic do jedzonka...

ulubiona to pomidorówka :) Bidol parówki tez jemy. te z szynki badz sprawdzamy etykiete gdzie najwiecej mieska :)

Daria to zacznij juz lepiej obmyslac jakie ciuszki bo lada dzien złapia was mrozy i co ;-P

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #756082 przez Misiowa
Hej dziewczyny:):)

Dziś w końcu okazało się z czym mamy do czynienia. 3 dniówka! Gorączka 3 dni i dziś krostki na całym ciałku. A już się martwiłam że to się przerodzi w coś poważniejszego.

Daria ja na śniadanka zazwyczaj daje bułeczkę z szyneczką, serkiem śmietankowym, twarożkiem lub serem żółtym. Czasem ugotuję jej jajeczko a ostatnio zaczęłam jej robić kaszkę manną (taką prawdziwą nie z proszku) i dodaję do niej jabłuszko. Pycha:)Ja akurat ze śniadankami nie mam problemu u nas gorzej z obiadami...co bym nie zrobiła to Hania nie chce zjeść:(
Co do śpiworka to ja mam ale u nas się nie sprawdził.

Bidol Kamilka cudna:):)

Daners ja mam kubek 360 i jestem z niego bardzo zadowolona. On uczy picia z prawdziwego kubka. Ja oprócz tego używam kubka doidy :

www.doidycup.pl/

Hania z niego bardzo ładnie pije:)

Pora na prawo Agaty :laugh: :laugh:
Olga a jaki kupiłaś kombinezon? Ja się nie mogę na żaden zdecydować.

Myślę nad takim :
www.hm.com/pl/product/08541?article=08541-B#article=08541-B

Tylko cena mi się nie podoba ;)

11 lata 7 miesiąc temu #756087 przez maksiumama
ze wzgledu na fundacje musialam zalozyc bloga sa juz pierwsze wpisy bede starac sie pisac na biezaco mam nadzieje ze nam sie uda
wiec zapraszam do czytrania byc moze jest to troche chaotyczne, ale pierwszy raz pisze wiec wybaczcie mi to :) a tu link
blazej-malczuk.blogspot.com/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #756103 przez Anna77
Hej Kochane. Kurcze, jak ja się stęskniłam!!!! Nie krzyczcie proszę, ale nie mogę się ostatnio odnaleźć. W poprzedni weekend byliśmy w Krakowie (ale to pisałam). Do tego przez to, że moja Mama od m-ca jest w ośrodku rehablilitacyjnym, to jeżdżę do niej 3 razy w tygodniu + weekendy. A dla mnie w tygodniu to wyprawa prawie 5-6 godzinna. Najpierw odwożę Matiego do teściowej, jade do mamy, potem odbieram Matiego, a wracając odbieram Kubę z przedszkola. A My, teściowie i ośrodek Mamy to odległe od siebie krańce P-nia niestety :( Kompletnie się więc nie wyrabiam.

U nas wszystko w porządku. Póki co zdrowi, ale co rusz słyszę, że licho w około nie śpi :ohmy: Mati na cztery ząbki na dole i trzy u góry. Wychodzą my dwie dolne czwórki i jedna górna. Poza tym świetnie można się z nim dogadać i w ogóle jest kochany. Niestety coś ostatnio niechętnie bawi się sam i czasem normalnie wisi mi na nodze, żebym poszła z nim do pokoju się bawić. Każe mi się położyć na podłodze i to mu wystarcza. Śmieszny wtedy jest :silly:

Olga Jestem, jestem. Dzięki za troskę :kiss: świetnie że wyjazd do Kołobrzegu się udał, fotki widziałam oczywiście :) A co do mleka z kartonu, zdanie mamy takie samo i to nie pierwszy raz ;) Mati długo go nie dostanie.

Krecik zdrówka !!! A antybiotyk to nie koniec świata :)

Majówka mi aż dech zapiera, jak patrzę na Twoje zdjęcia. Rano idę na kolejne biegi. Pięknie wyglądasz. Podziwiam za postawę i oby więcej takich mamusiek. Fajnie że masz wsparcie w Antonio, to bezcenne. No a usypiania i tych "innych" zabiegów z Lucaskiem nie zazdroszczę, ale wszystko po polei, byle nie wszedł Ci na głowę, he he.

Agnessa ale Maksiu przystojniacha i super torcik miał. Układ ze znajomą prowadzącą żłobek jest rewelacyjny.

Co do żłobków. No niestety też nie bardzo mam dobre zdanie, zwłaszcza o publicznych. Takiego rozwiązania od początku nigdy nie brałam pod uwagę. W ogóle nie było u mnie takiej opcji. Ale czasem jest mus i tyle.

M89M no temperaturki nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że w miarę szybko uda Ci się znaleźć jakąś fajną robótkę.

Daria :kiss: :kiss: :kiss: Trzymaj się Kochana. Tragedia okropna, a ten piesek to ten mały, z którym się Tymuś bawił :unsure: Aaaa już doczytałam. Szkoda psiaka :( A może na śniadanko po prostu chlebek z czymś i tyle. Jajecznica, paróweczka, omlecik (Mateusz uwielbia) jakiś może :unsure: A Tymek na tym zdjęciu z plasterkiem wygląda na dużo starszego chłopca.

MM a Ty mi lepiej napisz o co chodziło z tym niby końcem bloga, co :angry: :ohmy: :unsure:

lusia oj ja coś wiem na temat jelitówek. Dwa tygodnie przeczołgało to cholerstwo całą naszą piątkę. Każdy po kolei odpadał.

Misiowa mam nadzieję że z Hanią już ciut lepiej. Jak ona się czuje :unsure:

Daners my mamy kubek 360. Mateusz pije z niego pomiędzy posiłkami. To znaczy jak sygnalizuje, że chce pić, to mu nalewam w niego wody i daję. On sobie często zostawia go na stoliku i popija kiedy chce. A do posiłków pij z kubka Doidy cały czas. Najchętniej sam, a że w sumie w 98% pije tylko wodę, to nawet jakby się ciut polał, to nic się przecież nie stanie.

No i Bidol oj piękna i zasadnicza Kobito!!! Dobrze że choć trochę się wybawiłaś na tym weselu. Zawsze coś na oderwanie się od rzeczywistości. A co do kupowania sobie... też tak niestety do tego podchodzę od jakiegoś czasu. A ta Twoja córcia.... A jeśli chodzi o te płatki Bobovity dla dzieci, to Mati miał. Na mleku nie chciał ruszyć, ale jak mu się suche wsypie do małego kubeczka, to chodzi trzymając go w rękach po całym domu i zadowolony wsuwa wszystko.

No, to chyba tyle. Mam nadzieję, że udało mi się nadrobić troszkę ;)

11 lata 7 miesiąc temu #756121 przez Misiowa
Anna super że jesteś:) Jeju biedulko faktycznie jesteś zabiegana :(
Haniulka już dobrze:) Gorączka spadła i pojawiła się wysypka. Więc klasyczna 3-dniówka. Ale przyznam Ci się, że strachu się najadłam. Gorączka nie chciała spaść poniżej 37,5 i ciągle rosła. Musiałam co 4 godziny podawać na zmianę ibum i pedicetamol. Ale już całe szczęście minęło :) Nie wiem tylko czemu ciągle ma biegunkę.
Mówisz że Mati wisi Ci na nodze...u nas to samo. Najpierw Hania wiesza się na nodze a jak to nie pomaga to kładzie się na ziemi i WALI GŁOWA W PODŁOGĘ! Przeraża mnie to :( Doszło już do tego że nic nie mogę w kuchni zrobić pomimo tego że mam aneks kuchenny i ciągle mnie widać. A jak siadam do komputera to zaczyna krzyczeć i walić głową w stół. Boje się że sobie coś w głowę zrobi...

11 lata 6 miesiąc temu #756220 przez agnesssa
Dzień dobry :D

Kamilka jest śliczna, mówiłam to już :unsure: :woohoo: Bo nie wiem czy się nie powatarzam za często :silly:

Dziękujemy ciotuchny za życzenia :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Misiowa
faktycznie przerażające sceny opisujesz, mam nadzieję, ze Haniuli to przejdzie, wydaje mi się, że najważniejsze to udawać ze to nie działa :huh: Chociaż wiem że to cholernie trudne zadanie :(

Słyszałam od logopedy że kubki niekapki wcale nie są takie fajne :huh: Ale sami czasami używamy :)

Makas wczoraj pierwszy dzień w żłobku :huh: Mama okazała się miękką kluchą, cały dzień prawie przepłakałam :( Maks był dzielniejszy ode mnie :blush:

Reszta może później, bo w pracy na mnie krzywo patrzą :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 6 miesiąc temu #756269 przez maksiumama
Dzien doberek, jestem. I ja u nas pogoda dzis oki wiec mys,e czy z chlopakami nie isc do cioci sie przejsc mam kawalek wiec moglabym sie wybrac, ale nad tym sie zastanowie,
Agnessa widze e nasze chlopaki maja twkie same zabki bo jak dobrze jarze to mamsiu ma lewa jedynje i dwojke czy moze zle ?

11 lata 6 miesiąc temu #756278 przez Daria23
Hej Kochane witamy sie po nocy.U nas znowu kiepsko:(Tymi obudził się o 4 rano z meeega kupą i podwyższoną temp do 37,4:(.Kurcze od rana robi rzadkie kupki i tą temperaturke ma.Ciekawe czy to od ząbków czy coś innego...Żal mo go a dziś taka piękna pogoda od rana ale jak będzie miał temperature to chyba nie wyjdziemy na dwór:(:(

Jej jak nas dużo wczoraj było a ile wpisów:)Fajnie zaraz jak jest o czym i ci czytać:)

Daners-fajnie że ci mały słodziak rośnie:)Tymi znowu robi papa, kosi kosi, a jak mu powiesz daj buźki to daje z otwartym pyszczkiem:)śmiesznie to wygląda:)Czekamy na focie:)

Misiowa-dobrze że to tylko 3dniówka mam nadzieje że u nas też się to okaże nie chce żeby mały był chory...Co do śpiworka to rzeczywiście świetny ale cena już nie taka fajna:)Jeny ja też muszę się zabrać za zimowe ciuchy.

Anna-jej ale fajnie cię tu widzieć :)ciesze się,że u was wszystko oki i że dzieci i wy już zdrowi-jelitówka to naprawdę paskuctwo! Co do nogi to Tymi też tak czasem ma że nie mogę obiadu zrobić bo wciąż wisi mi na nodze:)

Agnessa-synek piękniutki:):):)

Majówka-jak tam u ciebie?Jak fasolka?i już wiesz co nosisz w brzuszku?nie było mnie dwa tyg więc nie byłam na bierząco.W którym tygodniu jesteś?

Kochane jak myślicie jaki jest lepszy kombinezon dla naszych maluchów?Jedno czy dwu częściowy?

Nic trzeba brać się za porządki :/

11 lata 6 miesiąc temu #756286 przez agnesssa
Maksiumama Maks ma dwie dolne jedynki, a na górze ma lewą jedynkę i dwójkę :lol:

Daria Ojj zdrówka dla Tymusia, mam nadzieję, ze to nic poważnego :huh: Buziaki z otwartą buzią są takie soczyste :D Maks rzadko mi daje buziaki, ale jak już daje to właśnie takie :lol:

Ja kupiłam dwuczęściowy kombinezon, ale spodnie są wysokie aż po pachy. generalnie znalazłam używany ale ponoć dobrej firmy Mariqiuta :)
Ciekawe jak to dzieciaki mają z tą przylepą do nogi, Maks też mi wisi na nodze jak tylko w kuchni coś próbuję zrobić, ciekawe że jak zajmuje się czymś innym to na mnie nie wisi :cheer:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #756293 przez bidol
Doberek :lol: :lol: :lol: :lol:

aż lepszy humorek mam widząc tyle wpisów :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maksiu - super :lol:

wstawiam

OLga - hahah - mi się jeszcze jeden synek marzy - ale to może kiedyś :silly: a Ignaś to super facet - taki bezproblemowy :lol:

zgadzam się z Tobą - odnośnie czytania :)

AF - ok rozejrzę się raz jeszcze za tymi kombinezonami :) dziękuję :kiss: :kiss: :kiss:

KM - u nas takich musli nie ma :( a ja zazdroszczę Ci tego ebaya - na allegro wszystko drogie a w lumpku wszystko przebrane :dry:

Daria - no chyba - ja Kamce od dawna daje - ona uwielbia - jak się na piew\rwszy raz boisz to ze skórki obierz :)
Co do śpiworka - hmm to jak sobie wyobrażasz w zimę spanie??
Tymek non stop się rozkopuje czy tylko pare razy w nocy?? Ja bała bym się że zmarźnie i zaraz katar będzie :dry: a w zimę będzie chłodniej przecież :unsure: Na Twoim miejscu - tj gdybym ja stała przed takim wyborem - wstawać po kilka razy w nocy i zamartwiać się czy nie zmarzł - już bym go na siłę przyzwyczajała do śpiworka - zobaczysz jaka to wygoda :lol:
a na allegro kup jakiś używany
allegro.pl/posciel-i-kocyki-spiworki-do-...?buyUsed=1&limit=180
zobacz ceny dość przystępne :)

Daners - poważnie ?? nic nie chce - ani banana?? ani arbuza?? a w rączce?? np do talerzyka pokrojone i widelczyk w łapkę??
a Kamka już zjaśniała :dry: a była taka opalona :cheer:

Misiowa - ale koniecznie musisz przymierzyć - ja go mierzyłam Kamce ten na 12-18 duży był bardzo ale biorąc pod uwagę że zima u Nas trwa 6 miesięcy to może faktycznie lepiej wziąć większy :silly: :lol:
Dobrze że z Hanią już lepiej :) a biegunka - hmmm może skutek uboczny choroby ;)

Anula
- no nareszcie - :lol: przykro mi z powodu mamy - biedna i ona się męczy i wy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Agnesssa - Maks to czysty tata :lol: :lol: :lol: :lol: wiem że nie to chciałaś usłyszeć no ale to nie podważalny fakt :silly: może córeczka będzie do Ciebie podobna :lol: :lol: :lol: :lol: no a ze żłobkiem - hmmm to chyba normalna i dobra reakcja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: oby Maksio zdrowo się chował :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

właśnie ja do Słoneczka pisałam na NK - może się odezwie - też się martwie - Kamyczka miała z nią kontakt :S a właśnie a Kamyczka - zniknęła po dyskusji na temat żłobka - mam nadzieje że się nie obraziła :unsure: :huh:
Kamyczka - odezwij się :kiss:

a i BasiaOlek - też prace straciła i już się nie pojawiła - Basia - odezwij się :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Daria - ja jedno częściowy - szlag mnie trafia jak muszę Sebie spodnie założyć i kurtkę - :angry: :angry: :angry:
Oby to tylko ząbki - Kamka przy ząbkach tak miała :( 0
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #756321 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka