BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu #754808 przez Daria23
Hej Kochane witam się po weekendzie.W weekend mój M miał imieninki więc zrobiliśmy małą imprezke w sobote:)
U nas nocki bez zmian-trzy pobudki to minimum.:(No i ok 5 rano Tymi musowo musi przyjść do nas do łóżka bo już napewno nie zaśnie.Mam nadzieję,że to kiedyś minie bo już ok 3 tygodni trwają te pobudki:(
Do tego trzeci tydzień już mamy katar-macie coś dobrego do polecenia?bo już mam dosyć tego kataru.

Jeny u was też tak zimno rano jest?My już mamy przymrozki:(Niestety trzeba się przyzwyczajać do zimnych dni:(

Tymi ostatnio nie chce mi jeść ani kaszki ani budyniu juz nie wiem co mam mu na śniadanko robić:(

Nic Łobuz się niecierpliwi uciekam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #754854 przez agnesssa
Dzień dobry :)

U nas też tak zimno, a do tego prawie cały czas pada, jedyne pocieszenie, że jak przestaje padać na chociaż pół h to wychodzi słońce :)

Maks przesypia całe nocki, praktycznie od początku nawet jak jeszcze piersią go karmiłam, więc nie mogę narzekać. I jeszcze jest zdrowy ale nastawiam, się, że w swoje odchoruje w tym żłóbku :huh:

Misiowa Duuużżżooo zdrówka dla Haniulki :kiss: :kiss:

MM Biedny Oli się namęczy w mocy, zresztą mamusia też :huh: Obu się szybko poprawiło :kiss:

Bidoku Kamka jest cudowna :) A jak pięknie ją ubierasz :lol:

Majówka Super, że bilety już są, tylko będziesz z upałów na ziąb się przestawić :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 8 miesiąc temu #755133 przez km
hej dziewczyny, widzę że tu przez weekend była niezła cisza. My to jak zwykle na weekendzie mamy zero czasu, więc praktycznie przez dwa dni nas nie było :) , zawsze musimy do kogoś wybyć. Jejciu dzisiaj jestem padnięta po pracy, a jeszcze ie tez w sobotę i to o d 7 do 15:30 , więc mąż już jest na mnie zły, a jeszcze mu nie powiedziałam że następny tydzień będę pracować do 23 , poczekam aż będzie miał lepszy humor :silly: . mamy teraz tyle pracy że chyba do końca roku będę tak długo pracować i w soboty też :angry: , ale za dwa tygodnie przyjeżdża moja mama, więc będzie ulga :)

Daria mojemu też się już kaszki przejadły, wcześniej jadł na śniadanie i kolacje, teraz już tylko na śniadanie i to tez z dwa razy w tygodniu, woli mleko z musli. Może spróbuj mu dawać mleko z płatkami czy coś w tym stylu , mój bardzo je lubi :) . A nocek to nie zazdroszcze już się boje jak Kacprowi zaczną wychodzić zęby, bo od maja u nas jak na razie cisza.

Misiowa zdrówka, najgorsze co może być to jak takie małę dziecko ma gorączke, oby szybko mineła.

cekam aż Kacper wstanie i lecimy na zakupy, bo zostaliśmy z jedną pieluchą :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #755290 przez daners
doberek :)

witam wszystkie mamuski :)

jak mija zycie :)

dziewczyny z czego pija Wasze maluszki>? juz z kubków czy nadal butelki z ustnikiem;] ja zastanawiam sie czy warto kupic jeszcze kubek 360 hmm ma ktoras :) prosze o opinie ;]

a poza tym to faktycznei zimno sie juz robi brrr..... ale najwazniejsze kurteczki i butki juz mamy:) wiec powoli ruszylam z kupowaniem ubranek :)

Daria witaj w klubie co do katarku. Fifi ma i mama tez :):):) wiec pociagający jestesmy :)

BUUUZIACZKI DLA NASZYCH CHŁOPCZYKÓW Z OKAZJI DNIA CHLOPTASIA :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #755373 przez Olga
Hej wieczorkiem

Ignasia chyba coś rozklada choroba,dzisiaj już był marudny,z noska zaczyna kapać i pokasłuje czasem.Jutro idziemy na przegląd. :(
Marika dzisiaj pojechała na wycieczkę w góry,portfel mi się zrobił bardzo cieniutki z tego powodu,też zasmarkana,Olga też jest chora w sanatorium.Wszystkich łapie jesienna pogoda :(

agnesssa mega wielkie buziaczki dla Maksia w dniu jego święta :kiss: :kiss: :kiss:

daners ja kupiłam mies.temu ten kubek 360,ale jakoś nie korzystamy,bo Ignaś lubi tylko z niego wylewać,a najbardziej lubi swój kubeczek w kształcie butelki z ustnikiem z TT.Ten mu najlepiej podpasował :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #755543 przez bidol
Doberek

KM - a nie lepiej i taniej u Was ubrania kupować?? np na ebay -u ???

Olga - no ja tez jednoczęściowy kupię - zastanawiałam się nad tymi z REMA - co AF poleciła ale nie mam jak ich przymierzyć - a to muszę zrobić - bo ostatnio Kamili kurtkę mierzyłam w h&m i na 9-12 m wisiała na niej - na 6-9m była dobra :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: a wiadomo że kombinezon nie może być ani za luźny ani za ciasny :blink:

Zdjęcia Ignasia cudowne - ale on śliczny jest :lol: :lol: :lol: :lol:

Maksiu - cieszę się żę jakoś troszkę Ci pomogłam :kiss:

M_M - mówisz złota kobieta - czemu teściowa tak o mnie nie mówi :dry:
Biedny Oliwierek :( już niewiele zostało tych zębów na szczęście :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Majówka - aż wierzyć się niew chce że Lucasik taki łobuziak - Jak się na niego patrzy to jak na aniołka :silly: :lol: :lol: :lol:

Misiowa - dużo zdrówka dla Hani :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: już wiadomo co jej jest??

Daners
- i co i tyle - i już?? a jak zdrówko Wasze- jak Filipek - zdrowy już????my mamy ten kubek - Kamka go lubi ale to pewnie z dlatego że lubi pić - ale niestety też nim rozlewa - uderza o podłoge i sie wtedy troszkę leje ale z innymi robi to samo :dry:

Daria - u Nas już od 2 tygodni dogrzewamy mieszkanie :( co do jedzenia Kamka już od kilku miesięcy nie je kaszki - mleko raz dziennie wypija tylko 150 max- :( tylko mięsko by jadła - ziemniaki tylko pieczone - bułek nie - chleba nie - jogurtów nie - ojjj nie myślałam że tak szybko stanie się niejadkiem :angry: uwielbia ser żółty jak wcześniej wspomniałam mięso owoce i warzywa z patelni :dry: a i ogórki konserwowe :huh:

Agnesssa - ojj Dzieci to moje oczko w głowie - a Kamcia też uwielbia się stroić więc mam pole do popisu - wczoraj byłyśmy na zakupach :lol: i obłowiłyśmy się w pare ciuszków :woohoo: tzn - dla Kamki i Seby - ja nic sobie nie kupuje - i tak nikt już na mnie nie patrzy :silly:

BUZIAKI DLA MAKSIA - SPÓŹNIONE ALE SZCZERE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: 100 LAT 100 LAT - NIECH ŻYJE ŻYJE NAM :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Oby Maksio nie chorował w żłobku :kiss: Szwagierka - ta co mieszka w UK - posłała Oliwiera do przedszkola - był 1 dzień - dostał zapalenia jamy ustnej - dostał antybiotyki ale nie pomagały - piszczał z bólu nic nie je nic nie pija - pojechali jeszcze raz do szpitala bo nie było poprawy - okazało się że to podobno pryszczyca - Mały wkładał rączki do buzi i ma teraz jeszcze krosty na całych rękach - swędzą a te w buzi pękają i leci z nich krew :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: masakra- coś strasznego :( :( :( :(
Ale na Kamcie i owszem - patrzą wszyscy - zwłaszcza faceci - no i tym sposobem podrywała wczoraj studentów i to takich że ooooooh - aż mi nogi zmiękły :P a jacy mili byli - ojjj- było na co popatrzeć - Kamka wie co dobre - starych dziadów się nie czepia :blink: :lol: :lol: :lol: :lol:

I OD KAMKI BUZIAKI DLA WSZYSTKICH CHŁOPAKÓW Z OKAZJI DNIA CHŁOPAKA :kiss: :kiss:
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #755675 przez Daria23
Hej Kochane witamy się :)U nas kolejna paskudna noc wciąż kręcenie popłakiwanie aż o 1:30 mega kupa w pampersa:)Chyba go brzuszek bolał albo kręcił ale jak oczywiście go przebrałam to od lampki oczy jak 5 zł się zrobiły i chyba do 3:30 nie spał.Ech ten Tymi ale broi ostatnio po nocach.

Bidol-bardzo dziękujemy za całuski od Kamki:)Ona jest przecudna a jak zawsze ubrana pięknie:)Jak będe kiedyś miała dziewczynke to zgłoszę się po ciuszki do ciebie:P Podoba mi się twój styl:)Ale kiedy to będzie i wogóle czy będzie....:)

Km-a jakie dajesz msli małemu?Są jakieś specjalne dla dzieci czy takie dla dorosłych?

Jeny ja musze wkońcu rozejrzeć się za kurtką dla Tymka.Podobała mi się na stronie h&m taka zielona ale boje się kupywać w ciemno-bo tam nie ma rozmiarów podanych:(

Do nas przyjeżdża niedługo koleżanka na ploteczki sasasasasa:)

Olga-i co wypróbowałaś już ten śpiworek na Ignasiu?Jeny Tymi dziś miał tak zimne nóżki,bo mu się piżamka podwinęła więc go przykryłam a ten odrazu ryk krzyk i kopanie jeny ja już opadam przecież nie będe go w kombinezon ubierała zimą na noc...

11 lata 8 miesiąc temu #755680 przez bidol
Daria - no nareszcie chociaż Ty jedna piszesz :ohmy: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

ja na wszystko Ci odpowiem :P

Kamka jak zje dużo owocków na wieczór to jak ją kładę spać do daję kilka kropli espumisanu i śpi spokojnie :)
Co do kurtek z h&m to lepiej mierz - dla Kamki na 6-9 m mierzyłam i była w sam raz a na 9-12 m to się topiła - już nie wspomnę jak wyglądała w 12-18 :dry: :dry: :dry: :dry:

Spiworka - my używamy - sprawdza się dobrze - niunia ma cieplutkie nóżki - ja ją jeszcze przykrywam cieniutką kołderką :lol:
Tymek po prostu musi się przyzwyczaić do niego. Na początku też był płacz i marudzenie - ale choćby nie wiem co to i tak bym jej zakładała - bo nie wyobrażam sobie żeby była odkryta w taki ziąb w nocy :ohmy:

a te kupki może od zębów??

biedactwa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

dziękuję w imieniu Kamki :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #755681 przez Daria23
Bidolku-a jak ogarniasz śniadania i kolacje dla Kamki?co jej dajesz jak ona tki niejadek?Pytam bo ja ostatnio też na głowie zaczynam stawać.Każdy nowy pomysł się przyda:)

11 lata 8 miesiąc temu #755686 przez Daria23
Być może że od ząbków bo widze ,że go drażnią szczególnie jeden kiełek.
Ja jeszcze nie kupiłam takiego śpiworka i zastanawiam się czy warto jak on nawet pod kocem szaleje? Ale nie moge tak tego zostawić zimą przecież.A kiedy ty ją w niego wkładasz?Bo Tymi zasypia na moim łóżku ze mną i potem go przenosze po cichutku do jego pokoiku

11 lata 8 miesiąc temu #755695 przez Daria23
A tu Tymi z małym "kuku" na czole:P
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #755696 przez bidol
Daria - o zgrozo zaraz zostanę zjedzona chyba :silly: - u Nas Parówka - hmmm Kaka daje się za nie pokroić - na śniadanie daje jej te z szynki ugotowane i pokrojone w plasterki i ser żólty w kosteczkę i np pomidorek albo ogórek konserwowy w plastry - Kamila to uwielbia :ohmy:
Serek wiejski - te bobki :silly: też nawe zje - ale już bez apetytu wielkiego :(
Lubi też kiełbasę np ugotowaną na wodzie :lol: pastę jajeczną z masełkiem i pietruszką , kanapeczki ale pokrojone w kwadraciki i w talerzyku - ogólnie uwielbia jeść sama - rączką lub widelczykiem - zupki hmmm tak ooo - ale staram się jej wciskać - i męsko pod każdą postacią
Kupiłam jej takie płatki dla dzieci bobowity chyba to nawet na nie nie chce patrzeć :(
a i nieraz jogurt pitny do butelki jej wlewam bo mleka nie chce pić :(

hahah ale Tymek słodki :lol: :lol: :lol: :lol: nie zdejmował plastra???

śliczny jest - cały - nie tylko oczka :) ale fakt są piękne :woohoo:

ze śpiworkiem to ja mam łatwiej bo ja wkładam Kamkę zanoszę do pokoju macham ręką mówię pa pa i wychodzę - ona zasypia :)

11 lata 8 miesiąc temu #755764 przez maksiumama
Hej napisze i ja u nas oki po chrzcinach tez spoko,niunia wygladala slodko, majs byl. Hwile ze mna a potem moja tata przyzzedl po niego do kosciola, i dobrze nawet bo by zmarzl jak nie wiem, zimni bylo a najpierw byla msa potem chrzest dopiero,no aparaty mamy swoje, ale 125 musze doplacic, bo zle wyiczy,i,
Blazej jeszcze nie. Chodziale robi duze postepy moze w koncu sie pusci, u nas ostatnio mroZki sa m ale wiec dzis chyba do logopedy zaloze do wozka spiworek, z nowosci to tyle ze blazej ma 2 nowe zeby jedynke lewa gorna i dwojke lewa:-) no i udalo nam sie dopisac do fundacji wiec bedzie mozna zbierac pieniaZki i 1% i ogolnie wplacac, tylko porozumienia musze wyslac,no i maks xostal sie do CZD w wAwie jedziemy 11 listopada wiec ta ktora jest Z wawy bede mogla sie Spotkac, to chyba tyle lece go polozyc
A juz wiem jak bylam u sis to blazej tak sie tulil dk malutiej ze az sie lzy wciskaly,z rak od ojego taty by ja wyrwal najlepeiej az milo bylo patrzec i. Awet mysle czy sie nie postRac o maluszka takiego'ale troche watpliwosci mam

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #755767 przez Olga
Jestem i ja.
Byliśmy z Ignasiem u lekarza,bo ja to mamusia taka,że wolę iść szybciej,niż czekać na coś gorszego.I na razie infekcja wirusowa,gardełko i oskrzela czyste,tylko katarek lekki się zaczyna i stan podgorączkowy.Dostał tylko nasivin,wodę morską,clemastinum i coś na gorączkę,ale to wszystko to i tak mu od wczoraj podaję,oprócz nasivinu,bo to w ostateczności.Pod koniec tygodnia mamy przyjść do kontroli,bo to może się dopiero coś rozwinąć :( Apetyt ma na razie dobry,bo mnie to serce boli,jak mały nie chce jeść,chociaż jemu rzadko się to zdarza :blink:

Przyszedł nam dzisiaj kombinezon i jest śliczny,bardzo się cieszę,że go kupiłam :blink: teraz jeszcze dwuczęściowy jakiś poszukam,buty mamy,czapy też,ale jeszcze dokupię i możemy sezon zimowy otwierać :blink:

daria raz małemu włożyłam ten śpiworek i wytrzymał do jakiejś 3-4 i musiałam szybko zdjąć,bo nie mógł się swobodnie przekręcać,więc niewypał :( zostaje mi wstawać i przykrywać co jakiś czas :blink:

bidolek Ty jesteś stworzona do rodzenia dzieci-takie masz śliczne te dzieciątka :)

Dobrze,że Ignaś uwielbia swoją butlę,to już rytuał się zrobił,rano mówię,Ignaś będziesz oglądał bajeczkę,a mama zrobi mleko,a on woła taaak :blink: i czeka na poduszkach wysoko,prawie na pół siedząco za butlą,wieczorem po kąpaniu to samo,więc z kolacją i śniadaniem nie mam problemów.Parówki też Ignaś lubi,ale zazwyczaj je po drzemce i bardzo lubi kaszę z sosem i pulpecikami,to chyba za mną,bo ja kaszę uwielbiam,a ziemniaków nie lubię :P zupy je codziennie i raczej wszystkie,nie ma,że coś mu nie smakuje,ale chyba kwaśne woli :blink: jogurt albo danio też codziennie :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu #755780 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka