BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 2 miesiąc temu #835753 przez Olga
majówka no faktycznie,teraz to lepiej być w pogotowiu,bo z drugim dzieckiem może być szybciutko,a wody mogą się sączyć :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835871 przez Anna77
Daria to przecież żaden kłopot. Pocztę mam po drodze do Tesco, które jest na moim osiedlu :)

A my wiosennych ciuszków trochę znajdziemy. Fakt, muszę sprawdzić jak wyglądamy z bucikami. Większość mam jeszcze po Kubie, bo wracają do mnie od dzieci mojego brata. Część bez sentymentu wywalam, bo albo są już sponiewierane, albo mi się nie podobają już, ale dużo mi zostało. Nie szaleję z zakupami. Jak wrócę do pracy, to będzie kaska na ciuszki :blink:

Jak tylko u B się wykrystalizuje, to wracam do pracy. Może nawet przed wakacjami. Czasem jak się przejdę po jednej, czy dwóch galeriach i zobaczę co miałabym ochotę kupić, przekonanie o konieczności powrotu do pracy jest coraz silniejsze. Muszę zacząć myśleć o opiekunce.

Olga dobrze, że się trzymasz, a Rafałowi też pewnie szybciutko przejdzie.

Krecik znowu mi się przypomniało o zdjęciach. Zaległości mam już od kilku lat niestety.

BasiaOlek nocnikiem się nie martw, ten moment sam przyjdzie.

Majówka dokładnie, tak jak pisze km, jak wody odchodzą, to duuuużo tego i raczej nie powstrzymasz. W pierwszej ciąży też mi odeszły. Choć z tego co wiem, mogą się sączyć. Kontroluj ruchy i będzie dobrze.

Piękny dzień dzisiaj.

11 lata 2 miesiąc temu #835879 przez Olga
Witam się w piękne,słoneczne południe :)

Wiosna w pełni ha ha,Ignaś z tatą na spacerku,Marika robi obiad,Olga szykuje do chruścików,będzie smażyła po obiedzie :) kocham taką pogodę,może być zimno,tylko niech świeci słoneczko :silly:

Mi się wczoraj udało sprzedać Ignasia buty z jesieni,więc dołożę i będzie miał nowe :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 2 miesiąc temu #835883 przez km
Witam się i ja z rana :)

majówka-no u mnie się najpierw od rana sączyły a później o 14 jak ze mnie chlusnęło :lol:

Nie wchodziłam przez kilka dni bo od czwartku do soboty kacper miał ciagle gorączke ponad 39 stopni, w nocy nawet 39.6 :( , myslałam że ma angine bo widziałam że go gardło bołało no i ta gorączka, ale miał tylko zaczerwienione gardło, więc obyło się na szczęście bez antybiotyku.

Kurde już mi wlazł na biurko więc muszę kończyć

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #835957 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Ja jeszcze w cazy! :laugh:

Olga, super ze Ci sie udalo sprzedac!
Och chrusciki :silly: :silly: :silly: :silly: Ale macie dobrze!
Zdrowka dla Was

...ja tez dzis zakatarzona :angry: ....odkrywam sie czesto w nocy, a pozniej marzne I taki efekt....

Daria, ciesze sie ze twoja siostra juz wyszla! Duzo zdrowka dla nich! I reszty spokojnej ciazy!

KM, zdrowka dla Kacperka! Oby faktycznie sie nie pogorszylo!

Anna, wolisz opiekunke niz zlobek? Nie pamietam juz czy sie wypowiadalas w tym temacie...ciekawa jestem twojego zdania.

A u mnie....dzis robilam "Wielka depilacje" :laugh:
Oczywiscie z lustrem hehehe
No I sluchajcie co odkrylam!!!!! Zylaka na wardze sromowej!!! Boze jak to okropnie wyglada :(
Kolezanka miala, mowila, Ze zaraz po porodzie jej zeszlo, oby tylko!!!!!! Bo to okropnosc nieziemska, czuje sie jak tredowata :( :( :( czy jakas chora na chorobe weneryczna bleeeeeee

11 lata 2 miesiąc temu #836081 przez Olga
Hej wieczorkiem.

Ignaś miał dzisiaj bunt i nie chciał spać w południe,mimo dwóch podejść.Za to byliśmy dwa razy na spacerku i o 19.30 padł ha ha :blink: To mi się podoba,tylko żeby mi o 7 pobudki nie zrobił :angry: i cały dzień nic nie jadł oprócz butli rano i wieczorem,serka danio i to nie całego i kilka faworków :( Pić też mało pił,jak na jego ostatnie możliwości :(

11 lata 2 miesiąc temu #836260 przez lusiamamanikosia
Hej Mamcie witam się po weekendzie :)
Mały jeszcze śpi , więc ja mogę napisać na szybko :)
u Nas weekend zleciał szybko - sobota - zakupy , a niedziela u Prababci na obiadku i wieczorem mężowi zachciało się już zacząć robić łóżeczko :P więc w połowie jest już zrobione ale jeszcze dużo nas czeka roboty. Niko dalej z katarem się męczy :( głupi katar wrrr... i wczoraj mi koleżanka mała robotę załatwiła - bo ona pilnuje dziecka a rodzice dziecka potrzebują kogoś do sprzątania na czwartek i piątek na 2 godzinki, więc będę chodzić z Nikim na sprzątanie bo jak ja będę sprzątać to i koleżanka się Małym też zajmie :) a chociaż wpadnie kasa na mleko czy na doładowanie chociażby telefonu i czy na jakieś duperelki :) ale zobaczymy czy sobie poradzę :P

Bidolku - dziękuje Ci bardzo !!! jesteś Wielka !!! no dziś będę stać w oknie i wyczekiwać kuriera :)
Dobrze że już z uszkami Kamilki jest lepiej :)
i jak się czujesz po aerobiku??
Ja chyba w domu jakoś muszę się za siebie zabrać - ale już staram się jeść mniej jasnego chleba bo to mnie tuczy najbardziej i no mniej słodyczy jeść :(

Daria - no ja myślę nad kupieniem na 2 urodzinki Nikiemu rowerek biegowy a wy jaki macie ??
Niki też mało je ostatnio ale wiem że to wina wychodzących górnych 3 :/

Majówka - no już się doczekać nie możemy fotki Nowego członka rodziny :) zleciał ten czas jak nie wiem co :) A Ty powinnaś na samej końcówce odpoczywać !!! relaksować się !!!

Anna - też mam czasem dni że tak mi się cholernie oczy zamykają a wtedy Niki jest w najlepszym humorze :P

Daners - Mój też bardzo lubi keczup i ze wszystkim mógłby jeść :P

Olga - my musimy skompletować całe ubranka na wiosnę , lato ... jedynie co to mamy spodni dużo , ale koszulki, bodziaki, koszulki na krótki rękaw , jakaś bluzę no i przede wszystkim buciki trzeba będzie kupić bo wszystkie z lata-jesień są już za małe :P ale mam już upatrzone buciki w sklepie :) ale jak ta pogoda tak będzie szaleć że będzie już coraz cieplej to trzeba będzie już za niedługo je kupić :)

krecik- nie fajnie Was pani z playa załatwiła ;/

reszcie później odpiszę bo Niki wstał :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836293 przez saiko
Czesc mamuski,
Przepraszam ze nie bylo mnie kilka dni, najpierw przez 2 dni nie moglam sie zalogowac z komorki bo wyskakiwaly bledy a potem spinalam posladki zeby zdazyc z pracami zaliczeniowymi.
Koniec koncow sesja zaliczona, oto co mi sie udalo zrobic:

11 lata 2 miesiąc temu #836369 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #836511 przez Anna77
Hej, wiosennie i słonecznie :)

Olga w pełni się zgadzam. Może być zimno, ale słońce musi być!!! A ha, u nas niestety też wszystkie buciki letnio-jesienne są za małe :(

KM jak tam Kacperek? Już zdrowy?

Majówka w sumie wolałabym opiekunkę, bo jeśli Mati chodziłby do żłobka, to musiałabym odbierać jego i Kubę z dwóch różnych miejsc, ale jeszcze zobaczymy. W pobliżu mamy dwa fajne prywatne żłobki, a w jednym z nich pracuje nasza koleżanka. Finansowo żłobek pewnie okaże się ciut tańszy, ale zobaczymy. A odnośnie Twojego "odkrycia", daj sobie trochę luzu i więcej leż, odpoczywać, to ostatni tydzień przecież. A Ty ciągle w biegu jesteś! Trzymaj się kochana.

Lusia pierwsze "łóżkowe" efekty super!

Saiko filmik świetny, jesteś niesamowita!!! Po ocenach z sesji widzę, że z Ciebie niezła prymuska. No i jaki masz śliczny awatarek :kiss:

U nas nadal wiosennie na szczęście, choć czuję że zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. W piątek przedpołudniem wyjeżdżamy z B do Kołobrzegu. Plany były ciut inne, ale wyjazd Kamila do tej Portugalii, troszkę nas ochłodził, bo w końcu jakieś kieszonkowe będzie mu trzeba dać. Do tego jeszcze wyrósł z kolejnych spodni, kolejne buty potrzebuje, więc troszkę się nazbierał. Więc wsadzimy go w pociąg do W-wy, odstawimy Kubę i Matiego do babci i ruszamy. W końcu w weekend mamy dwie rocznicy ślubu, he he - 16 i pierwszą :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836512 przez saiko
nadrabiam 5 dni.

widzę, ze niektóre z nas wzięło na dbianie o ciałka, dobrze dobrze :)

AF - początkowo nie wiedziałam o co Ci chodzi z avatarkiem moim bo u mnie zmienił się dopiero dziś. Straszny łobuziak z tego kolegi Filipka. Ja daję wieczorem (ok 21) i rano (5-7) po ok 200ml. Oprócz tego często w dzień jada małego lub dużego Danonka.
Ja na śniadanko Szymulowi daję zazwyczaj płatki Cheerios lub inne ze zwykłym mlekiem, czasem kanapkę z żółtym serem lub parówke z szynki
Filipek boi sie miksera? Szymul uwielbia wszystko co buczy i trzeba brać go na ręce i pokazywac co sie robi.

+ chleb do tego często. Wiem, ze możliwe nie jest to najlepsze pożywienie dla takiego szkraba ale wole zeby to zjadł niż nic ;)

anszka - dzięlę się zapałem :)

Majóweczko - Lukas też śliczny :) i brzuszek też :)
mi tez wyskoczył jeden pod koniec ciąży i bolało jak diabli a po porodzie nie miałam już.

Daria - :woohoo: super, że dietka
ja używam przeciwłupieżowego bo mnie głowa straszenie swędziała a teraz łupieżu dostałam ;)

Olga - wiem jak to smutno jest jak się nie może kupić dziecku tego co potrzebuje :( przez pewnein czas teściowa kupowała mu i pampery i ciuszki i mleko nie raz. A mi tak przykro, że nie ja. Ale wierzę, że niedługo wszystko się odmieni i kasa jakiś będzie
o matko! ale się uśmiałam z Ignasia i jego pozycji na ławie :)
co do siku to Szymul chodzi ze mną do toalety, ja siadam a on przybiega, podaje mi papier toaletowy a potem pomaga spuścić wodę :)
co do filmików to musiałaś wrzucając na Youtuba zgodzić się żeby umieściły sie tez na Google plus

Lusia - aż tak źle ze żłobkami, ja w ogóle sie nie orientowałam czy jest problem z dostaniem sie

bidol - :woohoo: super, ze na fitnes i siłownię chodzisz :)
Szymul jajka raz zje a raz nie tknie, nigdy nei wiem, dziuś zjadł oprócz płatków Cherioos, 1/4 żółtka i kromkę chleba ;)
Fajne te hulajnogi, ale ja chyba sobie daruje bo u nas niebardzo jest plac gdzie mógły sobie pojeździć
strasznie się cieszę, że z Kamą lepiej
i dobrze, ze pilnowała bo nie o to chodzi żeby iść i się opieprzać ;)

M89M - piekny tort!!!

BasiaOlek - świetnie, że Olek lubi żłobek, ja sie zastanawiam jak to będzie jak Szymul pójdzie.

Szymul mnie dizś zaskoczył, zajrzałam bo na stojąco do pieluszki i mówię, że kupo jest a on hyc i już leży na łóżku gdzie zawsze go przwijamy i nogi do góry :) Kochany stworek <3
uwielbia tez chodzić w moich kapciach :) czasem nawet udaje mu się nałożyć na właściwą nogę
i uwielbia majsterkowanie, przewraca rowerek czy samochód kołami do góry i stuka śrubokrętem, kluczem francuskim czy wiertarką :)

Daners - ja zmotywuję do ćwiczeń:
http://p.twimg.com/A37Q_npCQAAyLhb.jpg:large

AF - studiuję informatyce a teraz jestem na grafice a ta praca na zaliczenia Filmu cyfrowego była.

11 lata 2 miesiąc temu #836525 przez bidol
Doberek

gdzie ta wiosna ja się pytam ??? :angry: :angry: :angry:

Daners - musiała bym zamieszkać chyba na tej siłowni żeby szczypiorem zostać :P

Anna - Kamil jeszcze w PL? kiedy wyjazd ma ?

BO - nooo i udało mi się :lol: :lol: :lol:

A zdjęcie Olka???
Co do nocnika - nie ma bardziej rozczarowanej osoby na tym forum jak ja - Kama już ładnie wołała na nocnik i siku i kupkę - przez miesiąc - jeden pampers z nocy i na cały dzień - i to nie raz suchy był - i co???
właśnie - co się stało że się skończyło????? - ucieka i chowa się jeszcze perfidnie :angry: :angry: :angry: :angry:

Olga - dużo zdrówka dla Was - no i super że handel idzie jak trzeba :)

Majówka - ale stracha nam napędziłaś :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
a z tą trędowatą to się uśmiałam do łez :) hahahah - myślę że przejdzie :)

Saiko - wije Ci pokłony :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: ty to sama zrobiłaś?? do tego potrzebne były Ci klocki?? myślałam że dla Szymka - hahahahah - jestes wielka :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: no i podkład muzyczny super - jestem pełna podziwu :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

AF - Niem mów mi o pogodzie - dziś śnieg u Nas padał :(

KM - zdrówka - może to też 3 - dniówka ???

Lusia - daj znaka jak dojdzie :) bo do innej warszawianki juz jedna doszła :)

11 lata 2 miesiąc temu #836536 przez saiko
:)
bidolku - nie musisz wcale mieszkać w siłowni żeby szczypiorem zostać :)
a co do klocków to nie jesteś jedyna, która tak myślała :)

Szymek zasnął, ja go do łózeczka i na szczescie zajrzałam do pieluchy, na śpiocha pampera mu zmieniłam :) a teraz do ćwiczeń póki śpi :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836550 przez Daria23
Hej Kochane witam się tak szybko szybko. Po weekendzie oki siedzieliśmy w dodomku. U nas codziennie piękne słońce więc spędzamy dużo czasu na dworze a dzięki temu Tymi nie budzi się w nocy:-)

Anna-kochana jesteś skorzystam z twojej propozycji bo nawet nie byłam w weekendzieweekend w mieście bo jakoś źle się czułam. Wyśle adres na priv
I jak rocznica a raczej Rocznicę???:-)napewno się udały:-)sama bym chciała spędzić choć jeden romantyczny wieczór z moim mężem

BasiaOlek - super że wpadłaś:-) widzę że Oli jak Tymi wciąż w biegu:-)super że tak mu się w żłobku podoba myślę że Tymi też byłby zadowolony:-)

Lusia-fajnie już wyglada tę łóżko Nikosia podoba już mi się:-)co do rowerka potem wstawie fotke to sobie zobaczysz bo teraz Tymi śpi tam w popokoju więc nie chce wchodzić:-)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836562 przez Daria23
Bidol-dla pocieszenia ja też byłam rozczarowana jak Tymi parę razy zawołał a potem dupa:-)ale fakt że Kama się wycofa to sama jestem w szoku. Latem ich przyciśniemy:-) jak tam siłownia?ja się wzięłam za chodakowska do tego ta zdrowa dieta i już po tygodniu widzę efekt mój brzuch już jest ładniejszy. Wagi w domu nie mam ale będę u siostry to się zwarzę:-)

Km -jak tam Kacperek? Mam nadzieję że choroba się nie rozwinela?

Olga-a co to Ignaś też zaczął dbać o linie że nie chce jeść? :-)
Czyżby twój synek przedstawiał się pomału na nie spanie w ciągu dnia?:-)

Saiko-no mówię ci wszystkie zmotywowane do działania i ładnego brzuszka na lato:-)
Filmik pewnie fajny ale ja go nie otworze:-(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka