- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"
- Otrzymane podziękowania: 0

A my wiosennych ciuszków trochę znajdziemy. Fakt, muszę sprawdzić jak wyglądamy z bucikami. Większość mam jeszcze po Kubie, bo wracają do mnie od dzieci mojego brata. Część bez sentymentu wywalam, bo albo są już sponiewierane, albo mi się nie podobają już, ale dużo mi zostało. Nie szaleję z zakupami. Jak wrócę do pracy, to będzie kaska na ciuszki

Jak tylko u B się wykrystalizuje, to wracam do pracy. Może nawet przed wakacjami. Czasem jak się przejdę po jednej, czy dwóch galeriach i zobaczę co miałabym ochotę kupić, przekonanie o konieczności powrotu do pracy jest coraz silniejsze. Muszę zacząć myśleć o opiekunce.
Olga dobrze, że się trzymasz, a Rafałowi też pewnie szybciutko przejdzie.
Krecik znowu mi się przypomniało o zdjęciach. Zaległości mam już od kilku lat niestety.
BasiaOlek nocnikiem się nie martw, ten moment sam przyjdzie.
Majówka dokładnie, tak jak pisze km, jak wody odchodzą, to duuuużo tego i raczej nie powstrzymasz. W pierwszej ciąży też mi odeszły. Choć z tego co wiem, mogą się sączyć. Kontroluj ruchy i będzie dobrze.
Piękny dzień dzisiaj.
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wiosna w pełni ha ha,Ignaś z tatą na spacerku,Marika robi obiad,Olga szykuje do chruścików,będzie smażyła po obiedzie

Mi się wczoraj udało sprzedać Ignasia buty z jesieni,więc dołożę i będzie miał nowe

- km
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

majówka-no u mnie się najpierw od rana sączyły a później o 14 jak ze mnie chlusnęło

Nie wchodziłam przez kilka dni bo od czwartku do soboty kacper miał ciagle gorączke ponad 39 stopni, w nocy nawet 39.6

Kurde już mi wlazł na biurko więc muszę kończyć
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Ja jeszcze w cazy!

Olga, super ze Ci sie udalo sprzedac!
Och chrusciki

Zdrowka dla Was
...ja tez dzis zakatarzona

Daria, ciesze sie ze twoja siostra juz wyszla! Duzo zdrowka dla nich! I reszty spokojnej ciazy!
KM, zdrowka dla Kacperka! Oby faktycznie sie nie pogorszylo!
Anna, wolisz opiekunke niz zlobek? Nie pamietam juz czy sie wypowiadalas w tym temacie...ciekawa jestem twojego zdania.
A u mnie....dzis robilam "Wielka depilacje"

Oczywiscie z lustrem hehehe
No I sluchajcie co odkrylam!!!!! Zylaka na wardze sromowej!!! Boze jak to okropnie wyglada

Kolezanka miala, mowila, Ze zaraz po porodzie jej zeszlo, oby tylko!!!!!! Bo to okropnosc nieziemska, czuje sie jak tredowata

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ignaś miał dzisiaj bunt i nie chciał spać w południe,mimo dwóch podejść.Za to byliśmy dwa razy na spacerku i o 19.30 padł ha ha

- lusiamamanikosia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mam Swojego Bąbelka :*

Mały jeszcze śpi , więc ja mogę napisać na szybko

u Nas weekend zleciał szybko - sobota - zakupy , a niedziela u Prababci na obiadku i wieczorem mężowi zachciało się już zacząć robić łóżeczko

Bidolku - dziękuje Ci bardzo !!! jesteś Wielka !!! no dziś będę stać w oknie i wyczekiwać kuriera

Dobrze że już z uszkami Kamilki jest lepiej

i jak się czujesz po aerobiku??
Ja chyba w domu jakoś muszę się za siebie zabrać - ale już staram się jeść mniej jasnego chleba bo to mnie tuczy najbardziej i no mniej słodyczy jeść

Daria - no ja myślę nad kupieniem na 2 urodzinki Nikiemu rowerek biegowy a wy jaki macie ??
Niki też mało je ostatnio ale wiem że to wina wychodzących górnych 3 :/
Majówka - no już się doczekać nie możemy fotki Nowego członka rodziny

Anna - też mam czasem dni że tak mi się cholernie oczy zamykają a wtedy Niki jest w najlepszym humorze

Daners - Mój też bardzo lubi keczup i ze wszystkim mógłby jeść

Olga - my musimy skompletować całe ubranka na wiosnę , lato ... jedynie co to mamy spodni dużo , ale koszulki, bodziaki, koszulki na krótki rękaw , jakaś bluzę no i przede wszystkim buciki trzeba będzie kupić bo wszystkie z lata-jesień są już za małe

krecik- nie fajnie Was pani z playa załatwiła ;/
reszcie później odpiszę bo Niki wstał

- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Przepraszam ze nie bylo mnie kilka dni, najpierw przez 2 dni nie moglam sie zalogowac z komorki bo wyskakiwaly bledy a potem spinalam posladki zeby zdazyc z pracami zaliczeniowymi.
Koniec koncow sesja zaliczona, oto co mi sie udalo zrobic:
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"

Olga w pełni się zgadzam. Może być zimno, ale słońce musi być!!! A ha, u nas niestety też wszystkie buciki letnio-jesienne są za małe

KM jak tam Kacperek? Już zdrowy?
Majówka w sumie wolałabym opiekunkę, bo jeśli Mati chodziłby do żłobka, to musiałabym odbierać jego i Kubę z dwóch różnych miejsc, ale jeszcze zobaczymy. W pobliżu mamy dwa fajne prywatne żłobki, a w jednym z nich pracuje nasza koleżanka. Finansowo żłobek pewnie okaże się ciut tańszy, ale zobaczymy. A odnośnie Twojego "odkrycia", daj sobie trochę luzu i więcej leż, odpoczywać, to ostatni tydzień przecież. A Ty ciągle w biegu jesteś! Trzymaj się kochana.
Lusia pierwsze "łóżkowe" efekty super!
Saiko filmik świetny, jesteś niesamowita!!! Po ocenach z sesji widzę, że z Ciebie niezła prymuska. No i jaki masz śliczny awatarek

U nas nadal wiosennie na szczęście, choć czuję że zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. W piątek przedpołudniem wyjeżdżamy z B do Kołobrzegu. Plany były ciut inne, ale wyjazd Kamila do tej Portugalii, troszkę nas ochłodził, bo w końcu jakieś kieszonkowe będzie mu trzeba dać. Do tego jeszcze wyrósł z kolejnych spodni, kolejne buty potrzebuje, więc troszkę się nazbierał. Więc wsadzimy go w pociąg do W-wy, odstawimy Kubę i Matiego do babci i ruszamy. W końcu w weekend mamy dwie rocznicy ślubu, he he - 16 i pierwszą

- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
widzę, ze niektóre z nas wzięło na dbianie o ciałka, dobrze dobrze

AF - początkowo nie wiedziałam o co Ci chodzi z avatarkiem moim bo u mnie zmienił się dopiero dziś. Straszny łobuziak z tego kolegi Filipka. Ja daję wieczorem (ok 21) i rano (5-7) po ok 200ml. Oprócz tego często w dzień jada małego lub dużego Danonka.
Ja na śniadanko Szymulowi daję zazwyczaj płatki Cheerios lub inne ze zwykłym mlekiem, czasem kanapkę z żółtym serem lub parówke z szynki
Filipek boi sie miksera? Szymul uwielbia wszystko co buczy i trzeba brać go na ręce i pokazywac co sie robi.
+ chleb do tego często. Wiem, ze możliwe nie jest to najlepsze pożywienie dla takiego szkraba ale wole zeby to zjadł niż nic

anszka - dzięlę się zapałem

Majóweczko - Lukas też śliczny

mi tez wyskoczył jeden pod koniec ciąży i bolało jak diabli a po porodzie nie miałam już.
Daria -

ja używam przeciwłupieżowego bo mnie głowa straszenie swędziała a teraz łupieżu dostałam

Olga - wiem jak to smutno jest jak się nie może kupić dziecku tego co potrzebuje

o matko! ale się uśmiałam z Ignasia i jego pozycji na ławie

co do siku to Szymul chodzi ze mną do toalety, ja siadam a on przybiega, podaje mi papier toaletowy a potem pomaga spuścić wodę

co do filmików to musiałaś wrzucając na Youtuba zgodzić się żeby umieściły sie tez na Google plus
Lusia - aż tak źle ze żłobkami, ja w ogóle sie nie orientowałam czy jest problem z dostaniem sie
bidol -

Szymul jajka raz zje a raz nie tknie, nigdy nei wiem, dziuś zjadł oprócz płatków Cherioos, 1/4 żółtka i kromkę chleba

Fajne te hulajnogi, ale ja chyba sobie daruje bo u nas niebardzo jest plac gdzie mógły sobie pojeździć
strasznie się cieszę, że z Kamą lepiej
i dobrze, ze pilnowała bo nie o to chodzi żeby iść i się opieprzać

M89M - piekny tort!!!
BasiaOlek - świetnie, że Olek lubi żłobek, ja sie zastanawiam jak to będzie jak Szymul pójdzie.
Szymul mnie dizś zaskoczył, zajrzałam bo na stojąco do pieluszki i mówię, że kupo jest a on hyc i już leży na łóżku gdzie zawsze go przwijamy i nogi do góry

uwielbia tez chodzić w moich kapciach

i uwielbia majsterkowanie, przewraca rowerek czy samochód kołami do góry i stuka śrubokrętem, kluczem francuskim czy wiertarką

Daners - ja zmotywuję do ćwiczeń:
http://p.twimg.com/A37Q_npCQAAyLhb.jpg:large
AF - studiuję informatyce a teraz jestem na grafice a ta praca na zaliczenia Filmu cyfrowego była.
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
gdzie ta wiosna ja się pytam ???

Daners - musiała bym zamieszkać chyba na tej siłowni żeby szczypiorem zostać

Anna - Kamil jeszcze w PL? kiedy wyjazd ma ?
BO - nooo i udało mi się

A zdjęcie Olka???
Co do nocnika - nie ma bardziej rozczarowanej osoby na tym forum jak ja - Kama już ładnie wołała na nocnik i siku i kupkę - przez miesiąc - jeden pampers z nocy i na cały dzień - i to nie raz suchy był - i co???
właśnie - co się stało że się skończyło????? - ucieka i chowa się jeszcze perfidnie

Olga - dużo zdrówka dla Was - no i super że handel idzie jak trzeba

Majówka - ale stracha nam napędziłaś

a z tą trędowatą to się uśmiałam do łez

Saiko - wije Ci pokłony

AF - Niem mów mi o pogodzie - dziś śnieg u Nas padał

KM - zdrówka - może to też 3 - dniówka ???
Lusia - daj znaka jak dojdzie

- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

bidolku - nie musisz wcale mieszkać w siłowni żeby szczypiorem zostać

a co do klocków to nie jesteś jedyna, która tak myślała

Szymek zasnął, ja go do łózeczka i na szczescie zajrzałam do pieluchy, na śpiocha pampera mu zmieniłam

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Anna-kochana jesteś skorzystam z twojej propozycji bo nawet nie byłam w weekendzieweekend w mieście bo jakoś źle się czułam. Wyśle adres na priv
I jak rocznica a raczej Rocznicę???:-)napewno się udały:-)sama bym chciała spędzić choć jeden romantyczny wieczór z moim mężem
BasiaOlek - super że wpadłaś

Lusia-fajnie już wyglada tę łóżko Nikosia podoba już mi się:-)co do rowerka potem wstawie fotke to sobie zobaczysz bo teraz Tymi śpi tam w popokoju więc nie chce wchodzić

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*

Km -jak tam Kacperek? Mam nadzieję że choroba się nie rozwinela?
Olga-a co to Ignaś też zaczął dbać o linie że nie chce jeść?

Czyżby twój synek przedstawiał się pomału na nie spanie w ciągu dnia?

Saiko-no mówię ci wszystkie zmotywowane do działania i ładnego brzuszka na lato:-)
Filmik pewnie fajny ale ja go nie otworze:-(