BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

14 lata 2 tygodni temu #103931 przez Batmanik
przez ten czas ciazy Ty przytyjesz a on schudnie;) ja mam jeszcze kg po poprzedniej ciazy a teraz druga mam nadzieje ze nie przytyje duzo hi hi inacze bede wygladac jak slon:) a moj lekarz strofowal mnie przy pierwszej ciazy a teraz co to bedzie :S
Temat został zablokowany.
14 lata 2 tygodni temu #104159 przez madziaska
Dziewczynym a kluje Was w podbrzuszu???
14 lata 2 tygodni temu #104169 przez Dorciaition
Tak Madziaska, ale to normalne, choć wiadomo przy każdym bólu zawsze się zastanawiam czy coś nie tak. Ale kłuje, kłuje, raz z jednej raz z drugiej strony.
Jak sie dziś czujecie? Ja w miarę ok. Mam ochotę na gorącą czekoladę, ale mąż nie da rady jej przywiezc, bo ja, a mnie sie nigdzie chodzic po knajpach nie chce, bo wszystko i wszyscy mnie irytują :silly:

Alanek[*] :(
14 lata 2 tygodni temu #104171 przez Dorciaition

Załączniki:
14 lata 2 tygodni temu #104188 przez madziaska
Dobre Dorcia ;)
Uspokoilas mnie z tymi kluciami... Mnie tez kluje raz z jednej raz z drugiej strony, wczsniej bardziej z prawej, teraz z lewej i coraz czesniej po srodku, jest to delikatne klucia, no ale ja zielona jestem wiec sie zastanawiam ;)
dzisiaj czuje sie dobrze, choc 9 h w pracy... Wlasnie zauwazylam ze po pracy kluje mnie najbardziej, potem poleze i przechodzi... No i mdlosci dzisiaj baaardzo delikatne, apetyt masakra ;)
14 lata 2 tygodni temu #104201 przez Dorciaition
Madziaska jak kłuje spróbuj usiąść lub się położyć. Wiem w szkole ciężko... A kiedy planujesz iść na zwolnienie?

14 lata 2 tygodni temu #104211 przez madziaska
Dorcia poszlabym juz od jutra, ale pracuje tez w przedszkolu na pol etatu w zastepstwie za dziewczyne ktora urodzila ;) i tam mam umowe do konca czerwca i glupio mi tak nagle odchodzic, ale bede musiala tak jak Ci pisalam bo chce zeby mi urlop oddali za zwolnienie w wakacje... Mysle ze w czerwcu to juz napewno, nie chce robic nic kosztem dzidziusia... a taka praca w ciaglym halasie i z biegajacymi dziecmi, chorobskami po 8-10 godzin dziennie nie jest napewno korzystna...
14 lata 2 tygodni temu #104212 przez Dorciaition
No tak, sorrki zapomniałam :S No pewnie, musimy zrobić tak żeby dla nas wyszło dobrze, no i dla maluszków. Ja pójdę chyba od końca czerwca, jak wrócę z Anglii.

Dziewczyny podpowiedzcie mi, co mogę dzis jeszcze zjeść? :) Mam na coś ochotę, tylko nie wiem na co? :laugh: Dziś chodziły za mną gołąbki mojej mamy z sosem pomidorowym i zgniecionymi widelcem ziemniakami, no ale nie udało sie, bo mama daleko :dry:

14 lata 2 tygodni temu #104218 przez madziaska
Oj Dorcia ja nie pomoge.... Znowu glodna jestem, ale tez nie wiem co zjesc ;) hmmmmm.....
14 lata 2 tygodni temu #104220 przez Aleksandra
Mnie też czasami kłuje, ale przechodzi szybko. Najadłam się jak mały prosiaczek w Pizza Hut i nareszcie czuję, że się zaspokoiłam :silly: .....przynajmniej na razie :lol:

Ja się dziś czuję rewelacyjnie. Poranne mdłości przeszły mi już całkowicie.

Ja mam też stresującą pracę. Pracuję w Centrum Onkologii przy badaniach przesiewowych raka piersi. Przyjmujemy pacjentki w wieku 50-69 lat (okres menopauzalny, burza hormonów). Niektóre myślą, że jak sobie na nas pokrzyczą (pracujemy w rejestracji i jesteśmy obie młode, takie akurat w wieku ich dzieci)to albo weźmiemy je wcześniej niż są zapisane albo bez zapisu i to jeszcze z natychmiastowym wynikiem. Czasami to jest po prostu koszmar. Na ich nieszczęście nie można nas ani przekrzyczeć ani zastraszyć. Po prostu się nie dajemy. Przez to, że jestem w ciąży nauczyłam się opanowywać swoje emocje co je jeszcze bardziej irytuje bo nie mogą wyprowadzić mnie z równowagi i nie ma się kto z nimi pokłócić. Po prostu im on jest głośniej tym ja ciszej aż w końcu olewam ją całkowicie i ona się poddaje i już nie ma wątów. Ale lubię swoją pracę mimo tych niektórych kobiet. Nawet teraz piszę pracę mgr na temat programu przesiewowego :)
14 lata 2 tygodni temu #104225 przez Dorciaition
Aleksandra powiedz nam chociaż co tam jadłaś. strasznie mnie interesuje kto, co je ;) Ha ha dziś nawet męża pytałąm co jego kolega jadł w pracy. A On, że ja głupia... :silly:

Praca z klientami jest najtrudniejsza. Ach ile na tym można nerwów stracić, ale po czasie człowiek się uodparnia :) W tej chwili pracuję u męża i nie mam za bardzo kontaktów z klientami (oprócz dzwonienia o płatności), wiec nie jest tak źle ;)

14 lata 2 tygodni temu #104229 przez Dorciaition
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś mój świat cały, a ja... Twoja mama :)

14 lata 2 tygodni temu - 14 lata 2 tygodni temu #104230 przez madziaska
Dorcia juz wiem!!! Naszlo mnie na kanapeczki z bialym serkiem i pomidorkiem... lece bo czuje, ze mam slinotok ;)
Sliczny wierszyk Dorcia :) jejku ciagle rycze ostatnio przy takich rzeczach... ;)
14 lata 2 tygodni temu #104233 przez Dorciaition
Hehe, to smacznego! Ja nadal nie wiem na co mam ochotę. Choć tak mnie bierze na twarożek ze szczypiorkiem, który mam kupiony w kosteczce, ale nie mam mleka :/

14 lata 2 tygodni temu #104327 przez Aleksandra
Same pyszności jadłam:
1. bar sałatkowy (na spółkę z mężem) - kiełki, fasola czerwona, sałatka z pora, tuńczyk, kukurydza i sos czosnkowy
2. średnia pizza (nie pamiętam nazwy) z 3 rodzajami sera, suszonymi pomidorami, boczkiem i rukolą - palce lizać. Jeszcze mam 2 kawałki na wynos :lol:
3. mąż zamówił makaron z kurczakiem, pomidorami w sosie śmietanowo-beszamelowym (który oczywiście troszkę mu podjadłam, ale on mi pomógł z pizzą)
3. grzanki włoskie z pomidorami i oliwkami w oliwie czosnkowej też na spółkę z mężem
i piłam mojito bezalkoholowe

Więc wyżerka była na całego :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży