BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #196161 przez Dorciaition
Dobry Mamuśki :)

Dzięki za miłe słowa, a przesadzacie :P

TyszAnka trzymam kciuki żeby wszystko się wyjaśniło. Wiem, że już długo próbujecie sie dowiedzieć. Mam nadzieję, że w końcu się uda.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniaa a jak u Ciebie? Topór wojenny zażegnany? Wszystkiego najlepszego z okazji Rocznicy. Która to?

Iva ale masz sny he he ;)

Anakol proszek za ponad 1000 zł? Ha ha Ciuszki to chyba ze złota by wyszły z tej pralki i pewnie wyprasowane od razu ;)
A tej przewijak jest świetny. Nie wiedziałam, że są też takie sztywny. Chyba się na niego skuszę. Musze mieć koniecznie, no i tak jak Ty nie mam miejsca na dodatkowy przewijak z szafką, a na łóżku nie mogę, bo pies.

Ola, trzymam kciuki żeby Monisia jak najdłużej posiedziała sobie w brzuszku.

Vestuśka cudna pościel. Takie w żyrafki mam poszewki na jaśki, ale nie dla dzidzi :) I jak na nie patrze to Ty mi sie przypominasz :silly:

Dziś chyba zrobię pizze domową, Luśka apetyt mi zrobiła. Nigdy ciasta nie robiłam, ale myśle, że z pomocą internetu dam radę ;)

Miłego dnia

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #196163 przez kima
Hej Laseczki, ja tam rannym ptaszkiem jestem bardzo rzadko, dzisiaj wstałam przed 11 B)

Co do tego GBS, to ja będę miała na następnej wizycie, czyli 19 października, bo mi mówił o tym mój gin i już zapisał sobie nawet w papierkach, też słyszałam, że to się robi na miesiąc przed porodem, więc dziewczynki mamy jeszcze czas :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anakol, normalnie za cenę tego proszku to wózek dla Dzidzi byś kupiła B)

Ola, miejmy nadzieję, że CRP Ci nie wzrośnie, ja pamiętam jak trafiłam na Izbę Przyjęć z tym moim pęcholem, który się rozszalał, to CRP miałam 30,1 :ohmy:

U nas pogoda taka średnia, na szczęście nie pada, ale zimno jest niestety, może potem pójdę na jakiś spacer, ale muszę się umundurować porządnie, bo moja choroba niby przeszła, ale codziennie jak wstaję to smarkam całą paczkę chusteczek :huh:

Aniaa wszystkiego najlepszego z okazji Twojej rocznicy :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 7 miesiąc temu #196165 przez luska
Olu to masz dobrze tak czy siak pewność , ze wyjdziesz z kruszynka na rekach :laugh:
No a lekarze wiedza od czeka masz to wysokie crp, dostajesz na to jaies antybiotyki??A własnie a co ci mowia na temat Monisi , jak się rozwija itp itd .W razie jak by przyszła teraz na świat to ile byście musiały jeszcze leżeć w szpitalu??No i czy maja pewność jak ona tak wcześnie sobie poradzi po drugiej stronie brzuszka :unsure:

Ankol a nie lepiej właśnie zwykły przewijak?? Cos tego typu allegro.pl/przewijak-usztywniany-rozne-k...eba-i1806520565.html

No ja właśnie tez tego filmu nie mogę obejrzeć :angry: Jakąś wtyczkę każe mi zainstalować :unsure:
13 lata 7 miesiąc temu #196168 przez Aleksandra
Aniaa wszystkiego najlepszego !!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Monia sie tak wierci, że nie moge siedziec. Na pół leżę a ona kopie w laptopa :lol: Łobuziak z niej taki :silly:
Też bym chciała, żeby jak najdłużej był w brzuszku ale jesli nie będzie innego wyjścia to też sie uciesze, bo w końcu będzie juz z nami - a tego oczekujemy z niecierpliwością :)
13 lata 7 miesiąc temu #196170 przez Dorciaition
Luśka spróbuj z facebooka od TyszAnki.

13 lata 7 miesiąc temu #196172 przez luska
Aniu właśnie naj naj z okazji rocznicy :lol: :kiss:
Dziewczyny ciasto jest banalnie proste:)Nawet jak nie wyrosnie tak jak trzeba to i tak jest tobre , byle by się podeszwa nie zrobiła.Mnie to nadal faworki męczą , ale jeszcze na zakupach nie bylismy .Lekarz na 16.30 Wiec myślę , ze pojedziemy wcześniej.Młody zostanie w samochodzie z Łukaszem, a ja szybko załatwię co mam załatwić a popołudniu w końcu sobie usmarze(o ile mi wyjdą bo w życiu jeszce nie robiłam :P )Teraz moje chłopaki sia .Łukasz padnięty tez na maxa .Wrócił do domu o 3 i o 6 musiał już wstać B) Niech spi nie mam zamiaru go budzić nawet na obiad , a pewnie przez Was mi się ziemniaki rozgotowały hehehe
13 lata 7 miesiąc temu #196173 przez luska
Docia to daj mi linka bo ja chyba jej nie mam u siebie w znajomych :)
13 lata 7 miesiąc temu #196175 przez luska
I tak muszę zainstalować :dry: Biorę sie za to i już :)
13 lata 7 miesiąc temu #196185 przez Dorciaition
A, widzę, że już ją masz w znajomych ;)

Ojej no to Twój małż nie pospał B)

Jak zrobisz faworki daj znać czy wyszły :) Ciasto do pizzy robię bez drożdży B)

13 lata 7 miesiąc temu #196189 przez luska
Docia bez drożdży :unsure: Takiego jeszcze nie robiłam ;) No mam ma juz hehehe własnie instaluje wytczki.

Ale wysiedzieć nie mogę , wykończa mnie te skurcze :huh: Nie bolą ale są tak nie przyjemne i tak częste , ze wyjdę z siebie zaraz i stanę obok :dry: Olśnienie mam no-spe i chyba zażyje :dry:
13 lata 7 miesiąc temu #196199 przez Dorciaition
Wynalazłam taki przepis:

Składniki:
- 1/3 szklanki oleju,
- 2/3 szklanki mleka,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 szklanki mąki,
- sól.

Jak przyrządzić?
Wszystko do miski i dobrze zagnieść - najlepiej rękami, robi się bardzo sympatyczne łatwo odchodzące od rąk ciasto.

Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ;)

Luśka powiedz o tych skurczach ginowi koniecznie. Ja nie mam na razie, wiec nie wiem. Ale moze Nospa pomoże.

13 lata 7 miesiąc temu #196201 przez aniaa_
Dzieki dziewczynki za życzenia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: topór wojenny zażegnany :) ach kurcze bo dzisiaj taki dzień, że nie można sie złościć niestety ;) lepiej sobie wszytko wyjaśnić.

Dorcia ciasto beż drożdży do pizzy???? hmmmm ja dzisiaj też zrobie kurde ochote narobiłyście :silly:
A faworki bardzo prosto sie robi, ja robie identycznie jak jest tutaj pozytywnakuchnia.pl/faworki/ zawsze wychodza nie mogą nie wyjść :laugh: mi już przeszły faworki ostatnio w sobote sie objadłam, ale za to jakis inne coastka bym upiekła, tylko nie wiem jakie :laugh:

Kurcze dziewczyny a jakie znacie sposoby na katar, bo mnie męczy i meczy ;)
13 lata 7 miesiąc temu #196203 przez aniaa_
Kurcze luska rzeczywiście musisz koniecznie ginowi powiedzieć o tych skurczach, bo na tym etapie to powinny być bezbolesne, tylko twardnienie brzucha
13 lata 7 miesiąc temu #196206 przez Aleksandra
Ja wspomniałam dziś na obchodzie o wczorajszych boleściach, ale powiedziała że to nic groźnego i mam siebie obserwować.

Jestem juz po obiedzie. Położę się na chwilę bo każą mi liczyć ruchy dziecka, a żeby nie stracić żeber to wolę sie położyć, żeby mała waliła w inne organy :silly:
13 lata 7 miesiąc temu #196217 przez kima
Dorcia ja też nie robiłam nigdy ciasta do pizzy bez drożdży, ale może Tobie wyjdzie :) co ja mówie, napewno wyjdzie takiej laseczce w czerwonej kiecuszce nie może nie wyjść B)

Ja właśnie siedze i spisuje rzeczy, które jeszcze musze kupić. A jest tego sporo... Jutro mój mężulek obiecał, że wróci wcześniej z pracy, k.15 ma podobno już być :ohmy: B) B) B) a niech no się tylko spóźni B) i jedziemy na zakupki po Rzeszowie, przede wszystkim to łóżeczko, ale chce wogóle zobaczyć co i jak, pooglądać na żywo, a jak nic ciekawego nie znajdziemy, to w czwartek zamawiam to łóżeczko, co Wam ostatnio wysłałam. Trzeba już wszystko przygotowywać, bo nie nigdy nic nie wiadomo, jeszcze te skurcze, które mam, wiem, że to normalne, ale i tak myślę, że pójde, albo w ten czwartek, albo w przyszłym tygodniu to gina, skoro kazał mi przyjść jak coś się będzie działo bez krempacji, to właśnie tak zrobie i pójde, w końcu bierze za coś kase (w sensie z NFZtu B) ).

Przed chwilką ktoś dzwonił domofonem, ale akurat byłam w kibelku i jak doleciałam, to już nikt się nie odzywał, mam nadzieję, że to nie listonosz, ja to mam pecha, być w domu i pewnie i tak zostawił awizo, a czekam na te koszule i stanik do karmienia, ciekawe co to przyjdzie ;)

Aniaa, wiesz, że jak zobaczyłam ten przepis na te faworki to rzeczywiście, nie są jakieś mega trudne, chyba się normalnie na coś takiego porwe, a nóż mi wyjdzie :blink: i nie wspomnę o tym, że znowu obie mamy katar :woohoo:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia