BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #197017 przez Batmanik
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #197022 przez Batmanik
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197024 przez Batmanik
i kombinezonik rowniez 17zl...
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197033 przez Batmanik
do kominezonika sa buciki ale jeszcze wisza w praniu :S
a co do porodu to strasznie sie balam jak mialam rodzic Igora i nawet mojemumarudzilam ze jak nie przezyje zeby siostra sie nim opiekowala :side: teraz boje sie ale wiem ze da sie przezyc a wiadomo martwie sie zeby nie bylo zadnych komplikacji...za to moj sie smieje ze do porodu bede jeszcze 10 razy umierac;)
Anakol- Madzia ma racje z tym przewijakiem ja musialam podkladac poduszke zeby sie w sciane nie zasunal glowka...
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #197038 przez Dorciaition
Cześć Dziewczęta.

Jestem taka chora, że niestety nie pamietam wszystkiego.

Przypomniało mi się, że te podkłady po porodzie używałam chyba tylko z 3 dni. Ale kto wie, może tym razem będzie mocniejsze krwawienie. Pewnie to sprawa indywidualna ale lepiej sie zabezpieczyć.

Madzia z tym przewijakiem to masz rację. Na taki sie zdecyduje. Dzięki za radę :)

Luśka główka do góry :kiss:

MagdaM dzięki :kiss:

Co do porodu mam jak Suari. Pytają mnie czy się boję, odpowiadam, że nie, a wszyscy zdziwieni ;) Ola, pewnie, że damy :)

Zauważyłyście, że coraz więcej nam dolega? A to coś boli, a to humory złe. Chyba tak już będzie do końca B)

Batmanik cudne zakupy. Czapa fajny pompon ma. :) Kombinezon super.

Miłego dnia Mamuśki. U mnie dziś piękna pogoda, ale ja w łóżeczku. Krzysiek ma wolne, wiec niech trochę mi pousługuje ;)

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #197042 przez Batmanik
moj czort pospal tyle ze zdazylam tylko zdjecia ciuszkow zrobic a jak robilam brzuchola to sie obudzil pieron maly :angry: wiec z nim na kolanach wrzucilam jakos....

Dorcia no niestety chyba do konca tak nam zostanie;( wykorzystuj Krzyska na calego hehe;)
pogody tylko pozazdroscic;(
13 lata 7 miesiąc temu #197053 przez Aleksandra
Teraz to juz jesteśmy na końcówce, więc wiele czynników moż na nas wpływać. Pogoda - w końcu zbliża się jesień (pochmurno, pada, zimno i nie przyjemnie), hormony swoją drogą, a poza tym jest nam coraz ciężej. Brzuchy mamy juz pokaźne. Mój zaczyna mi ciążyć, czuje się ogromna i strasznie nie gramotna :dry: No ale takie są uroki ciązy i musimy to przezwyciężyć.
13 lata 7 miesiąc temu #197059 przez Batmanik
a to brzucholek;)
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197062 przez Batmanik
ujecie drugie;)
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197064 przez Batmanik
i 3cie;)
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197065 przez Aleksandra
Batmanik piękny brzucholek :)

Ide po kawę bo za mną chodzi :)
13 lata 7 miesiąc temu #197067 przez Batmanik
doklaadnie Olu ja mam tak samo brzucchol ciazy ciezko sie schylic itp czuje sie jak slonica i wogole opuchnieta:(
ale jeszcze troche i dzidziolki nam to wynagrodza:)
13 lata 7 miesiąc temu #197082 przez Aleksandra
Oj to na pewno :) Nie mogę się już doczekać swojej niuni :) I tego, że mój brzuch w końcu będzie mniejszy :)
13 lata 7 miesiąc temu #197088 przez anyanka
Hej!
Batmanik fajny przystojniaczek :) I fajne ciuszki kupiłaś :) i piękny brzuszek :)

Ja już zdrowa jestem :) Piję ten przesłodzony ulepek syrop Prenalen i przeszło :)

Wczoraj byłam na zakupach i kupiłam: oliwkę, krem i mydełko Bambino, do kąpieli Hippa, herbatkę laktacyjną, maść na brodawki Ziajkę (odradzam ją kupować bo nie warta ceny jest, duże pudełko a maści połowa pudełka:/), krem do buzi ochronny Nivea, szczotkę do włosków z włosia naturalnego z grzebykiem, butelkę Lovi :)
A dziś mi z allegro przysłali: pokrowiec na przewijak, majtki siateczkowe jednorazowe Babyono i wkładki laktacyjne Canpol babies :)

Iva mnie też się pytają czy boję się porodu. Ja mówię że boję się komplikacji przy porodzie i że coś dziecku będzie. A tak nie nastawiam się na strach przed bólem bo wiem że będzie bolało ale nastawiam się na moment że mi maluszka położą na brzuchu :) I tym staram się żyć. Już nie raz usłyszałam od różnych kobiet że jestem głupia że boję się przyznać że boję się porodu i bólu. Ale to nie jest tak bo ja pierwszy raz będę rodzić więc nie wiem co tak naprawdę mnie czeka. A i np moja siostra mnie się pyta czy od razu zamierzam brać znieczulenie a ja chcę spróbować bez niego to też jestem głupia bo przecież wszystkie biorą znieczulenie. A ja chcę mieć tą "furtkę" że jak stwierdzę że nie wytrzymam to poproszę o to znieczulenie. Z tym że w szpitalu w którym pewnie będę rodzić to pierworódkom dają od razu oksytocynę na przyspieszenie, dolargan dożylnie jako znieczulenie i rutynowo nacinają krocze. I trzeba rodzić tylko w pozycji leżącej :/ A co najgorsze traktują pacjentki bardzo przedmiotowo :/
13 lata 7 miesiąc temu #197105 przez Aleksandra
A ja nawet nie wiem czy zmuszają do pozycji leżącej przy porodzie, bo czytałam że najlepsza jest na stojąco albo na czworaka bo można wtedy uniknąć pęknięcie krocza a i dziecko szybciej znajduje się w kanale rodnym. Co do znieczulenia to wiem, że można zażyczyć sobie w trakcie porodu. Ja też chyba zacznę bez a później pewnie poproszę. Takie znieczulenie na początku może na jakiś czas wstrzymać całą akcję porodową. Oksytocynę tez podają, co do antybiotyku to nie zawsze, ale podejście mają super :)

Anyanka widzę, że w twojej rodzinie wszystko co inne i nie po ich myśli to głupie. Ale to ich problem a ty się tym nie przejmuj. Oni są głupi bo utknęli w czasach prehistorycznych gdzie kobiety nie miały głosu. Tylko im współczuć trzeba. Będziesz super mamą i wiesz jakich błędów nie popełniać w wychowywaniu dziecka.
Moja mama tez ostatnio mnie zajeżyła, bo stwierdziła że imieniem Monika skrzywdzimy dziecko. Powiedziałam jej, że to nasz wybór, nam sie podoba i jest oryginalne bo teraz mało kto daje tak córce na imię. Ale chciałam też powiedzieć, że moja mama bardzo się zmieniła - na pozytyw. Bardzo się przejmuje tą całą sytuacją i bardzo dba o mnie. Jest u mnie codziennie (czasami nawet 2 razy jak uda jej się wyjść z pracy na godzinkę, półtorej) i powiedziała mi, że nie może się już doczekac wnusi :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia