BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #197162 przez Dorciaition
Batmanik super brzuszek i jaki duży. Rośnie Nadziejka :) Ślicznie

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #197176 przez aniaa_
Dzień dobry mamusie ;)

Ale sie rozpisałyście ;)
U mnie w przeciwieństwie do Was piękna pogoda właśnie robię pranie, bo szkoda zmarnować takie ładne słoneczko :),
Widzę, że po kolei wszystkie chorujemy, chyba jakieś wirusy przesyłamy przez to forum, ja dzisiaj troszke lepiej sie czuje, ale nie chce zapeszać żeby nie było jak ostatnio :), że sie długo nie nacieszyłam dobrym samopoczuciem :)
Batmanik Olo suuper przystojniaka :) i jaki piekny masz brzusio i zakupki też super
Co do przewijaka to ja chyba też zdecyduje sie na ten z zagłówkiem, żeby o ściane dzidzia nie uderzało główką
Dorcia ale świnia z tego sprzedawcy, szok normalnie, cham i prostak, skoro koperta była cała a karton dziurawy to przecież jego wina i wysłał felerny towar, ja bym to napisała w komentarzu, oby działał ten termometr.
Vestusia 20 opakowaniń podkładów :ohmy: ja myślałam o 2 opakowaniach, a poźniej podpsaki normalne żeby sie nie meczcyć z tymi wielkimi wkładami, mam nadzieje że nie bedzie ze mnie aż tak strasznie leciało, ale wiadomo to indywidualna sprawa.
13 lata 7 miesiąc temu #197203 przez Suari
Batmanik- super zakupki i brzucholek :)

A tam z tyłu na pierwszym zdjęciu to twój doberman ? :laugh:

Mi jeszcze bardzo brzuch nie ciąży, tylko jak leżę na boku i się przekręcam to troszeczkę ciągnie, wczoraj spotkałam znajomego z żoną, to powiedzieli mi, że taki brzuch jak ja mam teraz, to jego żona miała w 5-6 miesiącu.

Dzisiaj też doszedł mi termometr:
allegro.pl/microlife-ifr100-termometr-wi...100-i1801891983.html
i tak się zastanawiam czy ten jeden starczy, czy może jeszcze taki z giętką końcówką kupić ? żeby ewentualnie mieć porównanie pomiaru z dwóch termometrów.
Mamusie co radzicie ?? :)

ja teżzamierzam kupić 2-3 opakowania tych "książek telefonicznych" ;) a potem to podpaski, chociaż i tak ich nie lubię :dry:
13 lata 7 miesiąc temu #197210 przez aniaa_
Suari mnie sie wydaje, że jeden termometr wystarczy bo jak będziesz miała dwa różne to można zgłupieć jak pokaże dwie różne temperatury :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #197214 przez Suari
aniaa_ napisał:

Suari mnie sie wydaje, że jeden termometr wystarczy bo jak będziesz miała dwa różne to można zgłupieć jak pokaże dwie różne temperatury :laugh:

Na pewno by pokazały różne :)
13 lata 7 miesiąc temu #197215 przez Dorciaition
Aniuu i jak minął Wam wczorajszy dzień i wieczór? :lol:

Termometr działa, tzn jak przykładam do czoła to za każdym razem jest inna temperatura :blink:
Suari Twój widzę, że lepszy.
Dokładnie to mówiłam dziś do meża, że kupimy jeszcze jeden, do porównywania :) ale tym razem nie z allegro.

Chciałam pranie zrobić, ale proszku nie mam, a Krzysiu nie chce jechać kupić. A pogoda piękna.

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #197216 przez Batmanik
Suari ja mam dwa termometry jeden w smoczku a drugi z gietka koncowka...a nawet 3 termometry bo robiac wyprawke kupilam w smoczku a moj D.... zjezdzajac przed porodem i kupil bodziak z czapeczka i skarpeteczkami do tego butelka i smoczki hhaha i myslal ze zablysnal bo kupil tez smoczek z termometrem hehe a ja udawalam zdziwiona i ze bardzo sie ciesze bo nie mamy takiego;) zeby sie ucieszyl i nie urazic jego meskiej dumy :side: a ten co kupilam lezy gleboko w szufladzie;)
nom to moj doberman- Igor ma wieksze miski;)
Aniu ja mam Igora hihi Luska ma Ola;) ale co tam kobiecie w ciazy wszystko wybaczam:)
13 lata 7 miesiąc temu #197221 przez madziaska
Czesc mamuski :)
Sauri ja tez wlasnie upatrzylam sobie ten termometr ;) Jeszcze nie zamowilam, ale dodatokowego nie zamawiam.
Batmanik ubranka fajniusie i brzucholek tez ;)
Mi z brzuchem jeszcze nie jest za ciezko i nie czuje sie jakos specjalnie gruba, to pewnie przyjdzie ;) Za to z nastrojem bywa roznie ;)
Dorcia kuruj sie Kochana :)
Ponuro strasznie dzisiaj, a zapowiadali slonce i 20 stopni, a tu tylko 13 :(
Nie mam planow na dzisiejszy dzien... Remont nam sie ciagle odwleka, jednak wezmiemy kogos zeby to zrobil i tak mija dzien za dniem i nic sie nie dzieje, a ja tylko mysle czy ze wszystkim zdazymy... Na dodatek wpadl nam pomysl zeby kupic mieszkanie blizej, ale to tez potrwa... Ehhhhnie nie bede WAM zanudzac, ale jakos mnie tak dzisiaj naszlo na zamartwianie sie ;)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #197223 przez Suari
Dorciaition napisał:

Aniuu i jak minął Wam wczorajszy dzień i wieczór? :lol:

Termometr działa, tzn jak przykładam do czoła to za każdym razem jest inna temperatura :blink:
Suari Twój widzę, że lepszy.
Dokładnie to mówiłam dziś do meża, że kupimy jeszcze jeden, do porównywania :) ale tym razem nie z allegro.

Chciałam pranie zrobić, ale proszku nie mam, a Krzysiu nie chce jechać kupić. A pogoda piękna.

Dorcia-nie wiem czy lepszy, posiedziałam troche na necie i poczytałam, podobno są ok. Z brauna są też dobre, ale koszt to ok. 130 zł, więc odpuściłam ;) mam nadzieję, że przyda się w jak najmniejsym stopniu :)

madziaska- to zamartwianie to przez tą pogodę, u mnie pada i nawet do sklepu nie chce mi się wyjść :dry:

batmanik- urazić męską dumę to jest dopiero dla nich tragedia ;)
13 lata 7 miesiąc temu #197237 przez Aleksandra
Mi mąż kupił termometr ale chyba taki do pupy, więc będzie w czwartek w hurtowni to dokupi jeszcze jakiś elektryczny właśnie taki do czoła.

Ja już jestem po obiedzie. Jedyny pozywny posiłek w ciągu dnia :)
13 lata 7 miesiąc temu #197245 przez kima
Pospałam troche, dobrze, że udało mi się zasnąć, bo bym chyba padła, najgorzej jak spać się chce, a spanie nie przychodzi :P

Jak wstałam to miałam całe plecy mokre, czuje, że coś mnie zbiera, ale nie moge wyczaić, czy to grypowe rzeczy (tutaj pasował by katar i pocenie się) a tu ten żołądek, mam wrażenie, ze coś mi siedzi w gardle ;) nie fajne uczucie ;)

Wiecie, że zaczęłam się też zastanawiać nad tym przewijakiem, wygląda rzeczywiście nieźle, poza tym ma cm z boku :) będę mogła na bieżąco mierzyć Dzidzie :)

Właśnie Aniaa, zaszalałaś wczoraj ? :)

Faktycznie co chwile którąś coś łapie, też myślałam, że już jest ok, jak gardło przestało mnie boleć, a tu proszę :(

Co do porodu to też nie odczuwam jakiegoś strachu, tłumacze sobie to, że to tylko taki krótki etap, przez który trzeba przejść, żeby mieć Dzidzie w ramionach :)

Olcia, też nie przepadam za mielonką :silly: a co do imienia, to u mnie ostatnio ta kuzynka nachrzciła Majeczke i jej rodzice i babcia byli wielce zbulwersowani, że co to za imie, że kto to widział, itd, itp. A ja uważam, że to indywidualna sprawa każdej pary, w końcu to ich dziecko, nasi rodzice już mieli szanse, żeby wybrać nam imię i ja z moim mężulkiem też się nie zamierzam z nikim konsultować co do imienia, na Dawida pewnie też nie będą zbytnio zbytnio zachwyceni, ale nam się bardzo podoba to imię i wszystkich Dawidów jakich znałam, to byli straszni przystojniacy B) B) B)

Idę obierać marchewkę, bo nastawiłam rosół, zawsze jest dobry w chorobie :)
13 lata 7 miesiąc temu #197247 przez aniaa_
Ajc :) Batmanik przepraszam, za dużo informacji naraz przyjęłam :side: i mnie sie pokiełbasiło :side:

A co do wczoraj to zawiesiłam broń, bo po co sie sprzeczać w taki dzień, zobaczymy jak bedzie dzisiaj :lol: zartuje :lol: posiedzieliśmy wczoraj objedliśmy sie, maż kupił pyszne ciasta (mało romantyczne, że kupił, ale niech mu będzie :silly: ) to były na deser i uwaga wypiłam wczoraj całego szampana :ohmy: :ohmy: :ohmy: .............. piccolo :laugh: :laugh: :woohoo: , "zabawy jajecznej" nie było bo zakichałam całą atmosferę :woohoo: ale było miło, i tak sie zastanawiałam co to sie stało ostatnio, że my tacy na siebie chodzimy wiecznie poobrażani i mi ciągle w nim coś przeszkadza, przecież chłop sie nie zmienił, zawsze taki był.
A jak po kolacji stanęłam na wadze to myślałam, że sie zepsuła :ohmy: :ohmy: :ohmy: dziewczyny nie róbcie tego nigdy, bo zawału można dostać, ale stanęłam dzisiaj rano jeszcze raz i wróciło do normy całe 2 kg mniej :woohoo:
13 lata 7 miesiąc temu #197249 przez Batmanik
a to z Igorem juz po terminie...
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197255 przez Batmanik
a to dwa dni przed porodem;) sesja w szpitalu;)
Załączniki:
13 lata 7 miesiąc temu #197258 przez Suari
Jak na moje oko- to Igorek podobny do Ciebie :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia