BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #217757 przez kima
O kurcze, to ja byłam pewniakiem zaraz po Oli a tu mały się rozmyślił, ale fakt, że rozwarcie jest i główkę ma bardzo nisko (jak badała mnie lekarka na usg to główke jeździła głowicą po cipce nie dole brzucha!)

Ale jaja, też się boję jutrzejszej wizyty, obym tylko nie musiała zostać! Ale co ma być to będzie, zobaczymy, która z nas następna, teraz pewnie będziemy lecieć po kolei!

Anakol będzie dobrze :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #217759 przez Dorciaition
anakol napisał:
Będę dawać znaki co u mnie.

Trzymajcie się :kiss:[/quote]

Koniecznie :) Powodzenia :)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu #217760 przez anyanka
Anakol trzymaj się :) no to coraz nas wiecej będzie miało przy sobie maluszki :)
Ja też bym już naprawdę chciała mieć małego przy sobie. Już jestem nawet gotowa żeby dziś rodzić :laugh: ale mój mały chyba tak nie do końca jest pewny czy chce z brzucha wychodzic ;)
13 lata 6 miesiąc temu #217761 przez Suari
kima napisał:

O kurcze, to ja byłam pewniakiem zaraz po Oli a tu mały się rozmyślił, ale fakt, że rozwarcie jest i główkę ma bardzo nisko (jak badała mnie lekarka na usg to główke jeździła głowicą po cipce nie dole brzucha!)

Ale jaja, też się boję jutrzejszej wizyty, obym tylko nie musiała zostać! Ale co ma być to będzie, zobaczymy, która z nas następna, teraz pewnie będziemy lecieć po kolei!

Anakol będzie dobrze :)

to może zmienimy nazwę na "mamusie październik / listopad 2011" ;)
13 lata 6 miesiąc temu #217762 przez Dorciaition
No właśnie Suari. Przecież do listopada jeszcze trochę, a Wy co? :silly: :blink:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217763 przez aniaa_
To Suari życzę wytrwałości :) i niech dzidzia jeszcze sobie siedzi.

Kima my jak zwykle jak polecimy to we dwie w tym samym czasie :)

Ja Anakol ale super !!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Pakuj sie, pakuj :lol: :lol: :lol:
:lol:

Ja to też sie nie śpiesze z porodem, a już na pewno nie moge urodzić w tym tygodniu, bo męża nie ma, a i nie moge rodzić w poniedziałki i czwartki bo wtedy mój lekarz nie bedzie miał dyżuru w szpitalu, bo przyjmuje u siebie w gabinecie. :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #217766 przez madziaska
Czesc kobietki :)
Sauri wlasnie nier podali mi niorm toxo, ale znalazlam w necie i okazuje się ze oba wyniki mam ujemne. Dla mnie to korzystne, bo za pierwszym razem tez wyszlo, ze nigdy nie chorowalam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Niestety nie ogladalm dzisiaj DDtvn. Z tego co wyczytalam, to u mnie w szpitalu można dostac znieczulenie zewnątrzoponowe, ale na 2-3 tyg przed planowanym porodem trzeba isc na konsultacje do ich ginekologa, on zleca potrzebne badania i przeprowadza wnikliwy wywiad w tym kierunku. Koszt takiej wizyty to 80 zł. Znieczulenie nic nie kosztuje… Cos nie jestem do tego znieczulenia przekonana, mi się wydaje, ze to przenika do dziecka, no i nie ma pewności czy dobrze się wkuje, potem trzeba lezec… dzieci podobno SA ospale po tym i przez jakis czas dochodza do siebie, wiec ja chyba tylko skorzystam z tego gazu…

Mnie naszczescoe żadne przeziębienie nie złapało (odpukac). Pije dwa razy dziennie herbate z miodem i sokiem malinowym, trzymam się jakos ;)

Vestusia pewnie lekarz powie Ci na wizycie, czy ciaza jest już donoszona czy nie. Mnie się wydaje, ze po badaniu można to stwierdzic, np. po wadze dzidziusia. Jedne będą już pewnie gotowe po 37t, inne będą musialy poczekac…
Jeśli chodzi o kapanie, to ja chciałabym abyśmy robili to razem… Mysle, ze takie wspolne czynności również zbliza nasza trojke ;)

Ojjj ja tez czasami mam dziewne sny, wiele razy snilo mi się, ze urodzilam kota!!!! Ostatnio, ze karmilam piersia szczeniaka i malego kotka…

Jeśli chodzi o teściów, to u mnie jest ok. Ale mysle, ze wszytsko się okaze jak dziecko się urodzi… To chyba najlepszy sprawdzian ;)

Kurcze dziewczyny WAM już czopy odchodza!!! Coraz bliżej do mety ;)
Dorcia będzie dobrze :*

Anakol może i lepiej, ze miałabym cc już w czwartek, jeśli wiedziałabyś wczesniej to stres chyba bylby wiekszy… jejku to za dwa dni !!!! ;)

Gdzie ta IVA

:S
13 lata 6 miesiąc temu #217770 przez kima
Madzia, Ty swoje cycuszki zostaw tylko dla Hanulki, bo ona napwno nie bedzie chciała się dzielić nimi z kotkiem i pieskiem :laugh: :laugh: :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #217772 przez jo_anna20
Nie no dziewczyny, nie zostawiajcie mnie..... jeszcze trochę i tylko ja się załapię na listopad, albo na grudzień :(
13 lata 6 miesiąc temu #217786 przez Suari
a tutaj taki link, vestusia przyda ci się ;)
www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html

joanna- nie zostawiamy cie :)
13 lata 6 miesiąc temu #217792 przez madziaska
Joanna ja nie zamierzam rozpakowac sie przed czasem, rodze za 5 tygodni !!! ;)
13 lata 6 miesiąc temu #217793 przez Dorciaition
A ja za 2,5 tyg. :blink: :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #217796 przez aniaa_
Ja nie moge uwierzyć, że to juz niedługo !!! U każdej z nas a tydzień w tą czy w tą
13 lata 6 miesiąc temu #217797 przez madziaska
No to Dorcia teraz tylko czekamy :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #217808 przez anyanka
Madziaska to fajne sny masz :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia