BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #864544 przez malutkamilka
A więc Martuniu, co tu Ci życzyć abyś była zadowolona?

chyba najważniejsze to zdrowia i szczęścia dla Ciebie i Twojej rodzinki- Bartusia i Twojego mężusia.
No i tego o co nas prosiłaś by się ziściło - awans i podwyżka, bo niby pieniądze szczęścia nie dają ale ułatwiają życie więc i ich Tobie życzę.
By spełniły się marzenia nawet te najskrytsze i tajemnicze ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #864554 przez malutkamilka
Aleksia, pytałaś się czemu tak późno.
To żadna specjalna data ani aspekt ekonomiczny, broń Boże.
Po prostu od wlaśnie tej daty chcialabym rozpocząć świadome starania i mój również jest tego zdania.
Jak już pisałam jesteśmy w trakcie budowy domu i jesteśmy na wynajęciu i choć spore mieszkanie to i tak ładujemy wszystkie pieniądze w budowę. A szczerze to wolałabym spokojnie chodzić w ciąży siedząc sobie na tarasie w moim domu niż biegać przyjmowac material lub pilnować pracowników czy wszystko dobrze robią. Wiem ile nerwów i stresów mnie kosztowało jak byłam w ciąży z Wika i raczej nie chcialabym się juz denerwować.
Tak jakbym miała urodzić przed przeprowadzka to kto za mnie wszystko ogarnie, urzadzi i posprząta? Nie to by było w mojej głowie tylko dzidzia i Wikusia, a chcę całkowicie się poświęcić jak już urodzę drugie dziecko. Chcę już mieć choć większość rzeczy porobione i spokojnie usiąść z d..a i patrzeć na moje dzieci.

11 lata 1 miesiąc temu #864561 przez Sophie25
Jestem i ja moje dziecko po 6 juz pobudka.... :-)
Marta kochana wdzystkiego najlepszego zdrowka,awansu,podwyzki,pociechy z Bartusia :-)
Malutka Tobie kochana zycze zebys jak najszybciej w domku swoim byla :-)
Ciekawe kiedy mi sie uda moze dopiero wtedy co Typlsnujesz :-p

Zosia juz maszeruje a na polu deszcz i leb boli....

11 lata 1 miesiąc temu #864574 przez KaRoLkA
Witam i ja :)

Dołączam do grona mam nie wyspanych :/ pobudki co chwile albo jeczenie wiec spała ze mną a nad ranem tak Nas wystraszyła bo zjadła butle i położyłam ją miedzy nami , spala 5 minut i nagle ryk i sie zapowietrza :/ i taka jakas nie swoja była więc jak nie wyskoczylam z łóżka tak mnie wystraszyła :( ale chyba jej się cos śniło bo po chwili już była normalna

Marta z okazji urodzin najserdeczniejsze życzenia dużo miłości , zdrowia i radości , pociechy z Synusia i mezusia , awansu i podwyżki i oczywiście samych słonecznych dni i usmiechu na buzi :kiss:

Malutka masz racje niema to jak na swoim :) ja chciałabym pod koniec przyszłego roku , po weselu brata i tez żeby wycelowac w czerwiec albo lipiec :)

Malutka tabelka super :) ja wymiary podam w poniedziałek :)

Czy nie przypada teraz jakis skok rozwojowy że te nasze dzieciaki takie nie do spania :S

Pogoda u Nas znowu piekna :)

Pomysłu na obiad brak :/

11 lata 1 miesiąc temu #864600 przez malutkamilka
Dużo się zgadza:

"33-37 tygodni (kategorie)
Około 36-40 tygodnia Twoje dziecko zaczyna zauważać i rozumieć, że świat można podzielić na grupy. Dziecko zauważa, ze rzeczy mogą mieć cechy wspólne np. mogą brzmieć lub pachnieć podobnie.
Niektórzy badacze uważają, ze w tym okresie zaczyna rozwijać sie inteligencja. Kiedy dziecko zaczyna dzielić świat według kategorii jego sposób myślenia zaczyna być podobny do myślenia dorosłych. Dlatego zaczynamy lepiej rozumieć własne dzieci, ponieważ myślą w podobny sposób do naszego.

Nowe umiejętności:
Pokazuje, ze rozpoznaje kształty
Pokazuje, ze uważa, iż coś jest zabawne – za pomocą - gestów czy odgłosów
Pociesza/przytula swoje zabawki
Robi miny do własnego odbicia w lustrze
Po raz pierwszy jest zazdrosne, gdy mama lub tata przytula inne dziecko
Bierze inicjatywę do zabawy"

11 lata 1 miesiąc temu #864608 przez KaRoLkA
No i mamy winowajce bezsennosci

Dziewczyny mam pytanie bo mierzylam Gabi temperaturę (kupiłam ten termometr co Sophie bezdotykowy) i w uchu ma 38.5 a na czole 36.7 i ktore jest prawidłowe ???? :cheer: bo ja zglupialam a czolko ma ciepłe

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864619 przez malutkamilka
A masz jakiś zwykly? rteciowy np? zmierz w dupce i odejmij 0,5 stopna

ja zazwyczaj mierze na czole i jak jest podwyzszona to elektronicznym w dupce i odejmuje 0,5 stopnia

11 lata 1 miesiąc temu #864626 przez cordis
Cześć

bez zapałek do oczu i jakiegoś wspomagacza dzisiaj ani rusz :dry:
jak padł przed 20 tak do północy jeszcze ok a potem co 15 min pobudka, dziąseł dotknąć nie da, wrzask był ale mu wysmarowałam ale chyba wielkie G to dało.

Marta spełnienia marzeń, zwłaszcza tych najskrytszych, dużo cierpliwości do wychowania młodego obywatela:) oczywiście awansu i kasiorki :)

Karolka a z czego ta gorączka? na ząbki?
Ja niestety nie pomogę bo mam normalny termometr.

ale u mnie szaroburo i deszczowe chmury bleeeee

u mnie dzisiaj rybol na obiad.

11 lata 1 miesiąc temu #864639 przez Hania84
Witam i ja :)

U nas piękna pogoda :) słońca pełno, chmurki żadnej :) i tak ma być do poniedziałku na razie :) dziś 18 stopni a od jutra po 22 :)

Ja też się w nocy przebudziłam bo na dole sąsiedzi o 1 w nocy :angry: trzaskali tak drzwiami że aż nam się łóżko trzęsło...jakieś odgłosy dziwne...ewidentnie pod wpływem alkoholu :angry: a pod nami mieszka ta co mi pukała miotłą w sufit jak o 18 steperem jechałam :angry: a jej facet co w nocy wyprawia się pytam :angry:

Karolka ja tez nie pomoge bo mam elektroniczny i kładę do dupki. A w instrukcji tego termometru jak pisze? gdzie przykładać?

Marta :blink:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864646 przez KaRoLkA
Ja mam taki ze jak sie ściągnie końcówkę to wkłada sie do ucha , mierzyłam elektronicznym w pupie i 37,1 jest wiec niema temp jedynie stan podgoraczkowy ewentualnie , i chyba od ząbków choc czasami kicha i kaszlnie ale kataru brak .

Haniu co za sąsiad :angry: niczym Ci moi co o 4 nad ranem sie graja za ścianą staruszki :/ i odgłosy sapania straszne :cheer:
Pogode mam taka samą jak i u Ciebie :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864648 przez malutkamilka
Dziewczyny jakie macie klocki dla dzieciakow, bo zastanawiam sie nad kupnem i nei wiem jakie.

Karolka to po odjeciu 0,5 stopnia czy przed? stan podgoraczkowy to do 38 stopni takze spokojnie- wystarczy ze cieplo jest ubrana, troche pofikala lub poplakala i temperatura wyzsza. martwila bym sie jakby bylo 38 stopni po odjeciu.

11 lata 1 miesiąc temu #864685 przez violcia00
Moze to przez te wredne zebiska nasze dzieci tak zle spia?

Malutka masz racje,nie ma co sie spieszyc...

ja bym chciała kolejne bebe za 2 lata :blink:,jak juz Oski bedzie troche kumał i moze troche pobawi sie z młodsza siostrzyczka :lol: (hehe marzenia),znajaz zycie znow bedzie chłopczyk,ale wazne zeby było zdrowe :blush:

Karolka co z naszym strzyzeniem?jak bedzie miec czas to daj znac :blink:

Ja zmykam do pracy wiec zycze miłego dnia :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #864691 przez Marta1985
Dziękuje Dziewczyny :)

Jesteście kochane. Niestety w pracy mi zepsuli humor. Zostałam Inspektorem ... ale niech sobie taki awans wsadzą głęboko .... No a po drugim dziecku szukam pracy innej!!!

11 lata 1 miesiąc temu #864700 przez Ikunia1910
Doberek

Marta życzymy Ci razem z Zosiakiem samych życiowych sukcesów, dumy z rodziny i zdrowka:*
(poka torta :p)

tak czytam i czytam o tych waszych ciezkich nocach i az mi glupio B) bo jest 11 a my jeszcze w osobnych łóżkach. Co prawda juz nie spi poł godz akurat was nadrabialam ale lezy sobie cichutko przytulona do misia.

Haniu wspolczuje halasow. A jak tam migrena zniknela?

Cordis u mnie tyz rybcia;)

No i wielkie sprzatanie dzis po wszystkich skonczonych "pracach".

Na 9. Umowilam sie do gina, po zaswiadczenia kolejne. Kurcze w przepisach jest napisane ze do becikowego jest potrzebne zas o tym ze conajmniej od 10 tyg bylo sie pod opieka gina, ale moj urzad zinterpretowal sobie to tak ze w kazdym trymestrze musze miec odnotowana wizyte a ze zmienialam lekarzy to mam jezdzenia:/
ale oprocz zaswiadczenia chcialabym sie dobrze przepadac, musze znalesc jeszcze jakiegos doktorka...moze w salve... Bo na ciesielskiej to sa nastawieni tylko pod katem ciaz i porodow, nawet usg nie ma w gabinecie tylko jest osobno:/

Dobra lece mojemu baczkowi robic kaszaka i wstawic wolowinke na pomidorowe;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864706 przez Gochens
Martusia najlepszego!! jestem w urzędzie później napisze
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka