BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #865590 przez Ikunia1910
to widze ze wiekszosc spedziło czas na powietrzu:) super

Hania poczestujesz nas tym tortem urodzinowym, oj zjadłabym takiego rafaello, pochwal sie fotencją chociaż, tylko bede musiała jakis recznik wziąć bo jak go zobacze to bede miec ślinotok jak ten pies z rodziny zastępczej :P

Gochens a to wy grillowaliście, cały dzień mi na działce kiełbachą zalatywało i nie wiedziałam skad to teraz już wiem :) odpoczywaj :*

Sophie niezle te kwiotki, Malutka Twój skalnioczek też niczego sobie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

My dzis tez cały dzień na podwórku, teraz mój gdzies wybył ale niedługo ma być.
A i Zośka mi poraz pierwszy zasnęła przy jedzeniu taka była padnieta ze sie obsunęła na krzesełku ja jej łyche z obiadkiem daje a ta mi oczami przewróciła i zaczęła chrapać myślałam ze sie zesikam ze śmiechu :P

Buziaki mamuśki i do jutra:)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #865593 przez aleksiaa88
Ciekawe jak tam Sophie i jej wieczór eh chciałabym tak

11 lata 1 miesiąc temu #865605 przez Gochens
Ika wysyłałam Ci sygnały dymne :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Violcia my mamy amstaffa ale nie takiego " prawdziwego " suka jest kochana ale niestety jej zła opinia sprawia że często są mega kłótnie o nią bo ją puszczam bez smyczy wiec jest krzyk, jednak czasem miło się zaskakuje reakcją ludzi :P
kocha psy, koty i wszystko co się rusza :lol: :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #865622 przez srenka_918
Moje dziecko leci już na pysk, ale chcę go przetrzymać za ostatnią noc... Ja też się chcę wyspać!

Piszę z małym na rękach... Ciężko ;)

Haniu jak bez torta na 30!!!??? a jak jecie jutro, to postu nie ma ;) Rekolekcjonista u nas w zeszłą niedzielę tłumaczył dzieciom co to post, że trwa 40dni, a jakieś dziecko wstało i mówi, że nie 40 a 46 (chyba ;) ) to ksiądz tłumaczył, że niedziela to święto na cześć Zmartwychwstania i nie liczy się do Postu ;)

Ja kocham psy i te miniaturki i wielkie ;) Ale pomiędzy już nie ;)

Coś jeszcze chciałam pisać, ale skleroza łapie... :(

11 lata 1 miesiąc temu #865648 przez szósteczka
Hej dziewczyny ja mialam tesciowa wiec wczoraj caly dzien sprzątałam i gotowałam na dzisiaj a dzis milo spędzaliśmy dzien tez na dworze sądziliśmy drzewka owocowe t kupiła mojemu na urodziny i kwiaty tj prymulki dostałam przy okazji,tez puszczaliśmy sygnały dymne z ogniska a potem pojechalismy z moja t do rodzicow na podwieczorek. Dzien byl super.
Odnośnie klocków to mam wszystkie które wymienialyscie i te z gąbki sprawdziły sie tylko do rzucania w innych, plastikowe dla starszych dzieci ok drewniane w sumie chyba najlepsze dla moich dzieciaków w tym wieku były choć kiedyś uparcie kupowałam klocki odkrywców fischer price i Wioli sie podobały ale juz reszta za nimi tak nie przepadała ale fajnie tez sie sprawdzają kształty do wsadzania do pudełka ale najlepiej duże i zaokrąglone. To tyle o klockach.
Zdjecia przepiękne i banku i ogrodów i pieknych lasek czyli wasze.
sto lat wczorajszej urodzinowej i jutrzejszej buziaki dla was dziewczyny i udanego tortu Haniu.
Zdrowka dla chorowitkow u nas tez troszke żołądkowo co niektórych złapało ale w miarę lekko.
Pawełek dzis tuptał za raczki po dworze szczęśliwy.
Oj pozdrowienia dla biednej Abry i Kakaszki.
Agusia wpada dobrze ze z mężem sobie spędzacie razem wieczorki tylko szkoda ze do nas nie masz czasu zajrzeć ale związek moim zdaniem ważniejszy wiec rozumiemy wpadaj w ciągu dnia jak tylko będziesz mogła.
Milejdi szybko zdrowiejcie i wracajcie do domku.

11 lata 1 miesiąc temu #865649 przez malutkamilka
Eh no i ja caly dzien na dworzu ;) tak sie dotlenilysmy ze z nadmiaru Wiki spi od 19:30 ;)

@ zbliza sie wielkimi krokami, 7 wykwitow na czole, czaicie az 7 dobrze ze delikatne i male, brzuch mi wydelo... ale cwicznia choc mi sie nie chcialo ale zrobilam ;) Haniu ja tez w @ nie cwicze, raczej w pierwsze dwa dni bo dosc mocno mi leci ostatnio w te dni a na trzeci juz cos sie wyginam bo mi zle tak jakos siedziec z du...a.

A te dragony to wieloroczne czy jedno? pytam bo chce wiecej posadzic juz wielorocznych roslin by co roku nie kupowac takiej samej ilosci nowych kwiatow.

Dzis zawiozlam tacie obiad na budowe i z ciekawosci obeszlam wlasnie wkolo starej szopy- tej co robilam i powyrywalam z grubsza chwasty i patrze a tu mi lobelia ta jednoroczna przezimowala i jakie ladne listki juz ma- ciekawe czy nie zdziczeje? Ta szopa to przechowalnia dupereli na budowe ;) ale nie moglam patzrec jak chwastami zarasta. w tym roku duzo tam nie bede robic bo i tak nie bedzie widac bo stoja palety z pustakami kominowymi a w lipcu sie nie oplaca nic sadzic chyba ze cos co dopiero na drugi rok kwitnie.

Zastanawiam sie co posadzic w tym roku na balkonie. w tamtym mialam surfinie- takie pedy dlugie ze szlam pod balkon i je cielam ale zmarnowaly mi sie bo ci z gory zaczeli swoje kwiatki nawozic czyms ze palilo mi liscie i lodygi!!! swoja droga ladne ich kwiaty podobne do dragonow ale inny kwiat, tak intensywnie czerwony i plaskie okragle platki i jakby takie twrade i sliskie.

Jeszcze moj przywiozl mi krzew pytam sie go co to bo dopiero w tamtym roku zaczelam swoja przygode z kwiatami i ogrodnictwem bo predzej nie mialam gdzie a on ze nie wie uratowal bo wiezdzala koparka i ciul nie wiem co mam wkopane! niby podobne do rododendronu ale inne liscie bo ma do gory a rododendron bardziej plaskie.... jutro moze tam bede to zzrobie i mi pomozecie co to.

ale nasmecilam o zieleni i kwiatach ;)

ja psiaki to duze i najlepiej aby byly miesiste a nie chucherka ;) i tylko i wylaznie na dworzu nigdy juz w domu!

11 lata 1 miesiąc temu #865654 przez szósteczka
Sophie trzymam kciuki.
a Jeszcze nie mowilam ze zwędziłam mamie troche nasion warzyw i kwiatów bo wiadmoe ze kradzione Zawsze lepiej rosna.
To milego wieczorka bo.padam papa

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865658 przez Hania84
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865661 przez Kasiasia
Witam

Lenusiu 100 lat :kiss:

Karolka moj tymi klockami z Fischer a nie jest zainteresowany.
a ta firma haba jest swietna choc troche droga, jednak jakos jest super. Tomkowi z niej kupilidmu 2 autka samolocik i helkopter. Super sa. Byly tez drewniane zwierzeta na kolkach z zoo ale jak sie namyslilam to ji wykupili :P

Albercik super. Jakie uśmiechy strzela :laugh:

Sophie ogrod zabojczy tez chceeeeeeeeeeee :angry:
Malutka ty to zdolniacha jestes!

Srenka a robisz herbate z kwiatow malw? To moje smaki z dziecinstwa... mniam. A szklarnie z pomidorkami tez chce.
kurcze ja tez musze wstawic zdj swoich upraw na moim balkonie 1 na 2 metry :P

Sophie oby twoje przeczucia sie potwierdzily!

Haniu biedna... rozumiem Cię i twoje nerwy, poczekaj do jutra i na trzezwo z nim pogadaj

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865687 przez Agusia83
Witam się i ja...

Lenka, sto lat Kochana :laugh: Kolejny 10-miesięczniak nam rośnie :laugh:

Haniu,

Ale macie rękę do kwiatków, naprawdę ślicznie Wam rosną...
Sophie, Ty masz takie widoki za drzwiami domu? Ślicznie :laugh:

Zosiu Ikuni, jaka cudna kitka :laugh: Gratuluję chodzenia :laugh:

Albercik, przystojniaka z Ciebie i super minki strzelasz :laugh:

Srenka, oby siemie Ci pomogło :lol:

A my dziś byliśmy na rodzinnym sopacerze, później pojechaliśmy do t na kawkę...dzieciaki zadowolone :lol:

Violcia, świetnego masz synka :lol: minka się sama cieszy jak na niego się patrzy :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865689 przez violcia00
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Głowa mi peka,a spac nie mam jak. :(

Jaki sliczny Arturek,od razu mi sie humor poprawil jak na niego patrze,Agusia a z ciebie sliczna mamusia :blush:

Dobranoc.

11 lata 1 miesiąc temu #865693 przez Agusia83
Violcia, dziękuje bardzo...ale wcale się taka nie czuje.. :silly:

Weź jakiegoś procha na ból głowy...może pomoże...

11 lata 1 miesiąc temu #865717 przez violcia00
Witam z rana kompletnie nie wyspana :(,mimo iz Oskar budzil sie tylko raz w nocy,ale przewrocilam go na plecy,dalam smoka i dalej spal,pobudka jak zwykle o 5:30(juz na nowy czas),nie pospi dluzej to dziecko moje,dalam mu butle i udalo mi sie go nawet utulic do snu,ale po 15 mni obudzil sie i rozrabia wlasnie ,a ja zasypiam za siedzacy,ide kawke zrobic moze cos pomoze :S

Wogole to okropnie sie dzis czuje :(

Hania mam nadzieje ze u Ciebie lepiej :unsure: ...wszystkiego najlepszego z okazji tych okragłych urodzin,spełnienia marzen,zdrowia,szczescia,zadowolenia z Lenki ,duzo milosci ,zeby Twoj facet Cie nie denerwował :silly: ,pomagał i wogole samych dobrych chwil :kiss: :kiss: :kiss:

Agusia-nie ma za co,taka prawda :blink:

Milej niedzielki. :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865722 przez szósteczka
Hej ja tez tak z rana, mój ananas najmniejszy tez od jakiegoś czasu wstaje 5.30 bo przecierz musi z tata sie pobawić przed jego wyjsciem do pracy nie zaleznie czy tata idzie czy nie do pracy. Także Violcia przybijam piątkę.
Haniu trzymam kciuki żebyście sie dogadali i żeby ten twój sie opanował i jak cos ustalicie to przestrzegał tego o jeszcze raz Buziaki i sto lat.
Właśnie zapomniałam wczoraj pogratulować pierwszych kroczków w ogóle wszystkim kroczkujacym samodzielnie a zwłaszcza Zosi Ikuniowej ostatnio kroczkującej super ja juz sie nie mogę doczekac i wciąż mi sie śni ze młody ruszył.
Cos jeszcze miałam wczoraj napisać ale mi uciekli, moze później wróci. Mój dzis w pracy wiec odpoczywam mam ogórkową z,wczoraj a na drugie zrobie zapiekanki z bułek bo tesciowa nawiozła i trzeba zjeść żeby nie sczerstwiamy a mi sie nie chce za długo stać dzis przy garach. Miłej niedzieli jakoś do kościółka trzeba sie wybrać papa
A Agusia zdjecia prześliczne i naprawdę sliczna mama jestes aż sie przyjemnie patrzy
:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865725 przez aleksiaa88
Hania życzę Ci żebyś się dogadała ze swoim może wlej mu trochę oleju i oczywiście pociechy z Lenki.

A ja dziś nie śpię od 5 ale nie to ja nie mogłam spać syn o 8 się obudził a ja zdążyłam ziemniaki obrać mięso czeka już do zrobienia podłogi pomyte. Rosół się gotuje makaron już jest a wstałam o 6.
Agusia syn do Ciebie podobny taki ładniutki.
W planach teściowa ale i tak zabieram wózek i jadę na mecz akurat gra u siebie na strych śmieciach gdzie zaczynał kroki jako gówniarz i tak co druga niedziela tam będzie jeździł. Nie wiem czy dam radę tam tak jeździć często bo ileż można patrzeć na nich.
Teściowa to tak szybko chodzi, że do wózka się nie nadaje jak raz szła i pchała to ja 2 metry za nią tak szybko chodzi przyzwyczajona na autobus tak chodzić i wyglądało to nie jak spacer tylko pchanie taczek prędzej na wyścigi.
Miłego do jutra

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka