BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #864710 przez srenka_918
Marta szkoda że podwyżki nie dali... Zrób im wojne że jakaś premia wielka musi być ;)
Wszystkiego dobrego kochana ;* trzymaj się zdrowo Ty, synuś i mężulek ;) Żeby wszyscy Cię kochali ;) Spełnienia wszystkich marzeń ;*

No to coś w powietrzu być musiało że dzieciaki tak źle spały... Moje dziecko zasnęło dopiero o 23 i równo co godz pobudka na 15 min... A bo niewygodnie, a bo piciu (2 łyki i jednak nie piciu)... A to na brzuchu leży i głowy położyć nie może, mimo że mu leci i oczy zamknięte... I tak w kółko... A o 5.15 już chciał wstać na dobre, bo tatuś wstał.... ;( Ale wzięłam go do siebie, obłożyłam poduszkami i położyłam się plecami do niego to mnie kopał chwilę, ale potem zasnął i spaliśmy do 7... Teraz jakieś 10 min temu zasnął na 2 min... I mi marudzi i się do mnie klei i na mnie by spał...

Trochę miałam do nadrabiania to się do wszystkich nie odniosę, za co bardzo przepraszam ;*
Haniu cięcie ostre ale ładne ;) Las też fajny ;)
Violcia fajnie wychodzisz na zdjęciach ;) A Oskarek przystojniak że ho ho ;)
Zosia gratki za kroczki ;)
Pawełek nadal tylko do tyłu raczkuje, ale to nic ;) Chodzić mu się nie chce ;) W chodziku to aż biega i to nie tak, że sobie siedzi w tym koszu i popycha się nogami, tylko normalnie stoi (bo już jest trochę za wysoki) trzyma się przodu do równowagi i biega, a bez chodzika to nawet za rączki nie chce... ;)

Wczoraj nowy tel kupiłam, a raczej wzięłam w mix... Naprawa mojego zaślinionego równała się z zakupem nowego... A że wyglądał jak nowy ;) Wzięłam drugi taki sam w mix i wszystkim mówiłam że mi naprawili ;) Głupie to że za naprawę chcą tyle co za nowy!!!

Aleksia przyzznam się że szpinaku w ogrodzie jeszcze nie miałam, muszę spróbować ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864720 przez aleksiaa88
Gochens Ty tak codziennie kwiaty dostajesz z rana ? Czy jak ?
Marta a inspektor to co oznacza? Znaczy chodzi mi obowiązki więcej roboty a ta sama kasa czy jak?

Srenka siej zobaczy plon zarąbisty jest, pod koniec już go mrożę takie listki do pudełka i wsio jest pod ręką. Tylko czasem lubi mieć muszki pod liściami z resztą jak koper czasem trzeba prysnąć raz.

U mnie dziś zupa gulaszowa.

I słońce w końcu jest

11 lata 1 miesiąc temu #864781 przez Gochens
Jestem dopiero...

Alan dziś już zrobił 5 kup :ohmy: z czego dwie konkret a 3 takie rzadkie, sama woda, kurde a tyłek do tego ma tak bardzo czerwony jak nigdy :( nie da się dotknąć normalnie :( smaruje mu kremem ale nie widze poprawy i jeśli zrobi jeszcze jedną "kupę" to jade z nim do lekarza a jak ta czerwień nie zniknie chociaż trochę to też jadę :(

Mam dziś dużo latania na chwilę zasiadłam w pracy ale siedze jak na szpilkach bo się martwię o mojego bąka.

Aleksia kwiaty dnia kobiet heh ale fota w telefonie była :)
Marta a czemu podwyżki nie dali? I na jaki awans liczyłaś?/
Karolka może rzeczywiście się trochę zgrzała czy cuś? Obserwuj
Violcia to "poszaleli: z tymi prezentami.. dziecku KWIATY??
Srenka czyli teraz masz łączność ze światem i dobrze :)

11 lata 1 miesiąc temu #864804 przez Hania84
Wróciłyśmy ze spacerku...pochodziłabym dłużej mimo że mnie podbrzusze boli i krew zalewa :P bo tak pięknie i ciepło...ale mała musi dostać jeść...właśnie grzeją się spitzle w sosie serowym dla niej ;)

Gochens kupiłam śmierdzącą gorgonzolę :lol: w niedzielę zrobię obiad ze szpinakiem :lol: powiedz mi tylko tam do tego szpinaku tylko gorgonzola była i czosnek? bo nie chce mi się wertkować z powrotem by zobaczyć :P
Oj Alanek co to? wirusówka czy się czymś struł jak Bartuś? kurka tyle kup i 3 rzadkie to sporo i nie za dobrze...a pupę czym smarujesz?

Marta jak to tak awans bez podwyżki? :cheer:

A musze pochwalić moją dziunię :lol: od tygodnia umie już sama trzymac butelkę :lol: pewnie późno w porównaniu z innymi ale co tam...ważne że postęp :lol:

lecę dać Lenicie obiados i nyny idziemy

11 lata 1 miesiąc temu #864806 przez Marta1985
W urzędzie są różne stanowiska ... jak się przyjmowałam 3,5 roku temu to na stanowisko podinspektora bo z wykształceniem wyższym ale bez stażu a jeżeli ma się wykształcenie wyższe i 3 lata stażu to praktycznie z automatu staje się inspektorem ... wiec żadnej łaski mi nie zrobili ... ale ja tego nie zostawię i im pokaże :P Nich se nie myślą ja sobie nie pozwolę :) A jak nie to znajdę nowa pracę ;)wiecie jak w urzędzie ... nigdy nie ma pieniędzy - zwłaszcza dla zwykłych pracowników. Bojowo jestem nastawiona!

11 lata 1 miesiąc temu #864813 przez Marta1985
No bartuś teraz nie miał biegunki wogole strajkował i było 2 dni bez kupy ... ale też kiedyś miał taki problem ... ja pupe smarowałam bepanthenem i sudokremem i wietrzenie .... ale Gochens jedz do lekarza bo to weekend wiec moze byc roznie .... no i my probiotyk stosowalismy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864816 przez Gochens
Haniu ale pytasz o to danie z pesto ze szpinakiem? czy po prostu szpianak z pateli z makaronem?

a smaruje kremem z cynkiem, alantalem i duzo wietrzyłam ... kurde narazie jest spokój ale zadzwonie zapytam czy sie dostane w ogole

Edit: dzwoniłam, przyjmuje od 14-17 więc dziś pójdę

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864881 przez Hania84
heh Marta to poszaleli B) :huh:

Gochens pytam o makaron z patelni :) bo do pesto chyba nie dawałaś gorgonzoli?
To fajnie że Was przyjmą :) dobrze że idziesz będziesz wiedziała co i jak i co masz stosować w razie pojawienia się znów takich kupek.
Bephanten jest dobry...na zaczerwienioną pupę smarowałam też clotrimazolem...i pomogło też...sudocrem natomiast pogarszał u nas zaczerwienienia. Dobry też jest zinalfat :)
U nas zawsze też bez problemu przyjmują w ten sam dzień :)

Podlałam tuje...dostałam prikaz od mojego :P hehe bo się musza dobrze zakorzenić :P :lol: ;)

edit

na kwietniówkach 2014 jedna z dziewczyn dodała wydaje mi sie świetny przepis na szybkie i smaczne ciacho czekoladowe z colą...robiła je ponoć już kilka razy i jest zachwycające i poleca. :) Więc wrzuciłam przepisik na pocztę dla tych które chciałyby spróbować czegoś nowego a zarazem szybkiego i łatwego w przygotowaniu :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864979 przez Sophie25
A u nas dzis chwila grozy :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Przyjechała kuzynka z małymi dziecmi i sie bawili pojechali a Zosia sobie siedziała to ja poszłam na siku a Zoska zaczeła sie krztusic wypadłam i ona prawie wymiotuje grzebie jej w buzi a tam groszówka :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Musiały dzieci coś porozrzucac bo zawsze sprawdzamodkurzam pokój :dry:
maskaraaaaaa :ohmy: ale sie przestraszyłam dobrze ze wyjełam to na czas!
Kolezanka raz mi opowiadała ze jej synek polknął groszówke i pojechała na pogotowie to ja opieprzyli ze z głupota przyjezdza :ohmy: i kazał patrzyć na kupe no i wykupał ten pieniazek .... jejuuuuuuu juz nigdy chyba nie pojde sikac jak ona bedzie sie bawić bo zła sama na siebie jestem :angry: :angry: :angry:

KaROlka takim to tylko na czółko mierz i ta temp bedzie odpowiednia w uszku nie bo sie moze mylic mi tak mowiła ta w aptece :)

U mnie w ogrodzie slicznie kwiatuszki pierwsze rosną :)

HAnia to na smingusa wpadamy do Ciebie i bedziemy sie polewac heh :lol:

Gochens oby Alankowi nic nie było :kiss: 3mam kciuki
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #864981 przez Gochens
Wróciłam od lekarza

Dostał probiotyk zmienić trochę diete na bardziej marchewkowa i ryzyk.. kupiłam sudokrem pupa ciut lepiej wygląda a kup dziś było 7 :ohmy: odwodniony nie jest więc ok.

Haniu pesto też z serem tak więc pesto ( mielimy szpinak świeży, Czosnek 2 zęby albo 1, gorgonzola bądź inny smierdziel, oliwa i do smaku sól, pieprz i sok z cytryny) mieszamy z ugotowanym makaronem bądź można też jako sos do np kopytek podac

A ten drugi przepis to makaron, smażony kurczak ja robiłam w przyprawie gyros ale nie musi być (pierś) świeży szpinak na patelni z czosnkiem papryczka chilli badz ostrą przyprawa, śmietana 30% wymieszać wszystko i posypać smierdzielem serem :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #864998 przez Agusia83
Dziewczynki, ja żyję..staram się Was podczytywać...teraz mi dziecka zasnęły na 2h
...z czego Artuś się obudził i już chciałby Wam coś napisać :laugh: a Emi jeszcze nyna... :silly:

Marta, Kochana, sto lat, sto lat....wszystkiego najlepszego. Po pierwsze zdrówk, zdrówka i jeszcze raz pieniędzy. W pracy im pokaż, że co to za dawanie awansu bez rekompensaty pieniężnej....
A propos, w moim zawodzie od lipca wydłuzają nam pracę o 2,5h ale o wyzszych zarobkach nie ma mowy...jakbyscie się na coś takiego zapatrywały? Super, nie?

Bartusiu, spóźnione, ale szczere życzonka :laugh:

Dziewczynki w stanie błogosławiony, jak się czujecie?

Haniu, cięcie na całego było :laugh: masz fajnie świeży kolor włosów :laugh: A tych sąsiadów to nie zazdroszczę...

Zdrówka dla Alanka, Gabi też cosik chora?

Violcia piekne zdjęcia...bardzo ładnie się prezentujesz, nie pisząc juz o synku :lol:

To ja muszę Artka zmierzyć, bo wagowo to mamy 10,700 :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ika, super, że już domek wysprzątany...a spania Zosi zazdroszczę

A Artek na całego juz je wszystko...wczoraj wpitolił ziemniaki z burakami i drobno mu pokroiłam golonki z indyka :laugh:

wieczorki staram się mieć z mężem, ale postaram się jeszcze do Was zajrzeć.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865010 przez Hania84
Dzięki Gochens za przepisiki :) zrobię ten z patelni :) tylko nie dam smietany bo mam mrozony szpinak wiec on sam w sobie po rozmrozeniu ma konsystencje sosu :lol:
Fajnie że z Alanem byłaś i ma probiotyk :) ale aż 7 kup :ohmy: jenyyy ale go wzięło. Bidulek :kiss: ale się namęczył z tymi kupskami.

Agusia fajnie że zajrzałaś...faktycznie rzadko już do nas zaglądasz :( a tak fajnie się z Tobą też pisze i fajnie czyta :) zaglądaj cześciej proszę :)

zapomniałam odpowiedziec Tobie Ikunia (ale tak to jest jak mam wszystko na głowie...potem chodze po chacie i myślę w trakcie roboty co ja też miałam odpisać na forum...) i mam...przypomniało mi się :lol: Ikunia głowa bolała mnie tylko jak miałam to przedokresowe plamienie 2 dni :) teraz już nie boli :) zawsze przed okresem mam coś takiego :angry: Dzięki że zapytałaś :kiss:

kurka musze kończyc bo Lena mi na kolana wchodzi...idę dać jej deserek :)

aaa Sophie :cheer: ale miałaś sytuację :ohmy: ale dobrze że się wszystko okej skończyło...matko tez bym się strachu najadła. Piękne hiacynty :) u mnie w przydomowym mini ogródku mam jeden i dopiero zielona łodyga :)

Moja dziś spadła z nocnika i uderzyła czołem w podłogę a mamy gumoleum tylko :cheer: płaczu co nie miara ...ale utuliłam wycałowałam i przeszło.

11 lata 1 miesiąc temu #865028 przez Agusia83
Haniu, ja bym się częściej odzywała, ale cholera nie mam kiedy...uwierzcie mi, że ciężko...a bardzo mi brakuje rozmów z Wami.

Sophie, dobrze, że szybko zareagowałaś...i wcale się nie dziwie, że serce Ci w gardle staneło...

Artek jeszcze nie spadł z nocnika, choć wiele razy juz myślałam, że to nastąpi...

lecę bo jojcy

11 lata 1 miesiąc temu #865030 przez Sophie25
Malutka - Zosia 78 cm i 8600 :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865040 przez Hania84
Malutka - hmmm musiałam zmienić...bo widze że w tabeli nie ma juz 40 tygodnia (czyli 10 miesiąca) więc Malutka wpisz Lenie na 9 miesiac 8000g i 75cm

...a tak na marginesie to teraz na 10 miesięcy ma 8500g i 76cm. Ostatnio w miesiąc nie przybrała nic a teraz w miesiąc pół kg :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka