BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #866024 przez aleksiaa88
Srenka a może to trzydniówka u nas też było 39.5 dawałam czopki i temp nie chciała spadać jak byliśmy u lekarza to mówiła, że od zębów to by taka duża nie była i raczej spada po podaniu leku a u nas spadła z 39,5 na 39,3 więc podejrzewaliśmy trzydniówkę na dodatek kaszlu kataru biegunki gardło czyste więc obstawialiśmy to. I tez był cały czas śpiacy tylko na rękach i się przytulał z zamkniętymi oczami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866026 przez malutkamilka
Kasia my tam mamy niecale 5000 m kwadratowych. Tam za tujami bedzie dom z garazem i wielkim tarasem a przed tujami niwielkie oczko naturalne, albo jakies miejsce na boisko takie male, jeszcze nie mamy koncepcji, a tak to trawa trawa i jeszcze raz trawa i krzaczki ozdobne. A i tam przed samymi tujami chcemy placyk an basen dla dzieci taki rozporowy czy jakos tak bysmy mogli i my tylki zamoczyc, trampolinke i jakies hustawki czy cus.

Haniu tak dobrze widzisz, niestety czesc padla po pierwszym sezonie- nawet moge powiedziec ze polowa. 1/3 przesadzilam pomiedzy te po prawej i 1/3 dalam tesciom ale chyba z 3 padly...
A co do mostku to zostaje tak jak jest, bo oficjalne wejscie do naszej dzialki jest od tamtej strony co widac w dali to drzewo- tam bedzie furtka i brama pomiedzy domem a garazem bo tam jest droga.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mostku zbytnio nie ruszamy bo zeby do niego dojsc to przechodzimy przez czyjas dzialke ktora jest nieuzytkowana wcale. ale jak wlasciciel cos bedzie chcial tam robic to sobie zapewne ogrodzi i tesciowie beda musieli na okolo latac- bo tak mamy gora 10 minut drogi skad teraz mieszkamy a na okolo to pol miasta trzeba bedzie przejsc ;)

Srenka trochę wysoka ta gorączka, kontroluj ja i zbijaj- na zeby to cos za wysoka

Sophie ja tez mialam tak ze jak moj powiedzial ze chce Wiktorie to ja ze duzo juz dziewczynek o tym imieniu i takie tam to szukalismy, wymyslalismy a jak przyszedl termin dalej nie wiedzialam i w koncu dalam wolna reke mojemu i niech wybiera jakie chce i wybral Wiktorie ;) i nie zaluje- choc wszyscy mowili ze lobuziary i nie grzeczne a moja i jest moze lobuziara ale tak kochana przez te swoje minki i czulosci ze szok. pierwsza mysl najlepsza ;)

Violcia gllowka do gory, pomysl ze jutro moze byc lepsiejsze ;) my mamy zle dni i nasze bable tez wiec trzeba im wybaczyc. Oskarek moze byc zdezorientowany zmiana czasu- moze swiadomie tego nie wie ale czuje.

Karolka to co widac na zdjeciu to poczatek juz mamy stropy przygotowane pod zalewanie i kominy w trakcie stawiania ;)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #866032 przez Kasiasia
Malutka super taka duza!
My mamy ponad 6000m i wszydcy mówią ze to za duzo. A mnie sie wlasnie podoba... duzy sad kolo domu, warzywnik i trawa żeby Tomus sie wychasał.... choc u nas to naraxie tylko marzenia.
Oczywiscie wiem ze nie kazdego stac na duza dzialke albo poprostu nie ma duzych, ale przerazaja mnie tak7e malutkie dzialeczki gdzie wiekszosc zajmuje dom a obok sasiad zaglada ci w okno.

11 lata 1 miesiąc temu #866036 przez Kasiasia
Dobranoc
jutro przede mna dzien proby, trzymajcie prosze kciuki...

milej nocy

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866042 przez KaRoLkA
Kasia zgadzam sie z Toba w moim domu rodzinnym jest taki duzy sad i podworko i bardzo mile wspominam :) niestety my mamy 10 arow wiec dom i małe podworko a co gorsze to z drzwi do drzwi tesciow moze ze 100 metrow to max :angry: ale moj ta działkę kupował :/
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasia kciuki zacisniete :)

Malutka zazdroszcze Ci troszke tego Waszego bałaganu ale jak skonczycie bedzie pieknie :)

Moja śpi udało sie ją ululac , musze zacząć ją uczyc na nowo zasypiania w łóżeczku bo poki co bunt jest :/

Ma ktoras z Was problemy ze skora twarzy ? Bo ja od ciąży się morduje z wykwitami na policzkach i czole i nic nie działa :/ nawet trybiotyk stosowałam bo ponoc pomaga i owczem na chwile, maść cynkowa nic nie dała żele i toniki też nie :angry: macie coś sprawdzonego ???

11 lata 1 miesiąc temu #866044 przez malutkamilka
Kasia kciuki zacisniete mocno ;)

A ja zapomnialam sie wam pochwalicze w sobote dzwonil do mnie szef czy bym nie mogla chociaz dwa-trzy dniw tygodniu na 2-3 godziny przyjsc do pracy boo maja duzo zamowien i kontroler jakosci nie wyrabia sie z papierami i zeby mu pomoc. jutro mam dac odpowiedz. troche glupio odmowic bo jednak wiem o co chodzi w tych papierkach i jestem zadowolona bo wiem ze po macierzynskim mam gdzie wrocic,a moj jest madry w gebie w stosunku do mojej pracy i mowi jak mi dadza 15 zl na godz to moge isc a jak nie to mam siedziec w domu! a jak mu mowie zeby u swojego sie upomnial o chociaz rozlakowe to nawet geby nie otworzy jak jego ojciec tego niie zrobi!

eh faceci ;)

11 lata 1 miesiąc temu #866047 przez malutkamilka
KaRoLkA napisał:

Kasia zgadzam sie z Toba w moim domu rodzinnym jest taki duzy sad i podworko i bardzo mile wspominam :) niestety my mamy 10 arow wiec dom i małe podworko a co gorsze to z drzwi do drzwi tesciow moze ze 100 metrow to max :angry: ale moj ta działkę kupował :/

Kasia kciuki zacisniete :)

Oj wiem co to znaczy mieszkam prawie balkon balkon z moja T i wie kiedy jestem w domu bo widzi jak gra u mnie telewizor czyy jak mam zasloiiete rolety to tez wie ze jestem w domu,a najgorsze ze wie co ogladam!!! ja jakos do niej nie mam potrzeby zagladania...

a co do wykwitow to nie pomoge bo u mnie cale zycie jakis jest!!! a przed ciota to teraz chyba z 7 mam!!!!! :angry:

11 lata 1 miesiąc temu #866061 przez KaRoLkA
Malutka to super z ta praca zawsze to troche urozmaicenia i kasiurka nawet na drobiazgi :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866066 przez Hania84
srenka mi to też wygląda na 3dniówkę...mimo że Lena jeszcze nie przechodziła...ale jak na zęby to po leku schodzi.

karolka ja mam wykwity skórne od porodu i też się z nimi męczę...miałam robiony tu krem na to z antybiotykiem ale pogorszył mi sprawę...mam na skroniach i z jednej strony na poliku zaczerwienione plamki płaskie i nie chce mi to zejść teraz :angry: zła jestem niesamowicie bo to szpeci :angry: i też się zastanawiam co by mi pomogło :dry:

Malutka aha to teraz już wszystko wiem :) świetnie tam macie i na prawdę duża ta działka :cheer: my mamy 1000m2.

Karolka nic lepiej...nie odzywam się do niego...i na razie nie mam zamiaru.

Kasiu kciuki trzymam :)

Malutka to ci T. :cheer: heh teraz sobie przypomniała :dry:

dobra lece spać :)
dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #866084 przez Ikunia1910
Niestety przybijam piatke Srenka:( u nas 39,6°C dalam nurofen niedlugo zmierze znow czy cos spadla:(

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #866094 przez Kasiasia
Dziendobry witam pierwsza
:silly: poniedzialek.... szkoda ze nie piatek

u nas noc koszmarna, zaraz mi sie te straszne kolki przypomnialy...
Tomek pol nocy plakal, nie byl rozpalony ale ciepły. To chyba zeby choc nie dotykal ich, ale smoczka czy palca n7e dal sobie wlozyc. Troche zelzalo po takim proszku na dziasla, choc n7e wiem czy od tego czy poprostu juz padl. Chociaz i tak cala noc walal sie po lozku nawet jak spal. Tak walil glowa o barierki w lozeczku (ochraniacz nalogowo sciaga) ze wzielam go do s7ebie i po lozku gonilam. Jak przeniosl sie w nogi to ja za nim, przysnelam a za chwile on znow na drugim koncu lozka to ja znow za nim -taki nasz nocny berek B) Teraz spi jak aniolek a ja kurde nietomna na praktyki lece, oj jak ja tam dam rade?

milego dnia

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866110 przez Sophie25
Witam sie z ranca Zosia juz buszuje pobpokoju i slonko swieci zza okna :-D

O tesciowych doskonale rozumiem moja mieszka na dole :-p

Kasia dasz rade ! Ale Ty dzielna jestes :-) pewnie zeby mu ida oby nie kilka ma raz :-(

Ikunia to Zosie tez cos dopada :-( ma katarek czy cos ? Czy tylko goraczka?
Nastepne dzieciaki pewnie 3 dniowka ale to meczy je :(

Karolka ja tylko mam przed okresem takowe a tak to nie i nawet niewiem co moglo by pomoc a w ciaxy to cere piekna mialam.az mi tego brakuje :-D

11 lata 1 miesiąc temu #866137 przez malutkamilka
A myślałam, że będę pierwsza ;)
Malutka się bawi a ja zaraz dzwonie do szefa- aż dziwnie będzie zostawiać małą...

11 lata 1 miesiąc temu #866216 przez Hania84
Witam i ja

Lena jak zawsze ładnie spała...od 20.30 do po 7 :) teraz się bawi.

U nas słonecznie i ciepło :)

Dziś jedziemy na wywiad do żłobka...we czwartek mi na maila przysłali info czy jestem zainteresowana...pojadę zobaczę jak to będzie wyglądać...chociaż zaznaczyli że jestem na liście rezerwowych i że jak już to Lenka by od września szła (jeśli by się jakieś miejsce zwolniło w sierpniu) ...tyle ze ten żłobek czynny od 8-16 więc trochę głupie godziny bo pracę się ma 8 godzinną zazwyczaj jak nie dłuzej i wtedy problem z odbieraniem lub zaprowadzaniem...zobaczymy co nam tam powiedzą.

Ikunia i jak Zosia? spadła gorączka?
srenka a Pawełek jak?

Moja Lena jeszcze nie miała 3dniówki i aż się boję.

Malutka to życze deszczu u Was :D

Kasiu współczuje takiej nocy :kiss:

miłego poniedziałku

11 lata 1 miesiąc temu #866221 przez malutkamilka
No wlaśnie się rozpogodziło. Jakieś 10 minut temu poszły i koło 12 mają wrócić...

Więc ja zabieram się za porządki ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka