BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865045 przez Sophie25
Hania Lenka ładnie przybiera :)
Kwiaty uwielbiam i jak rosna pieknie latem to siedze i sie wpatruje jak bym wam pokazała moja kolekcje co mam w domu byłam raz nawet w gazecie opsana w ANGORA :)Napisałam do kacika kwiatowego :) I mam ta gazete do dziś :D

Moja Zoska dłuzejeee w oczach haha :D :D
a to skoczek gumowy ma fraaajde z tego :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #865050 przez KaRoLkA
Jejku Sophie ale sie musiałaś wystraszyc , ale dobrze że w pore wyszłas i zareagowałas , wiem gdzie mialas serce bo ja ostatnio tez tam miałam jak Gabi sie skórka krztusila :( dobrze że wszystko ok jest :)
Ale czadowe łupy :)

Gochens fajnie że Was przyjęli i dostał Alus probiotyk :) biedaczek z tymi kupkami ale teraz bedzie już lepiej :)

Agusia fajnie że jestes :) Artus duży chlopak juz i jak pieknie wszystko już wcina :)
A Gabi nie chora ale jakas taka troche nie swoja , moze to przez ząbki bo plaaczek straszny z Niej dzisiaj ;/

Hania to na smingusa wpadamy do Ciebie :) fajnie Lenka już waży :)

Moje dziecie jak zawsze robi kupke rano tak dzisiaj sie męczyła i zrobila twarda i czarnozielona :/ a daje jej duzo pic
Skubana tak juz zapiernicza na raczkach ze trzebavja gonić a co gorsze to mamy taki stopień z salonu do korytarza i Ona jak na złość tam sie pcha a jak mówię nie wolno to tym bardziej to robi :/ ehh i ulubiona zabawka to buty i sznurówki wyciaga łobuz mały :)
Jakie mam zakwasy po tym machaniu tylkiem na boczki to głowa mała :S ale dobrze niech działa:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865058 przez aleksiaa88
Malutka super wyglądasz ;) tak z ciekawości tam weszłam i wpadłam na Ciebie.
Później dodam dane to tabelki.
Dziś była chrzestna cyknęłam trochę zdjęć dobrym aparatem więc portretówka będzie

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865095 przez aleksiaa88
Sophie krowa super sama bym poskakała ;)

WYMIARY 7300 i 70 cm

11 lata 1 miesiąc temu #865096 przez srenka_918
A ja już 4 posiłki zwymiotowałam... Może coś z Aluśkiem mam wspólnego..... Jak Pawełek miał biegunkę to pomogła Smecta, już drugie podanie zlikwidowało "kupki" a właściwie siku ze złej strony...

Ja nie wiem co to ze mną dziś... Do południa było wszystko w porządku! A potem, już wszystko mi śmierdziało na wymioty... Wszystko też smakuje, ale co z tego, jak skończę jeść, to już mdli i tak długo aż zwymiotuję... I zła jestem na te wymioty i już dziś nie będę jeść, choćbym miała się źle czuć z tego powodu... Bo możliwe, że problemem jest to, że od 6 dni kupy nie robiłam takie mam zatwardzenie, że aż mnie "rozrywa" czuję taki ścisk i brak miejsca w brzuchu z tego powodu... Pytałam w aptece u nas na wiosce to nie ma nic dla ciężarnych na zaparcia, próbowałam już zimnych jogurtów, kompotu z jabłek... to tylko gazy dostałam i jest jeszcze gorzej... Już nie wiem co ze mną jest nie tak... Może macie jakieś pomysły???

Nawet mąż zobaczył że dziś coś ze mną nie tak i nie jechał remontować, tylko został, żeby się małym zająć...

Pisałyście o gołębiach, już nie pamiętam jaka ma z nimi problem... Dziadek mojego G. też miał dużo dużo gołębi, wszystkich na wsi denerwowały aż zaczęli je łapać i jeść ;) Wszyscy się chwalili że pyszne ;) Zostawili mu 6 gołębi i już nikt się na nie nie skarży, bo nie dokuczają tak bardzo ;)

To ja się już położę, może mi lepiej będzie...

11 lata 1 miesiąc temu #865097 przez aleksiaa88
Zjadli mu gołebie a to dobre :lol:
Srenka współczuje tego samopoczucia

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865126 przez Hania84
SRENKA TO BIEGNĘ Z POMOCĄ !!! :)
BEZPIECZNE W CIĄŻY NA ZAPARCIA TO TAK:
- SOK Z KISZONEJ KAPUSTY (5-6 ŁYŻEK I POWINNO POMÓC)
- KIWI- DUŻE ILOŚCI
- SUSZONE ŚLIWKI
- MUSLI Z 4 ŁYŻKAMI PŁATKÓW ŻYTNICH
- 1 ŁYŻKA OLEJU NA CZCZO LUB/I WIECZOREM (ROŚLINNY LUB OLIWA Z OLIWEK)
- NO I ZWYKŁE CZOPKI GLICERYNOWE !!! :)
- DANON ACTIVIA 2 razy dziennie
- siemię lniane z apteki (zaparzyć gorąca wodą i po ostygnięciu zjeść)
Można też spróbować wypić Inkę z dużą ilością mleka...zawiera dużo błonnika a to ważne przy zaparciach. Jedz też dużo surówek z kiszonej kapusty, dodaj do tego starte jabłko polej odrobiną oliwy i szamaj ze smakiem :) ja uwielbiam :)
Słyszałam tez o środku bezpiecznym takim jak lacidofil (ale to najlepiej skonsultowac z lekarzem bo wiadomo w ciąży jeden może a drugi nie)

Myślę że dużo sposobów podałam i coś na pewno pomoże :) Przede wszystkim jedz dużo owoców różnych i warzyw :) to tak dodatkowo :)

Sophie ale czaderskie ciuszki normalnie sukienusia bodziak bomba :lol: a byczek ohohoho :silly: fajowski :)

srenka a z gołębi padłam :D pojedli i spokój :D chociaz jakaś korzyść z nich :D

Karolka taka kupa to na pewno na zęby ;) i fajnie zw tak juz zapiernicza Gabrysia :) chciałabym by moja już tak chodziła...a tak to wszędzie trzeba pannę nosić :S

srenka a tych wymiotów współczuję...może faktycznie juz jest wszystko zapełnione i organizm tak reaguje :( spróbuj moich metod :) na pewno cos pomoże :)

Lenę dziś ja kąpałam...chlapała że głowa mała...a jak robiłam jej nununu i palcem groziłam to małpiata robiła mi papa :D zebym sobie poszła jak mi nie pasuje :lol: :D wredota mała :D

A jak dziś jadła deser to na dole drzwi ktoś otwierał a ja rzuciłam hasło "tata idzie" (bo myślałam faktycznie ze to on) to ona pełna radości i gotowości ...a za chwilę ktoś na dole do swego domu przekluczał a ona już na nasze drzwi patrzy i wyczekuje taty aż cała się trzesła z radości (wiedziałam ze to nie tata bo nie do nas bo słyszałam ze do innych drzwi) i mówię jej " to nie tata, nie ma taty" to wiecie że prawie się popłakała? tak bardzo chciała zeby on przyszedł :blush: :S ale ona jest za nim...ale co się dziwić jak go mało widzi :dry:
ech...moje kochane dziecię :kiss:

miłego wieczoru i nocy :)

edit
gochens a tej gorgonzoli ile dajesz? bo ja mam opakowanie 250g.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865162 przez violcia00
ja w koncu relaksik :laugh:

z gory jakies krzyki dobiegaja czy to jeki,moze sasiedzi robia bzyku bzyku :lol:

Oskarek dzis taki marudny byl i poplakiwal ze musialam go wykapac juz o 18stej,moj mu nie zrobil drugiej drzemki w dzien i to skutki,ale taki byl spiacy ze na przewijaku zaraz zasnal jak go ubieralam,wczesniej jeszcze sie bardzo rozplakal jak wypuszczalam wode z wanny i troche zacharczalo,biedne moje wrazliwe dziecko,ciezko go bylo uspokoic :dry:

Biedny Alanek az 7 kup,to sie nameczyło dziecko,dobrze Gochens ze byłas u lekarz,teraz juz bedzie lepiej :blush:

Agusia wow ale Ci arturek ładnie rosnie...nie dziwie sie ze przy dwojce masz malo czasu,ale odwiedzaj nas czesciej :silly:

Gabi dobrze ze z Toba nic powaznego bo martwiłam sie ze znow goraczka Cie dopadła :blink:

Sophie to mialas przezycie,dobrze ze jednak nie połknela ,wyobrazam sobie jak sie przestraszylas :huh:

Srenka wspolczuje wymiotow,ja tez rzygalam jak kot w ciazy,a na zaparcia Hania-dobra rada tyle Ci sposobow wypisala ze cos napewno pomoze :P

Biedna Lenusia,ale to jeszcze nie raz sie uderzy nabije guza,Hania wszystko przed Toba jak Lenka zacznie sie "wypuszczac" i bedzie raczkowac :silly:

A tu obiecane zdjeciaciag dalszy,pewnie macie dosc juz ogladania mojego dziecka,no ale trudno :P
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865175 przez Hania84
Violcia ale świetnie wyszliście na tych zdjęciach :) a że się Oskarek tego dużego psa nie wystraszył :lol: widze że pies ciągle warował przy oknie :lol: a Oskarito to faktycznie 100% tata :P :lol:

Violcia Twój się rozpłakał jak wypuszczałaś wodę a moja się rozpłakała dziś jak do wanny napuszczałam wode z prysznica B) nie wiem co w tym dźwięku nie tak :S

Karolka jak Gabi z gorączką? nie podniosło się nic?

lecę się położyć bo mnie wszystko napitala od tej ciotki

dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #865181 przez Milady
No i znowu w szpitalu :(

Iwo wymiotował i dalej jestesmy na oddziale ....

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865182 przez malutkamilka
No to tak, tabelka zaktualizowana, następna aktualizacja jutro wieczor także jak kogoś nie ma to będzie jutro :D

To chyba Alanek miał biegunkę- sra...ke, bo mi lekarz powiedzial ze biegunka zaczyna sie od 8 kup w ciagu dnia czy doby- nie pamietam juz dokladnie. Ja podawałam wtedy smekte i orsalit i bylo ok, a profilaktycznei cale opakowanie dicofloru- juz po.

Srenka ale ci sie porobilo z tymi wymiocinami- ja nie wiem co to jest...

Violcia pokazuja nam tu Oskarka kiedy tylko chcesz i ile razy chcesz, milo jest popatrzec na takich przystojniakow i ladne dziewuszki jak nasze bobasy ;) Swoją drogą dawno nie widziałam Leny i jej zabojczych usmiechow ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865184 przez KaRoLkA
Srenka wiem o czym piszesz bo ja całą ciążę i pół roku po meczylam sie z zaparciami i jest to cos okropnego :/ czasami pomagały winogrona jak sie na jadłam :) dobrze że Twoj Ci pomaga dzis z malym :)
dobre z tymi gołębiami a apropo to słyszałam że dobre choc sama jakoś bym sie nie skusila chyba że bez wiedzy że to gołębie :P

Haniu czemu Ja Cię w ciąży nie znałam tak bys mi ulzyla tymi poradami bontak sie meczylam , raz na tydzien w wc i to z trudem masakra :/ moja tak samo reaguje jak Lenka na głos taty :) fajnie to musiało wyglądać jak Ci papa robiła hihi moja to ze mnie szydzi jak jej palcem groze :cheer: i Nie podniosła się goraczka , stan podgoraczkowy lekki i dziekuje że pytasz :kiss:

Violcia ślicznie wyszliscie :) dziewczyny maja racje Oskarek coraz bardziej do taty podobny :) a pytalas o strzyzenie to w ten weekend raczej odpada bo jutro jedziemy do znajomych do Lozany :) może za tydzień ??

Gabunia padła juz przed 20 , ja po ćwiczyłam i zakwasy jutro będą megaa :S
kurde juz poltora miesiąca minęło jak wyszły dolne jedynki a górnych brak tylko męczą okropnie :/
Mąż mnie przyświeci bo mu białą koszulkę zafarbowalam tzn nie specjalnie tylko robiłam białe pranie i wsadzilam błękitna bluzke i wszystko jest błękitne :angry: i nic nie dziala ani vanish ani husteczki odbarwiajace :S

Te nasze dzieciakibcoraz bardziej łobuzują , pokazują rożki :lol:

Milady znowu Was dopadło :( biedny Iwo , ucaluj Go od ciotki :kiss: oby szybko przeszło i zebyscie wrocili do domu :)

Malutka to zdjecie Wasze śliczne , a Wika na Tym co kleczy na jednym kolanku rozłożyła mnie na łopatki :lol: wloski super , ja też chcem cieniowac tylko musze poczekac aż mi zgestnieja bo po ciąży połowę włosów stracilam :S

A właśnie jaka podusie macie w łóżeczku ??? Bo u Nas jest płaska jak dla noworodka , moze by jej zmienić ???
Milego wieczoru

11 lata 1 miesiąc temu #865200 przez Agusia83
Jak obiecałam jestem...Artus zasnął przed 20 a tata położył Emi przed 21...ja mogłam spokojnie poleniuchować w wannie i w koncu ogoliłam nogi, a był busz nad buszami :silly: Tyle, że, co wieczór padam na twarz, więc co się dziwić, że nie mam nóg jak z reklamy maszynek :silly:

Milady, o kurcze, czyżby wirus? Iwo pewnie odwodniony i dlatego Was zatrzymali? A kto zajmuje się Nastką?M pomaga?

Haniu, super porady jeśli chodzi o zaparcia...jesli mogę, to ja jeszcze dopiszę.
na czczo woda z cytryną
na czczo woda z suszonych śliwek kalifornijskich
duphalac...bardzo dobry, w płynie do picia, to na bank mają w aptece...zapytaj też o Colon C...szczerze nie wiem, czy ciężarne mogą go stosować, ale czasem trzeba tym kobietom cos napomknąć...

Malutka, Wiki jest cudowna :lol: ale fajnie śpi sobie :lol: w dzień pewnie też jej wszędzie jak w łóżeczku? No i zębole widać :lol:

Karolka, taka temp.faktycznie może być od ząbków...natomiast gdyby jej nie przechodziła a nie miała kataru ani kaszlu, to może być to 3 dniówka...jeśli za kilka dni wyjdzie wysypka, to pewnie to.

Szósteczka, cieszę się, że z Patką już dobrze...fajnie, że przed świętami będzie miała ściągniety gips :lol:

Haniu, Lenka musiała być zawiedziona...że to nie tata...znam bardzo dobrze tą minkę...czasem mi się wydaje, że idzie Dominik i mówię dzieciakom...Emi juz ląduje pod drzwiami i woła tatusiu...a tu go nie ma :(

Emi od 2 dni interesuje się siusiakiem Artka...podczas kapieli non stop chciała by go dotykać i ciągnąć...wiecie, to trochę śmieszne, ale zastanawiam się czym jej zająć by takie głupotki nie chodziły jej po głowie..

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #865202 przez Hania84
heh jestem jeszcze :P mój nie chce neta dziś bo patrzy na ciekawy film :lol:

Malutka jeszcze Agusia podawała wymiary :)
a Wiki super laska :) ślicznie ubrana śliczna dziewczyna :) i na tych kolankach też mnie urzekło :kiss: słodkie to zdjęcie :) a pozy faktycznie ma rewela :lol: wydaje mi się że naszym dzieciom za gorąco ze się tak odkrywają ...moja co prawda takich poz nie przyjmuje ale się odkrywa też. I świetny pajacyk ma :blink:
śliczna Ty i ślicznie włoski przycięte :)
ale nasłodziłam :lol: ale sama prawda :)

Karolka no widzisz...trza było wcześniej obczajać nasze forum :lol: :kiss:
dobrze że u Gabi nic się więcej z tą gorączką nie rozwinęło.

Oj Milady znów szpital? a skąd te wymioty? chyba nie od tego wstrząsu? bo to trochę późno by było... Zdrowia życzę! i szybkiego powrotu do domu :) uściskaj malutkich ode mnie :)

Agusia Milady rozstała się z M.
Twoje porady też interesujące :blink:
może Emi mogłaby zabawiać Artka gumowymi zabawkami? albo niech mu delikatnie spróbuje umyć włoski? może to ją odciągnie od tego :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #865206 przez Kasiasia
Marta wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!! Pociechy ze swoich chłopaków!!!! zdrowia, spełnienia marzeń i samych miłych niespodzianek @-/-

Haniu bardzo ładnie się obcięłaś. I jak pamiętam Cie z ostatniego zdjęcia to muszę powiedzieć że widać już spadek wagi no i fajna z Ciebie babka ;)

Sophie ale miałaś farta ze wyciągnęłaś ta groszówkę. Wyobrażam sobie jak musiałaś się przestraszyć.
A ogródka zazdraszczammmmmmmmmmmmmmm :ohmy:
Napisz jak skoczek? zastanawiałam się kiedyś nad kupnem (moja mama ciągle mi powtarza ze ma przestać z kupowaniem dla Tomka zabawek).

Malutka ale z Was laski :ohmy:
Malutkamilka nasze dane: 25.08 oraz 8 kg i 74cm

Gochens dobrze ze juz dobrze z Aligatorkiem. I jakie masz czaderskie okna!!!!

Srenka :kiss: bidulko

Milady trzymaj się i ucałuj od nas Iva :kiss:

A u nas zębów ani widu ani słychu... lekarz mowił ze wychodza a tu nic. Haniu moj tez jak słyszy ze tata idzie to cały sie trzesie, macha nogami i rekami i podskakuje.
Dzis i jutro mąz ma wolne. Super jest jak jestesmy razem i Tomek taki szczesliwy. Na czworakach oczywiście biega miedzy nami i zaczepia. Jutro tata obiecał mu pokazac koniki wiec jedziemy do stadniny i pochodzimy po lesie:) Juz niedługo męzu bedzie miał długoooo wolne - oddaje mu 8 tygodni rodzicielskiego.
Moj mąż uwielbiał chodzik ale lekarz ostatnio tak mi nagadał ze mąż grzecznie go złozył i schował :) teraz Tomek daje rade na czworakach wszedzie. A jak go raz włozyłam po 3 dniach do chodzika to chciał zaraz wyjśc i płakał. Mamy tez pchacz ale coś nie kuma synek o co biega :)woli go przewracać, wdrapywac sie na niego.
nikt mi nie napisał czy wasze dzieci walą głową? wiec chyba tylko moj coś świruje?
Moj mąż Tomka nauczył jak mrugac na dziewczyny zeby poderwać - mowie wam można pasc jak tak ni z tego ni z owego próbuje mrużyc oczy :S

Miłego wieczorku życze.....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka