BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866841 przez Sophie25
A ja własnie miałam pisać ze aleksia sobie prima aprilis zrobiła :lol:

Zosia taka marudna ze 5 minut nie usiedzi sama ... Czeka nas przeprawa :laugh:

A Milady chyba nie wroci bo mowi ze nie bedzie teraz kompletnie czasu a pozniej juz nie nadrobi i kaze zapomniec i podziekować ....

Pawełek,Fifi 100 lat chłopaki! :kiss: :kiss: :kiss:

Ide bo Zoska :kiss:

Milego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866852 przez Hania84
Witam i ja :)

U nas ładnie i ciepło choć słońce słabe.

No cieszę się też że Lenita się dostała do żłobka :D teraz sobie uświadomiłam ile mam załatwiania w kwietniu...2 karty zrobić...2 razy do UP...lekarz bo bilans musze zrobić między 10 a 12 miesiacem czyli zrobię w połowie na 11 miesięcy...no i te papiery odwieźć do żłobka muszę :P a po drodze jeszcze święta.

aleksiaa to Ci wyszło...gdyby nie Marta to też bym się nabrała :S zapomniałam że dziś 1 kwietnia :D

Gochens gratulacje dla Twojego za złoto :lol: tak, tak czekam tez za foto brzuszka :)fajnie że z Alanem już okej :) i że tak miło spędzacie czas :)

Milady hmmm..może tez nas wkręca... :silly:

Ja też teraz mniej jestem na forum bo ładna pogoda to trzeba korzystać...ale staram się wszystko nadrabiać i jest okej jak na razie :)

rysa fajnie ze się odezwałaś...bo się zastanawiałyśmy co u Ciebie :)

szósteczka daj znać jak Wioli poszło :) trzymam kciuki :) będzie dobrze :)

Cordis jak Bartek?
srenka jak Pawełek?
Ika jak Zosia?

a właśnie Ikunia ale Zosia to pannica przy Hance :lol: normalnie szok :cheer: ślicznie pozuje już :lol: a Haneczka słodziaczek :kiss:

Karolka nie stresuj się...ma prawo @ spóźnić w normie to chyba 3 dni nawet. Mi teraz spóźnił się 4 dni :blink: ale mam tak dziwnie...przed @ mam 2-3 dni plamienia...a na końcówce gdzie już jest 5 dzień to też jeszcze 2 dni plamię :S
W piątek idę do ginki oblukac wyniki .

Właśnie zrobiłam zupkę :lol: taką:
przepisy.magazyn-kuchnia.pl/przepisy/spi...%85+i+papryk%C4%85/p

pachnie wyśmienicie...i mam nadzieję że też tak będzie smakować :) dodałam tylko 2 duże puchy pomidorów (zamiast jednej bo robię zawsze na 2 dni zupę) jedne w kawałkach a drugie w całości ale te w całości najpierw zblendowałam :) i dodałam jedną dużą pietruszkę i jedną dużą marchewkę :)

miłego dnia :) i nie dajcie się nabrać dziś :D :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #866875 przez cordis
Dzień dobry :)

Solenizanci :kiss:

aleksiaa???? a Ciebie co napadło? przecież nie było pełni :P weź nie świruj :P

no dobra załapałam 1 kwietnia :P

Hania super , że mała się dostała i jest dla niej miejsce :) a zupka wygląda smakowicie, ja uwielbiam pomidory

Malutka udanego dnia w pracy, stresujesz się?!?!:)

Srenka jaki brzunio fajny za niedługo już bombardowania będziesz czuć :)
Gochenes Ty też daj fotkę :)

Ika my na zbicie gorączki mamy paracetamol o smaku truskawkowym mniaaaam :lol:

Bartek w nocy miał prawie 40, obudził się rano bez gorączki, nie kumam, ale dla bezpieczeństwa ja jeszcze z nim dzisiaj posiedzę w domu. Co do ząbków to nie wiem bo nie pozwala buzi otworzyć.

w ogóle przez tą zmianę czasu jestem mega niezorganizowana i brakuje mi godziny i cały dzień mam taki rozwalony grrr

11 lata 1 miesiąc temu #866895 przez aleksiaa88
Mi dziś internet szaleje nie chce się łączyć ale to już nie żart.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #866910 przez Kasiasia
Moj dzis mega marudny ale wreszcie padl...

ja jestem od wczoraj rozwalona totalnie. Chcialabum sie do wszystkich odniesc ale moj mozg nie trybi. Moja energia gdzies pssss uleciala :S

11 lata 1 miesiąc temu #866912 przez Kasiasia
Cordis no ja u Tomka tez nie umiem sprawdzic jak te zęby bo nie da sobie popatrzec mamusi :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #866954 przez srenka_918
Hejka. Ja dzis nie mam ochoty na zarty, mojemu Pawelkowi jest gorzej. Nie chce jesc... mleko wypil ale nic poza tym... do tego smierdzi mu z buzi, a jak robil kupke to bylo slychac takie bul bul bul, ale to dzis pierwsza kupka... jak na zlosc dzis pediatry nie ma... lezy jak lalka, tylko patrzy... nic mu sie nie chce... a goraczka troche mniejsza, po calej nocy bez syropku 37,8

11 lata 1 miesiąc temu #867003 przez Gochens
kurczak Srenka a nie macie jakiegoś prywatnego na telefon??

11 lata 1 miesiąc temu #867019 przez Marta1985
Buziaki dla Pawełka .... :* spróbuj jakąś prywatną wizytę albo na pogotowie :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867066 przez Hania84
srenka jeśli nie lekarz nawet prywatny to ja bym pojechała na pogotowie z nim :( nie za ciekawie to wygląda :(

Byłam oddać papiery do żłobka :) Pani powiedziała że karty moge przynieść w czerwcu, lipcu bądź sierpniu także luz blues :lol: nie musze się stresowac by teraz je wyrobić...ale może się uda jak mój weźmie urlop stary/zaległy.

Kupiłam Lenicie wiosenne bluzeczki w ślicznych wiosennych kolorach, sukienkę i komplecik Niemiecki :lol: bluzka biała z rękami w kolorach niemiec i czarne legginsy :) mały Niemcorek zawita do PL haha :D a to dziadki się zdziwią :lol:

U nas dziś 23 stopnie w cieniu...normalnie jak lato...padam na twarz.

...a zupa rewela dziewczyny !!!!! :lol: polecam ją zrobić :) ja na duży garnek dałam 2 duze puchy pomidorów, pietruszkę też polecam dac i marchew...a soczewicę dawałam z puszki takiej 400g i dałam 6 łyżek kopiastych kuskusa :) normalnie bombowy smak ma ta pomidorowa...taka prawdziwa letnia...a'la włoska :) świetna ! polecam :)

aleksiaa wymieniałyśmy sie krótko przed porodami...wysyłałyśmy na priv chyba do Agusi i potem Agusia nam rozsyłała wszystkich i stąd mamy...więc w tym czasie Ty też byłaś :) ja mam niemiecki więc raczej byś nie chciała chyba (no chyba że chcesz :S ? ) bo to drożej ciut niż w PL...sms jakieś 0,70gr kosztuje do DE.

Lenita teraz ładnie śpi...dziś zasnęła dopiero o 14.30 :) bo wcześniej buszowaliśmy bo sklepach i żłobku hihi :)
a jak wstanie jedziemy po zapas wody :)

edit

NO I ZAWSZE ZAPOMINAM NAPISAĆ...A NOSZĘ SIĘ Z TYM OD NIEDZIELI !!!
Gochens Twój przepis na makaron ze szpinakiem i gorgonzola superrr :lol: bardzo nam smakował :) dzięki :)

11 lata 1 miesiąc temu #867080 przez szósteczka
No Hej
Wiola wróciła zadowolona w miarę dobrze jej poszło napisala duże wypracowanie matematyka tez podobno byla w miarę prosta i ogólnie byli ok. Ja tylko na chwilke później spróbuje wpaść bo mi bąbel cos marudzi.

11 lata 1 miesiąc temu #867089 przez aleksiaa88
to mnie to musiało ominac

Jak Pawełek ?

11 lata 1 miesiąc temu #867091 przez srenka_918
Byłam z małym u lekarza, jechałam do wioski dalej, bez rejestracji, na żywioł, to jak pielęgniarka co rejestruje widziała z jaką lalką przyjechałam to od razu mnie zaprowadziła do pediatry, taki starszy facet był. Osłuchał, oklepał, do gardła zajrzał, powąchał i stiewrdził że nic groźnego nigdzie nie widzi, że gardełko lekko zaczerwienione, ale dziąseł tak spuchniętych już długo nie widział i że to może być jakieś zapalenie dziąseł, bo zębów nie chcą wypuścić. Zapisał jakąś maść na sterydach na dziąsła, robiona była w aptece i też musiałam jechać do miasteczka po nią, bo na wioskach nie mieli z czego jej zrobić... Na gorączkę kazał zmienić syrop, bo wg niego paracetamol mu nie pasuje (stwierdził po opisie kupki) i powiem Wam, że chyba trafił, bo moje dziecko wróciło do żywych, gada jak najęty, ładnie zjadł cały obiadek i temp ma 36.7 ;)

Od razu mi lepiej na duszy i mogę popisać z Wami na spokojnie ;)

Pawełku, Filipku buziaczki ;) :*

Haniu gratulacje dla Lenki, że takim przebojem idzie do żłobka ;)

Jak się czują inne chore dzieciaczki? Mam nadzieję, że lepiej :* Zdrówka :*

Kasiu jeszcze nie jedną lekcję wymowy będziesz miała z synusiem ;) Nie przejmuj się że ta jedna CI przepadła ;) Choć pewnie bardziej zdenerwowało Cię to, że się przygotowywałaś na marne...

Szósteczka bardzo się cieszę że Wiola zadowolona ;) Ja też pisałam testy w prima aprilis i mi też świetnie poszło, to dobry znak ;)

Ciekawe jak Malutka w pracy ;) Pewnie na powitanie dużo psikusów jej zrobili ;)

11 lata 1 miesiąc temu #867100 przez KaRoLkA
Srenka kamien z serca że Pawelkowi już troche lepiej bo sie martwilam , dlaczegondzieci aż tak musza się męczyć z tymi ząbkami :/

Haniu to ja apeluje o pokazanie nowej garderoby Lenki i ten dresik mnie ciekawi :) fajnie że papiery dowiezione i z ta karta masz jeszcze cheile czasu :)

Aleksia ja moge sie z Toba numerem wymienic bo tak to mambtylko Violci ;)

Szosteczka dobrze że Wiolcia zadowolona czyli dobrze poszło , mądra z Niej dziewczynka wiec napewno wszystkobdobrze bedzie :)

Moj pojechal odebrac auto z garażu , my z Gabi zaliczylysmy pocztę bo rachunki trzeba było po płacić i chwile spacerku bo pogoda ładna tylko wieje troszke :) napitalaja mnie plecy i głowa a @ dalej brak :/

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #867107 przez Hania84
Jeny srenka super że już lepiej z Pawełkiem. Też się martwiłam...bo jak napisałaś, że leży jak lalka i nic go nie interesuje to aż się przeraziłam :S matko to ale ma mocne dziąsła Pawełek jak zęby nie dają rady się przebić ;/ :cheer: biedne niektóre dzieci że tak z tymi zębami muszą się męczyć.

Właśnie ciekawe jak Malutka w pracy :)

a to ciuszki Lenki :side:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka