BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #866493 przez srenka_918
Och Milady... Bardzo CI współczuję...
To straszne kiedy nasze dzieciaczki chorują... Bądźmy nadziei że Iwuś jeszcze mały i może mu się wszystko samo uregulować, lub po drobnej pomocy lekarzy :*
Trzymam kciuki by już wszystko było z nim dobrze :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866511 przez KaRoLkA
Milady biedny Iwo , tyle na raz sie nałożyło ale trzeba byc dobrej myśli że wszystko bedzie dobrze , wiem że nie jest łatwo jak dziecko sie meczy :( dochodzcie do zdrowia :kiss:

Sophie jak tam przeczucia ??? Bo chyba dzisiaj miałaś iść do gina ??? Pisz tu bo ja jak na szpilkach siedzę :) łupy śliczne ja dzisiaj zakupiłam koszule moro :lol:

Malutka T dotarła z powrotem ??? Nic sie nie martw jak troche bedziesz miała urozmaicenia to dobrze Ci zrobi :) Twoja mama zostanie z Wiki ???

Violcia co to za wirus i do Was doszedł :unsure: :( oby Oskarkowi się polepszylo :kiss:

Srenka dobrze że Pawelkowi troszkę lepiej , może to przez te ząbki jak aż tyle na raz sie pcha :) brzuszek śliczny już :blush:

My byłyśmy na długim spacerku bo jest śliczna pogoda i jeszcze słońce świeci choc to już 18 :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #866536 przez Sophie25
KaRolKa nie bylam u gina bo maz w pracy musial byc a biemialam z kim zostawic Zosi :-(
Ja niemoglam nigdzie znalezc koszuli moro wiesz ile sie oszukalam zazdroszcze :-D :-D

Biedny Iwo aleee bd dobrze :-) 3majcie sie :p
Oskarek zdrowka perelko :-)

Kurde leb mi peka ....

Srenka ale masz juz slicznt brzusio :-)
A u mnie dzis wiatr byl strasznyyy...

Ej rysa gdzies Ty!?
Klara Ty to o nas juz zapomnialas!?jak Julcia odezwij sie!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #866545 przez KaRoLkA
Sophie to kiedy sie wybierasz ??? A samopoczucie jak ??? u Mnie tu teraz pełno rzeczy moro od leginsow przez koszule po sukienki :) na Fb Rysa dodawała zdjecia Filipka :)

Aha Malutka ja ostatnio widzialam super białe butki ale koło 50 fr kosztowały wiec nie wzięłam , znalazłaś jakieś? ??
tutaj sa białe ale drogie :/
www.zalando.pl/obuwie-dzieciece/__rozmiar-19/
allegro.pl/cizemka-pl-urocze-balerinki-p...-19-i4060557043.html
allegro.pl/cizemka-pl-buciki-100-skora-n...-19-i4039646377.html

ja sie zakochalam w tych :)
allegro.pl/sliczne-wiosenne-trampki-na-s...-cm-i4082142900.html

11 lata 1 miesiąc temu #866559 przez violcia00
no wlasnie Oskarkowi nie przechodzi,kolejne ciuszki sie moczą bo znow narobil na rzadko az na plecach mial ale teraz praktycznie sama woda,zaczynAM SIE MARTWIC :(

11 lata 1 miesiąc temu #866561 przez cordis
Mamy !!!

jak Wasze dzieciaki miały trzydniówkę byłyście u lekarza??

kuźwa ktoś zaraził nasze dzieciaki z forum

odganiam wszelkie choroby!!!!!

Bartek 39,2 :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #866567 przez Sophie25
Cordis ja bylam u lekarza ale nic to nie dalo bo kazala zbijac i tyle ja dawalam czopki i ibufen po 4 dniach byla wysypka i tyle :-)
Ale nastraszyla mnie goraczko dochodzilo aieczorami 40 .....

Violcia to ile juz zrobil tych kup :( ? Kurcze ...

11 lata 1 miesiąc temu #866605 przez paninka87
Wtrace sie troche.
Violcia jesli maly robi non stop kupy musisz go nawadniac... nie wiem czy masz dostep do smecty na pewno nie zaszkodzi mu podac.
Niech popija wode malymi lyczkami.
Jak nie bedze poprawy to do lekarza.
U nas skonczylo sie szpitalem bo mala przestala oddawac mocz. Kroplowki postawily ja na nogi.

11 lata 1 miesiąc temu #866608 przez Sophie25
Noo moja jak miała 6 dni to sie odwodniła :(
Z tymi kupami to jest najgorzej jak pić nie chca :(
Violcia martwie sie o was co tam jak sutuacja ? :*

KaROlka ide w czw chyba albo dopiero pon za tydzien .... przeczuwam ale niechce sie nakrecac bo wiesz ... ;/
A w tych trampkach sie zakochałam co pokazałaś cudne sa :D :)

11 lata 1 miesiąc temu #866611 przez srenka_918
Zgodzę się z koleżanką, jak już tyle kup zrobił smecta nie zaszkodzi, masz dostęp?
Jak ja dawałam Pawełkowi to dzieliłam saszetkę na kilka części i rozrabiałam w 50ml wody i dawałam co chwilę do popicia, do tego dużo wody, kompot z jabłek... Biegunka przeszła po 1 ostrym dniu.

Na moim dziecku widać już dużą poprawę, bo przynajmniej humor mu powrócił ;) Ale ślini się teraz mi strasznie, że wiążę mu pieluszki pod brodą i zmieniam co kilka minut bo można wykręcać! i ciągle podsuwam mu chłodne gryzaczki i jak nigdy z nich korzysta, więc to przez zęby...

11 lata 1 miesiąc temu #866612 przez violcia00
paninka on pije duzo wody,chetnie nawet pije,gorzej z jedzeniem bo nie chce,teraz jakims cudem zjadl 60 mll ale w ciagu dnia po 30,zupek nie chcial...adzieki za rade ,jak sie nie polepszy to jutro kupie smecte albo do lekarza.

Sophie milo ze sie przejmujesz nami...na razie Oskarek zasnał,zobaczymy co bedzie jutro,ze te nasze dzieci tak musza sie meczyc,na szczescie temperatury nie ma.

Coedis faktycznie ktos chyba zarazil dzieciaczki czerwcowe,biedne one :(

11 lata 1 miesiąc temu #866613 przez Hania84
Jestem :)

Lenka właśnie zasnęła :) spała dzis 1,5h tylko bo ją musiałam obudzic bo ten żłobek był o 15.45. I o 19 zasypiała nam juz na rękach...ale przetrzymałam ja do 20 :) poleżała z gołą pupą i się trochę ożywiła :) ....a więc Lenka ....DOSTAŁA SIĘ DO ŻŁOBKA!!!! :lol: od września będziemy prowadzac...a raczej zawozić po to 3km od nas...ten najdalszy...ale fajnie ze się odezwali..Pani zrobiła wywiad z nami...popytała jak je, jak sypia itp. Jak powiedziałam ze śpi 3h w dzien jednym ciągiem to takie :cheer: oczy zrobiła :lol: mówi że zdrowe dziecko jak tak śpi :D Pojutrze musze jeszcze dowieźć papiery co już wypisałam dziś :) Pani mówiła że pierwszy tydzień będzie chodziła ze mną od 8 - 11.30 żeby się zaaklimatyzowała a kolejny tydzień będę ją zostawiac na chwilkę samą...najpierw 10min. i tak coraz dłużej :) także 2 tyg. aklimatyzacji :) ale myślę że nie będzie z tym problemu :) już dziś sie ładnie śmiała do tej pani :)
Musze tylko 2 nieszczęsne karty wyrobić :P

Kurka co z naszymi dzieciaczkami i ta gorączką ? już chyba trójka dzieci :ohmy:
Zdrówka...ale śmierdzi mi to 3dniówką. Podawajcie czopki i schładzajcie czółka :) :kiss:

Violcia ??? Ojej biedny Oskarito :kiss: to Was tez dopadło to co Alanka :( dziewczyny mają rację staraj się podawać mu jak najwięcej płynów...i jeśli masz dostęp to smectę i orsalit do nawadniania...daj znac jak tam teraz!

Malutka i o której T. wróciła z Wiki ? spisała się?

Karolka no to super że babka od CV taka fajna i pomocna :) wtedy lepiej się wszystko chce :) a butki świetne...te ostatnie trampki bombowe :lol:

MIŁEGO WIECZORU

11 lata 1 miesiąc temu #866635 przez Ikunia1910
Hej

Biedne dzieciaki :(

Ta trzydniowka to jak wyglada? Bo u nas jest tak ze ma ponad 39° czasem pod 40° a jak dam syrop to ladnie spada i za 6h znow to samo :/ ale pod wplywem syropu nikt by nie powiedzial ze cos jej jest. Je pije kupa normalna, choc jedna a zawsze byly dwie... co za dziadostwo... Identyko mamy jak Pawełek...
Wyciagnelam nawet karte ale 30 kilka dzieci kaszlacych a ona akurat miala zbita temp i balam sie ze jeszcze bardziej ja zaraza... No i ucieklysmy, w sumie ladnie spada wiec nie panikuje a i druga jedynka sie wybija ale jak juz kilka z was pisalo 39 to za wysoka temp na zeby...eh:/

Przepraszam ze nie napisze wiecej ale pisze z tel i zoska po syropie zasnela mi na rece wiec mi ciezko pisac i rece mdleja :/
Buziaki

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #866647 przez malutkamilka
Wróciły przed 13, a mała tak się we mnie wtuliłam jakby tydzień mnie nie widziała. No niby się spisała, ale jak byłam teraz iweczorem w sklepie to spotkalam babcie A. i mowi ze była dzisiaj u neij Wiktoria i jak moja T. wyszła to zaczęła plakać ale trochę. Noż aż się noż otworzył- to wzieła jąna spacer czy zostawiać u kogoś?! Ale już nie chciałam w nerwach babci pytać o to.

Moja mama jutro z nią zostanie, mówi że mogłaby cały tydzień prócz środy bo pracuje ale nie chce tak faworyzować jednej babci i niech się zaangażuje i druga- t tylko martwię się że ta druga nie da razdy sobie z karmieniem albo przyzwyczai ja do rak.

Violcia spróbuj Oskarkowi chlebek dać, skórkę co innego niż mleko. Nie wiem czemu ale jak moja była w szpitalu to nie kazali dawać mleka aż do rana, wtedy stopniowo (a sraczki nie miała) i patrzeć na reakcję.

Ikunia u Was też gorączka?! Matko świeta coś czuje po kościach że i moja zacznie niedlugo gorączkować...

Srenka świetny brzucio- może być przez koszulkę widać ładnie ;)

SOphie no to czekamy z zapartym tchem i zacisniętymi kciukami

11 lata 1 miesiąc temu #866654 przez Alex_87
To ja też się wtrące ;)

Ikunia z Twojego opisu wygląda mi na 3-dniówkę. U nas było to samo, po podaniu leku mała zachowywała się normalnie, miała humor, bawiła się, jak lek przestawał działać to znowu wysoka gorączka. Także po jakiś 4 dniach wypatruj wysypki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka