BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874105 przez Hania84
Kasiu Lena też taka ufna do wszystkich :) robi ludziom papa...uśmiecha się...mówią że pocieszna jest...jedna pani w Kościele to nawet ją pogilała po ręce :lol: fajnie że kąpiel poszła sprawnie :) ja ostatnio też Lene sama kąpie bo mój wraca z pracy o 20 a Lena o tej godzinie już dawno śpi.

Dziś mi cały dzień robi papa i patrzy na drzwi wyjściowe...a ja jej mówię ze dziś nigdzie nie idziemy bo brzydka pogoda :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #874111 przez cordis
Cześć wszystkim w ten pochmurny dzień u mnie tak szaro i pada :dry:

Kasia mały podrywacz Ci rośnie nie ma skrupułów nawet w kościele panny wyrywa :P

Hania może Lenka wreszcie jak zobaczy że może się sama przemieszczać to ruuuuszy :)

szósteczka wow Pawełek sam schodzi! mój na główkę by skoczył gdzie tam do zejścia:P

Sophie to jak Zosia "będzie jego" to nie ma wyjścia ;-) wypomnijcie im to w przyszłości :)))

Karolka ale Gabi szybko załapała nocnik super.
Ja po wielu testowaniach znalazłam podkład dla siebie i używam go już sporo czasu Astor Mattitude :)i jak dla mnie jest super i długo się trzyma :) Ja na co dzień tylko podkład i tusz (chociaż też nie zawsze) i błyszczyk , szminek nie używam jakoś nie pasują mi.

11 lata 4 tygodni temu #874156 przez cordis
a Wy gdzie zaś jesteście?

pracujące mamy usprawiedliwione ;-)

szukam prezentu na chrzest, pomóżcie :lol: ubranka, zabawki odpadają :lol:

proszę jakąś burzę mózgów zrobić :)

11 lata 4 tygodni temu #874160 przez Marta1985
Cordis? :) to żeś zawęziła prezenty ... :P

a chłopiec czy dziewczynka i jaki wiek?

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874168 przez cordis
chłopiec 6 miesięcy :)

Marta zabawki odpadają bo do samolotu nie zapakują ich wszystkich, ubranek mają moc a nawet i więcej a kasa ??? Gadałam z kuzynem co też idzie i on też ma pustkę w głowie bo tamci kase też mają. Normalnie nie mam pojęcia co mam dać :dry: :dry:

może Wam coś wpadnie do głowy.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874181 przez Hania84
Cordis moja mama dla wnuczki kupuje 2 ręczniki kąpielowe ( będa na nich daty roczku i chrztu) i jeden ręcznik mniejszy do żłobka z imieniem :) to wszystko ładnie zapakowane w przezroczysta folię z kokardą :) koszt około 150zł :)

Na pocztę wysłałam 2 przepisy :) jeden na piankę truskawkową jaką dostałam wczoraj od bratowej A. :) a drugi to coś dla przyszłych mamuś bo szpinakowa rolada :) smacznego ! :)

Lena się zdrzemnęła a obiad musi zjeść...teraz się wyśpi i mi nie zaśnie jak zawsze od 13 :P

edit:

Cordis albo np. zestaw obiadowy...miseczka, talerzyk płaski i sztućce jakieś ekstra dla dziecka :) plus np. kocyk do tego. Nie wiem...sporo jest prezentów nie zabawek i nie ciuszków :silly: tylko nie wiem jak z tym zestawem obiadowym na chrzest...ale zawsze może być później wykorzystane :side:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874191 przez KaRoLkA
Haniu super sie rozsmarowuje, kryje tez extra a wystarczy mała ilosc na całą buzie , ja mam kolor opal 15 najjasniejszy bo mam bardzo jasna buzie i jest idealny oprocz tego jest jeszcze 3 odcienie a zaplacilam 28 fr czyli w PL okolo stowy pewnie ale polecam buzia sie nie swieci i dobrze sie trzyma :)

Kasia no cos Ty , ja musze to zrobic sama bo kto mi zrobi, mąż ?? :S on jedynie podlogi pozmywa
a Synciu podrywacz i to za dojrzale panue sie bierze hihi Gabi usmiecha sie do ludzibale jak wyciągają do niej ręce to sie wstydzi wtula żeby jej nie oddawac :)

Cordis to dałaś do myslenia z tym prezentem :unsure:
popatrz tu
wimet.com.pl/pol_m_PREZENTY-NA-CHRZEST_P...dla-chlopca-203.html
albo aniolka z grawerem :)

Gabi zjadla spaghetti ze sloiczka (o dziwo jej smakuje , ma tylkon2 smaki ktore je bez problemu) terazcsie bawi , nalesniki zrobione , pon14 idziemy na spacer i wkoncu sie zważyć i zmierzyc :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874206 przez cordis
Dzięki Karolka właśnie buszuję po stronce co dałaś:). Myślałam też o czymś takim, Bartek dostał podobne ze swoim zdjęciem : www.e-grawernia.pl/statuetki-pod-wietlane-1.html

kupię coś podobnego, kartkę ale myślicie że coś jeszcze ??

11 lata 4 tygodni temu #874208 przez Kasiasia
Ja ostatnio używam zamiast podkladu taki krez z podkladaem i tez polecamhttp://www.yves-rocher.pl/bb_krem_idealna_cera_6_w_1?qrtc_slt=slt_category&qrtc_tpl=tpl_user_category&qrtc_typ=usr&qrtc_pos=1

czy tez tak zimno macie w domu? Ja włączyłam grzejniki...

ze względu na pogode nud wychodzimy dzis na specer wiec zabrałam sie za wyprucie zamka z kurtki tomka bo wypadly 2 zabki. Kurcze pol kurtki sprulam.... ciekawe czy uda mi sie wszyc nowy :S bo to bedzie rownalo sie z uszyciem polowy kurtki. Niby taki super Smyk a tak zawile chinczycy musza dls n7ch szyc :P

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874211 przez Gochens
Jestem pi lekarzu.

Młody dziś takiego pawia puścił że zastanawiam się gdzie on to trzymał :ohmy: diagnozy jednoznacznej brak możliwe ze to wirusówka bo kataru,kaszlu brak jedynie gardło trochę czerwone no ale nic nie słyszała żeby się działo.temperatura mu trochę spadła i ma 37,5 nogi senny jest cały czas bidok

Aleksia racja tusz malujesz ;)
Haniu wiem ze jest tusz dla osób co noszą soczewki i to jakiś zupełnie inny jest a na chrzciny to pewnie oko musi być umalowane i mamuśka odstrzelona :lol: super ten jezdzik i widać ze naprawdę w dobrym stanie
Cordis ja proponuję np złoty medalik może być np ze znakiem zodiaku albo po prostu krzyżyk jakiś. Złoto jest zawsze na topie ;) możesz też pójść w sygnet :lol:
Sophie tekst chłopaka najlepszy!
Karolka ja używam różnych nie mam ulubionego raz Liren raz z Avon, nie mam ulubionych kosmetyków ;)
A ten pchacz który macie to nie "idzie" za szybko? Gabi się nie przewraca jak za mocno jej odjedzie??

Kasiu my nie mamy tunelu

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874247 przez Hania84
Ja jestem za bardziej praktycznymi rzeczami jeśli chodzi o prezenty na chrzest. :)

Gochens ojej to się Alankowi przyplątało. A dała coś lekarka na to?

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Gochens to musze popatrzeć za taki tuszem :) bo takowego jeszcze nie próbowałam

11 lata 4 tygodni temu #874257 przez cordis
Hania trzeba ją olać innej metody nie ma, ja mam w rodzinie też taką zołzę tyle, że wiekowa i jak ona coś gada to metodą na nią jest promienny uśmiech i bycie przeeeeeeeemiłym trafia ją na miejscu ;-).

Gochenes w ogóle nie pomyślałam o łańcuszku aż jutro się przejdę do złotnika może coś upatrzę fajnego i jakiś medalik do tego. W moim regionie na chrzest nie daje się łańcuszka z krzyżykiem, bo to pecha przynosi u Was też?

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874263 przez Gochens
Haniu i bardzo dobrze takie gady powinny zostać na miejscu to Lenki Dzień!!

A doktorka dala jakieś syropy jeden na wirusowke a drugi jakby się kaszel pojawił i nadal wymiotował.

Kurde spać mi się chce ta noc nie należała do najlepszych

Cordis nie słyszałam o tym ale zabobonow jest dużo ;) gdyby to była dziewczynka można by złote kolczyki :) U mnie chrzestni się złożyli na złoty łańcuszek i krzyżyk wiec możesz porozmawiać z drugą stroną ;) :side:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #874264 przez Sophie25
Ja dopiero teraz w domku bo miałam sprawy do załatwienia :/ Ale moja iskierka spi i pilnowała ja kuzynka teraz mezu w robocie :)

Ja uzywam takiego i jest super : LOreal True Match jak dla mnie najlepszy :D
Kryje świetnie :)

Hania pieprznieta ta Twoja .... i sytuacja patowa ... ale dlaczego Ona Cuie tak nie lubi i za co!?> kurcze przeciez jestes narzeczona jej brata i zamiast nadawac na Cb powinna przynajmniej starac sie miec jakis w miare dobry kontakt z Toba mimo tego ze ma jakies waty ....

Moj brat tez nie lubi Jarka ale stara sie dla Mnie miec z nim w miare dobry kontakt ... :)

Cordis ja swojemu kupiłam srebrna łyżeczkę na której zostało wygrawerowane imie, data urodzenia, godzina, waga, wzrost +dodatkowo dałam 100 zł i album :)

Biedny Alanek :( Własnie miałam pytac o syropek :) Gochens moze z Alankiem jak sie uda szczelisz drzemkę :)

11 lata 4 tygodni temu #874266 przez Kasiasia
Gochens sorry ale cos o tunelu slyszalam :side:

Cordis fajne te srebra. Ja osobiście wolalabum jakies sztućce np bo my dostalismy grzechotke z krysztalkami swarovskiego i co? Lezy w pudelku bo dla panicza za delikatna :silly:

kocyk jakis porządny z wyszyta dedykacją i imieniem tez fjna rzecz

Tomek nauczyl sie przesuwac krzeselko do karmieni i tancuje z njm po pokoju.

u nsd burzs i grad :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka