BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #874276 przez Hania84
Sophie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale u nas się wiatr rozhulał oj joj :cheer:

Gochens to dobrze że coś macie zapisane na tego wirusa :) Oby już było coraz lepiej. A ty razem z Alim się zdrzemnij kochana :)

Lenka przysnęła...ale pomrukuje coś...wiec pewnie nie zapowiada się na dłuższą drzemkę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #874280 przez Gochens
Dziewczyny co macie pchacza proszę mi tu linki zapodać ;) i odpowiedzieć na pytanie czy te pchacza " nie uciekają"?? bo jak Ali by przy tym chodził to fajnie gdyby nie upadł bo to odjeżdża :silly:

Alan śpi ale pewnie niedługo się obudzi a ma wejść mojego brat bo ma dziś ur i mówię że ciasto mam dla niego wiec nie kładę się

U nas też pada :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #874281 przez Sophie25
Racjaaa jak to mowia dobry zwyczaj nie pozyczaj...

Przykre wy chcieliscie jej pomoc pozyczyliscie a Ona zamiast oddac waty ma naprawde bezczelna....
Zamiast oddac lepiej zaatakowac i nie oddawac wcale....

Kuzyn mojego wisu mu 600 juz 4 lata i nie odbiera tel a jak nas spotka to czesc i ucieka masakra....moj ma takie nerwy ze masakra ...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #874293 przez Hania84
Sophie dokładnie tak...zgadzam się z tym powiedzeniem w 100%. u nas chodzi o duzo wieksza kase.

dziewczyny robiłyście takie oto warzywo? albo w jakiejś potrawie albo solo?
kuchnia.wp.pl/kat,1037879,title,Fenkul-s...c.html?ticaid=1128c7

ma sporo dobrych właściwości jak widzę...u nas w DE jest tego pełno...ale szczerze to nigdy nie kupiłam tego bo bałam się smaku i nie wiedziałam z czym to się je :P Bardzo dobry dla dzieci i starszych a także dla kobiet w ciazy bo zawiera dużo kwasu foliowego.

Gochens to brat ma dziś ekstra datę :) a co masz pysznego?

widziałyście na poczcie moje dwa przepisy co dzis wysłałam?
Karolka lubisz piec to wypróbuj te ciasto truskawkowe :lol: bratowa A. sobie zachwalała :)
ja musze raz też spróbować :)

11 lata 1 miesiąc temu #874295 przez Kasiasia
Gochens u nas pchacz stoi. Najpierw Tomek zamiast go pchac to wlaził na niego a teraz tak jak piszesz pcha go a nogi nie nadarzaja. Wczesniej nie dawal rady, teraz biega ale musze z nim. Moj jest bardzo malo delikatny i wszystko robi z wielka sila i impetem. No nie wiem moze jeszcze sie przyda.., na szczęście kupilusmy go w komisie za 44 to nie zal.

11 lata 1 miesiąc temu #874310 przez szósteczka
Gohenes my mamy chiko i Pawel nie wywala sie przy nim choc czasm mu ucieka ale najlepiej sprawdza sie na duwanie bo popanelach troche sie slizga.
Haniu na temet tej jedzy to szkoda slow , fenkul widzialam wiele przepisow ale nigdy nie jadlam ale podobno dobre, na przepisy zajze bo mam wlasnie robic rolade i sprawdze ten twoj przepis.

Na prezent na chrzest tez bym jakis bardziej praktyczny podoba mi sie to z recznikami fajny pomysl za lyzeczkami igrzechotkami srebrnymi tez nie przepadam mamy dwa takie i w sumie nie wiadomo co z tym zrobic chybaze w ramke i nad luzeczkiem ale nie przemawia to do mnie. Ale co kto lubi.

11 lata 1 miesiąc temu #874340 przez Gochens
Hmmm czyli ten pchacz może się u nas nie sprawdzić bo większość to panele i wykładzina PCV wiec może być poślizg..

Hania nie jadłam nigdy tego czegoś ;) a nawet chyba o tym nie słyszałam ;)
I robiłam to ciasto bez pieczenia co ostatnio link podawałam ;)

A szukam właśnie jakiejś inspiracji na Wielkanoc ale chyba zrobię tradycyjną babkę jasno czekoladową ;) chciałam mazurka ale nie pasują mi coś te przepisy.

Brat nie przyszedł :angry: a mogłam się położyć no ta?!
Piją wasze dzieciaki z niekapka? Alan nie wie do czego to służy :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #874343 przez Hania84
Kurcze jak to siostra zrobiła pyszne ciasto i nie przyszedł? może jeszcze wpadnie? :)
aaa jak to ciasto to pyszne :blink:

My pijemy z niekapka ale z miękkim ustnikiem...w PL chcę się zaopatrzyć w twardy :)

...a jednak Lena pospała trochę :) zasnęła o 14.30 i przed chwilą się obudziła :)

11 lata 1 miesiąc temu #874385 przez aleksiaa88
Hania a ja się zastanawiam już od dawna a może oni nie przetrawili, że ich brat, maż czy tam jeszcze kto jest z inną kobietą , a nie żoną?

11 lata 1 miesiąc temu #874386 przez KaRoLkA
Gochens dobrze że bylas u lekarza z Alkiem oby syropki pomogły :) my mamy takiego pchacza
allegro.pl/fisher-price-szczeniaczkowy-c...82595_Chodziki-82597
i na dywan jest elegancki bo jak jedzie to rusza głową ten piesek więc nie jedzie szybko a na panelach sie slizga i Gabi na kolanach go pcha , do tego gra , połyka klocki i takie tam a pozniej jako jezdzik jak znalazł :)

Haniu ta baba ma tupet normalnie i bardzo dobrze , nie trzeba Ci stresow naburoczystosci Lenki a jej to kubeł zimnej wody na głowę bo chyba jej sie cos prze grzalo :/ może to te hormony ald że aż tak ??? Powinna mieć swoj honor i jak była w stanie pożyczyć to niech teraz odda i jeszcze podziękuję że ją wspomogliscie jak sama była w potrzebie a nie takie cyrki
Ja jadłam to warzywo i jest to koper włoski w korzeniu , w smaku sredni ja daje do zupy bo tu normalnego kopru niemam i jest ok :)

My z niekapka nie pijemy bo Gabi też nie czai jak to sie robi ;)
Byłyśmy z Gabi sie zważyć i przez 3 miesiące przybrala niewiele ponad pół kg i niewiem czy mam się martwic , bo zupek jeść niechce :huh: waży 9875 i ma 76 cm :) a tak to wszystko z Nia w najlepszym pozadeczku i ząbki idą nieszczesne ale póki co to nic niema :) i baba kazała jej dawac jakis chlebek z serkiem bialym albo cos takiego na kolacje przed kapiela a przed samym spaniem butle i nie powinna sie na mleko budzic :cheer: ciekawe jak w praktyce sie to sprawdzi
pogoda piekna tylko troche wieje , bylismy w trójkę w parku ns placu zabaw i Gabi w drodze powrotnej usnela tak sie wyszalala tatus ja puszczal na zjezdzalni a ha łapałam :)

11 lata 1 miesiąc temu #874393 przez aleksiaa88
Karolka jak ty się martwisz, że mała waży ponad 9 kg i ma 76 cm a na dodatek jest dziewczynką to co ja mam powiedzieć jak mamy 70 cm i ledwo 7 kg :unsure:
To raczej ja powinnam sprawdzić czy jest ok bo tak mało waży

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #874397 przez Hania84
aleksiaa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Karolka ja myślę że nie ma się czym martwić :) teraz dzieciaczki będą wolniej przybierac bo więcej się ruszają :) a Gabi i tak ładnie waży :) i spróbuj podawać jej chlebek ze serkiem :) może to cos da :) a jak nie to zawsze jakaś nowość dla Gabi i może polubi :)
Fajnie ze rodzinnie czas spędzony :)

Lena dostaje szału pępka...ale chcę ją przetrzymac do 20 bo o 18 jadła chlebek i mi mleka nie wypije teraz...

11 lata 1 miesiąc temu #874404 przez aleksiaa88
Księżniczce się w dupie przewraca ja na miejscu Twojego bym zjebała siostre i spokój.

Też miałam podobną sytuację a raczej G i jego siostra ja byłam jurgaczem ale napisze później bo siedzi za plecami

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #874417 przez cordis
Gochenes a jakie macie syropki? mój przy trzydniówce też jakiegoś wirusa załapał i gardełko miał czerwone.
Ja nie jestem chrzestną więc aż tak szaleć z prezentami nie muszę ;-)

Hania ja to kiedyś widziałam u mnie w sklepie ale pomacałam powąchałam i... odłożyłam jakieś takie dziwne ;-)

Mój z niekapka nie pije raz próbował i przywalił sobie prawie w oko i czerwone miał chyba 2 dni :dry: , on nie jest w ogóle delikatny a teraz ma w sznita na czole stanął przy szafie i upadł a nie zdążyłam złapać go, kolejny guz do kolekcji.

Karolka nie ma się czym martwić przecież dobrze się Gabi rozwija ! daj jej czegoś nowego do posmakowania to będzie wcinać zobaczysz :)

aleksia ja zacznę sobie Twoje teksty spisywać :lol: moja idolko :)

U mnie zrobiło się mega ciemno z jednej strony, 2 tęcze wyszły silny wiatr myślałam że przywali czymś ale przeszło :)
Bartek drugi dzień z rzędu śpi mi jeden raz koło południa godzinę a potem nic, ale o 18 już maruder się uaktywnia więc tak jak wczoraj mycie, kaszka i zasnął podczas odbijania :ohmy: o 19 :)
Mam nadzieje, że mu tak zostanie już wolę to wstawanie jego o 5 musi się przygotowywać jak mama do pracy pójdzie i go do dziadka zaprowadzać rano będę :)

11 lata 1 miesiąc temu #874425 przez aleksiaa88
Cordis co ja takiego napisałam, żer Ci się tak podobało.
Uważam, że ja nic takiego nie pisze nadzwyczajnego normalne teksty chyba hmm albo jestem nienormalna i o tym nie wiem

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka