BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 tygodni temu #875009 przez Ikunia1910
No szkoda ze Oskarita nie chce wstawić:(

My już po wizycie prababci. Zośkę wykąpałam i po mleku niedawno zasnęła a ja jeszcze opierdzieliłam podłogi.

Normalnie aż mi się wierzyć nie chce ze mi brzuch na wieczór już wyskakuje. Kurka to zdecydowanie za szybko przeciez to dopiero 7 tydz a z Zośką zaczęło byc coś widać dopiero po 3 miesiącu :cheer:

Srenka dawno się nie odzywała nic.

Ja do alko nie mam nic jesli ludzie potrafią pić i znają umiar bo jak niektórzy się pochlają to czy impreza dla dzieci czy nie to mi sie nie podoba :angry: słoma z butów wyłazi tyle. Na szczęście w bliskiej rodzinie nie mamy takich przypadków wiec sie nie martwie. Bardziej martwi mnie fakt pomieszczenia naszych dwóch rodzin w tej klitce :P
no ale bedzie przytulnie haha.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #875013 przez KaRoLkA
Haniu nie zapomniałam :kiss: co to za papierzyska wypelniasz ??? Jutro ta wizyta w UP?? A powiedz jak Lence idzie chodzenie ??? Zaczyna cos wstawać w łóżeczku czy sie buntuje ???

Gochens to super bibke wyprawiacie :)

Violcia u Mnie to ja stoje z instrukcja i mowie co ma skrecac i jak hihi i bezemnie ani rusz by nie skręcił albo zajęło by mu wieki

Ikunia ja uwielbiam taki obiadek jajo sadzone i mizeria mmmm , juz brzusio widac?? Ponoc w drugiej ciazy szybciej jest widoczny a ile w tym prawdy to niewiem , odnosnie alko i awantur jestem tego samego zdania czyli jaknsie nie umie pic to sie nie pije

U Nas na roczku to max 5 dzieci będzie ale moj pewnie cos mocniejszego bedzie planował bo robimy w domu i Tesciowie twierdza że przyjada a jak to bedzie to zobaczymy bo na swieta też mieli przyjechac i d...a

Gabcia spi od 20 , i musze jej chyba kask kupic bo dzien bez guza to dzien stracony :/ wstaje tak że nogi prostuje i jak ma za daleko raczki to odjezdza i glowa zawsze o coś zawadzi :huh: juz ma sliwe na czole i guza na glowie :/ i musze ją pochwalic bo nauczyla sie ladnie klocki wkładać ( ma taka zabawke że jak sie klocka włoży do zyrafy to gra )
o taka www.bangla.pl/opinie/p2108/fisher-price-...-pelna-klockow-b4253
takze spryciula jest i papa robi i mowi :woohoo: jedynie co to zapomniało jej sie mama i brawo też robiła na okrągło a teraz już nie robi :)

Sophie pisz tu dokladnie co się po działo? ?? I jak Zosienka po lekarzu , co powiedzial ???

Malutka a Ty foty z chrzcin dawaj :)

11 lata 2 tygodni temu #875019 przez Marta1985
ja jestem :) my mielismy ulop i rodzinnie go spedzalismy :)

Jutro do roboty :(

Właśnie szukałam akcesorii dekoracyjnych na roczek :)

Odezwe się jutro :) I tez foto dodam jakieś :)

A Bartus grzeczny jak aniołek :) I DREPTA JAK SZALONY :p

11 lata 2 tygodni temu #875036 przez Hania84
Violcia bo teraz przez te błędy na forum to zdjęcie trzeba zmniejszyć jeszcze bardziej...i jak kiedyś np. było na 600 to teraz wchodzi dopiero na 300 :) spróbuj :)

U mnie też nie ma alkoholików i każdy umie kulturalnie pić ale stwierdziłam, że na imprezie dziecięcej nie potrzeba trunków wyskokowych :)

szósteczka a co kupujecie na komunię?

Marta widać że wspólny wypoczynek udany i akumulatorki trochę podładowane :)
brawo za dreptanie :)

Karolka a wypełniałam jeszcze wniosek o zasiłek dla bezrobotnych bo mi się należy bo nie wykorzystałam :)
A Lenka nie podnosi się w łóżeczku...nawet nie próbuje :( leży jak betka :P czasem tylko na łokciach się próbuje podnieść i to wszystko...mimo że pokazuję jej jak należy to robić...ale ona nie jest jeszcze gotowa i zaraz się denerwuje. Ona jeszcze daleko w tyle z takimi rzeczami. Jedynie co to potrafi iść za dwie rączki trzymana...ale to jeszcze jak pijany zając chodzi :P Powoli do celu.
Ona bardziej umysłowo zdolniejsza jest niz fizycznie.

Bayern przegrał buuuu...

dobranoc :)

11 lata 2 tygodni temu #875041 przez Ikunia1910
Haniu nie chce siac zametu ale nie wiem czy to dobrze ze Lenka tak kiepsko fizycznie. Moze trzeba to skontrolowac? A siada.sama czy tez nie? Bo jakby nie bylo to jest najstarsza z dziewczynek naszych to no jasne ze kazde dziecko sie rozwija we wlasnym tepie ale az mi sie wierzyc nie chce ze wiekszosc dzieci juz sie sama przemieszcza juz nie mowie o chodzeniu ale wstawanie siadanie chyba powinna miec juz opanowane. Zaczynam sie niepokoic o Lenke. :( oby rzeczywiscie to byl tylko Lenkowy leniuszek a nic powazniejszego :/

Marta jak cos znajdziesz to podsowaj nam tu ;)

Karolka moja tez juz sie puszcza i chodzi od mebla do mebla i czasem wyrznie albo o jakis kant albo o drzwi albo o podloge i tez wyglada juz jak trinceratops z tymi guzami :p ale ten kask to by ja chyba przewazyl haha

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 tygodni temu #875043 przez Hania84
Ika niedługo mam wizytę u lekarza to wszystko będę wiedzieć...ale nie myślę by Lena była upośledzona...ona na wszystko potrzebuje więcej czasu niż inne dzieci. Do wszystkiego dłużej się przekonuje. Ja też pierwszy samodzielny krok (przy meblach) dałam dzień przed roczkiem.
I właśnie nie siejmy zamętu...bo Lena jakiegoś zwiotczenia mięśni czy tym podobnych rzeczy nie ma co by utrudniało jej podnoszenie się czy stanie...ale tak jak mówię wszystkiego dowiem się na wizycie 9 maja :) dzięki za troskę

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #875082 przez aleksiaa88
Godzina 8 a ja już pół godz latam takiego mam powera dziś tylko nie wiem skąd

Bartuś :kiss: jeszcze miesiąc ci został

Zawiesiliśmy huśtawkę jakieś 5 minut jest spokoju a jeszcze jak pies siedzi z przodu to może siedzieć hehe

11 lata 2 tygodni temu #875086 przez Marta1985
Halo :) ja w pracy .... ale że od ćzwartku znów urlop to biore sie do roboty zeby ze wszystkim zdążyć.

Miłego dnia :) bede wieczorem :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #875116 przez violcia00
hej.

ja na 11 do pracy,a teraz nie chce mi sie zwlec z lozka,mezu pojechal kupic PlayStation uwaga za 400 euro,jakas nowosc,w listopadzie wyprodukowana,ale mimo to jestem zla ze tyle kasy na glupoty wydaje,ale jemu nie przegada :angry: ,wzial Oskiego wiec ja moge polezac,ale juz wstaje troche posprzatam,poodkurzam przed praca.

a u nas wczoraj tak goraco ze masakra,w pracy bez klimy ciezko wytrzymac :huh,szkoda ze w taka pogode trzeba pracowac :dry:

Marta zazdroszcze tego urlopu :silly: ...u mnie jeszcze miesiac :blink:

Widocznie Lenka potrzebuje wiecej czasu niz inne bable,mam nadzieje ze przed rokiem ruszy albo na roczek zrobi mamie niespodzianke :blush:

A ja mam jakis szal zakupowy,jest tu taki sklep z rzeczami uzywanymi,bardzo tani,wiec kazda sobote chodze i mam juz bepen worek dla Oskara,bąbelka siostry,dla siebie rozne bluzki,sukienki itp,ale chyba sie podziele z siostra i mama i w nastepna sobote znow ide grzebac bo az kusi :P
a tu porzeracz lusterek :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #875129 przez aleksiaa88
Oskarek śmisznie wygląda a jakie ładnie skarpeteczki mamusia założyła ;) Oczyska niebiesiutkie

11 lata 2 tygodni temu #875142 przez Milady
Ale piekne oczy ma Twoj synek! :)

Czesc słonca! Zajrzałam do Was bo matka Marcina mnie nawiedza jak zwykle wzieła dzieci na spacer i Marcin tez ale mi tam dupe obrobią masakra zgodziłam sie bo grzecznie poprosili ale wiecej odwiedzin o 9 rano nie chce i guwno mnie to bedzie obchodziło ze ona chce z wnukami pobyc sa na to inne pory dzieci mi sie wybija o tej porze na spacer nie chodza ... :P

Sorry wygadałam sie u mnie ok dziekuje Wam za pamiec spotkanie z Robertem było super spisał sie jak on sie pieknie dziecmi opiekował jakbyscie to widziały sprawiał wrazenie idealnego ale jestem ostrozna bo kazdy taki dobry na poczatku i nie chce sie nakrecac bo niewiem czy cos z tego wyjdzie narazie stara sie i lubiany jest w mojej rodzinie :)

Nastka zaczeła ładnie poracowac na rhabilitacjach pani ja chwali za postepy :)
Iwo zaczał pierwsze kroki samodzielnie robic i jak sie puscił wczoraj to doszedł do łazienki do nocnika i sie nim bawił :D

Nadrobiłam Was ale cos ucina cały czas ... ;/

Hania tak czytam Twoj post i Ika ma racje coś moze byc nie tak ja bym na Twoim miejscu udało sie do neurologa!? Bo powinna juz sama stać i probowac chodzic koło mebli a raczkuje ?
Wiem ze kazde dziecko jest inne ale popatrz ze w tym miesiacu juz pora ...
Moze za mało z nia cwiczysz ? Stawiaj ja wiecej koło mebli niech trzyma rownowage zachecaj ... Prowadz za raczke ... ?
Ja niechce sie wtracac ale zdziwiło mnie ze jeszcze z nia nie poszłaś do specjalisty zeby chociazby sprawdzic czy jest wszystko w porzadku .. ;/

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #875146 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Bartus buziaki :kiss: :kiss:

My wyspane jak nigdy tylko 2 pobudki po 3 i o 6 a wstałysmy o 8.30 :)

Haniu no pewnie że jak sie należy to trzeba korzystać a przez ile u Was daja ten zasilek???
Mam nadzieje że Lenka to leniuszek i w końcu się weźmie za wstawanie :) ale skonsultuj na wizycie:)

Aleksia fajnie że huśtawka choc na chwile ujarzmila Albercika :) u Nas sie nie sprawdzila ani hustawka ani skoczek

Violcia to ma mężu zachcianki :p my niedawno sprzedalismy nowego xboxa bo leżał i sie kurzyl :/ o to fajne miejsce jak tyle można fajnych ubran znalezc :) Oskarek śliczny :blush:

Ikunia kurde może robia takie kaski z grubszej Gąbki zamiast sztywne :)

Milady super że jesteś :* nie przejmuj sie i tak beda gadac i tak ale nasz ravje to Ty stawiasz warunki i Oni niech sie stosuja . Super że nowy facet taki fajny trzymam kciuki żeby sie udało :) buziaki dla Dzieciakow :kiss:

My po sniadanku i mam zamiar wybrac się do Lidla bo sa super body i ogrodniczki jeansowe dla dzieci :)
Ja podałam mojej sis całą reklamowke z koszulami , bluzkami i spodniami ciazowymi mam nadzieje ze choc troche jej sie przyda bo Ona pracuje w urzedzie skarbowym i musi na elegancko :)
w sobote przyjezdzaja znajomi na sezon takze bedzie do kogo na kawke w niedziele po kosciele jechac :lol: i przywioza Mi paczuszke z PL :D

Milego dnia :)

11 lata 2 tygodni temu #875153 przez srenka_918
Witam Was po długiej nieobecności, ostatnio chciałam Was poczytać to mnie tylko wyrzucało... A potem to już nie miałam co czytać... Tylko 3 strony...
Ale cieszę się że jesteście ;)

U mnie jak to u mnie....
Brzuch wieeelki na maxa... Nie mam go w co wciskać ;) Znaczy się rozchodzi mi się o to, że już nic co przed tą ciążą mi pasowało nie pasuje... A kilogramowo od początku mam 3 na plusie, choć wyglądowo to chyba z 6...
Od czasu do czasu łapią mnie wymioty...
Choroba do końca nie odeszła a jeszcze mi mały się zaraził i na antybiotykach jest...
Raczkuje ładnie wszędzie, ale o wstawaniu mogę marzyć... A tym bardziej o samodzielnym chodzeniu. Chodzik musiałam schować bo tak się mały wyciągnął że jak usiadł na siedzisko to miał nogi zgięte jak na krześle i to w przeciągu tygodnia, aż się wierzyć nie chce ;)
No i Paweł się obraził że chodzika nie ma i przestał dreptać, nawet za rączki nie chce...
Łóżeczko w na święta obniżyłam z samej góry na sam dół... Ciężko mi go wkładać i wyjmować jak nie wiem co... Ale zaczynał wstawać... Trzeba było... Teraz się nie boję jak w nocy się obudzi i wstanie... Od świąt przyzwyczajam go również do niejedzenia w nocy ;) Pierwsza noc to był koszmar, wody pic nie chciał... Herbaty też i tylko płakał, ale przetrzymałam i na drugą noc już mu 30ml wody wystarczyło ;) Teraz czasem mi wstaje w nocy ale jak zapalę nocną lampkę to znajduje sobie smoka i się kładzie ;) Bez płaczu i bez kłótni także jestem strasznie szczęśliwa że mi dorasta ;)

Wczoraj byłam na USG i znam płeć ;) Na razie dał mi pewność na 80% ale jak dla mnie może tak zostać ;) A co noszę pod serduszkiem to najpierw pozgadujcie ;) ;)

Z racji na moje ciągłe kaszle (i to dość mocne, że aż mnie w brzuchu kłuje po nich) mam skierowanie do szpitala na oddział, wrazie by nie przestało kłuć, ale mam nadzieję, że nie będę musiała użyć i że z tą ciążą nie będę leżała na oddziale ani razu, dopiero przyjadę rodzić ;)

Widziałam śliczne zdj Lenusi w chodziku (resztę pewnie zjadło...)
No i te oczęta Oskiego ;) Rewelka ;)

Miłego dnia ;)
Postaram się częściej odzywać, ale przez tą chorobę mam tak mało sił, że większość dnia leżę na podłodzę i pilnuję by Pawełek nie broił (na łóżku leżeć mi nie daje) A jak zmuszę się coś zrobić to tylko krótkie sprzątanko i jedzonko...

11 lata 2 tygodni temu #875158 przez srenka_918
Aha, jeszcze info dla Malutkiej, bo nie podałam wcześniej: Pawełek na 9 misięcy ważył 11kg i mierzył 77cm

Haniu może to Cię pocieszy, że moja kuzynka miała córeczkę, co zamiast raczkować na dupce podskakiwała i się przesuwała do 13 miesiąca, potem nauczyła się dopiero raczkować a po 2 tyg raczkowania zaczęła biegać ;) Nie można tego było nazwać chodzeniem bo za szybko ;) Biegała i tyle ;) Kuzynka jeździła z nią po specjalistach i szukali przyczyn (od 11 miesiąca, czemu tylko na dupce i na dupce, sama usiadła i tylko na dupce) A lekarze nie widzieli nic niepokojącego... Rozwijała się poprostu w swoim tempie ;)

Aha ;) Musze się pochwalić od tyg regularnie czuję motylki w brzuchu ;) min 3 razy dziennie a czasem i 5 ;)

11 lata 2 tygodni temu #875159 przez Marta1985
Oj czyli srenka zepsuła sie moja wizja ze będzie 3 chlopaków wsrod cieżarowek? :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka