BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 tydzień temu #877516 przez Gochens
Ja dziś wcześniej z pracy wyszłam bo szefowi się córka urodziła i był wczorajszy wiec tak nam zrobił dobrze ;)
Posprzatalam sobie w domu, byłam na zakupach wiec jutro można od razu na działkę jechać. Szkoda ze nie dziś ale oczywiście mój ma piłkę a to przecież świętość :angry:

Musze jeszcze Alanowi obiad zrobić na te kilka dni wiec teraz wanna a za chwilę szykowanie.

Lenka gratuluję "słowa" a mama juz "mówisz"??
Sophie mój też sobie wymyślił oczko wiec mu mowie ze to bez sensu bo dziecko to raz q dwa komary a przynajmniej więcej ich...

A co do mojego brzucha to narazie nie czuje jeszcze ruchów małego człowieka ale korci mnie żeby iść na usg zobaczyć co tam siedzi :) musze zrobić jakąś fotkę to wrzucę B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #877528 przez Marta1985
Zaczęłam urlop :-)

11 lata 1 tydzień temu #877534 przez szósteczka
Witam sie wreszcie o ja.
Dzis Pawelek w nocy mi sie z płaczem obudził nie wiem czy to nie komar bo taka krostkę ma małą na uchu, potem spał długo bo od 9 do 14 aż wreszcie go obudziłam i wszystko bylo cacy ale teraz jęczy bo to jego pora a nie moze zasnąć. Dużo dzis roboty miałam bo dywan uprałam i spacerówkę dzieciaki pokoje tez czesc ogarnęłam czesc dopilnowałam a czesc jeszcze sprzątają najstarsze no powiecmy.
Gratulacje za tyle słówek Lence.
Miłych wypoczynków na łonie natury.
Pozdrawiam miłej majówki jutro to raczej nie zajrzę ale w piątek wpadnę moze troszke zdjęć z grilla bo jutro będę mieć u chrzestnego Pawełka. Papa

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877537 przez Sophie25
KaROlka juz troszke lepiej Zosi jak narazie mniej chrypi i niema biegunek apetyt troszke wzrósł zjadła ładnie zupke jarzynki z makaronem takze nawet nawet :)

MartA WYPOCZNIJ I naciesz sie rodziną :)

Gochens własnie ja mojemu mowie to samo ze komary i dziecko małe wiec lepiej zeby nie robił ale on upatrzył sobie juz jakie by chciał i mi cały czas pokazuje :

meczy mnie tymi zdj
dzisiaj juz po kamienie był ;/
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877541 przez Hania84
Lenka marudzi i broi zarazem :P czas kąpieli się zbliża...

Gochens słowo MAMA mówi juz od stycznia a TATA od lutego :) pisałam kiedyś że mówi już mama, baba, tata i czasem jej sie uda dziadzia ale to słowo takie zniekształcone trochę. No i niedawno doszło BA i AM a teraz DA :) Papa tylko nie chce mówić...zawsze robi :lol: i jak się pytam jakie dobre było to zamiast klepać się po piersiach to bije brawo :lol: :D

Marta gratuluje urlopu :) wypoczywaj!

Gochens to czekam na brzusio :)

Sophie super ze Zosia ma już większy apetyt i lepiej sie czuje :) teraz juz na pewno bedzie tylko lepiej :) widac że lekarz trafił w odpowiednie lekarstwa :)

szósteczka miłego grillowania !!! :)

I Wam pozostałym dziewczynom również :)

lecę kąpać Lenkę bo zaraz mnie tu zakrzyczy :P :D

11 lata 1 tydzień temu #877551 przez Sophie25
Bravo Lenka super rozgadala sie perla :-D
Moja jak narazie hes,papa,tata,mama non stop i ba jak mowie jak sroczka poleciala do gory :D
A terax mezu chodzi w skowronkach bi ja nauczyl bravo bic i chodzi jak paw hah :p

Szosteczka rownie milego my nie mozemy na pole wychodzic ale lekarz mowil ze na chwilke jak bd cieplo :)

Hania no trafil z lekami mowil mi ze ta na pogotowiu dala slaba dawke antybiotyku pokaxywal mi do wagi ze powinna dostac 3,5 a nie
2

11 lata 1 tydzień temu #877553 przez Sophie25
Hania fajny ludek teraz zauwazylam :D

11 lata 1 tydzień temu #877561 przez aleksiaa88
A my dziś byliśmy na zakupach po południu czapkę z daszkiem koszulkę na szelkach, 2 pary spodenek i 8 par skarpetek i basen kupiliśmy więc lato w pełni hahahah
Dziś próbował loda ;) skrzywił się jak był za zimny mężu dawał ja dałam tą piankę roztopioną a ten zimne

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877566 przez Hania84
Lena wykąpana i jeszcze się bawi. Około 20 mleko i pewnie jeszcze z pół godziny do godziny pobuszuje ;)

Sophie to fajnie że dał wg wagi odpowiednio :) dobrze że się zgadaliście i zauważył :)
a ten ludek to Elmo z ulicy sezamkowej :D hehe fajny jest...jak się na niego patrzy to od razu sie gęba śmieje :D odzwierciedla moją radość z urlopu :D

aleksiaa to u Was juz lato czas zacząć :)

11 lata 1 tydzień temu #877568 przez srenka_918
witam i ja ;)
Ikunia slicznie wyszla cala rodzinka i jestescie bardzo ladne ;)

widzialam wczesniejsze wpisy na temat jajek wlasciwie tak przez przypadek ale sie wypowiem bo w naszych okolicach babcie mowia calkiem co innego, ze jajka chlopakom nie szkodzom a wrecz przeciwnie bo powoduja sterczenie ;) nie musze chyba pisac co sterczy ;) i nie powinno sie dawac za duzo jajek mlodym chlopakom bo nie wiedza potem co z nim zrobic i go szarpia, a tym starszym chlopcom jak juz nie chce stac to niby sie zwieksza ilosc jaj w diecie ;) wiec widocznie co rejon to inny obyczaj i inne "teorie naukowe"
ja tez chcialabym zyczyc milego dlugiego weekendu, mezu ma wolne do poniedzialku wiec.zamierzamy poszalec i gdzies wyjechac ;) teraz bedziemy zastanawiac sie gdzie jedziemy ;) oczywiscie w trojke ;) no czworke ;)

pozdrawiam Was kochane ;)

aha, jeszcze cos na temat tormentiolu, uzywam caly czas na syfki, bo ta.moja dziewczYnka cala urode mi zabrala i mam cala twarz wywalona, wiec uzywam tego bo nie dosc ze bezpieczne, to dziala i maskuje jednoczesnie bo ma w sobie puder ;) a Pawelkowi nie pasuje, bo nie pomaga na pupke, ale na wszelkie zadrapania, pryszczyki dziala bardzo ladnie. a pamietam ze 7 lat temu jak bratanek byl maly to jemu na pupke dzialalo idealnie a na pryszczyki nic ;)
to spadam ;)

11 lata 1 tydzień temu #877587 przez szósteczka
Sophie mnie sie te oczka podobaja to drugie zwłaszcza ja to lubię takie a bąble szybko rosną i będą sie cieszyc później z wody w ogrodzie moze i komarów wiecej jest ale u moich rodzicow są dwa i wszystkie wnuki maha radochę jak nie wiem o każdej porze roku tam zaglądają i przesiadują zwłaszcza jak są jacyś mieszkańcy ryby lub żabki sie wprowadza. Także ja jestem za oczkami wodnymi fakt ze dziecko trzeba najpierw mocno pilnować ale to zawsze te mniejsze trzeba pilnować a oczko bedziecie juz mieć zrobione.
Zdrowiejcie choruski bo coraz cieplej i szkoda w domku siedzieć.

11 lata 1 tydzień temu #877591 przez Sophie25
Dzieki szosteczka :) noo zal w taka pogode mie wyjsc :\
A maz jak zobaczyl Twoj wpis to az mu sie micha cieszyla i mowil zebys mnie namowila hah :D

11 lata 1 tydzień temu #877592 przez Sophie25
A maz jak zobaczyl Twoj wpis to az mu sie micha cieszyla i mowil zebys mnie namowila hah :D

11 lata 1 tydzień temu #877593 przez Sophie25

11 lata 1 tydzień temu #877595 przez Sophie25

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka