BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 tygodni temu #877160 przez Sophie25
AAaa Cordis golebie mi gniazdo na strychu uwiły !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #877161 przez Gochens
Haniu super ta sukienka ;) będzie mogła jeszcze założyć na jakiś bal ;) i jak ładnie ząbki widać! a na tym 1 zdjęciu ona stoi?? bo tak wygląda :cheer:

Ika to Ci B :lol: A na swoje zatwardzonko to kapusta kiszona a popić maślanka hehehe na bank ruszy!

Oj Sophie :( szkoda Zosi ze się tak męczy... całuski dla niej i Ciebie!!

Karolka to się nie marnuj tylko na staż raz dwa ;)

Byliśmy na spacerku nad wodą Ali usnal teraz i nie mam serca go budzić bo spał tylko godzinę e ciągu dnia. Obcielam mu jedną stronę za uszami ale drugiej nie mam jak bo na niej leży heh
Dziękuje w imieniu chłopaków za komplementy :blush:

11 lata 2 tygodni temu #877175 przez Sophie25
Gichens teraz dopiero zaczailam to zdj jest Przeurocze piekne chopaki :-)
Ale Alanek jest sliczny i slodki wyprzytulalabym Go hah :-D

11 lata 2 tygodni temu #877187 przez Hania84
Jestem :)

Mój wrócił wczesnie z pracy, skosił trawę...Lena się obudziła i pojechaliśmy do sklepu po picie, słodycze do dzieci w PL...potem zatankowaliśmy juz autko do pełna na wyjazd, wywołałam zdjęcia do albumu i kupiliśmy neta :lol: cieszę się bardzo...także jak wrócimy z PL to net będzie...tylko informatyk musi nam podłączyć ...mam nadzieję że przed wyjazdem znajdzie czasu chwilkę. :) I dostaliśmy 200 euro prezentu na zakupy w media markt :lol:

Zosie dwie :kiss: od ciotki i Lenki !!!
Sophie faktycznie Zosia coś się mocno rozchorowała :( bidulka. Jejku tak mi szkoda chorujących dzieciaczków :(

Ikunia ale B. się spisał :lol: bardzo dobrze babce powiedział :) I oby Zosi teraz już tylko lepiej było :)

Gochens dobrze zauważyłaś :lol: Lenka stoi sama :) chyba tak się przejęła nową kiecką że zapomniała ze sama stoi :D robi postępy :)

karolka super że spotkanie udane :) i pewnie niech Ci szukają jakiegoś fajnego stażu :) a na stażu będziesz mieć więcej kasy niż teraz dostajesz?

Gochens a ta sukienka chociazby na niedziele się jeszcze przyda :) jest fajna i ma rozmiar 86 więc na te lato jak znalazł :)

11 lata 2 tygodni temu #877189 przez szósteczka
Haniu przepiekna ta sukienusia i super ze postepy sa juz widoczne corazbardziej.
ja w sumie dopiero wrocilam i siadlam sukienke z zakietem mamie na szperku wylukalam pare poprawek zrobilam i jest super, w sumie dziewczyny tez juz mam wyszykowane na komunie, jeszcze chlopaki musze wyszykowac. Nie wiem czy dam rade wziasc sie za ten dywan.

Smieszna historyjke wam powiem fakt autentyczny. Ide wczoraj z Szymkiem do sklepu i pokazuje mu plastikowego bociana na ogrodku potem wracamy a Szymek.
-Dziopan juz odleciał? :-)

To miłego wieczorka a Haniu to kiedy wy wyjezdzacie chyba juz za chwilke tak bo jakos nie dotarlo do mnie do konca kiedy dokladnie.

11 lata 2 tygodni temu #877196 przez srenka_918
witam Was. Znow mnie dlugo nie bylo i sie przerazilam ze tak duzo do nadrobienia i przelecialam tylko zdjecia i nie zaluje bo zdj sliczne ;)
malutka chrzciny naprawde musialy byc udane ;)
artus wlosy mial jak dziewczynka ;)
lenka w nowej sukience sliczniutka ;)

haniu pytalas o ta prymicje, wiec masz racje swiecenia bedzie mial 31 w pelplinie a w swojej parafii 1szego msze prymicyjna i przyznam sie ze pierwszy raz bede na czyms takim ale do pelplina nie jade, bo mnie w aucie mdli... a chcialabym zobaczyc jak to wyglada ;) to kuzyn meza jest i robi impreze na 200 osob ;) mam problem z sukienka... bo we wszystkim grubo wygladam...
brzuch mam juz obfity ;) nie da sie go ukryc... nie nosze juz nic z normalnej garderoby wszystko ciazowe, bo inaczej brzuch sie nie miesci....
ruchy czuje od jakiegos juz czasu jak wygodnie w fotel.z czekoladka zasiade i jak sie poloze spac to tez czuje ;) fajne to ;) jeszcze takie delikatne ;)
Pawelek w koncu przesypia cala noc ;) przestalam mu zalowac kolacji, bo dawalam mu troche mniej niz chcial i musial w nocy jesc ok 3 lub 4 a teraz przed spaniem daje mu do woli jesc, potem kapiel i zasypia na cala noc, wstaje niezmiennie o 7 ale snaiadanie jemy dopiero jak sie wyfobie czyli o 8 ;)
to milego wieczorku i nocy ;)
sorki ze tak wpadam i tylko pisze co u mnie, ale czasu na nadrobienei braklo....

11 lata 2 tygodni temu #877208 przez Hania84
szósteczka a to tego boćka już nie było jak szliście z powrotem? :D hehe faktycznie śmiesznie :)
a jedziemy 11 maja a jak sie uda to i może już 10 :lol:

srenka to fajnie, ze jedziesz i zobaczysz :) ciuchami się nie przejmuj i brzuszkiem ;) ważne ze dzidzia zdrowa :) a kiedy teraz masz wizyte i USG? :)
a ja bym chciała zobaczyc Twój brzusio :)

Gochens Twój brzusio też bo na pewno się szybko zmieniaja już :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #877210 przez aleksiaa88
Pierwsze ruchy dziecka w pierwszej ciąży niby później się czuje.

Ja czułam w 14 tyg dość wcześnie z tego co czytałam.
Srenka a jak u Ciebie w drugiej wcześniej niż pierwszej pamiętasz?

Pokazywać brzuchy :ohmy:

11 lata 2 tygodni temu #877225 przez KaRoLkA
Gochens ja szukam cały czas ale to nie takie łatwe niestety :/

Haniu Jaki rozmiar nosi Lenka teraz ??? Odnosnie kaski to niewiem jak tu jest ale chyba mniej . To urlop już lada chwila pewnie nie mozesz sie już doczekac ?!

szosteczka to Ty szyjesz też czy tylko przerabiasz ??? Historia z dziopanem extra :)

Srenka fajnie ze Pawelek przesypia juz całą noc , gratulacje ruchów i troche zazdroszczę bo miło to wspominam :blush:

ja późno poczulam pierwsze ruchy bo w okolicach 20 tc :)

Gabi już śpi ale byla pobudka z rykiem wiec wzięłam ją do siebie do salonu, dałam czopka i śpi :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #877226 przez szósteczka
Nie ten bociek byl chodzili mi o jego przekształcenie smieszne slowa zamiast bocian byl DZIOPAN. :-) Jemu sie wydawało ze byl prawdziwy.

11 lata 2 tygodni temu #877228 przez szósteczka
Akurat przerabiałam ale mam dwa zawody hotelarza i krawcowej wiec czasem cos szyje ale bardzo sporadycznie i teraz to w zasadzie juz tylko czasem cis dzieciakom na bal przebierańców.

11 lata 2 tygodni temu #877231 przez aleksiaa88
Szósteczka to możesz poszaleć coś skrócić tam podciąć tu przerobić zazdroszczę.
Jakbym miała taką mamuśkę dobrze szyjącą bo moja też krawcowa ale ubrań to raczej nie szyje takich zdolności to nie ma. To bym pewnie zmusiła ją do uszycie mi jakiś ubrań heheh

11 lata 2 tygodni temu #877233 przez KaRoLkA
O to super , fajny zawod nawet tak dla samej siebie zeby coś zwezic czy cos drobnego uszyc :)

Aha Tobie też się osrolki dachowe zalęgły, nie zazdroszcze

11 lata 2 tygodni temu #877243 przez Ikunia1910
Szósteczka niezly Szymuś ;) dzieci czesto przekształcają wyrazy ale ja wam sie przyznam ze tez czasem gadam jak taki dzieciak ostatnio sie śmiałam zeby mnie nie POPRĄDZIŁO a na sygnale jedzie BADANKA no i torebka jest SZELESTNA :p sama sie z siebie śmieje ze takie pierdoly mi wychodzą i moja mama zawsze powtarzała ze powinna te moje słówka zapisywać ;)

Matusia gratuluję ubranych okien;) juz sasiedzi nie beda podgladali co robicie w sypialni :p

Gochens zapomnialam Alanek ma tak cudny usmiech na tym zdjeciu ze az rozczula. A kuracje podobna juz stosowalam tylko z ogorkami kiszonymi i maslanka, zrem jablka pije jogurty juz przeszlam calkiem na kawe zborzowa bo tez ma duzo błonnika zobaczymy moze w koncu ruszy a jak nie to zrobie penc:p

sophie jejku biedna Zosia:( oby jak najszybciej sie wyleczyla.

Oskarku gratuluje zabkow to ty juz masz prawie pelne uzebienie jak tyle na raz wychodzi.

Zoche umylam dzis troszke wczesniej dupke to ma taka ze az mi oczy wyszly na wierzch jak sie przyjrzalam masakra :( wcale sie nie dzieie ze ja boli i ma goraczke w tamtym miejscu jak smaruje sudokremem to prawie sie gotuje na tej dupinie eh :/
Ale leki dzialaja czestotliwosc kupek sie zmniejszyla. Tylko zesralam z godzinami podawania syropu bo co 12 h trzeba a dalam jej wpoldo 13 czyli musze ja obudzic po polnocy :/

Gotuje jeszcze pomidorowke na jutro i bede spadywac spac więc buziaki

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #877247 przez Hania84
szósteczka aaa to o dziopana chodziło :D dzieci to fajnie przekształcają wyrazy :D już się nie moge doczekać az Lenka coś przekształci :lol: mojej koleżanki syn na samolot mówił salomot...a mój kuzyn na wode - joda :D i zawsze sie śmiałam gdzie jego dżedaj ( napisałam jak się mówi) skoro mr yoda z gwiezdnych wojen jest :D
ja z kolei na parasol mówiłam papał :D a na termometr tetet :D skróciłam sobie troszkę :)
a krawcowa fajny zawód...zawsze chociaz do siebie mozna cos pogrzebać czy skrócić :)

Karolka a Lenka to różnie z tymi rozmiarami ale już mamy 80 :) bo taką ma kurtke, takie body :) sukienke ma na 86 jest ciutke większa ale nie za dużo więc na całe lato ze spokojem :)
No dokładnie już się nie możemy doczekać :) ale też zawsze przed wyjazdem to mam stres bo się ta całą podrózą denerwuję a teraz jeszcze Lenka jest to już w ogóle.

Ikunia mówisz że sudocrem dobry? u Lenki pogarszał sprawę :S bephanten może lepszy?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka