BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845561 przez Ikunia1910
Doberek

U nas katar juz wczoraj na wieczór coś mi Zośka zaczęła kichać i w nocy troche chrapała:/ Katarek poszedł w ruch chyba na forum jakies wirusy sie przenosza mi się zdaje :P gluty do samej ziemi...

Karolka fajne te kalorie:P to ja musze uczyc Zośki wypieków:Pbo wtedy jest do przodu hihi;p
Ja bede smazyc pączki albo racuszki, faworki i moze oponki serowe ale wszystkie przepisy mam w moim magicznym zeszycie u mamy wiec teraz nie podam :S

Gochens a kiedy ty bedziesz miec fotosa fasolki?

Malutka możesz ugootowac jajco i wyjąć żółtko albo np. wybić żółtko do zupki i poczekac az sie zetnie juz w zupce. Ja to często robię lane kluseczki do zupki jajo z niewielka ilościa mąki mała uwielbia :) albo jajecznica na masełku jeśli już masełko wprowadziłyście.

Obiadki mamy gotowe, zaraz choróbka idzie lulu jakas cherbatke rumiankowa jej przemyce na dzis mam w planach odkurzyc i zmyc panele. Takto looz blues.

A i jak siedze teraz na rogówce i moje dziecko bawi sie za mna to ile by fajnych zabawek nie miała to i tak najlepsza zabawa to wspinaczka. ciagnie mnie za koszulke i wstaje a ja sie potem dziwie ze te moje ciuchy takie porozciągane:P

A tu wizyta Chrzestnego:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #845582 przez Hania84
Zosia ma śliczną sukienkę :) Zdjęcia z żubrem zawsze the best :lol: Ikunia udało Ci się zgrać ze sobą dwa zdjęcia ... chrzestny Zosi przepołowiony na dwa ale w ostateczności cały okazały :lol:

Lecę prasować, gotować i zmywać :P a potem jeszcze rozwiesić pranie ;)

do miłego

11 lata 2 miesiąc temu #845583 przez aleksiaa88
Wow Ikunia Ty to jesteś dla mnie mamuśka super gotująca ile już małej dajesz różnych przysmaków ja jestem w tyle aż się nie przyznam :dry:

Dobra teraz walnę głupotę ale muszę zapytać kiedy były chrzciny Zośki? Dodawałaś fotki bo ja mam zanik mózgu i nie mogę przypomnieć.

Hmmm tłusty czwartek jest w tym tygodniu, że Ty tak o tym smażeniu?
Widać, że ja w tyle jestem dziś sobie przypomniałam, że dziś wtorek hahhaa

Może mam tak po nocy bo wstawałam razy X normalnie co chwilę mały jadł tylko 2 razy ale było smoczek tu się wiercił tu go szukałam a on w nogach polazł raz patrz leży na szerokość 2 razy mi stanął w nocy co się położyłam t musiałam wstawać może z tego jestem dziś bez mózgu

Chałupa ogarnięta tylko podłogi umyć i będę się nudzić hahah żart pranie trzeba składać bo całe łózko zalega tych szmat

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845585 przez aleksiaa88
Gabi :kiss:

Ja pierdziusiam mój to jest dopiero mikrobus mały 7 kg mamy i też jak coś kupujemy to pytają wiek a ja nie ale jest mniejszy niż do wieku

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845618 przez Ikunia1910
Aleksia jeszcze nie chrzciliśmy Zośki, ale Chrzestni już są haha :P
CO do jedzenia to od poczatku staram sie zeby mała miała dość zróżnicowane to jedzonko no bo ja sama nie lubie jeść stale tego samego ;)
Aleksia tak tłusty czwartek jest w czwartek :lol:

Haniu rzeczywiście ladnie Kuma obciełam i przypasowałam :P i dopiero teraz zwróciłam uwage ze jest żuber na zdjęciu haha :blush:

Kurcze sama nie wiem co gorsze taki kapiący katar czy jak jest nochal zapchany, co chwila uruchamiamy katarka i odciagamy, ostatnio miała taki katar gęsty to znów nie mogła oddychać to moze tak lepiej bo w sumie wszystko z niej wypływa...tylko bieganina jest z odkurzaczem co 5 minut :cheer:

A i zrobie sobie dzisiaj sernioczka na zimno. B. dziś pojechał do stolycy się wyszkolić w BurdeLLusie:P To ja sobie zapodam coś na słodko a co se bede żałować.
A i babcia moja dzwoniła na skype z Anglolandii i kupiła tak piękne sukienki Zośce ze az sie nie moge doczekac soboty. Troche mi ten katar plany pokrzyzował, bo jutro idziemy do mojego wychowanka którym sie opiekowałam dwa lata temu w odwiedzinki, okazało sie ze po mojej rezygnacji z opiekunki jakoś niedługo stwierdzono u niego autyzm :S miał wtedy roczek. Strasznie sie stresuje nie wiem czego sie spodziewac...był takim fajniutkim sprytnym i wesołym chłopcem...no i ma już siostre ponad rok ma i podobno jakies ciuszki tez sa naszykowane dla nas wiec znów kolejna dostawa ubranek. Będę wklejać foty i się chwalić. No a w sobote wraca babcia, bedzie Łiskacz do kolacji i rewia mody w kieckach balowych:) a i po drodze jeszcze tłusty czwartek u mamy, wiec mam nadzieje ze ten katarex nam sie nie rozwinie :angry:

Także plan napięty jak dobrze pójdzie Gochens to może w przyszłym tyg wpadniemy jeśli będzie ładna pogoda bo chcę Zośkę wziąć w nosidle, bo troche za dużo szarpania z wózkiem. No i jak mi wyjdzie dobry sernik to dla fasolki tez zrobie:D

11 lata 2 miesiąc temu #845716 przez aleksiaa88
A kiedy zamierzasz chrzcić Zośkę?

U mnie dla odmiany w tłusty czwartek będą pierogi- mężu robi

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845727 przez Hania84
Ja pierdziu nogi ma w dooopie :P
Posprzątane, 2 prania zrobione a wyschnięte schowane, poprasowane, obiad zrobiony ...jeszcze babkę upiekłam na próbę dziś ...ale coś mi nie wyszła B) spytałam mamy dlaczego i już wiem B) no niestety człowiek uczy się na błędach :P ale mój ją zje i tak :P :lol:
a taki fajny przepis mam na nią :blush: Następnym razem na pewno się uda :blink:

czuję się zmęczona :dry: zamiast spać tak jak Lena i się kurować to latam jak oparzony kot :P

co tu taka ciszaaa? gdzie Was laski wywiałooo?

No właśnie...ile jeszcze dziewczyn nie ma ochrzczonych dzieciaczków?
Agusia, Ikunia, Malutkamilka, Ja ...? i chyba to tyle? Ja chyba na samym końcu będę chrzcić :P aaa co tam :blink:

właśnie popijam kawkę i czekam aż się Lena obudzi...dziś położyłam ją na łóżko...poleciałam jeszcze do WC , wracam a ona już nyna :) przykryłam tylko mojego skarba i śpi :) już 3h śpi :)

Agusia miałaś pisac jak tam sie bawiłaś i gdzie? i nic...milczysz od wczorajszego południa... :S

11 lata 2 miesiąc temu #845729 przez srenka_918
Ja w tłusty czwartek zapewne zrobię jakieś ciasto bombowo-kaloryczne ;) 3bit może ;) Pączków nie umiem robić... A może mi się nie chce ;)

Zośka ślicznie wychodzi na zdjęciach ;)

Coś tu pustki dziś... Pewnie nie tylko ja miałam problem by się zalogować

Pawełek był godzinę na dworze, to na początku taki spokojny z wózka nosa nie wystawiał, jakby się bał gdzie jest, już 3 tygodnie nie był na spacerze, bo ciągle był chory... Ale jak się rozkręcił to nawet psa za uszy ciągnął ;) Dobrze że moja psinka taka spokojna i tylko oczami przewracała na Pawełka ;) Potem mały stwierdził że jest mega głodny a jak się najadł to chciał spać, ale ja miałam z nim spać... A akurat mi się nie chciało ;) Ale chyba się do niego położę ;) już pół godz śpi, to pewnie za chwilę będzie chciał się bawić a jak nie wypoczęta...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845737 przez KaRoLkA
Gabi dziekuje Ciocia za zyczenia :kiss:

Zoffia pieknie wystrojona przechadza sie po pokoiku :) modelka mala :) Ika podziel sie serniczkiem , az mi slinka leci :)
Ja bede jakies paczusie robila :)

Haniu to sie orobilas :) zamiast sie kurowac to Ty latasz , prosze siasc na pupie i odpoczywc :)

Co tu taka cisza ??? Chyba przez to logowanie :/

My mielismy dzisiaj podwojna miesiecznice :) bo kolezanki (tej z naprzeciwka) synek konczyl 9 miesiecy i byli u Nas :) dzieciaki sie pobawily my pogadalysmy i kawki sie napilysmy :) ale szczerze 3 dzieci w tym samym wieku to masakra , podziwiam ta kumpele bo oprocz tego ze ma synka 9 msc to jeszcze 2 razy w tygodniu opiekuje sie dziewczynka 9,5 msc :) tylko tamta to kruszynka taka przez pol jak Gabryska i prawie nic sie nie rusza, tylko siedzi w miejscu jak jakas zabawka jest ciut dalej ze nie dostanie to krzyk zeby jej dac bo sie nie nachyli :/ a maly to czyste srebro , wszedzie go pelno jak to chlopak raczkuje wszedzie :) takze male przedszkole mialam w salonie i bylo super :)

Gabi dalej z goraczka bo 38 takze czopki ida w ruch, marudna jest ale po posmarowaniu dziaselek sie uspokaja :)

U Was tez sie mowi ze w tlusty czwartek jest "babski comber i baby stawiaja"???

11 lata 2 miesiąc temu #845746 przez Hania84
Karolka oj niech ta gorączka pójdzie precz od Gabi. Przez to dzieci sa marudne :(
a to od ząbków co nie? czy coś się rozwija u Gabi?
U nas tak się nie mówi że "babski comber" pierwsze usłyszałam od Ciebie coś takiego :lol:
Moja Lena też się nie ruszy po zabawkę...sięga tylko to co ma w zasięgu rąk...wychyli się jedynie odrobinę w bok czy do przodu...ale z miejsca się nie ruszy. Każdy w swoim tempie :) przyjdzie i na ruszanie się czas ;) Ja jeszcze Lenę mogę zostawić samą na łóżku bo wiem, że mi nie spadnie. położę przed nią profilaktycznie poduszkę co by nie poleciała czasem do przodu jak coś sięga i już :)

11 lata 2 miesiąc temu #845750 przez Sophie25
Zosia sliczna :*

Kurde nie mogłam sie zalogowac cały czas jakis error mi wyskakiwał .....

Zoska mi nyna strasznie mało mi spi ostatnio ... Za niedługo to chyba tylko raz w dzien bedzie spac ...

GAbi oby przeszło szybko i zabek wylazł :)

Mezus moj chury jak niewiem byłam w aptece i namowiłam Go na gripex bo on jest strasznie ANTY tabletkowy syropowy i wogole ....

A ja w czwartek tłusty zrobie oponki! :D :)

Dzisiaj na spacerku Zoska miała czpke sowa i świetnie w niej wygladała :D
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #845753 przez Milady
Dziewczyny kochane ja sie pakuje, troche tego mam przed wyjazdem a jutro jade juz do mamy i siostry pozegnac mała Pole zostane u niech do sb do wyjazdu wiec juz teraz chciałam sie z Wami pożegnac!Bo pewnie odezwie sie dopiero jak bede w DE i to niestety rzadko ... Trzymajcie sie cieplutko, ucałujcie szkraby od ciotki! Tule Was mocno :* :*
PA!

Nastka i Iwo machają :D :*

11 lata 2 miesiąc temu #845756 przez KaRoLkA
Milady to szczesliwej podrozy , uwazajcie na Siebie :*

Haniu masz racje ze kazde w swoim czasie tylko tamta Oceana to okruszek jest , nie je prawie nic innego jak mleko mm 5 butli po 210 ml dziennie i zero planu dnia spi kiedy chce czasami nawet i pol dnia a w nocy sie bawi i je tez kiedy chce , rodzice to ja tylko sadzaja i niech si bawi nie mowi prawie ni. Tzn nie gaworzy nie pluje taka strasz ie spokojna zero usmiechu:/

Sophie czapa czadowa :)

A goraczka od zabkow bo brak ataru i kaszlu ale jak bedzie miala cala noc i jutro to sie przejde do pediatry z Nia dla pewnosci :)

11 lata 2 miesiąc temu #845781 przez Marta1985
Milady miłej i spokojnej podróży :*

Gabusiu buziak od Cioci i Bartusia :)

11 lata 2 miesiąc temu #845786 przez Ikunia1910
Milady tylko o nas nie zapomnij, czekany tu na was:*

Aleksia co z chrzcinkami to nie wiem marzylo mi sie w maju ale przegralam ta jebana sprawe z zusem i teraz nie wiem czy uda nam sie wysuplac kase na chrzest :S ale mam nadzieje ze w tym roku sie uda.

Ja dzis przybijam piatke z Hania tez sie narobilam. B. wrocil kolo 15 z wawy jeszcze polecial do fryca zrobilam obiados pozniej oni sie bawili a ja omiotlam troche chalupke. I zamiast sernika wyszla zebra bo nie mialam dzis cierpliwosci na tezenie galaretki:p

Zocha juz wykapana spi pewnie bedzie pobudka na odciaganie gluta mam nadzieje ze sie dobudze jakby co bo juz sie odzwyczailam od nocnych wojazy.
zaraz szybko sie umyje i czekam na slumdoga.

Dobranoc.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka