BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #845364 przez Sophie25
Dzieki Kasia :D :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #845372 przez Marta1985
Cześć ciotki :)

Bartuś dziękuje ciociom :kiss:

Karolka bluza superowa :)

Srenka ....Fasolinda cudna :)

Super ze Ty i Gochensik ciązowe jestescie :) przypomnimy sobie to i owo :)

Gochens to ci restauracja ... wiecej tam nie chodzcie :)

Sophie bedzie dobrze :kiss: ... będzie baby boom :) a teraz rozpieszczaj Zosienke :)

Hania i Szósteczka zdrowiejcie :kiss:

Ikunia no to bardzo fajnie ze tak się układa :)

Rysa ... gdzie ty?

Kakkaszka będzie dobrze z Wam, a Elizce minie ... rasowa kobietka jest to ma humorki :)

Kasia, teściowka hohoh.... a chłopem sie nie przejmuj ;) Czekamy na foto Tomusia :) jak bedziesz kiedys w Michałkowicach i będziesz mieć chwilkę to podjedź do Urzedu MiastA na Michałkowicka chociaż ;) A jak sie ciepło zrobi to się widzimy ;)

Milady dacie radę z rozłąką. Sąsiad ... porazka .. a na lafiryndę rzucamy zły urok :P

Dziubasek ... To ci Majka ... ;) ale może talent jej się ujawni :)

U nas ok ... ja miałam sterte prania i porasowania bo dostawa ciuszków od koleżanki była i padam z nóg ... a tu jeszcze jutro powtórka ;( do tego cały czas szukamy rzeczy do domku ktore zaplanowalismy kupic a czasu i energii nie zawiele :( W robocie sajgon ... i ja cos ze sobą musze zrobić bo nieatrakcyjna się czuje jakaś :( coś kupć i wjść do jakiegos fryzjera i kosmetyczki :(

Bartuś ok ... wysypka mu mineła i pupeczka jak u niemowlaka ;p chodzi już za jedna łapkę , na wszytskim sie wspiera i wstaje i nie uleży ... taki jest ryk jak jest w pozycji leżacej ze szkoda słów :P ide spac ... :( bo padam z nóg :(

11 lata 2 miesiąc temu #845396 przez Ikunia1910
Karolcia zajebista jest ta bluza :) fajnie ze taka długa

Srenka fasoleczka przesliczna widze podobienstwo do Pawelka :p

Martusia nalezy sie, w sytuacji matki zony i kochanki coraz mniej czasu na zabiegi upiekszajace wiec zycze udanej relaksacji;)
Dobrze ze pupencja juz wygojona i moja gnida mala tez sie buntuje jak w poziomie.

Gochens ja w mexiko ti bylam na mochito :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobrej nocki kochane:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #845439 przez Gochens
Dzień dobry kobitki

Witam jako pierwsza :lol:
Noc taka jak zwykle ;) ale to razem wstawał Mężu, ja można Powiedzieć że się wyspałam bo Wczoraj padam o 21 a wstałam o 8 ;)

Pogoda widzę że się robi fajna wiec chyba jakiś spacer się uskuteczni chyba.

Ika fajnie ze zabawiłaś! no i faceta że się poślinili :lol: kiedy do nas wpadacie!??
Lenka w ogóle nie wygląda na chorą! uśmiechnięta zadowolona, czyli cud malina!
Sophie dokładnie jak piszą dziewczyny! uda się!!!
Srenka no boski babel! ja juz nie mogę Doczekać się jak pójdę na 1 usg ;)
Kasia i dobrze że sobie zrobiłaś wycieczkę!! a z tabletem nie pomogę sama mam z nim problemy :dry:
Marta przesyłam dużo energii :kiss:

Miłego dnia kochane

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845441 przez KaRoLkA
Witamy :)
Gochens mnie wyprzedzila :p

Ikunia ale z Ciebie kochana kobita za taki masaz to powinien Cie on po stopach calowac :silly: co do bluzy to lubie na wiosne i jesienia jak mi cieplo w dupke :)

Marta umow sie na wizyte do spa i relaks na calego, nalezy Ci sie :) moja leży jedynie jak spi bo tak to siada sama sobie , dobrze ze pupcia juz ladniutka no i wysypka przeszla :)

U Nas noc jako tako po czopku spala do 4 z jedna pobudka ale wiercila sie bidulka od 4 godzina zabawy, o 5 mleczko i spala do 7 :) Ale zmierzylam jej temperature i znowu 38 ;/ marudna jest strasznie i tylko na rekach by chciala :/
Pogoda u Nas super ale dzisiaj siedzimy w domku bo niewiem od czego ta goraczka :unsure: kataru brak, kaszlu tez :/

Milego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #845442 przez Gochens

11 lata 2 miesiąc temu #845451 przez Sophie25
Gabi 100 lat sloneczko :-) :kiss: :woohoo:

U nas nocka super wyspalam sie jak nigdy :blink: maz chory u mnie tym razem i ma urlop ....

Pogoda piekna jest wiec pospacerujemy :-)

Kakasia spelnij zyczenie i pokazuj Tomusia :-) :woohoo:

Zoska juz mi gazety wyrzucila z polki i dorwala sie do lampki donrze ze jest leciutka i z plecionki :)

Dzisiaj zaserwoje jakas rybke na obiad :-)

Lece pranie nastawic :)

11 lata 2 miesiąc temu #845461 przez KaRoLkA
Kochane takie pytanko pichcucie cos na tlusty czwartek ??? Ma ktoras sprawdzony przepis na pyszne paczki bo wlasnie przeszukuje internet ale wolalabym sprawdzony przepis :)

11 lata 2 miesiąc temu #845469 przez malutkamilka
Witam kochane, ja ręcę pelne roboty- jak zwyklę po wyjeździe mężulka, ale już powoli dochodzę do ładu.

Sophie kochana główka do góry jesteście młodzi więc macie jeszcze czas- to nie był ostatni dzwonek przecież. Nie spoczywajcie na laurach tylko do roboty. Zakup testy owulacyjne, obserwuj śluz i do roboty- trzymam kciuki. Tylko się zastanawiam jakim cudem test pokazal pozytyw? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam choć czytałam swego czasu że to możliwe.

Haniu gratuluje małpki ;) To na bank przez tabsy- jeszcze się nie wyregulowalo albo wręcz ptrzeciwnie jak miałaś regularne to mogło przez tabsy się rozregulować.

Kasiasia no właśnie dawaj Tomaszka bo dawno nie widziałam.

Kakaszka uwierz przy dziecku tak szybko czas leci że się nie obejrzysz a Twój będzie przy Was stęstniony i napalony na ciebie ;) Mi teraz tak szybko minęło że aż wstyd się przyznać ale tak jakoś małło się stęskniłam, a teraz mija dwa dni jak go nie ma a ja taką pustkę czuję że masakra, ale wiem że do tygodnia czasu wszystko będzie w normie. Najgorszy pierwszy tydzień.

Ikunia ty to masz zdolności, pełną wiedzę o żywieniu a i o masażu ho ho tylko można pozazdrościć. I pozazdrościć zabawy, ja to chyba się już zestarzałam albo za często za mlodu się dreptało na bale, że teraz nie ciągnie za bardzo. Teraz tylko liczę na wesela :silly: az dwa w tym roku, chrzciny, roczek... mam nadzieję że nikt więcej nie wyskoczy ale pobawic bym sie pobawila ;)

Marta Ty to masz teraz hardkor, zyczę cierpliwości i energii kupeeee

A Lenka to czy chora czy nie to szczęśliwa ;) Na wszystkich świętych stara ciotka mi powiedziała jak mała do wszystkich się śmiała i była zadowolona, że widać że rodzice zakochani byli z uśmiechem na ustach jak cię tworzyli. Więc Lenkę zapewne też ;)

Srenko tym zdjęciem przypomnialas moją fasolinę. Aż wróćiłam do tamtego momentu jak zobaczyłam ta moją kosmitkę (bo tak ją wtedy nazywałam) i nawet teraz miałam łzy w oczach i nie moglam słowa powiedzieć.
Licze że bedziesz się chwalić wszystkoimi zdjęciami i przeżyciami również z nami. To samo do Gochens- chwalić się.

Dobra śniadanko zjedzone, teraz jakieś śniadanko Wikuli i mozna sie ogarniac bo T. ma dzis urodziny i tzra isc na kawke a pozniej moze pojada do mamy bo juz wczoraj wieczorem dzwonila co slychac bo sie nie odzywalam ani nie przyjechalam. Wiec zapewne bede wieczorem

11 lata 2 miesiąc temu #845472 przez malutkamilka
A i mialam sie pytac jak podajecie żółtka? Bo mi kazali ugotowac jajko potem wyciągnąć żółtko i dodać do obiadku lub same dać. I za każdym razem widzialam u malej plame lub wysypke- choć wtedy się nałożyło to słabe przybieranie i trzydniówka wiec nie wiem ile z tej wysypki bylo po żółtku. I mam próbowac co tydzień. jak bedzie wysypka to tydzien przerwy jak nie to za dwa dni znow.

11 lata 2 miesiąc temu #845492 przez cordis
Gabrysiu :kiss: zdrówka i odpędzaj gorączkę.

Malutka ja daję co 2- 3 dni. Gotuję jajco i pół żółtka mam dawać do obiadku- odpukać na razie nic się nie działo.

11 lata 2 miesiąc temu #845494 przez cordis

11 lata 2 miesiąc temu #845500 przez cordis
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845539 przez Hania84
witam :)
...i o zdrowie pytam ? :lol:

u nas lepiej :) Lenka co prawda obudziła się w nocy 2 razy ale podałam herbatkę, zakropiłam nosek i spała dalej :) od 7 baraszkowała u nas w łóżku...chciałam poleżec z nią dłużej by się wygrzać ...ale gdzież tam...a to herbatkę trzeba lecieć...a to kaszkę, a to syropek i wciaz wyłaziłam z łóżka także o 10 wstałyśmy :lol:

Ja też już trochę lepiej...kaszel jeszcze męczy ale w nocy tylko B) katar ciut mniejszy.

...a Lenka jak nie ma gorączki to własnie tak wygląda w czasie choroby :) super ją znosi :)
haha Malutka chyba coś w tym jest bo śmialiśmy się w głos jak Lencia powstawała bo coś mi się przypomniało śmiesznego wtedy i palnęłam w trakcie :D

Cordis dobre to spalanie kalorii :D haha i prawdziwe B)

Właśnie dziewczyny srenka i Gochens u nas też się fotkami chwalić Waszych maluszków w brzuszkach !!!! :lol:

srenka śliczna fasolinda :kiss: jakie już słodkie nóżki i rączki widać :lol: takie okrąglutkie , słodkie :)

Karolka ja na tłusty czwartek (swoją droga dopiero wczoraj zauważyłam ze w tym tyg. jest) piekę babkę :P może to nie tłustoczwartkowe ale pewnie ciut mniej kaloryczne niż pączki...niestety musze się trzymać zasady :P ale wszamałabym pączuchy oj wszamała.

brawo dla Bartusia za takie :cheer: postępy :ohmy: już za jedną rączkę chodzi no proszę :side: :blink:

wczoraj jak byłyśmy u lekarza to była kobita też z 9 miesięczną córką...i spytała ile miesięcy ma Lenka i jak jej powiedziałam że prawie 9 to tak zrobiła :cheer: :ohmy: ja zresztą też jak mi powiedziała ze jej córka tez ma 9m-cy :cheer: kurde jak tak wyglądają 9 miesięczniaki to moja na prawdę jest malutka i drobniutka :blush: to teraz się nie dziwię, ze pani w sklepie od fotelikow samochodowych zrobiła taki wytrzeszcz oczu wtedy że Lenka taka malutka jak na swój wiek. Kurde a ma już ciut ponad 8kg. Tamta dziewczynka mogła coś z 10kg mieć i po wysokich rodzicach bo kobieta wyższa ode mnie o 15cm mniej wiecej....to pewnie dlatego

Malutka wspieram w rozłące :kiss:

a z okresem to może masz rację...ogólnie miałam zawsze regularne co 31 dni więc mogło mi się teraz rozregulować :) poczekam, zobaczę następny...

lecę uspać Lenkę bo mi płacze już... do później

DZIEWCZYNY !!!! PODAWAĆ WYMIARY DZIECI NA 32 TYDZ. DO TABELKI !!!! PRZECIEŻ TO JUŻ CZAS :silly: A MARTA I SZÓSTECZKA TO MAJĄ ZALEGŁY 24 TYDZ. JESZCZE - DZIEWCZYNY PODAJECIE CZY W TYM TYG. MA MALUTKA WYKRESKOWAĆ ????

11 lata 2 miesiąc temu #845556 przez srenka_918
Witam się i ja ;)

Dziś taka śliczna pogoda za oknem a ja bym tylko spała i spała... Synek też już odleciał ;) Po obiadku będziemy musieli iść na spacer bo aż żal takiej pogody nie wykorzystać!

Gabi :*

Wszystkim chorowitkom życzę dużo duuuużo zdrówka ;)

Karolka a na której stronie dawałaś zdj bluzy? Bo nie zauważyłam... A chcem zobaczyć ;)

Ikunia mi też się wydaję że Maleństwo podobne do Pawełka ;) ;) ;)

Hania Pawełek już dawno ma 10kg a do 8 miesięcy jeszcze daleko ;)

U nas nocka minęła nawet dobrze ;) 3 lub 4 pobudki, więc nie najgorzej ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka