BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #845922 przez malutkamilka
Jest po 8 a tu jeszcze nikogo nie ma?

Aleksia tez oglądałam filmiki- super Albercik zasuwa- jakbym mojego dzikusika widziała ;)

Wiolcia nawet tak nie mów. Czekamy na wieści od ciebie bo dostaliśmy cynka że jak się wszystko uspokoi to wejdziesz i się sama do nas odezwiesz- wiec cierpliwie czekałyśmy.

Dziś może sprobuje z tym żółtkiem do zupki i poczekam aż stężeje. Na tlusty czwartek nic nie robie bo licze kilogramy. Może tesciowa przyniesie bo pracuje w piekarni, a jak nie to pojde do sklepu i kupie bo są dobre a i niewiele za nie chcą.

Wczoraj od T. wróciłam po 14 zjadłyśmy obiadek i pojechałyśmy do mojej mamy i na spacer do lasu, wróciłam kolo 19.

tak się przy wszystkim wspinała że w pewnym momencie puściła się i stała sama. Taki strach miałam w oczach i bałam się ruszyć do niej żeby się nie przestraszyła i nie walnęła głową o róg szafki. Koniec końców zrobiła dwa koślawe kroki do przodu i z rozmachem siadła na pampersa. Ale na tym nie poprzestała, cały czas się wspinała i puszczała.

Aleksia nie widać by Albert wazyl te 7 kg, moja juz blisko 8 kg ale powoli zmierza do niej bo ma drobna budowę ciała i lekarka mi powiedziała żebym nie liczyła na spora wagę bo jest drobna i cale dzieciństwo moze byc drobna i to nie dlatego że chuda tylko ma niby drobne kostki, wąską dupcie i klatkę piersiową.

Wczoraj oprócz tego puszczania moje dziecko zadziwiło mnie swoim gadulstwem- chyba będzie to mieć po mojej mamie :silly: gada po swojemu a jak sie uderzyła lub cos chciałam to glosno krzyczala mama. Tata jej wychodzi ale jakby bylo wiecej slychac dada niż tata ale tatus się cieszy :woohoo:

Dziś dalszy ciag ogarniania ale juz tylko lumpkow.

Więc do później

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #845932 przez aleksiaa88
Wczoraj tych zasranych reklam nie było a dzis juz sa zzzzzzzzzzz

Ma 7 i koło jakiego dziecka go postawie to wyglada na 2 miesiace młodszego
Ja z reszta tez nie wielka i kosci pewne ma drobne stopa 36 w porywach 37

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845939 przez Agusia83
Ja was kochane podczytuje.
Tak w ogole to dzien dobry.

Tak, w niedziele mialam wychodne z przyjaciolkami,bylo super..tez sie odszczelilam jak Ikunia..czulam sie super..okazali sie,ze wcale taka stara i brzydka nie jestem. Kilku mezczyzn zawiesilo na mnie oko..ale sukienka i kozaczku robia swoje.
Przed wyjsciem powkurzalam sie na D.ale jak narazie jest coraz lepiej..zobaczymy,co dalej?

Artus ma juz 2 zabki:-) i gora pieknie puchnie.
Z Emu za tydzien ide na dzien otwarty do przedszkola.

Milady,czekamy na Twoje wpisy.

Violcia,na Ciebie tez czekamy:-) i nie mysl,ze juz do naszej paczku nie nalezysz..nie wypieraj sie nas.

Gabi,Zosia,Wiki,sto latek dziewuszki.

Haniu,juz lepiej sie czujecie?

Oj szkoda,ze nie widzialam Albercika,..musi super popitalac:-)

Synowej tez gratuluje stania i zrobienia dwoch krokow:-)

Artus przemieszcza sie po pokoju jezdzac na pupie,badz raczej skaczac na niej..

Musze konczyc bo syn wzywa.

Ikuni Zosia chyba tez zrobila pierwsze kroczki,tak?

Karolka tez bym chciala cwiczyc..ale wieczorem jestem dentka..

11 lata 2 miesiąc temu #845947 przez Gochens
Dzień dobry mamy ;)

Noc taka jak zwykle ;) nie śpimy od 6;30 :dry:

Zosia, Wiki sto latek :kiss:

Sophie mnie dla dziewczynki podoba się Nadia i Martyna a dla chłopca hmm może Mikołaj? Olek mi się tez.podoba Alan ma tak na drugie.. mój mężu se wymyślił LEONARDO hahahha chyba na głowę upadł! Alan miał być NIKLASEM nie mylić z Nikolasem ;)

Agusia fajnie ze wyjście udane ;) nie ma co się dziwić że faceci patrzyli :lol:

Jadę dziś do ciężarnej na spacer ;) póki co jestem śpiąca pije kawę może się uda obudzić

11 lata 2 miesiąc temu #845952 przez Agusia83
Odnosnie temp.maluszki maja podwyzszona normalna temp.od nas. Tak wiec 36,9-37 to normalka..Gochens,tak:-) w dupce 0,5 st.wiecej:-)

Fajnie,ze dzis widzisz sie z kolezanka.

11 lata 2 miesiąc temu #845957 przez Sophie25
Witamy sie i my :-)

Nocka super bez pobudek :laugh:

Zoska dziekuje za pamiec i zyczy Wiki 100 lat :kiss:

Agusia to supr ze wypadzik udany ja tex bym sie z checia wyrwala na chwile :laugh:

Gochens mi tez sie Nadia podoba nawet myslalam zeby tak dac ale zostala Zosia bo mezu chcial Julie a mi jeszvze sie podoba Amelia i Laura :lol: a chlopczyk to Igor, Alan sliczne tez i Sebastian,Piotrus mam sentyment do tego imienia :-) :laugh:
A Fabian mi sie strasznie podoba :lol:

Rozmarzylam sie :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #845961 przez Agusia83
Jakby Artus byl dziewczynka to mialby na imie Karolinka,D.tak chcial,mnie sie jeszcze Zuzia i Gabrysia podobaja:-) a dla chlopca Piotrus,Sebastian,Rafal.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845999 przez aleksiaa88
A mi dziś do głowy wpadł Leon- Leoś

Tak z ciekawości weszłam na imiona święte i uwaga

Gochens i Srenka czuwa nad wami AGAPIT chyba wiadomo od czego jest i nie muszę pisać :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #846006 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Zosia i Wiktoria :kiss: od ciotki

Wiki Ty spryciulo niedlugo mama bedzie Cie musiala gonic bo w takim tepie robisz postepy :)

Agusia fajnie ze wyjscie udane i z mezem ciut lepiej :) wyobrazilam sobie Artusia skaczacego na pupie :lol:

Gochens udanego spacerowania :)

U Nas noc beznadziejna :/ placz, jeczenie, wiercenie ale odpoczelam od dolnych zabkow az kilka dni B) a tu gora sie odzywa tylko ze ma czerwone dziaselka ale spuchnietych jak u Wiki nie wiec o co kaman :cheer:
o 2 w nocy bylavtaka cieplutka wiec chcialam zmierzyc temp odpinam pampera a tam taaaaaakaaaa kupa :cheer: wiec akcja mycie dupki i miala 38.6 wiec dalam jej czopka z nadzieja ze pospi dluzej ale nieee . W sumie to spalysmy do 9 z przerwami oczywiscie. Gabi tez sie taka gadula zrobila ze szok "baba" i "papa" i po swojemu chyba ze jest placz i zle to jest" bamac lub mmmmmmmma :) a i sie kluci ja jej" mama" a ta mi "baba " i to z krzykiem zebym zrozumiala B)

Mi dla dziewczynki podoba sie , Laura, Luiza, Maja, a dla chlopca to Olivier, Wojtus, Luis, Igor i Hubert :)

Dzisiaj w planach racuchy z jablkiem i bananem i prasowanie .

Milego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #846008 przez kakaszka
witam kochane. wrocilam na stale, bo tatus juz pojechal do polski, a w piatek juz do niemiec.
ryczec mi sie chce strasznie, ale jakos sie trzymam, eliza chyba czuje, ze cos nie tak, bo problem byl z zasnieciem.
w ogole juz 4 dzien mamy masakre, bo zeby gorne ida, w sumie jeden juz jest, ale jakos ulgi nie widze, zeby przynioslo. wczoraj az musialam dac panadol, bo histeria byla.
bylysmy u pediatry wazy jakos 9700 mierzy 71 cm. wszystko pozostale jest ok, nie liczc gojacej sie szyjki.

zaraz biore sie kolejne nadrabianie, bo eliza drzemie.

milego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #846014 przez Agusia83
No to pięknie waży Elizka...
Kakaszka, wierzę, że CI teraz ciężko..ale tak jak Malutka pisała...pierwszy tydzień najgorszy...zobaczysz, że się stęsknicie za sobą...Łukasz za Elizką jeszcze i będzie się Wam lepiej układało..a teraz niech zobaczy jak trzeba harować na rodzinę...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja szukam fajnego przepisu na pączki...bo chciałam dziś zacząć robić i do tego chrust...mmm, tylko, co będzie z moją dietą?
Mam 3,5kg na minusie...a co będzie po jutrzejszym dniu? :silly:

Współczuję tych spuchniętych dziąsełek...Karolcia, ja bym jednak wybrała się do lekarza i powiedziała, że Gabi non stop ma wysoką temperaturę...

11 lata 2 miesiąc temu #846017 przez KaRoLkA
Agusia tak mysle zrobic wiec zaraz dzwonie i rezerwuje wizyte , ja pieke paczki jutro z przepisu na stronie "Moje Wypieki"

Kakaszka bedzie dobrze , stesknicie sie i moze Twoj nabierze rozumu do glowy :) a Elizka slicznie wazy :)

11 lata 2 miesiąc temu #846034 przez KaRoLkA
No i szlak nasza przychodnia dzisiaj nie czynna :/ musimy czekac do jutra...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #846042 przez kakaszka
gochens milego spacerku :)

co do imion dla faceta mi sie podoba daniel albo damian, a dla dziewczynki nawet nie mowie, bo z eliza mialam mega problem :D polecam moje imie :D bo mi sie strasznie podoba, zabrzmialo to samolubnie :D

wszystkim solenizantom i solenizantkom co wredna ciotk nie zlozyla, rzycze duzo zdrowka, szybkich wyjsc zebolkow, duzo usmiechow i rachy :-*

gabi oby goraczka puscila.

co do gadania u elizy ulubiony dzwiek agi, na drugim dada, czasami wyjdzie tata, ale juz mama to ani razu nie walnela :)

boze znowu teraz tlusty czwartek????? przeciez dopiero jakos byl nie dawno :)

wikula gratki za postepy, szybciunio sie rozwijasz kruszynko :-*

violcia co znaczy, ze nie nalezysz? do forum sie nalezy juz raz i na zawsze :-*
jak r=tam u ciebie sytuacja, jak masz mozliwosc sie udzielac to jest supermegazajebiscie, bo strasznie sie smutno mi zrobilo jak napisalam, ze nas opuszczasz :-*

no wlasnie strasznie duzo reklam sie zrobilo na forum, jakas porazka.

na dniach urodzxila moja kuzynka synka przez cesarke, szkoda. ze mieszka na drugim koncu miasta i ciezko bedzie sie styknac na spacer.

agusia tak bedzie wysylac kasiore. plan jest taki, ze pierwsza wyplate dostanie dopiero za poltora miesiaca i to pojdzie na dlugi, zeby miec czyste konto, tez bedzie dostawal 160 euro na elize to to napewno dla nas, a juz nastepne wyplaty bedzie zostawial sobie na zycie, a resdzte przelewal dla mnie, zeby kasiora byla, ale ja ja nie zamierzam wydawac, bo po co. tez zalatwilam pomoc finansowa tu na elize kolo 200 euro, takze nie bedzie zle.

11 lata 2 miesiąc temu #846087 przez Hania84
Witam i ja

Noc fajna bo się Lena nie budziła...ale ostatnio wstaje mi juz 6.30/7 rano B) chociaz dziś jeszcze zdrzemnęła się ze mną po mleku do 8 :)

Agusia fajnie że wypad udany i gratulacje ząbków :)
czujemy się już lepiej :) dziękujemy za pamięć :)

Co do imion to mi podoba się Aurelia i Nadia a dla chłopca Wiktor, Filip, Kacper i Bartosz.

kakaszka nic się nie martw moje imię też mi się podoba i zauważyłam, że ostatnio znów wraca do łask :) Często jest nadawane dzieciom teraz :) Ponoć Cichopkowa też dała córce na imię Hania :)
A mówisz o kindergeld z Niemiec? to jest 184 euro dokładnie na dziecko...ale tony papierów musi być do tego i jeśli chodzi o ten przywilej to na dzieci rodzone w PL długo czeka się na decyzję...i trzeba dostarczyć też papiery z PL...ewentualnie z tamtąd gdzie mieszkacie teraz...jakie zasiłki pobierasz , kopię twojego dowodu osobistego itd. Niemcy są bardzo biurokratyczni i kochaja papierzyska :P B) Mój do dziś czeka za decyzją a minęło w styczniu rok...ale on nie złożył kompletnych dokumentów. Dowiedzieliśmy się też że z Niemiec wysyłaja papiery do PL żeby urzędy polskie potwierdziły (mimo że są tam oryginalne pieczątki B) )
Dużo prościej jest jak dziecko rodzi się już tu w DE. Ale powodzenia i oby się Wam szybko udało to załatwić. Najlepiej niech ktoś mu w tym pomoże kto się juz tu trochę okręca i zna język.
No a co do pracy to w niemczech można dobrze zarobić ale też są spore wymagania co do pracowników...a szczególnie polskich B) także dla Twojego teraz sprawdzian dobry :) Najlepiej być cicho i robić swoje...wtedy jest gut ;)
To tak tyle ode mnie...bywalczyni niemieckiej hehe :D

Karolka ujjj ale się trzyma ta gorączka...ale jeśli innych objawów nie ma to pewnie ząbki.

Malutka ale postępowa Wiki już :) czytałam że jeśli dziecko zaczyna juz dawac samo kroki to najlepiej by pod pachy nie trzymać tylko z tyłu asekurowac bo wtedy dziecko umie się przewracać :) to tak profilaktycznie do przodu już napisałam :)

Kurde coraz więcej wędrowniczków juz mamy...moja to nie wiem kiedy zacznie dreptać. Ale do 16 miesiąca mamy czas :)

co tu jeszcze hmmmm....

aha Gochens miłego spacerku do kumpeli :)

dobra lece bo mój skrzat marudzi ostro...a jeszcze musze łazienkę wymyć

do później

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka