BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #845247 przez szósteczka
To rzeczywiście kiepawo z tymi grzechotkami ale trudno w sumie to pełno tego w domu sie wala a i tak najlepsze dla chłopaków moich do zabawy to piloty, telefony i narzędzia Krzyśka.
No musze isc na te inchalacje leśne moze jutro sie zmobilizuję albo i mojego wyciągnę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #845248 przez dziubasek
Sophie kochana ja o Majke starałam się też bardzo długo, raz nie użyliśmy gumek i mamy Julke, próbowałaś testów owulacyjnych? Bo ja dzięki nim mam Maje.
Milszy ale bezczelny sąsiad, co on sobie wyobraża ja twój wyjechał i go przygarniesz. Daj M nr do sąsiada niech go zjebie
Kakaszka a wy juz u ciebie? Chłopa swojego ustaw do porządku( ja to bym swojego rozniosła w niebiosa jakby pisał z innymi pannami)
Hania i Szosteczka zdrowieć mi tu kobity i to juz

A ja byłam z Maja na balecie i powiem wam ze masakra- najpierw moja trzylatka odstawila swój taniec popisowy, potem pani ustawiła ja do pionu to ta mala zolza strzeliła fochai nie chciała robić tego co inne dzieci( mowiewam totalny oszołom) na koniec zaczęło jej się nudzić i zaczęła beczec( dam jej jeszcze szanse i pójdę z nią ze 3 razy)
Was i dostałam wolontariusza( babeczke 35 letnia) bedzie pomagała mi przy dzieciakach pare godzin w tyg przez 6 miesięcy.

11 lata 2 miesiąc temu #845254 przez Ikunia1910
milady pytałas o kubusia to z tego co mowili u nas na dietetyce to te "soki" strasznie zakwaszają organizmy i wogóle nie powinny pic tego dzieci. O wiele lepiej kupic sok 100%. co do zółtka ja zosce daje co drugi dzien a własciwie od jakis dwóch tyg juz całe jajo je wraz z białkiem bo doktor mówiła ze po roku szczepionka na bazie białka jaja kurzego wiec trzeba wprowadzic do roku u nas zero alergii na cokolwiek narazie.

aleksia kisiel ja robilam i z bobofruta i ze swoich mrozonych wisni oczywiscie bez owocków ale mała sie zajadała ze hoho:)

karolka renia to jest w reklamie tepsy:P masakra. dobrze ze przynajmniej twój chłop zdroworozsadkowo podchodzi do tematu.

Haniu, szósteczka zdrówka:*

Ciężarówki nam rosną widze wszystko ok, oczywiscie czekamy i przezywamy razem z wami te kolejne ciaze i prosimy o wszystkie dokumentacje, foty itp.

Kakaszka własn ie kiedy wy sie zobaczycie jak Twój wyjedzie?

Co do nas to tak w piątek o 22 poszłam na bansy:P odwaliłam sie jednak w jakas małą czarna. Wytańcowałam sie ze hej i tak sie troche dowartosciowałam bo faceci sie slinil ze az w szoku byłam hihi, moj ciagle w pracy to jakos tak sie mało atrakcyjna czuje a tu prosze jaka niespodzianka, do mamy wróciłam o 6 rano takze zabawa przednia:)
Później po poludniu wróciłysmy z małą do domciu. A neidzielka tak rodzinnie. Znów wszystkie złosci przeszły, B był czuły i te jego błyski w ślepiach jak patrzyl na misie :blush: a jak wrócił w sobote to ja juz spałam bo jeszczze miałam halikoptera :P i jak wlazł do łóżka to tylko powiedział "choć sie przytulić chce czuć ze jesteś blisko" jak mi sie słodko zrobiło :lol:

Sophie dobrze bedzie. Moze rzeczywiscie teraz Zosia ma swoje 5 minut chce miec was tylko dla siebie :) A rodzeństwo jeszcze sie trafi tylko musisz wyloozować bo na spince nic nie wyjdzie.

Zosiek teraz rozczłonkowuje puzzle, zaraz ja bede usypiac ale narazie widze ze spanie jej nie w głowie to moze na godzinke pójdziemy do babci na góre bo dawno nie byłysmy. A wogóle to ona nie raczkuje tylko ślizga sie na dupce raczkami sie łapie za panele i sie przesówa spryciula

Buziaki :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845259 przez Hania84
Ikunia fanie że zabawa przednia i że faceci mieli ślinotok :lol:
haha :D Ty Zosie chcesz usypiac na noc teraz a moja pół godziny temy wstała dopiero z popołudniowej drzemki :D spała az 4h :ohmy:

Gochens Sophie była dziś na becie z tego co kojarzę...

a tak zastałam mojego choruszka przed chwilą jak się obudziła :lol:
P.S. nawet w chorobie się dużo śmieje :side:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #845261 przez aleksiaa88
Ikunia dzięki, że napisałaś, że można zrobić na bazie własnego mam w słoikach maliny odleje sok i bedzie

A co do białka to dobrze ze napisałas o tych szczepionkach wiedziała któras o tym?

11 lata 2 miesiąc temu #845266 przez Sophie25
Kochane jestescie kobitki :kiss:

Gochens bylam na becie dzis....

Dziubasek ja tez dzieki testom owu i duphastonie mam Zoske uzywam tescikow :-)

Ikunia donrze ze sie wybawilas :)

Lenka jest zabojcza i jej usmiech piekny jak ladnie zabki widac :)

Milady szkoda ze net ograniczony nie zapomnimy o TobiE pisz jak tylko bd mozliwosc....

Karolka sie z mezusiem chyba godzi :silly:

Wrzuce na luz i mysle ze sie uda mam nadzieje...

11 lata 2 miesiąc temu #845288 przez Hania84
Z tego co wiem to żółtko całe co drugi dzień można podawać albo pół żółtka codziennie. A ja podaję jak mi się przypomni :silly: Lena na razie dostała może ze 3 sztuki :P

Dziubasek może córa na ten balet tak zareagowała bo to coś nowego?

Gochens fuj fuj my takiej kuchni nie lubimy :P

Lena w piżamce ale się bawi jeszcze i pewnie pobawi do 21/21.30 :lol:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845290 przez srenka_918
Jestem w końcu ;)
Po wizycie u gina wyskoczyłam na zakupki, to wróciłam coś koło 14, zjadłam obiad i zdążyłam się pochwalić na październikówkach jak było ( tam jest bardzo mało do czytania, to można od razu pisać ;P ) Potem jak chciałam Was nadrobić to mi brzdącuś awanturę zrobił że nie spał tyle co lubi to położyliśmy się dwoje ;)
Po spaniu musiałam szybko jakiś obiad naszykować mężowi, a teraz jak zaczęłam Was nadrabiać to jeszcze za wołaniem Hani leciałam do auta po zdjęcia ;)

Ale oczywiście moje dziecko ma jakiś humor niedobry jak Elizka... Tylko krzyczy, płacze... Drapie się po brzuchu, i szczypie uszy z nerwów... A przecież dolne zęby już ma a górne nawet nie zaczęły puchnąć!

Ja przepraszam, że nie odniosę się do każdej... Naprawdę przepraszam ale chcę już jak najszybciej napisać i wykąpać bąbla (mąż jechał mieszkanko szykować to do 22 jestem sama) Może po kąpieli będzie miał lepszy humor

A tu moje maleństwo 16mm ;) Takie zbliżenie ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #845294 przez srenka_918
No i dalej nie wiem co z suwaczkiem, na jaka datę porodu go ustawić, bo wyznaczył mi dwie, że z okresu wynika że 11 październik bo 7 tydzień ciąży, a z USG wynika że już jest 8 (bo widać rączki i nóżki) i że termin 4 października...

Chyba ustawię ten z miesiączki, bo w szpitalu też tym się będą przecież sugerować...

11 lata 2 miesiąc temu #845300 przez Sophie25
Jakie zblizenie piekne raczki i nozki ma maluszek :* jakie piekne sa takie zdj az poszłaM WSPOMINAC ZDJ Zosi :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845303 przez KaRoLkA
U Nss tez wlasnie poszedl czopek w ruch bo 38.4 goraczki :/ bidulka taka marudna i niewiem czy to znowu zabki czy cos ja bierze :( poki co spi zobaczymy jak dlugo ale cos mi sie wydaje se noc bedzie jedna z tych ciezszych ;/

Sophie buziak i nie smutaj :* co ma byc to bedzie i uwierz ze sie da a bedziesz sie cieszyla kolejnym skarbem :) co do godzenia to ni huhu niema tak latwo :P juz drugi dzien sie dobiera a tu nima hihi

Gochens fajnie ze obiadowanie w mexyku udane choc tlustego tez nie lubie :p

Ikunia no i extra kobieta dowartosciowana to kobietacszczesliwactakze co jakis czas taki wypadzik wskazany :) a slowa twojego slodziutkie :blush:

Haniu dobrze ze Lence nic powaznego nie jest ale Ty to antybiotyk powinnas dostac ?? Moze doktorek chce zebys za kilka dni wrocila spowrotem ??? :silly: a z tego co mowisz przystojniak to samavprzyjemnosc :)
Lenka cudna :)

Srenka ale sliczne :woohoo: az mi sie przypomnialo pierwsze usg :)

Dziubasek to masz malego uparciucha w domu , moze jej jeszcze przejdzie i spodoba jej sie tanczenie z innymi :)

Milady odwiedzaj Nas tu tak czesto jak bedziesz mogla , bedziemy czekaly :)

My dzisiaj bylysmy na spacerku bo ladnie bylo, avtak to monotonnosc , sprzatanie, zakupy, gotowanie i extra prasowanie :)
Gabi tez je zoltko jak matce sie przypomni , ale najbardziej to lubi jesc z Nami , jak jemy sniadanie to siedzi z Nami przy stole w krzeselkuni cala krome z maslem wciagnie ostatnio tez zoltkobdo tego jej dawalam , i probowala takich kielbasek bo typowych parowekbtu niema i dobrze , i bardzo jej smakowalo :) niechce jesc mi zupek to albo jogurt albo chlebek albo mleko bo jic innego niechce
zamowilam sobie dzis taka bluze :) i mezowi tez 2 :)
www.denley.pl/product-pol-13796-BOLF-16-SZARY.html

11 lata 2 miesiąc temu #845310 przez srenka_918
Moje dziecko jest niezrozumiałe ;) Zawsze płacze jak chcę go położyć spać, że on musi spać ze mną, że spanie samemu jest fe, na szybkiego napisałam do Was żeby mu kąpiel urządzić (musimy się kąpać w pokoju, bo w łazience jest tak mało miejsca że wanienka nie wejdzie, a w prysznicu mały płacze) Już tylko po wodę chciałam lecieć bo reszta gotowa a ten oczy zamyka i odwraca się na swój ulubiony bok, mówię do niego :Paweł nie śpij, najpierw się wykąpiesz, to on spojrzał na mnie krzyknął zachrypłym głosem coś w nerwach że mu przeszkadzam i śpi ;) to niech śpi ;)

Ja z zakupów wróciłam podminowana, bo nic mi nie pasowało...

Sophie nie smutaj :* Ani się obejrzysz też będziesz w ciąży ;)

Teściówki jak z koszmaru ;)

No i nie wiem już co jeszcze miałabym napisać aby się odnieść ;) Za dużo się działo ;)

Aha ;) Ikunia gratuluję udanego wypadziku ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #845316 przez Kasiasia
Srenka kochana znow przezywac bedziesz te wszystkie piekne chwile... kopniaczki.. trzymaj sie zdrowo i odpoczywaj jak najwiecej.... :kiss:
Gochens ty tez :kiss: relaksing jak najwiekszy. Dj Ali niech wlaczy relaksujace kawalki...
Spohie a Ty zaczekaj na nas inne... umowimy sie i opanujemy cale forum 2014/2015 :laugh:

Przepraszam za moje bledy ale ucze sie dopiero pisac na tym tablecie bielutkim :laugh: moze ktos mi powie jak tu sie robi ł?
alho ię.

szosteczka hania zdrowka bo my z tomkiem sie juz wyrywamy z objec przeziebienia.

Bartus :kiss:

Milady jak nawiecej facetowi opowiadaj o tym sasiedzie dobrze wam to zrobi ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

moj cos zoltek nie chce

a tu u t3sciow wreszcie normalnie je. Znów w domu mu się odmieni.

a i we wrocku tak go zachwycila fontqnna

11 lata 2 miesiąc temu #845347 przez Sophie25
Kakasia 3mam za slowo :-D zrobilas mi babana na twarzy tymi slowami :-Dwiec mam nadzieje ze ktoras dolaczy do mnie za jakis czas :-D i zrobimy kolejne baby boom
ja Ci kasia nie pomoge bo sama opanowuje swpj tablet i chyba nim szczele bo doprowadza mnoe do szalu .....
Chcialabym kasia Twojego Tomusia zobaczyc :-)

Karolka.a bluza slczna jeat :-)

11 lata 2 miesiąc temu #845361 przez Kasiasia
Sophie spelnie twoje marzenie.... :silly:
milej nocy kobitki :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka