BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #848737 przez kakaszka
hania w zyciu nie obraze sie na prawde :) co najlepsze, ze ma kurs na wozek widlowy i wlasnie mial jezdzic.
nie wiem czemu nie pojechal, bo dalej nie dzwoni ani nie pisze, na necie go nie ma. ja dzwonic za tyle kasy nie zamierzam.
staram sie o tym nie myslec, bo bym siedziala i ryczala, a nie chce mi sie bo mam dziecko.

ooo lenka idzie jak burza z zebami, chyba pierwsza bedzie miala dwojeczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848741 przez Hania84
kakaszka nie wszyscy pracodawcy niemieccy uznają kurs na wózki z PL...ale jeśli nie uznają to sami wysyłają na szkolenie (jednodniowe) i opłacają je pracownikowi. Też nie wiem czemu nie pojechał :cheer:

Cordis na majówkach jedna dziewczyna też szuka spacerówki i mi osobiście się spodobały...
zobacz...ta z tacką dla dziecka i mamy
allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-w...014-i3984006353.html

a ta bez tacki dla dziecka
allegro.pl/baby-design-wozek-mini-2014-d...lka-i3991912301.html

ogólnie chyba tacka nie jest jakoś zbytnio dziecku potrzebna.

Cordis chyba że chcesz na dużych kołach...to ta Twoja też niczego sobie. ale pewnie więcej miejsca zajmuje w bagażniku po złożeniu.

No sama jestem w szoku że Lena tak z tymi zębami zaiwania do przodu :cheer: Prawą dolną dwójkę już czuję i widzę...także kwestia kilkunastu godzin do przebicia...a drugą dolną dwójkę widać ale jeszcze nie czuć.

aha cordis i ten wózek tańszy co pokazałam :blink: i ciut lżejszy (ten bez tacki oczywiście)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848754 przez aleksiaa88
Ale wtopa przecież Lenka ma już zębole zdjęcia oglądam a pisze głupoty później tak to jest jak czytam a mały na rękach kurcze już 2-jki omg.
Lence nie spieszy się do raczkowania ale uzębieniu musi być w końcu jak dobrze zje to i od razu pójdzie co tam się będzie w raczkowanie bawić.

Kakaszka ale Twój omg ręce opadają.
A on się nie boi, że np powiesz, że nie wracasz do Polski? Wywiózł Was i spokój może teraz musi się wyszaleć przez parę dni albo odpoczywa. Ale w końcu mógł pojechać a nie robić bałagan
Jakbyś go zaszantażowała, że skoro on nie odpowiedzialny, że zamiast pojechać do roboty to od wariata odstawia i Ty nie wrócisz póki roboty nie znajdzie?
Kakaszka co on lelum polelum ile on ma lat tak z ciekawości pytam?

11 lata 2 miesiąc temu #848755 przez cordis
ja właśnie szukam czegoś b. lekkiego 70 schodów przede mną i jestem dopiero na dole;-). Tacka Bartkowi jest raczej niepotrzebna, a u mnie takie chodniki i krawężniki że nie wiem jakby się te małę kółeczka sprawdziły.

wow no Lenka ekspresem idzie:)

11 lata 2 miesiąc temu #848757 przez Hania84
cordis , myślę że nawet na krzywych chodnikach mniejsze koła dadzą radę i nie odpadną :D :lol:
ale jeśli wolisz większe to tamten Twój wózek też spoko :) tylko nie zauważyłam...tamte koła pompowane są w tym Twoim? to musisz uważać na szkło i inne badziewia. Ja mam też teraz pompowane w gondoli i kurcze zawsze szerokim łukiem omijam rozbite butelki...czasem to nawet drugą stroną chodnika bo rozwalone masakrycznie nie raz :angry:

haha aleksiaa..tak myślałam, ze małe przeoczenie u Ciebie :blink: no tak lenka już z dwójkami zapieprza :lol: mały gryzoń...na kotlety się szykuje...pewnie na roczku by chciała podjeść haha :D aaa co po co raczkować jak można od razu chodzić :lol: :D

11 lata 2 miesiąc temu #848759 przez cordis
wersja z pompowanymi cięższa jest :)

11 lata 2 miesiąc temu #848768 przez kakaszka
aleksia on wie, ze do olawy nie wracam na pewno, mialysmy jechac do niemiec ale poki sie nie zmieni to raczej z dzieckiem niewiadomo gdzie nie wystartuje.
w tym roku konczy 29 lat, wedlug mnie juz mozna zaczac myslec o rodzinie, tymbardziej, ze nikt go tak nie kocha jak my z eliza, ale widocznie nie docenia tego co ma.

11 lata 2 miesiąc temu #848782 przez cordis
kakaszka chyba na spokojnie musisz go wypytać co kombinuje.

11 lata 2 miesiąc temu #848784 przez aleksiaa88
To już ma poważny wiek nastolatkiem nie jest wiec wiek zobowiązuje, żeby jakoś się zachowywał. I jakoś się nie boi, że nie wiadomo kiedy córkę zobaczy jak Wy nie wracacie do PL. Dziwne

Znam i takiego co ma 32 a w głowie pścio bździo tam impreza tu impreza kobite ma ale bez związku żyje. Jakby mu się odwidziało za jakiś czas to ta dziewczyna zostaje sama, a będzie miała 26 lat albo i więcej jakby dłużej pozawracał jej głowę tylko zmarnuje jej kilka ładnych lat młodości, a on może znajdzie sobie inną bo jemu nie zależy na ślubie jemu jest dobrze jak jest.

11 lata 2 miesiąc temu #848789 przez Hania84
Dziewczyny !!! Lena ma dwójkę już na wierzchu :ohmy: nie wiem jak rano patrzyłam, że nie widziałam...i ona już taka jest że musiała się przebić ze 2-3 dni temu :cheer: i to lewa w dodatku...a prawą widać ale nie czuć jeszcze !!! no jak boni dydy...masakra...ślepa stara matka źle widziała B)

Oto dowód :lol: łapcie mojego paszczaka :laugh: :silly:
aha a na krostki nie patrzcie...wyszły jej po kaszce owocowej :dry: chyba nie toleruje jednak bananów...bo co jej dam teraz z bananem to zaraz krostki :dry: więc z banana u nas nici na razie.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #848791 przez KaRoLkA
Kakaszka to faktycznie wiek ma taki zevpowinien sie ogarnac bo niektorzy duzo mlodsi sa bardziej odpowiedzialni , a tak z ciekawosci to gdzie mieszka teraz ?? Bo przeciez z tamtego mieszkania sie wyprowadziliscie

Cordis mi sie bardzo podoba ten wozek co pokazalas i taki mialam zamiar iupic ale u nas w miescie w PL nie bylo a potrzebny byl na gwalt wozek i wzielam parasolke ;)

Lenka ale szalejesz z tymi zabkami ;)

Mysia po obiadku spi , mezu jeszcze tez , ja dzis na obiados żurek bz kielbaska i jajcem mam takze odpoczywam :)

11 lata 2 miesiąc temu #848804 przez aleksiaa88
Aż mi gały z orbit wyszły jak zobaczyłam zębole o dzizys omg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848813 przez KaRoLkA
No zebole Lenki cudne :)

Aleksia tez to zauwazylam codziennie ktos nowy :cheer:

edit:
Wyslalam mojego z Gabi na spacer wiec ogarnelam chaupke terazvkawka i prasowanko :/ a dla siebie to paznokietki bede robic wieczorkiem :D

Malutka i Sophie odezwijcie sie co tam u Dziewczynek??? Lepiej juz ??? Bo sie martwimy :ohmy:

11 lata 2 miesiąc temu #848881 przez szósteczka
Hej z nami coraz lepiej choruje tylko Szymek i Lucja wiec juz blizej zdrowia niż dalej.
sliczne zabiegu.
kakaszka co ten twój wyprawie, pogadaj z nim.
wiki jak tam
trzymajcie sie cieplo my jutro zaczynamy działać z pokojem Pawelka. Papa

11 lata 2 miesiąc temu #848896 przez violcia00
Witajcie.

korzystam z okazji jak chlopaki spia i pisze :silly:

kakaszka jak przeczytałam to o twoim to gorzej mi sie zrobiło ;) ,co za facet,strasznie nie odpowiedzialny i tu wcale nie chodzi o wiek tylko o czlowieka bo 18mnastolatek czasem powazniej mysli o zyciu niz 30 latek,tak ze kochana wspolczuje,ale jak ma sie tak zachowywac to lepiej Wam bedzie bez niego,choc wiem ze to nie bedzie latwe no i szkoda Elizka,mam nadzieje ze jednak zmadrzeje i pojedzie do Niemiec :blink:

Karolka ile za leczenie zeba :ohmy: ???!!!przyjezdzaj do Francjji,tutaj 40 euraków biora :lol: ...Karolka a Wy w Szawjcarii nie macie takiego ubezpieczenia jak u nas,taka zielona karta nazywa sie Vitalezwracaja 50 procent za wszystkie leki ,lekarza,dentyste itp,czasem 70 procent nawet i jest jeszcze drugie ubezpieczenie Mutel i tutaj 100 procent zwracaja,rzecz jasna musisz jedno i drugie oplacac co miesiac ale warto....tyle kasy za zeba bym nie dała ale jak sie masz meczyc to trzeba cos z tym zrobic :blink:

Lenita idziesz jak burza z tymi zebami,ladne zebole :blink:

Gochens i jak tam pierwszy dzien w pracy?? :blink:

Sophie jak sie czuje Zosia,lepiej. :unsure:

Malutak a jak Wiki?czekamy tutaj na informacje :blink:

Srenka nie przejmuj sie tesciami,płec nie jest wazna,byleby dziecko było zdrowe :kiss:

Alaksia to gratki za wygrana aukcje :silly:

U nas ostatnio kiepskie noce,Oskarito przewraca sie na brzuch,lapie sie za szczeble łózeczka i od razu wstaje i po spaniu,jak go polozymy to spi,ale za jakis czas znow to samo i tak z 5 razy w nocy sie budzi,czasem juz wogole nie chce spac,ale w tygodniu to moj sie nim zajmuje nawet w nocy,co nie znaczy ze ja go nie dogladam,wczesniej jakos spal na brzuchu a teraz nie bedzie :( ,a w dzien to trzeba go pilnowac bo chce juz chodzic,nie w glowie mu siedzenie,jak raczkuje to nie jest zle,tylko ze on szuka zeby sie czegos zlapac i juz na nogach,cieszy go to bardzo :silly: ,a dzisiaj byl z tatusiem na kontroli u pediatry i wazy9600 i mierzy75 cm tak ze Malutakamilka jak znajdziesz czas to mozesz nas wpisac do tabelki :)

A ikunia ciuszki cudowne,piekne sa te sukieneczki :)

milego popoludnia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka