- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
MartiO a jakie tętno miał Twój maluszek na ktg? Moja w poniedziałek miała 120-140 więc wyglądało na to, że śpi, bo z 3 razy dupcie wypięła, a po ktg zaczęła szaleć w brzuszku:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

mój teraz szaleje i się pręży... i w ogóle się wierci

- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Jagielo dobrze, że czasem dajesz znać o sobie:) Jak jest u Ciebie, czy w dniu terminu masz zgłosić się do szpitala czy po 7 dniach jak w Polsce?
Karolina gdzie jesteś, nie odzywałaś się wczoraj?
Martita mam nadzieje masz juz za sobą to straszne oczekiwanie i tulisz teraz swojego synka... tyle dni w szpitalu może wykończyć. Czekamy na info:)
MartiO Czekamy na wiadomość od Ciebie jak po ktg i czy zostajesz, buziaki i powodzenia:*
Ja wczoraj wieczorem nie dałam juz rady zajrzeć bo mój mąż oblegał komputer i za chiny mnie nie chciał puścić. Wkońcu położyłam się i usnęłam jak niemowlę. W nocy bolało mnie w dole w przedniej części tzn łono. Dziwne uczucie. Czyżby zeszła wkońcu w kanał rodny moja maleńka? Teraz też pobolewa np.jak wstaje. A poza tym bez zmian.
Dostałam sms od Kami:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)

Kami i reszta nierozpakowanych Mamuś trzymam kciuki jakby co!!!!!!!!

- JAGIELO
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
A teraz we wtorek jak nic sie do tej pory nie wydarzy bede widziala sie z lekarzem, ktory odbiera porody i poraz pierwszy zajrza mi do "srodka" czyli na jakim etapie jest moja szyjka.
reszte dowiem sie we wtorek jesli Maly bedzie sie spoznial, wiec dam Ci znac, ale tutaj bardziej stawiaja na porod naturalny, czyli nawet nie polecaja znieczulen i wywoluja tylko jesli jest to juz ostatecznie potrzebne.
Jak bede wiedziec cos wiecej we wtorek, to dam Ci znac, ale nie nastawiam sie, ze Maly urodzi sie lada dzien, bo objawow prawie zadnych

- JAGIELO
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
A teraz we wtorek jak nic sie do tej pory nie wydarzy bede widziala sie z lekarzem, ktory odbiera porody i poraz pierwszy zajrza mi do "srodka" czyli na jakim etapie jest moja szyjka.
reszte dowiem sie we wtorek jesli Maly bedzie sie spoznial, wiec dam Ci znac, ale tutaj bardziej stawiaja na porod naturalny, czyli nawet nie polecaja znieczulen i wywoluja tylko jesli jest to juz ostatecznie potrzebne.
Jak bede wiedziec cos wiecej we wtorek, to dam Ci znac, ale nie nastawiam sie, ze Maly urodzi sie lada dzien, bo objawow prawie zadnych

- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jestem jeszcze w dwupaku. W nocy nie mogłam sapć cały czas się budziłam i myslałam o dzisiejszym ktg, czy wszystko jest ok i o skierowaniu do szpitala i jak to będzie .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- labelo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
dlugo sie nie odzywalam, ale staram sie czytac Was na biezaco:)
U Nas powolutku z Mala docieramy sie, ladnie je, wazy juz 3525 (waga urodzeniaowa 3280),hihi.
Piersi juz nie bola, zahartowaly sie:).Malutka w nocy budzi sie ok 1/2 i potem 4/5, takze jakos da sie zdrzemnac:P.
Ze wzgledu na porod z proznociagiem, mamy troche latania po lekarzach, neurolog, usg przezciemiaczkowe, opieka poradni patologii noworodka, wszystko zmierza w dobra strone:)
Wiecie, moze co u akciak?? nie odp na sms:(
- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

aga szykuj się myślę, że to niedługo... bo to czop raczej, mnie na IP podczas badania lekarka "wyciągnęła" coś takiego z środka, a miałam już wtedy 5 cm rozwarcia...wcześniej odchodził śluz, ale bez krwi... trzymam kciuki!!!
Ja się zmartwiłam wczoraj Miśkiem moim, nie wiem co się stało bo po kąpieli wzięłam go do karmienia i można powiedzieć, że po 10 min zwrócił wszystko (albo prawie bo było tego sporo), w nocy po karmieniu sytuacja powtórzyła się. Wcześniej bardzo mało ulewał, ale fakt jest też taki, że jadł mniej...Dziś rano zrobił kupkę, a potem go nakarmiłam jadł ok 10 min po czym zasnął i na szczęście nie zwrócił. Mam nadzieję, że sytuacja już się nie powtórzy. Jednak tak czy inaczej się martwię, nie wiem czy powodem może być jakiś składnik pokarmu, który zjadłam, a jemu nie odpowiada. Wczoraj pierwszy raz wprowadziłam ziemniaki, a wieczorem zjadłam budyń (może to mleko?)sama nie wiem... napisałam do położnej ze szkoły rodzenia, zobaczymy co odpisze. Mamusie przydarzyło Wam się coś takiego?
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ponoć od pokazania się śluzu z krwią to max 24 godziny do porodu:)
Najlepiej byłoby urodzić bez ingerencji i wspomagaczy. Daj koniecznie znać, zaraz po wizycie.
Jagielo to faktycznie ciekawe jak różni się opieka prenatalna. A po porodzie ile czasu spędza się w szpitalu jeśli wszystko jest ok? Moja kuzynka w zeszłym miesiącu urodziła córeczkę i wypuścili ja w niecałą dobę po porodzie:) Mieszka w Newcastle w Anglii.
U nas to chyba minimum trzy doby.
Ingrid przecudny jest Twój maluszek. Strasznie się cieszę, że jesteście już w domciu.
Jeszcze raz życzę Wam Wszystkiego Najpiękniejszego!!!
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Labelo to dobrze, że sytuacja się normuje i wszystko jest pod kontrlolą

Niestety ja nie mam numeru do Akciak i nie wiem co u Niej.
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny chyba moja mała chce się urodzić w Dzień Matki hehe:) Fajnie by było bym miała 2 dzieci z tego samego dnia:)
- katiuszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Z tym rozkręcaniem to trudno wyczuć jak to będzie. Przy tamtych tach było, że rano odchodził ten czop, a wieczorem byłam na porodówce tylko z młodym 3 godziny, a z młodą 13. Ciekawe jak teraz pójdzie.