- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
już od miesiąca albo i dłużej mi leci ale teraz jak się kładę spać to rano wstaje z okropnie poplamioną piżamą
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
gusiag a widok... cudowny
aha no i przypomniało mi się... wczoraj odwiedziłam nasza bratanicę, wygląda już bardzo dobrze (poza siniakami i guzami), jest odłączona od aparatury, można jej podawać jedzenie i picie, w tym tygodniu odstawią jej leki, kilka dni na obserwacji i jeśli nic się nie będzie działo będzie mogła wrócić do domu... na szczęście!!!
cieszę się że widok się podoba

A co do bratanicy to dobrze słyszeć, że już jest lepiej. Oby nic na przyszłość nie pamiętała i zdrowa szybko wyszła ze szpitala. Tyle się maleństwo wycierpiało

Karola co do siary to śpij w biustonoszu z wkładkami laktacyjnymi. Te plamy później ciężko wyprać.
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze

Karola pokaż w jakim to wózku się zakochałaś?

pozatym też się własnie zastanawiałam, jak to jest z tym pokarmem, bo mi siara nie leci.może z 2 razy miałam lekkie plamki!
ja chyba dzis popiore , bo jak tak czytam że wy juz "gotowe"..chociaż cały czas się wacham czy nie "Wywietrzeje" ..
rajstopki? też się ostatnio nad tym zastanawialam, ale wydaję mi się że na początku za bardzo będą uciskać brzuszek.wczoraj jedna z rzeczy jaka kupiłam był jeansy 3-6mc. a moja siostra (doświadczona matka polka 2 dziecie) pow ,że do póki dziecko lezy lepie mu oszczedzic jakiś niewygodnych ściągaczy na plackach i brzuszku.
do jakiś nr poprałyście ubranka?
- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka

Ja poprałam ubranka wszystkie jakie miałam bo jak mała się pojawi na świecie to nie będę miała na to czasu a w dodatku przecież będzie pranie to co ubrudzi na bieżąco.
Ja mam trzy pary rajstopek bo mam też takie zwykłe bawełniane sukieneczki i chciałabym je założyć a przecież dziecka z gołymi nogami nigdzie nie wezmę, wydaje mi się że się przydadzą.
Ja mam jutro wizytę u położnej i zapadnie decyzja czy będzie cesarka pod koniec lutego, powiem wam szczerze że się boję bo tak naprawdę nie wiem co bym wolała.
- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
karolcia - co do ubranek, to ja ci powiem szczerze, ze nie mam ani jednych spioszków, same body (gł. krótki rękaw), pajacyki z tych małych rozmiarów (50, 56), koszulki i spodenki (od rozmiaru 62. Teraz cierzko nawet mi bylo spotkac typowe spiochy. Myśle, ze twoja mama ma troche racji z tym zeby nie uciskac brzuszka, ale tylko na początku, kiedy kikut pepka jeszcze jest niezagojony - mysle ze spodenki czy rajstopki moga faktycznie ten brzuszek sciskac, natomiast pozniej mysle, ze takie ubranka wrecz sa bardzo wyodne. Sama w rodzinie mam trójke maluszków (obecnie 2 i 3 latka) i nie dosc ze wogóle nie uzywali spiochów, to te dzieciaczki faktycznie smigaja tylko w rajstopkach, spodenkach i dresikach. Tak mi sie wydaje ze jest poprostu najwygodniej.
hmmmm... troche maslo maslane mi wyszlo..... ale mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi
georgette - super ze wszystko dobrze z toba i maluszkiem. A obawy to ja juz mam ogromne, jak sobie dam pozniej rade, czy wytrzymam poród, itp. itd. Myślę o tym caały czas niestety i im blizej tym bardziej jestem przerazona.....
aha HBS Ag tez jeszcze nie miałam, jutro mam lekarza to sie zapytam.
guchaq86 - a masz rajstopki w takich malutkich rozmiarach (56 - 62), bo ja znalazłam ale dopeiro od 68
gusiag - zazdroszcze widoków
gaabrysia - ja prałam do rozm. 62, z wiekszych tylko takie rzeczy które miałam pod reką i które były z ciuchów, bo wiadomo ten speyficzny zapach (reszte wyniosłam do piwnicy bo nie mam gdzie trzymac). Myśle, ze nie ma sesnu prac wszystkiego bo i tak beda mnostwo czasu lezec, zdarzy sie wyprać na "świeżo"

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A prać to mam zamiar tylko te najmniejsze rozmiary. Maksymalnie wypiorę do rozmiaru 74, resztę będę prać na bieżąco, bo nie wiadomo czy maluszkowi spasuje proszek i czy nie trzeba będzie wszystkiego przeprać raz jeszcze w czymś innym.
Co do witamin to ja jeszcze zjadam Pregneplus (tam jest też kwas foliowy), a poza tym to magnez 3 razy dziennie.
Ja od rana czy tam inne forum o porodzie na wesoło i mnie już brzuch boli od śmiechu... Polecam dla tych co się zaczynają bać

forum.gazeta.pl/forum/w,585,51401962,,porod_na_wesolo_.html?v=2 (mam nadzieję, że nie dostanę żadnego bana za to, że podałam ten link

- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1

- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
biorę te witaminy od początku i póki co moja mała jest mała, więc nie zapowiada się, żeby od nich była ponad 4 kg dzieckiem. Moja siostra rodziła w sierpniu, cały czas na witaminach i żelazie bo u niej było z krwią źle i synek jej się urodził troszkę ponad 3 kilogramowy. Dopiero teraz rośnie jak na drożdżach

ubranka mam poprane do rozm 68 ale jeszcze nie wszystko, muszę się zebrać i poprać te do 74.
Łóżeczka boję się rozkładać bo ciągle mi w głowie siedzi, że urodzę za wcześnie, że coś będzie nie tak itp.Myśli złych coraz więcej niestety.
Moja mała też chyba głową mi pod prawą piersią stuka

- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
a no i ja mam niestety nieodkrwistość z którą intensywnie walcze, stad duze dawki żelaza, ale narazie bez zmian...
- strangerwold
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Mój maluch spokojny jest na co dzień ale zazwyczaj to czuję jak kopie że leży w poprzek:)
Mam nadzieję że ułoży się do porodu ale na razie mu nie spieszno

- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- strangerwold
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
Wystarczy że oglądam program w tv na TLC "Porodówka " ;D
A co do witamin to brałam Femibion Natal 2 ale zmieniłam na Vita-min plus mama no i plus dodatkowe witaminy Hemofer bo spadła hemoglobina.
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
Wspomagacie się pod tym względem też jakoś?