BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #1012813 przez Miluniaa
Pumcia ide do N. , bo moj gin tez zasugerował jego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1012816 przez Pumcia
A ja mam nadzieję, że zobacze siusiaka na Usg bo jak nie to znaczy, ze moj matczyny instynkt leci ze mna w kulki :evil:

9 lata 6 miesiąc temu #1012820 przez natB
aklim uuu współczuję kochana, jeśli to zapalenie... mam nadzieję, że to przejdzie... 3mam kciuki....

A my dziś dość intensywnie, objazdówki po cmentarzach, chociaż z wiadomych powodów dość dużo mnie ominęło hehe :)... nadrobiłam wieczorem, bo byliśmy razem z S. i z Władem na grobie dziadków S. ... czasem warto się przejść tak w ciszy i spokoju, bez zbędnego tłumu... W poz. na grobach bliskich nie byliśmy, bo wiadomo, żeby dostać się do dużego miasta normalnie jedziemy 1 h, a co dopiero w takie święto... także odpuściliśmy, ale przy najbliższej okazji odwiedzimy i tam groby...

Padam już dziś na twarz, jutro idę na paznokcie do kosmetyczki, a we wtorek wizyta uhuhuh :) :) :)

No właśnie, która teraz testuje?

9 lata 6 miesiąc temu #1012828 przez Sandruska1995
Ja testuje dopiero po terminie @ :) czyli za tydzień mam termin @ i czekam :)

pumcia ja bardzo chcialam córkę , ale od poczatku mialam przeczucie ze to chlop. :)

9 lata 6 miesiąc temu #1012831 przez Pumcia
Sandrusia - ja od początku chciałam córkę, bo na około rodzą się sami chłopcy - więc to może dla przekory. Ale jak już Mąż i wszyscy na około mówią do Croopka jak do chłopa to i mi się wkręciło :woohoo: i imiona już mamy :woohoo: dłuuuuuuuugie narady były :evil: i kupa śmiechu z dziwnych imion :whistle: ale w końcu doszliśmy do jakiegoś porozumienia :evil:

Sandrusa słyszałam, ze w Hamburgu już Światecznie sklepy macie ustrojone :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #1012834 przez Sandruska1995
pumcia No, Niemcy szybko zaczynają. Wszędzie już same świąteczne rzeczy :blink: Ja zaczne kupowac pod koniec listopada , bo już poprzecinane będą hehe. Tu maja w sklepach np. Już dawnooo towar zimowy i za niedługo będzie wyprzedaż i już letnie ciuchy będą. Tu tak maja :lol:

9 lata 6 miesiąc temu #1012836 przez Pinezka
Aklim - wspolczuje samopoczucia :kiss: A z ta aplikacja to z nieba mi spadlas :lol: Wlasnie czegos takiego szukalam i nic namierzyc nie moglam.

9 lata 6 miesiąc temu #1012840 przez Pumcia
Sandrusia - Mąż mi powiedział, trochę się zdziwiłam, ze tak wcześnie ale . . . u mnie w galerii na zebraniu mówili, ze po Swięcie zmarłych będą się szykować do ustrojenia galerii :) fajnie, lubie ten czas, chociaż do Świąt może się to znudzić :whistle:

9 lata 6 miesiąc temu #1012843 przez magmus88
Hej kobietki :)

Ja ze 3 dni temu, widziałam w tesco już bomki i choinki.... bez jaj....

Pumcia - chwal się mionami! Ja siostrze też wmówiłam chłopaka :) od początku tak mówiłam i się sprawdziło :)

Właśnie, właśnie... kto testuje?? :)

Ja mam jutro endokrynologa.... zapytam go o obniżenie TSH....

Ziaaa - nie wiem czy to wina CLO czy nie... ale widzę, że mam większy apetyt ;////

Poza tym ostatnio wspominałam, ze wypadają mi włosy bardziej niż zwykle.... ale teraz już się BOJĘ! Boję się czesac i myć włosy.... Mam wrażenie, że mam połowę włosów mniej na głowie.....

Jutro kupię iny szampon... bo ostatnio zmieniałam więc może to też jest powodem.....

No i od tygodnia męczy mnie choróbsko,..... Najpierw bój gardła... potem katar a teraz katar plus żyletki w gardle.... :dry: :dry:

9 lata 6 miesiąc temu #1012845 przez niagara
Hej Laski :)
Aggi a nawet nie wiem który dc mam. Tak całkiem odpuściłam, że nawet nie liczę. Nie chcę znów wakacyjnego dziecka więc do końca roku chyba abstynencja nam grozi :P
Mąż to w ogóle chce jeszcze ze dwa lata poczekać :angry: ale przecież to ja mam dni płodne, a on wcale nie musi wiedzieć kiedy :P :evil: :evil:
NatB super wyglądasz chudzinko :) My też myślimy o kolejce z duplo pod choinkę, albo rowerek biegowy, nie wiem jeszcze.
Aklim po Twoim opisie obstawiałabym zapalenie piersi właśnie, ale ja nie za bardzo się znam. Sama się z tym nie spotkałam, bo za krótko karmiłam.
A my dziś intensywny dzień mieliśmy. Rano zanieśliśmy kwiaty potem jedna msza na cmentarzu, obiad u teściowej, druga msza, kawa u babci, kolacja znòw u teściowej i wieczorem spacerkiem poszliśmy jeszcze raz na cmentarz. Julka padnięta w wózku zasnęła ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1012849 przez aklim88
Chyba to było zapalenie piersi. Bo dzisiaj juz czuje sie normalnie, a większych dolegliwości trawiennych nie miałam
A propo prezentów to ciuchcie duplo szczerze polecam. Ala ma dwa rożne zestawy tych ciuchci plus most. Zabawa przednia. Kupiliśmy jej jak miała 1,5roku i do tej pory sie tym bawi.
Ziaa a co polecasz dla 4latki? Bo my juz wymiękamy z tymi zabawkami w ogóle nie wiemy co jej kupic. Jeszcze dla 3letniego siostrzeńca mojego P. musimy cos kupic a on ma tak duzo tych zabawek, że strach cokolwiek kupować, bo moze to juz miec.

Pumcia - właśnie chwal sie imionami

U nas wystawy na haloween były. Ale pewnie za chwile juz bedą świąteczne. My te święta bedziemy sami. Troche dziwnie bedzie. Ali pewnie bedzie najbardziej przykro. Takie niestety minusy emigracji. Co prawda mam brata w uk ale mieszka 6h samochodem ode mnie i pracuje w każdy weekend, nawet w święta. Właśnie wpadłam na pomysł zeby go zaprosić. Warto sprobowac. Moze uda mu sie zorganizować jakieś wolne.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 6 miesiąc temu #1012850 przez aklim88
Nat - śliczny brzusio. Mój to galareta teraz. Musiałabym poćwiczyć, a mi sie strasznie nie chce. Ostatnio co chwile chora jestem.
A i z dobrych wiadomości to przyznali mi zasiłek macierzyński tu w uk. Także chociaż troche wesprze nasz budżet. Chce odłożyć na jakieś auto, bo właśnie dzisiaj moje auto sprzedałam na części :( nie przeszło przeglądu a naprawa droższa niż cena za która go kupiłam :( nienawidzę byc zależna od facetów a teraz bede zdana na łaskę P zeby gdzieś pojechać po jego pracy...ugh

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 6 miesiąc temu #1012862 przez Sandruska1995
Witam z rana :) Spijam kawę i lecę do szkoły. Trochę się stresuję. :unsure:
Boli mnie dalej brzuch jak na @ teraz, może szybciej przyjdzie :evil: w sumie dobrze by było bo na weekend zaplanowaliśmy basen :side:

Miłego Dnia :)

9 lata 6 miesiąc temu #1012864 przez aggi
dzień dobry poweekendowo :silly:

nat a to wie że w ciąży jesteś?? Trzymam kciuki by jakoś poszło po Twojej myśli :kiss: po porodzie napewno wymioty Ci już miną :evil: ale masz rację czas ucieka niesamowicie aż się wierzyć nie chce że zaraz święta..

zoi tyle razy Cię wywoływałam i nicccc kochana jak się czujesz??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Anula jest cudowna :kiss: chudzinka ma cudowną Lilcię przy sobie :) trzymam za Ciebie kciuki :) ja już ten rok odpuściłam..

aklim wszystko możliwe że to od piersi. Ja to miałam zapalenie za zapaleniem, chodziłam naćpana antybiotykami bo 'domowe' sposoby nie pomagały.. masakra nie chcę tego wspominać. Oby do Ciebie się już więcej ta gorączka nie przyplątała. zapalenie trwa długo, mogłaś mieć zastój on powoduje gorączkę a jak dłużej nie udrożni się pierś to dopiero robi się zapalenie. Jak Ala w nowej roli?

pumcia ja czułam od początku że to chłopak i się sprawdziło :) jakie imiona u Was wybrane?? mów szybko :evil:

magmus dokładnie w tesco już też święta na 102 :P

niagara to z dwojga złego dobrze że odpuściłaś :) ja zeszły cykl też nie wiedziałam ile dc itd :P ile karmiłaś piersią? ja 2,5msca z czego 5 tyg non stop na antybiotykach. Zapalenie za zapaleniem, znam temat od a-z... niby nic Ci nie jest, a za 10 min 40st gorączki. zbijałam paracetamolem i nagle spadało do 34 st :blink: i znów skok wysoko... i spadek... jak zombie, serio.. a ten ból, nie życzę nikomu

9 lata 6 miesiąc temu #1012873 przez ziaa
Cześć Anielice i Diablica! :D :silly: :evil:
magmus88 ja biorąc clo nie zauważyłam absolutnie żadnej różnicy, ani apetytu większego, ani zmian w nastroju, nic :)
natB witaj po wakacjach! :silly: Chudzielcu! Świetnie wyglądasz i tak jak napisała Aggi - wymioty na pewno przejdą po porodzie :D Okrutne, ale prawdziwe :) Tymczasem życzę jak najlepszego samopoczucia :)
Aggi tak jak pisałam - Twoje zakupy wyznaczają mi nowy miesiąc znacznie bardziej niz przelew do zus ;) Jak tam dietetyczne samopoczucie? :)
Majka gratulacje raz jeszcze! Super, że groszek dobrze się rozwija :)
Aklim oj całe szczęście, ze juz lepiej. Ja nie wiem co przeżywałaś bo tego nie znam, ale bardzo wpółczuje :( Jak Synuś - śpi pięknie i grzeczny? Jak starsza siostra się ma? A co Ala lubi? Bo tak świątecznie to w czterolatkach króluję Elsa - kolorowa przemiana, śpiewająca, rzucająca pociskami - co tylko sobie życzysz ;) albo TEKSTA: robokotek i piesek - to taka rozbudowana zabawka która jest robotem i zachowuje się jak zwierzak ;) potrzebuje bliskości, głaskania, kolorem oczu sygnalizuje potrzeby o takie tam :) Dla chłopca o zestaw z hot wheels, albo kolejkę z Tomka i Przyjaciół, albo zygzaka Mc Quenna do tuningu :D, albo zestaw z Play Doh - śmieciarka Rowdy na przykład.
Szatanica! :D Dobrze, że też już wróciłaś z tych wakcji ;) KSW, hmmm.. Różalski mnie zaskoczył, może jakby znów wychodził do klatki przy dźwiękach Pana Kleksa lub Koziołka matołka to by mu się poszczęściło ;p Jakoś mi go nie żal. Pudzian.. masakra. To jak padł pod koniec pierwszej rundy... no żal, mogli mu jakieś kardio porządne robić żeby mu powietrza na dłużej starczyło, a tu żadnego planu B jakby mu nie wyszło przylutować w pierwszych sekundach. No i nie przylutował i miał... No powiem Ci, ze niewiele czasu minęło od ostatniej deklaracji, ze do walki między Materlą i Memedem nie dojedzie, no ale to nie kwestia czasu tylko kilkuset tysięcy później ;) Jak dla mnie tego spotkania nie dało się uniknąć i tez jestem ciekawa :D
Jakie imiona? Katarzyn mam nadzieję będzie? :D To ciocia osobiście przyjedzie pogratulować :D Jak się masz? :)

U nas szalony weekend, ogólnie w ciągu dwóch dni byliśmy na cmentarzach.. 7 razy :) Bardzo lubię ten czas, a jeszcze w taką pogodę jak była - idealnie. U mnei znów tarczyca szaleje :( Lata zarówno ponad normę jak i poniżej normy jak szalona :( W środe mam endokrynologa, zobaczymy co tam się z nią dzieję. Ja ją leczę jakieś 14 lat i po ustawieniu leków, ostatnie 7 lat było raczej spokojne, ze stałą dawką i wyniki trzymały się w normach. A teraz lata tsh od niedoczynności po nadczynność, a ft3 i ft4 w normach, ehh nie mój problem, endo będzie się martwił :D

Co tam u Was Dziefczynki? :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka