BezpiecznaCiaza112023

Pare miesiecy staran i nic, walczymy dalej! :)

10 lata 3 miesiąc temu #956462 przez kasia085
Natalia u nas nie ma zlobka. Jas bedzie siedzial z babcia. Wiem ze bedzie mial swietna opieke ale napewno tez bedzie mial nawszystko pozwalane. :-(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #956483 przez natB
Kasiu ale Ty masz prace urzedowa co nie? czyli do 15 pewnie 16 maks?... bedzie dobrze musi byc :)...
Babcia troche Wam wymlodnieje przy Jasiu heh :)... a poza tym masz pewnosc, ze nic mu sie nie stanie... :)

Ja ufam niani, bo w sumie musze miec do niej zaufanie, ale wiadomo rodzina to rodzina :)

10 lata 3 miesiąc temu #956487 przez Karolincia
Joanna - Ja również sie nie zgodzę, jestem niezależna i tak jak Nat B ine potrafię ciągnąć z przyszłego Męża konta.... Wole miec swoje pieniązki i dysponować nimi ...

Kasia - Z jednej strony Ci współczuję z powodu powrotu do pracy bo tak jak wspomniałas pozmieniało się trochę i masz stracha, ale pomyśl sobie , że Jasio będzie pod świetną opieka babci, a Ty pójdziesz do ludzi , poplotkujesz sobie z koleżankami . A wdrożenie się na nowo w to wszystko to tylko kwestia czasu :)

10 lata 3 miesiąc temu #956570 przez AnaSylv
Dziewczyny, mam wyniki... no i prolaktyna za wysoka. Mam 998,30 a norma to 102-496. Juz się naczytałam... I humor mi się popsuł. Zapisałam się do gin. na przyszłą środę... I na wszelki wypadek do endokrynologa parę dni później, jakby gin. nie do końca się orientować, bo w jej specjalizajach nie widziałam endokrynologa.
Reszta wyników ok albo nie umiem ich odczytać. Muszę poczytać jeszcze o wynikach progesteronu, mam 0,49 ale nie mam podanego zakresu jaki powinien być. Któraś się zna na wynikach hormonów może?

10 lata 3 miesiąc temu #956576 przez AnaSylv
Ogólnie to :( :( :( :( :(

10 lata 3 miesiąc temu #956584 przez Karolincia
AnaSylv - Hmm...dobrze zrobiłaś zapisując się również do endokrynologa....Ja się niestety aż tak dobrze nie znam na hormonach i wynikach badań :(
Nie martw się!! Z każdej sytuacji jest jakieś wyjście !!!! ;) Bądź dobrej myśli !!! :)

10 lata 3 miesiąc temu #956593 przez emilia1410
Wlasnie kochana badz sobrej mysli;)
Poradzcie mi gdzie mozna jecha na last minute albo w polsce nie za drogo na kilka dni?

10 lata 3 miesiąc temu #956594 przez Karolincia
Emilia - AInteresuje Cie jaka częśc Polski góry? morze?mazury? :)

10 lata 3 miesiąc temu #956613 przez emilia1410
Wlasnie obijetnie. Teraz taka spontaniczna decyzja wyszla , myslalam nad aquparkiem ale noclegi sa strasznie drogie. Patrzylam na biura podrozy ale last minute za wczesnie jeszcze na luty

10 lata 3 miesiąc temu #956616 przez Karolincia
Emilia - Popatrz na gruponie :) :)

10 lata 3 miesiąc temu #956626 przez Karolincia
www.groupon.pl/

Prosze link :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #956634 przez JoanaG
Dziewczyny, Wy mnie chyba nie zrozumiałyście :)
A propos tych planowanych zmian - miałam na myśli to, że w tym wypadku kobiety które są zatrudnione na część etatu (biorąc pod uwagę najniższą krajową) będą otrzymywać naprawdę marne grosze....
W naszym kraju potrzebna jest jakaś zmiana w tym kierunku, bo kulejemy mocno na tle innych europejskich państw...., ale nie jestem w stanie zaakceptować faktu, że kobieta na część etatu jeśli kwota zasiłku będzie jej wychodziła niższa niż ten 1000 zł nie otrzyma wyrównania bo nie jest ani: rolnikiem, bezrobotną, studentką i nie pracuje na umowie cywilno-prawnej....
Przecież wszyscy jesteśmy równi wobec prawa.... w teorii :dry: bo w praktyce jak jest każdy widzi.....
W naszym zacofanym "prorodzinnym" kraju nawet nikt nie uświadamia kobiet, że będąc w ciąży z automatu otrzymuje się ubezpieczenie zdrowotne..... sama znam wiele kobiet które niedoinformowane płaciły grube tysiące za prowadzenie ciąży i badania w prywatnych gabinetach.... ;/

Kasia, nie przejmuj się na zapas! Zobaczysz i Tobie i Jaśkowi na pewno dobrze zrobi i rozłąka i Twoje wyjście do ludzi..... :) On zmężnieje, Ty rozkwitniesz - same plusy :)
Będzie dobrze :)

Aniołek 9tc 27.09.2013

10 lata 3 miesiąc temu #956691 przez AnaSylv
Emi, Joana, Kasia, Sophie, Karolincia, Natb macie wszystkie Facebooka? Fajnie byłoby Was zobaczyć :P napisałybyście na priv wiadomość swoje imię i nazwisko i bym Was wyszukała ;)

10 lata 3 miesiąc temu #956694 przez natB
Joanna masz racje, ja zle zrozumialam... bo w ogole na poczatku nie wiem czemu myslalam, ze chodzi oto, ze po roku od urodzenia dostanie jeszcze te tysiac zlotych... a to chodzi o zasilek... i faktycznie to bedzie nie fair. ja bylam zatrudniona na umowe smieciowa, ale mialam prawo do zasilku macierzynskiego... i faktycznie dostawalam niewiele wiecej niz 1000 zl :/... i tak by bylo tez teraz... no niestety te ustawy wprowadzaja pio to, zeby "oczy zamulic" ludziom.. ze idziemy ku lepszemu... niech lepiej wymysla pomysl, co zrobic po roku czasu z dzieckiem, jesli sie chce wrocic do pracy, a mieszka sie na wsi i w powiecie gdzie NIE MA ZLOBKOW XD to est parodia...

Anasylv juz Ci wysylam :)

10 lata 3 miesiąc temu #956695 przez natB
Anasylv kochana wysle Tobie z domu, bo na tel nie moge przesylac :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka