- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mnie się poród nie śnił, ale też się cieszę, że nie oglądam telewizji.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

dziewczyny mam takie pytanko... macie cos takiego ze jak lezycie na wznak bola was krzyze? bo ja nie moge sie az ruszyc. a jak spie na boku to ciezko mi sie odwrocic na drugi. rwie mnie tak jak by jajnik wogole wszystko mnie w srodku wtedy kluje.. trochce mnie to nie pokoi a wizyte mam dopiero za 5 dni... moze ma ktora z was tak??? pozdrawiam
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
nam zostalo naprawdę nie wiele. tylko kosmetyki, przescieradlo, frida do noska i termometr... w grudniu planuje zaczac pranie ciuszkow i w ogole... jesli ja nie zdążę to zrobi to moja mama :-D ale do końca roku chce mieć juz wszystko zrobione. żeby w styczniu tylko siedziec i czekać he.
a macierzyńskie... ja planuje posiedzieć ten cały rok... ale jak bedzie to ciezko powiedziec. moge tyle nie wytrzymać z racji tego że ja pracoholiczka...
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kociaczek - mnie się ciężko przewracać, ale nie boli mnie nic, tylko po prostu jestem niezdarna i ciężka. Jak leżę na plecach to nic a nic mnie nie boli, tylko chyba Hani niewygodnie i bardzo kopie.
My może dostaniemy zastrzyk pieniędzy w przyszłym tygodniu i wtedy spokojnie zrobię zakupy, bo na razie musiałam je znów odłożyć, chociaż chciałam już wszystko mieć do tego czasu

Mam tylko ciuszki, kombinezonik, który szyłam, kocyk, który kończę, mam becik i kilka kosmetyków, poza tym nic. Szczególnie nie mam łóżeczka, wózka i fotelika. Ale już już niebawem

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja też bym chciała posiedzieć rok z Malutką, ale pracuje jako menager restauracji i barmanka w miejscowości turystycznej... więc w maju/czerwcu muszę wracać. Na szczęście mieszkamy z Teściami, którzy są dla mnie jak drudzy Rodzice i Babcia już zapowiedziała pełną gotowość do opieki nad wnusią

Kociaczek Znam ten ból bardzo dobrze - mi pomogły masaże części lędźwiowej kręgosłupa, ale to było w 2 trymestrze. Masaże pomogły (mimo, iż były tylko 3 razy) na tyle, że jestem w stanie poleżeć chwilę na plecach i już nie mam takiego rwącego bólu w krzyżach.
Co do tematu wyprawki... co sądzicie o kosmetykach Linomag? Wczoraj weszłam na stronę Ziołoleku i teraz jest promocja wyprawkowa tzn. LINOMAG Żel do mycia ciała i głowy - 2w1, Pojemność: 200 ml + LINOMAG krem z tlenkiem cynku, Pojemność: 50 ml + LINOMAG BOBO A+E krem ochronny z witaminą A i E dla dzieci i niemowląt od pierwszych dni życia. Pojemność: 50 ml + LINOMAG Olejek do kąpieli Pojemność: 200 ml. 4 kosmetyki za 25.68 zł.
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas ten miesiac bedzie ciezki finansowo

kociaczek mnie krzyze bola caly czas musze czesto pozycje zmieniac ale z boku na bok tez ruszam sie jak slon bo ciezko sie przewrocic

zanka z tego co wiem to macierzynski trzeba ciagiem wykorzystac ale czesc moze chyba ojciec ale musialabys sie dowiedziec dokladnie
co do LINOMAGU to ja stosowalam masc taka w tubce bialo zielona na jakies zmiany skorne na buzce i byla dobra.dla mnie tyle kosmetykow jest zbedna bo do mycia uzywalam tylko mydelka a po kapieli oliwki i tyle zadne balsami i olejki nie przydaly mi sie wogole
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Poza tym doskonale rozumiem co masz na mysli kiedy piszesz o tych odłozonych pieniadzach. Mnie tez to chyba czeka ze bede musiala wyciągnąć, choc to mialo byc akurat na wozek..

Zanka poczytaj sobie na stronie rodzicielski.gov.pl jak to jest z tym wykorzystywaniem przerwanego urlopu. Wiem na pewno ze jesli zdecydujesz sie na roczny, ale w miedzy czasie zrezygnujesz, to oni musza Ci wypłacic takie wyrównanie, ze wychodzi jakbys pol roku dostawla jednak 100% a nie 80%.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kociaczek ja tez tak mam. dzis w nocy sie obudzilam (siku - wiadomo...

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny, ja to mam naprawdę luksus. Śpię całą noc, lekko bo lekko, ale nie wstaję siku. Czasem jak się obudzę i mała kopie i nie mogę zasnąć, to sobie pójdę do ubikacji, ale żeby siku mnie budziło to się nie zdarza. Plecy mnie bolały gdzieś w 4 miesiącu, ale okładam się poduszkami do spania, w pracy też mam na krześle poduszkę pod plecami - i to mi wystarcza, nie bolą. Poza zmęczeniem nie mam praktycznie żadnych dolegliwości. Zaczynam rozumieć, jaka ze mnie szczęściara w tym względzie. Trzymajcie się dzielnie w każdym razie - do porodu już naprawdę niedaleko.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja wlasnie zamowilam druga dostawe z allegro i mamy juz chyba wszystko oprucz pampersow i oliwki

krecia juz cie dopisalam

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-