BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #800915 przez motylek19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #800923 przez Zanka1989
Znalazłam właśnie aplikacje w Google Play: "Dziennik Maluszka" (stworzony z nivea) oraz "Moje Dziecko". Jutro mam w planach przeglądnąć te aplikacje i napiszę Wam co i jak :).

Krecia dzięki za linka - słyszałam pozytywne oceny tego sklepu/klubu zakupowego

11 lata 5 miesiąc temu #800924 przez motylek19
Zanka swietna masz ta tunike, czy sukienke, no super :)

11 lata 5 miesiąc temu #800942 przez kasiek21
ehh... dziewczyny czy wam tez sie tak ciezko oddycha ? nie moge sie "nachapac" powietrza :( siedzenie sprawia mi trudnosc.. lezenie tym bardziej... juz po prosru nie mam sily...

11 lata 5 miesiąc temu #800952 przez motylek19
Niestety tak. Od.miesiąca mnie to męczy, a najgorzej jak próbuje zasnąć :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #800959 przez mirka26
hej dziewczynki mi komp nie chodził kilka dni i milczałam ale mam nadzieję że zdążę nadrobić wasze wpisy przed porodem hi hi bo już skurcze się pojawiają a wczoraj wypadł mi czop

11 lata 5 miesiąc temu #800963 przez kasiek21
uhuhuh... mirka obys jeszcze chwile w tym 2paku wytrzymala... chociaz teraz to juz nie daleko skoro wypadl ten czop... ile w ogole przed porodem mniej wiecej on wypada ?

11 lata 5 miesiąc temu #800977 przez krecia88
kasiek podobno 2-3 dni przed porodoem zazwyczaj to wypada (tak mi sie wydaje ze kiedys czytałam...). Ja dzis tez mam mega problem z oddechem, bo mała jakos tak wysoko sie ułozyła i czuje ucisk niemalze pod sercem :/

zanka tylko pamietaj ze tam sie sporo czasu na przesylke czeka, bo dopiero po zakonczeniu calej akcji rabatowej z danego przedmiotu oni wysylaja. Ja teraz czekam na ksiazke - wykorzytsalam ze akurat maja darmowa dostawe. wczesniej zamowilam wlasnie dzienniczki i zestawy pieluszek z motherhood (w smyku widzialm ze kosztuja blisko 50zł, a ja je kupiłam za 30 o ile dobrze pamietam..)

11 lata 5 miesiąc temu #800979 przez anitkade
Mirka, jeju.. Czop Ci wypadł? A to ile do porodu może potrwać? Byłaś u lekarza od razu? Rany julek, ale się dzieje, pewnie niebawem będziecie we dwójkę już :)
Ja oddycham, płycej niż normalnie, ale jednak.

11 lata 5 miesiąc temu #800992 przez motylek19
Coś słabo mi się maluszek rusza od wczoraj :( czuje go ale bardzo rzadko i słabiutko. Zastanawiam się czy jechac do szpitala, co myślicie ?

11 lata 5 miesiąc temu #800994 przez kasiek21
motylek
ja tez ostatnio bardzo slabo czulam ruchy... i tez sie tak martwilam i w ogole... owszem lepiej jest pojechac i sie upewnic ze wszystko jest ok ale moze najpierw sprobuj zjesc cos slodkiego albo napic sie sklanke wody ?? ja tak slabo odczuwala ruchy bo jak sie okazalo maly zmienil swoje ulozenie... z glokowego na posladkowy i to jeszcze tak ze kopal mnie tak jakby po plechac... a wiec tam nic nie czulam...

11 lata 5 miesiąc temu #800995 przez kociaczek1610
hej dziewczyny :) jak minol dzionek? widze ze u was praca wrze... ja bede miala wszystkie ciuszki za tydzien dopiero eh no alw wtedy ''ful '' para sie wezme za robote.

kurcze ale dzis mialam ciezka noc . 3 razy siku musialam isc potem spac nie moglam a jak zasnelam to snilo mi sie ze juz urodzilam i nic nie mialam w domu ani lozeczka ani wanienki... butelki szybko wyparzalam... ze mleka nie mialam eh... normalnie horror... oby dzis byla lepsza noc ...

motylek19 moze ma lenia .. moj maly tez dzis cos slabo sie rusza ;/ mam nadzieje ze jest oki...

11 lata 5 miesiąc temu #800999 przez anitkade
Motylek, ja też jestem zdania, ze jak się denerwujesz, to lepiej się upewnić. Prawdopodobnie wszystko ok, ale jeśli masz się stresować, to szkoda nerwów. Rzeczywiście często dzieci się po słodkim ożywiają, to spróbuj najpierw, a w razie co - jedź.
Moja Hania też dziś jakoś nie za dużo się rusza, ale byłam rano na badaniu, więc jestem spokojna. Często się niepokoję, ale tak naprawdę kilkugodzinna przerwa od jakichkolwiek ruchów jest najbardziej niepokojąca. Bo dziecko też może mieć gorszy dzień, tak mi lekarka tłumaczyła. My czasami mamy mniej energii i dzidzia też.

11 lata 5 miesiąc temu #801000 przez mirka26
e tam dziewczyny czop wypada nawet dwa tygodnie przed porodem a niekiedy razem z wodami, jutro napiszę co mi lekarz powie ale plecy już mnie tak bolą że ledwo siedzę i mam taki cholerny ucisk na żołądek że szok a co do ruchów to mi lekarz powiedział że mam poruszać brzuchem podrażnić troszeczkę i zaczynał kopać ajak to nie pomaga to na pogotowie

11 lata 5 miesiąc temu #801002 przez kasiek21
mirka
to obys te 2 tygodnie jeszcze wytrzymala w tym 2 paku... jej za chwile sie wszystko zacznie i kazda z nas po kolei bedzie sie "wykluwac" ehh nie sadzicie ze ta ciaza leci niemilosiernie szybko ??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka