- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
[url=http://http://allegro.pl/aquastop-ziololek-krem-dla-noworodkow-50ml-i3740137094.html]http://allegro.pl/aquastop-ziololek-krem-dla-noworodkow-50ml-i3740137094.html[/url]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Pipinka wspolczuje. Oby tato szybko wrocil do zdrowia.
Ja podobnie jak Ela nie czuje wcale skurczy a juz przeciez w nastepna srode moja ciaza bedzie donoszona.
Dzis przyszlo mi ostatnie zamowienie z allegro i kompletowanie wyprawki uwazam za zakonczone. W czwartek jeszcze skocze do biedronki bo maja byc reczniki dla dzieciaczkow i jak beda fajne to dokupie.
Tak mi narobilyscie ostatnio smaka na fastfoodowe jedzenie ze dzis zjadlam ogromnego kebaba

- Asia18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

<3b :*
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*
Asia18 z tego co wiem to w 36 tygodniu uznaje się ciąże już za donoszoną

Niteczka ja mam też z nivea ale nie wiem czy się sprawdza bo w zeszłym roku nic nie miałam takiego, tylko zwykłym kremem z hippa smarowałam Córcie i też było dobrze

Gaguka trzymaj się dzielnie !!

Anitka co do wyglądu czopa to u mnie to był spory kawałek przezroczystej galarety ..nie dało się tego z niczym innym pomylić !
Ja miałam tak że rano się obudziłam, na chwile usiadłam jeszcze na łóżku, wstałam poszłam do toalety i na bieliźnie było tego mnóstwo.. z półtora cm wysokie...wtedy nie miałam pojęcia co to jest..przestraszyłam się trochę, zaraz wpisałam w google

Mnie on wyszedł z rana a na wieczór zaczynały się coraz mocniejsze i częstsze skurcze a na drugi dzień wieczorem już Bianka była z nami

Moja kuzynka która rodziła 4 miesiące temu miała podobnie że po odejściu czopa na drugi dzień już miała córcie przy sobie

Moja mała nie daje mi się garbic..jak tylko sie pochyle to ona zaraz nogi na żebrach mi opiera !! W pierwszej ciąży tez nie miałam żadnych bóli w a teraz jednak po całym dniu..wieczorem jak się kłade to odczuwam pobolewanie nawet w pachwinach..i ledwo się przewracam z boku na bok..ale jednak po całym dniu z Bianką a ona już waży niecałe 12 kg więc jest co nieraz podrzucać

Już zaczęłam się bardziej zastanawiać nad tym kiedy urodzę..z jednej strony po świętach już bym chciała byś my byli w czwórkę

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzięi za odpowiedź o czopie. No może się zorientuję

Mnie się wydawało, że w terminie tzn od 38 do 42 tygodnia, ale pewnie donoszona jest już wcześniej

Co do czasu - jak chodziłam do pracy to leciał mi wolno. Sądziłam, że jak pójdę na zwolnienie to będzie jeszcze gorzej, a tu zaczął tak szybko uciekać, że nie mogę nadążyć

- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Gaguka musialas sie strachu najesc!! Dobrze ze udalo sie powstrzymac.
Dziewczyny nie bagatelizujcie stawiania brzucha bo moze sie wtedy rozwarcie robic.
Ja na mroz befe uzywala wazeliny bo nie ma w sobie wody i najlwpiej natluszcza.
Jestem juz po badaniu...zbadala mnie tak doglebnie ze widzialam wszystli gwiazdy i teraz mi krew sie pokazala...ale wychodze w piatek,moglabym juz jutro ale to l4 mam do piatku wiec wezme juz nowe ze szpitala i dowiedzialam sie ze moge sie starac sie o pieniadze z ubezpieczenia gruppwego za pobyt w szpitalu ale od 14 dni czyli w piatek wiec wole te dwa dni sie przemeczyc
- mirka26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
gaguka chyba obie będziemy grudniowe hi hi
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Podziwiam dziewczyny, które jeszcze pracują. Ja jestem na l4 od samego początku i najpierw mnie dobijało to siedzenie w domu ale teraz sobie nie wyobrażam iść do pracy zwłaszcza, że ostatnio już nogi nie chcą mnie nosić.
- mirka26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mirka, widzę, że jesteś w pełnej gotowości, gratulacje. Ja się zbieram straszliwie powoli. Ale nastawiłam to pierwsze pranie, zeszło mi pół godziny. W końcu nastawiłam na 60 st. W końcu same bawełniaki, na metkach niby jest napisane 40 st, ale ja robiłam takie metki i dobrze wiem, że się je robi asekuracyjnie, a bakterie nie giną w 40 st, więc podjęłam męską decyzję, jak się coś zniszczy, to trudno. I tak nic nowego tam nie ma, same używki, ale prześliczne niektóre

Idę szyć śpiworek drugi, a potem muszę zrobić miejsce w szafce na te moje śliczności. Ale wiecie co, poczułam się jak mama, jak wkładałam te mikrociuszki do prania

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
anitkade w najgorszym wypadku troszkę się skurczą ubranka:-),a ja też prałam w 60' i wszystko było ok.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia - Ty to zawsze wszystko przemyślisz

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

o torbie do szpitala nic nie mowie... wiem co musze zabrac ale czekam na torbe i na kase z ZUSu zeby dokonczyc ta wyprawke... a tu dupa.. od sierpnia nie dostalam jeszcze ani grosza... (wina mojego szefa, ale juz nie chce mi sie o tym gadac... tyle nerwow ze masakra...) dzwonili do mnie z ZUSu jakis tydzien temu, ze przygotowja dla mnie wyplate i gdzie (na jaki adres) maja wyslac... no im powiedzialam, no i myslalam ze w ciagu 3 dni beda... a tu dupa... i wiem ze maja dla mnie gotowe ale co z tego jak ja nadal nie wiem gdzie sa moje pieniadze... ehh wiecie.. mam juz dosyc tej ciazy, same problemy... najpierw z szefem i zwolnieniami... potem zus... kurcze ja zaraz rodze a od poczatku ciazy dostalam 1 wyplate! ktora wyplaicl mi moj szef.. jakas porazka... a najlepsze jest to ze wlasnie konczy sie rok no i trzeba zaraz sie rozliczyc z podatku.. a wiec znowu bede prosic mego szefa bog wie ile o pit... z tym ze on tez bedzie potrzebny do becikowego... a zanim sie doprosze moze marzec bedzie !! uszzz !! tacy ludzie nie powinni miec wlasnej firmy !!