BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #801004 przez kociaczek1610
kasiek21 oj bardzo szybko... ledwo co robilam test a tu juz 33 tydz :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #801007 przez Bella27
Cześć dziewczynki:-) Taki dzisiaj dzień jakiś nie bardzo bo mój mały tez mało co się do mnie odzywa. Pomyśleć, że już nie długo zaczniemy się rozpakowywać :) Strasznie ciężko mi ostatnio wszystko przychodzi...a noce to już w ogóle poezja...

11 lata 5 miesiąc temu #801016 przez Zanka1989
Moje noce też nie są kolorowe...chodzę do toalety min. 2 x, często później nie mogę zasnąć (zazwyczaj między 2 - 4 w ogóle nie śpię) a jeszcze żeby było mało to każdej nocy mam koszmary - po pobytach w szpitalu mam takie fazy koszmarowe.....

Co do ruchów - ja na Lenke wołam "żywiołek" - kopie, rusza się, rozciąga prawie non stop - chyba teraz Was pozdrawia bo kopnęła :laugh:

Mirka powodzenia życzę :kiss: daj znać jutro jak po wizycie

11 lata 5 miesiąc temu #801022 przez Bella27
Zanka1989 Z tymi koszmarami mam tak samo.... :dry: i ostatnio to nawet mój ma. Raz nawet obudziłam się z płaczem.
Mirka trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!

11 lata 5 miesiąc temu #801025 przez Anitulka
Ojej Mirka, to ty najpradopodobniej będziesz grudnioweczką ;) ciekawe czy pierwszą u nas...

Ja leze, ale juz mam dosyc, az mnie kregoslup boli. Dziewczyny, podziwiam, pelen szacunek. Niektore z was to juz tak kilka m-cy a ja marudze po kilku godzinach (a i tak wstawalam zrobic obiad, posiedziec przy kompie, itd. Wiec troche oszukuje :silly: )

Moja mala dzis sie za to kreci i ciagle wyskakuje mi mala bulwa pod zebrami z prawej strony i nie moge sie powstrzymac, zeby nie pomacac :laugh: ale wtedy sie chowa.

Tez mi sie od jakiegos czasu ciężej oddycha, a jak zlapia mnie te skurcze to juz calkiem powietrza mi brak...
W. mi dzisiaj powiedzial, ze bede wstawala razem z nim rano i on będzie scielil lozko, bo jak mnie tak zostawi to sie nie powstrzymam i sama posciele ;) oczywiscie uwazam ze przesadza, ale nie bede sie juz klucic :)

11 lata 5 miesiąc temu #801040 przez MalyCzarnyKot
Czesc Dziewczyny :)

Pipinka napisał:

Matko Sałatko!! ponad 200 wpisów :side: nie dałąm rady wszystkiego przeczytać przy Biance :silly:
(...)
CzarnyKocie nareszcie się odezwałaś :p też często widziałam że jesteś :) a ja dopóki nie poznałam M to od urodzenia mieszkałąm w Częstochowie, pewnie na Mickiewicza w szpitalu bedziesz rodzić ? w jakim rejonie mieszkasz ? :)

Pipinko, trzymam kciuki za Tate! Nie zapominaj jednak i o sobie. Tak, mam w planach Mickiewicza, o ile dotrzymam do terminu ;) a pochodze z powiatu Myszkowskiego :)

motylek19 napisał:

Coś słabo mi się maluszek rusza od wczoraj :( czuje go ale bardzo rzadko i słabiutko. Zastanawiam się czy jechac do szpitala, co myślicie ?

Tez polecam cos slodkiego i przewracanie sie z boku na bok, zawsze pomaga :D nam tez sie zdarza, ze mamy malo ruchliwy dzien ale wieczorem zawsze nadrabiamy, szczegolnie po 22-giej :lol:

Dziewczyny, ile bierzecie magnezu maksymalnie na dzien? zaczyna mi twardniec brzuch coraz czesciej :(

11 lata 5 miesiąc temu #801044 przez gaguka
hej dziewczyny ja 25.11 trafiłam na porodówkę ze skurczami 100% co 3 min, hamowali mi poród. Bardzo zle sie czuje, wiec nadrobie wasze posty i dopisze co u mnie dalej. teraz jestem na PC.

11 lata 5 miesiąc temu #801046 przez ElaM
Hej dziewczyny,ja o intensywność ruchów sie nie martwię gorzej jest z miejscami np.czuje bardzo nisko nawet koło pachwiny szczególnie lewej,i koło pępka nic wyżej ,wiecie jakie to moze być położenie ? Martwię sie bo to juz prawie 36 tydzień powinno być glowkowe a u mnie to nie wiem,

11 lata 5 miesiąc temu #801052 przez motylek19
Dziekuje kochane za odpowiedź, zjadlam mleko z platkami czekoladowmi.i się rozruszal lobuz mały.

Mirka a jestes pewna, ze to czop? Ja się boje ze nie rozpoznam tego

11 lata 5 miesiąc temu #801055 przez Anitulka
Jejciu Gaguka, trzymaj się cieplutko Kochana :kiss: czekamy na dalsze wieści co tam u Ciebie, mam nadzieję, że sytuacja opanowana...

11 lata 5 miesiąc temu #801056 przez emilka1103
Jejku Gaguka ale u Ciebie się porobiło :( ja też miałam skurcze 100% i mi w szpitalu wyhamowali. A dzisiaj właśnie wspominałam, że dawno się nie odzywałaś.

Anitka ja leżę już miesiąc :( ostatnio trochę za dużo sobie pozwoliłam bo było trochę lepiej i niestety od wczoraj znowu mam twardniejący brzuch :( w nocy to aż się budziłam. Już myślałam, że będzie trzeba jechać do szpitala. Ale zasnęłam po 2 i rano było już lepiej. Teraz wstaję tylko do łazienki i na jedzenie.

11 lata 5 miesiąc temu #801062 przez Zanka1989
Gaguka powodzenia. Jesteśmy z Tobą duchem.

Ja magnez mam 3x dziennie

ElaM ja też czuję ruchy bardzo nisko, też często w jakby w pachwinach aż. Moja Lenka jest ułożona bardzo nisko główką i mnie naciska właśnie od dołu.

11 lata 5 miesiąc temu #801068 przez motylek19
Gaguka obys jak najdłużej jeszcze wytrzymala. Na szczęście wszystkie już jesteśmy w tych tygodniach, ze nawet gdyby coś się zaczęło to nasze dzidzie sobie poradzą nawet w większości bez inkubatora :)

Anitulka, rozumiem Cie. Ja na szczęście nie musze leżeć, ale nie wyobrażam sobie co by było gdybym musiała. Podziwiam.dziewczyny leżące a zwłaszcza te tyle czasu, jesteście naprawdę wytrwale, ale czego się nie robi dla dziecka

11 lata 5 miesiąc temu #801075 przez anitkade
Gagutka, dawaj znać, co u Ciebie, ściskamy tu kciuki, żeby skurcze wyciszyli i żebyście jeszcze razem pobyli. Biedulko, pewnie się strachu najadłaś. Ściskamy Cię bardzo bardzo ciepło!
Pipinka, bardzo współczuję. Mam nadzieję, że dobrze się nim zaopiekują w szpitalu, może każą zmienić tryb życia i pomoże? Mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymaj się ciepło i dzielnie.
Ja ruchy czuję zwykle w okolicach pępka, po obu stronach - po lewej pupkę raczej, a po prawej nóżki. Ale i w żebra mi nieraz zasunie mała łobuziara. I czasami czuję kłucie jakby w szyjce macicy, szczególnie jak siedzę, bo zwykle siedzę z rozkraczonymi nogami i tak jakby dość nisko - żeby nie gnieść brzucha. Może to jakoś Hanię spycha w dół?
Co do magnezu - ja biorę 3 razy dziennie, a lekarki (dwie różne) mówiły mi, ze można do 4 bezpiecznie brać w ciąży. Ale ja mam MagneB6, ona ma więcej magnezu od Asmagu Forte, a kupuję go, bo się po nim lepiej czułam i się lepiej połyka. Asmag nie dość, ze powodował u mnie bóle żołądka, to jeszcze odruch wymiotny przy połykaniu (jak zaczynałam brać w 4 miesiącu).
Mirka - właśnie - jak ten czop wygląda? Skąd wiedziałaś, że to to? I daj koniecznie znać jutro po wizycie!
Emilka - to leż grzecznie i odpoczywaj, na pewno się poczujesz lepiej. Ja mam takie dni, że latam jak nakręcona, a mam i takie jak dzisiaj - na nic nie mam siły, wszystko zajmuje mi dużo czasu i pół dnia śpię. I nogi zaczęły mi puchnąć, kozaków nie mogę zapiąć.

11 lata 5 miesiąc temu #801105 przez niteczka
Czesc dziewczynki. Po postach widze mam przeczucie, ze czesc z nas bedzie miala grudniowe dzieciaczki. No ja dzisiaj tez mialam pieronskie skurcze, ale to juz 35 tydzien sie zaczyna wiec chyba tak musi byc.
Pipinka- bardzo wspolczuje. Wiem jak sie musisz bo w zeszla srode moj ojczym zmarl, a ja nawet nie moglam leciec na pogrzeb do Polski.
Dzisiaj spakowalam czesc torby do szpitala, bo przez te skurcze to sie troche boje, ze akcja porodowa moze zaczac sie w kazdej chwili, a ja nie bede miec nic spakowane do szpitala. Wizyte u poloznej mam w czwartek to mam nadzieje, ze mi powie co i jak.Dziewczynki jeszcze troche musimy wytrzymac w dwupakach, wiec musimy mocno zaciskac nozki haha. Bedzie dobrze.A co do tego czopu to gdzies na necie czytalam, ze to moze nawet do miesiaca przed data porodu wypasc.Ciezaroweczki a powiedzcie mi jaki krem kupowalyscie czy byc moze bedziecie kupowaly dla dzidzi do smarowania jak bedziecie wychodzily na powietrze?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka