- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do ruchów - ja na Lenke wołam "żywiołek" - kopie, rusza się, rozciąga prawie non stop - chyba teraz Was pozdrawia bo kopnęła

Mirka powodzenia życzę

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Mirka trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Ja leze, ale juz mam dosyc, az mnie kregoslup boli. Dziewczyny, podziwiam, pelen szacunek. Niektore z was to juz tak kilka m-cy a ja marudze po kilku godzinach (a i tak wstawalam zrobic obiad, posiedziec przy kompie, itd. Wiec troche oszukuje

Moja mala dzis sie za to kreci i ciagle wyskakuje mi mala bulwa pod zebrami z prawej strony i nie moge sie powstrzymac, zeby nie pomacac

Tez mi sie od jakiegos czasu ciężej oddycha, a jak zlapia mnie te skurcze to juz calkiem powietrza mi brak...
W. mi dzisiaj powiedzial, ze bede wstawala razem z nim rano i on będzie scielil lozko, bo jak mnie tak zostawi to sie nie powstrzymam i sama posciele

- MalyCzarnyKot
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Pipinka napisał:
Matko Sałatko!! ponad 200 wpisów
nie dałąm rady wszystkiego przeczytać przy Biance
(...)
CzarnyKocie nareszcie się odezwałaśteż często widziałam że jesteś
a ja dopóki nie poznałam M to od urodzenia mieszkałąm w Częstochowie, pewnie na Mickiewicza w szpitalu bedziesz rodzić ? w jakim rejonie mieszkasz ?
Pipinko, trzymam kciuki za Tate! Nie zapominaj jednak i o sobie. Tak, mam w planach Mickiewicza, o ile dotrzymam do terminu

motylek19 napisał:
Coś słabo mi się maluszek rusza od wczoraj
czuje go ale bardzo rzadko i słabiutko. Zastanawiam się czy jechac do szpitala, co myślicie ?
Tez polecam cos slodkiego i przewracanie sie z boku na bok, zawsze pomaga

Dziewczyny, ile bierzecie magnezu maksymalnie na dzien? zaczyna mi twardniec brzuch coraz czesciej

- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- ElaM
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mirka a jestes pewna, ze to czop? Ja się boje ze nie rozpoznam tego
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Anitka ja leżę już miesiąc

- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja magnez mam 3x dziennie
ElaM ja też czuję ruchy bardzo nisko, też często w jakby w pachwinach aż. Moja Lenka jest ułożona bardzo nisko główką i mnie naciska właśnie od dołu.
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Anitulka, rozumiem Cie. Ja na szczęście nie musze leżeć, ale nie wyobrażam sobie co by było gdybym musiała. Podziwiam.dziewczyny leżące a zwłaszcza te tyle czasu, jesteście naprawdę wytrwale, ale czego się nie robi dla dziecka
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Pipinka, bardzo współczuję. Mam nadzieję, że dobrze się nim zaopiekują w szpitalu, może każą zmienić tryb życia i pomoże? Mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymaj się ciepło i dzielnie.
Ja ruchy czuję zwykle w okolicach pępka, po obu stronach - po lewej pupkę raczej, a po prawej nóżki. Ale i w żebra mi nieraz zasunie mała łobuziara. I czasami czuję kłucie jakby w szyjce macicy, szczególnie jak siedzę, bo zwykle siedzę z rozkraczonymi nogami i tak jakby dość nisko - żeby nie gnieść brzucha. Może to jakoś Hanię spycha w dół?
Co do magnezu - ja biorę 3 razy dziennie, a lekarki (dwie różne) mówiły mi, ze można do 4 bezpiecznie brać w ciąży. Ale ja mam MagneB6, ona ma więcej magnezu od Asmagu Forte, a kupuję go, bo się po nim lepiej czułam i się lepiej połyka. Asmag nie dość, ze powodował u mnie bóle żołądka, to jeszcze odruch wymiotny przy połykaniu (jak zaczynałam brać w 4 miesiącu).
Mirka - właśnie - jak ten czop wygląda? Skąd wiedziałaś, że to to? I daj koniecznie znać jutro po wizycie!
Emilka - to leż grzecznie i odpoczywaj, na pewno się poczujesz lepiej. Ja mam takie dni, że latam jak nakręcona, a mam i takie jak dzisiaj - na nic nie mam siły, wszystko zajmuje mi dużo czasu i pół dnia śpię. I nogi zaczęły mi puchnąć, kozaków nie mogę zapiąć.
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Pipinka- bardzo wspolczuje. Wiem jak sie musisz bo w zeszla srode moj ojczym zmarl, a ja nawet nie moglam leciec na pogrzeb do Polski.
Dzisiaj spakowalam czesc torby do szpitala, bo przez te skurcze to sie troche boje, ze akcja porodowa moze zaczac sie w kazdej chwili, a ja nie bede miec nic spakowane do szpitala. Wizyte u poloznej mam w czwartek to mam nadzieje, ze mi powie co i jak.Dziewczynki jeszcze troche musimy wytrzymac w dwupakach, wiec musimy mocno zaciskac nozki haha. Bedzie dobrze.A co do tego czopu to gdzies na necie czytalam, ze to moze nawet do miesiaca przed data porodu wypasc.Ciezaroweczki a powiedzcie mi jaki krem kupowalyscie czy byc moze bedziecie kupowaly dla dzidzi do smarowania jak bedziecie wychodzily na powietrze?