- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
mokka uśmiałam się z tej Twojej teściowej(wiem, że to nie śmieszne) moja za to nawet nie zapytała czy wszystko mamy, czy coś nam potrzeba chociaż to bardzo zamożni ludzie. W dupie to mam i nie oczekuje od nich niczego. Za to moi rodzice non stop cos kupują dla małego, czasem drobiazgi ale wiem, ze sa z nami i czuje to, że mogę na nich liczyć.Matka T to nawet nie pyta mnie jak się czuje(choćby z uprzejmości) za to jak sa u niej koleżanki i kuzynki czy inne dewoty, a ja przyjeżdżam to nawet mnie po brzuszku głaska...obłudna.. tylko wkurwia tym młodego

ElaM siostry to skarb:-) Tez na swoja mogę liczyć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ela - cudowna siostra, na pewno będzie Wam fajnie razem. Moja jeszcze trochę mała, w styczniu będzie miała 17 lat, wiec nie wyobrażam sobie jej jako pomocnika

Co do teściowej - zawsze pyta, jak się czuję i ogólnie pomaga nam. Po prostu ma swoje wady, jak każdy, ale przy noworodku nie chciałabym się denerwować jej pouczeniami. W ogóle mamy szczęście, bo cała rodzina zachwycona i czeka na Hanię. Chociaż jakoś nikt nie pyta, czego nam potrzeba. Ale mojej mamie to mówię, jak chcę coś wziąć od niej, od szwagierki to dostałam praktycznie wszystkie ciuszki, ręczniki, poszewki na becik i kilka zabaweczek, a dostanę zaraz matę edukacyjną. Ogólnie masa rzeczy mi odpadła do kupowania. Nie kupiłam ani jednego ciuszka i już nie kupię. Nowe są tylko te, które szyję lub dziergam.
W ogóle wpadłam w taki szał dziergania, tak mnie to odpręża i cieszy, aż nie wiem, o co chodzi. Lubiłam zawsze, ale teraz to już przegięcie

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
To kiedy w końcu jest że ciąża jest donoszona ? w 37 ? czy dopiero na koniec ? czy od 38 dopiero? bo ja już się gubię
![]()
Ciąża donoszona liczy się z końcem 36 tygodnia

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dagnes, a nie z końcem 37tc? Kurcze, ja już w 36tc...łóżeczko stoi, materac jest, ubranka są, nawet kupiliśmy w niedzielę przewijak na łóżeczko i w sumie to naprawdę zostało już tylko czekać...czekać....i czekać....nudzi mnie to już.
Swoja drogą to poczytałam, że dzieci dobrze reagują na muzykę klasyczną. Puściłam mojej Vivaldiego i czekałam na jakieś intensywne kopniaki, a tu nic. Bardziej od muzyki klasycznej interesuje ją czekolada, mandarynki, kawa z mlekiem i głosy ludzi (zawsze jak rozmawiam z kimś to kopie jak szalona)

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Moja siostra zawsze mi powtarza: byle do 36 tygodnia
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*

Co do opieki nad dzieckiem to zgadzam się Anitkade że dwoje dorosłych do jednego noworodka wystarczy..ja sobie nie wyobrażam że ktoś na co dzień opiekuje się poza mną i M naszym dzieckiem czy to moi czy jego rodzice czy rodzeństwo..oczywiście nic złego nie widze w tym że ktoś lubi korzystać z pomocy ale cenię sobie samodzielność i zaradność

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Anitka powiedz jak zaczęła się Twoja przygoda z szyciem? Sama chętnie bym coś podziergała le zwyczajnie nie umiem i nie wiem jak zacząć.
Dzisiaj mam ważny dzień - równo za miesiąc termin porodu. Dzisiaj wieczorkiem mamy wizytę kontrolną.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale szalejecie. Moje dziecko już nie ma drzemki w dzień, wiec tylko czytam, bo na odp brak czasu.
Kasiek ach o Zusie lepiej nic nie mów. Ja na zwolenieniu od początku sierpnia a jeszcze z zusu nic nie dostałam. Podobno pod koniec tego tygodnia ma coś przyjśc na konto.
Zadzwoń do Zusu najlepiej.
Pipinka zgadzam się z Tobą co do opieki. U mnie była na 3 dni mama, ale Lenką zajmowałam sie ja. Ona prasowała czy przygotowała obiad. Teraz nie będzie nikogo. Aa, może szwagierka na jakieś dwa dni, ale bardziej do Lenki.
My mamy rodzinę dosyć daleko, wiec z wyjść we dwoje tez nie było za dużo,ale się zdarzały

Co do muzyki to ja czytałam albo gdzieś słyszałam (nie pamietam

Do mnie wczoraj dotarła przesyłka, gdzie była wanienka i przewijak. Ale Lenka się ucieszyła. W wanience leżała ciągle. Baliśmy się, że wieczorem będzie chciała się w niej kąpać, ale nie.

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wlasnie pije sobie kawke... a me dziecie radosnie skacze

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Zanka - co do szycia: moja mama szyła i mi się podobało i mnie uczyła, a potem poszłam do szkoły projektowania i tam też uczyłam się trochę szycia no i tak trenuję ciągle

Co do muzyki - ja ciągle słucham klasycznej, czasami tylko jakiś pop puszczę dla rozweselenia, ale mało. Czytałam, ze dziecko w brzuchu i zaraz po urodzeniu ma słuch absolutny, niestety potem przez brak odpowiedniej stymulacji to zanika. Bo wiadomo, że muzyka klasyczna jest zupełnie inaczej komponowana, jest bogata w dźwięki, zróżnicowana rytmicznie itd. No to leci nam Bach, Vivaldi, Telemann, Beethoven, Mozart. Nastawiam się na barokową i Mozarta, bo ponoć najlepsza dla bobasków. Ale ja lubię też dużo nowszej muzyki, np. Ravela, Moussorgsky-ego, rosyjskich kompozytorów