- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A tesciowki wspolczuje. Nie dziwie sie ze ci dziala na nerwy.
Ja mieszkam z tesciami i wiem ze tesciowa bedzie chciala pomagac. A ja mam taki charakter ze wszystko chcialabym sama robic wiec ciekawe jak to bedzie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Co do strony mojego W. to jego mama nieżyje, ojciec to jak już kiedyś pisałam, a babcia (myśleliśmy, że najbardziej będzie chciałą pomóc) nawet nie zapyta jak się czuję, za to ciągle nas pyta jak tam szwagierka sobie radzi, taka biedna w ciąży (termina ma na lutego)

Ale jesteśmy z siebie dumni, bo puki co, to miesiąc do porodu i wszystko własnymi siłami osiągneliśmy, od nikogo nawet skarpetek nie dostaliśmy (wiem tylko, że moja mam się wybiera na zakupy "wyprawkowe", choć teraz to już mi nic nie potrzeba, no ale liczy się gest). Mi to odpowiada, bo zawsze wolę wszystko sama i nikomu nic nie zawdzięczać.
Co do urlopu, to W. od poniedziałku ma dostać 2 tygodnie wypoczynkowego, bo jeszcze nie wykorzystał, a po porodzie weźmie te 2 tyg. tatusiowego

Kasiek, kawka wygląda rewelacyjnie

Mokka, ty to się masz z tą teściową

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- DoMI*
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Raz już mnie zlapaly skurcze nic fajnego. Ale ustało i zaczęłam płacić na brązowo, różowo...i tak co 2 dni. Teraz cisza. Czekam aby Tim coś zaczol bo nie chce leżeć tu do 20...
- Dagnes
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*
- Otrzymane podziękowania: 0

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Dzis odsypiam caly dzien zapomnialam wam powiedziec ze dziewczyna na lozku obok w nocy zaczela rodzic i obudzilam sie po 3 patrzylam jak ja zwija i przypomnial mi sie moj porod...znowu te. Bol u niej ostatecznie skonczylo sie cesarka ale juz szczesliwa jest z corcia
Ciaza donoszona to skonczone 37 tyg czyli rozpoczety 38 moim zdaniem
Ja dzis koncze 34;)
Co do opieki to naprawde w domu uaktywnia sie instynkt macierzynski na poczatku moze byc panika czemu dziecko placze ale pozniej jest ok.
Moja mama i tesciowa mieszkaja 15 min drogi od nas ale nie chce niczyjej pomocy wystarczy jak mi o iad na wynos dadza i julke do przedszkola zaprowadza z reszta dam rade a jak M wezmie tatusiowe to juz wogole
- ElaM
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja muzyki prawie w ogóle nie puszczam małemu więcej sama śpiewam imowie duzo żeby po porodzie uspokajał sie moim głosem

Co do porodu Pipinka to ja sie w ogóle nie boje coś czuje ze pójdzie szybko i gładko :)oby po nowym roku tylko.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Dziewczyny macie może na zbyciu jakies linki do filmików godnych polecenia?, wiecie... taki rodzaj szkoły rodzenia. Bo tak mnie natchnelo, ale nie moge nic ciekawego znaleźć, a cos mi sie skojarzylo, że ktos kiedys pisal, ze oglada coś w tm stylu...
- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

My zamierzamy sami zajmować się córeczką po powrocie ze szpitala, mąż na pewno weźmie na pewno opiekę 2 tyg a może jeszcze ten urlop od razu też zobaczymy. W dwie osoby chyba damy radę, choć nie wiadomo jak ja się będę czuła, może też będę potrzebowała opieki dla siebie to mąż będzie musiał się zajmować i mała i mną

Kasiek dostałam apetytu na kawkę, chyba sobie zrobię, ale zbożową

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Monia - Ty się też dzielnie trzymaj, plamienie na pewno ustanie. Mam nadzieję, ze niebawem.
Co do pomocy - to owszem, jakby ktoś nam wałówki dowoził, to bym nie pogardziła

Moja koleżanka ostatnio urodziła synka 4,4 kg i mówiła, że sam poród to pół biedy, ale długo dochodziła do siebie i tydzień nie mogła siadać. W ogóle jakie duże te dzieci. Hania to jakiś okruszek będzie. Oby tylko zdrowa i silna.
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasiek szkoda, ze Malbork tak daleko, uwielbiam kawę, a zwłaszcza jak tak ładnie wygląda, ja takiej nie umiem zrobić

Co do opieki to podobnie jak niektore z Was mieszkam z tesciami na osobnym piętrze, ale nie spodziewam się jakiejś szczególnej pomocy, może na początku, ale chcę sobie poradzić sama. Moja mama mieszka jakieś 30km więc też niedaleko. Najgorzej ma tata (150km) a on tak się cieszy i chyba najbardziej ze wszystkich nie może doczekać i bardzo ubolewa, ze taka odległość, ale od czego są samochody, będzie dobrze

Mokka tak jak już kiedyś pisalam, współczuje teściowej, ale nie stresuj się ktoras mamusia (nie pamiętnam która) dobrze Ci powiedziała: będziesz miala czym myc okna

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia jeszcze 2 dni i będziesz w domu

- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kurde co napisze coś to mi się następne.rzeczy do napisania przypominają