BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #802316 przez krecia88
ja do szpitala muszę wziąć tylko pielsuzki i chusteczki jednorazowe. reszte daje szpital. Biore opakownie pamerpsow 33szt i mysle ze wsytarcz. w razie cos mąż dowiezie kilka sztuk.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #802317 przez Anitulka
Co do kosmetykow to ja tak jak motylek, tyle ze bepanthen zamiast sudocremu.

Pampersy mysle ze paczuszka 33 spokojnie starczy. Dobrze ze o tym wspomnialyscie, bede musiala dokupic, bo mam tylko ta duza paczke, a nadbagaz mi juz nie potrzebny do szpitala ;)

Dziewczyny, dzisiaj wstawiam do prania reczniczki dla dzidzi i dla siebie do szpitala, no i to na 60st. I zostal mi tylko koc (na metce 30st). Myślicie że jakbym go zaladowala na 60 to coś sie stanie?

11 lata 5 miesiąc temu #802321 przez niteczka
Witam Anis. To super ze jestes z Northampton.

11 lata 5 miesiąc temu #802322 przez kasiek21
ja dziś też pralam ręczniki i koce.. w tym że ja wszystko wrzuciłam na 40 stopni...
za to ja mialam dzisiaj problem jak wyprac kombinezon... mam taki kremowy i jest taki fajny mieciutki, nie chcialam aby sie zmechacil... na metce 30 stopni, nie wirowac, nie prasowac i cos tam jeszcze :-/ a wiec pralam recznie...

11 lata 5 miesiąc temu #802326 przez gaguka
Hej dziewczyny w końcu was doczytałam :) Witam wszystkie nowe mamy :) Super że jest nas już tak dużo :)
Joannap ślicznie wyglądasz! Już nie pamiętam czyje jeszcze brzuszki oglądałam ale wszystkie były śliczne :)
Mirka leż i odpoczywaj! Ważne żebyśmy wytrzymały jak najdłużej!
Monia super, że w piątek już ze szpitala wychodzisz!
Anitkade pajacyk prześliczny jeszcze raz gratuluje zdolności :)
Motylek podeślij mi swój numer na pv to jak zacznę rodzić będę was informować :)
Mokka zazdroszczę że masz jeszcze tyle siły :D Ja w szpitalu mam 30 pampersów/ z tego co widzę to idzie tak ok. 10 dziennie :)
Ja zostaję już w szpitalu do porodu, któy nastąpi na dniach :D Mają zamiar wstrzymywać mi poród do niedzieli (czyli łącznie by było 2 tyg), ale nie wiadomo czy im sie uda. Codziennie jestem na fenoterolu, ale mimo to mam skurcze. Jak mi tylko odepną kroplówkę to zaczynam mieć porodowe, tak co 2-3 min. Chcą żebym skończyła 36 tyg i weszła juz ww 37 i będziemy rodzić, chyba że fenoterol przestanie dawać radę... Początkowo kroplówka starczała mi na 12-16 godz, ale ostatnio musieli mi zwiekszyc tempo skraplania bo skurcze nie wygasały, mam juz dosc bo sa bardzo bolesne, juz bym chciala urodzic... za jakas godzine skonczy mi sie 3 kroplówka od wczoraj i sprobuja mnie odłaczyć, wiec ciezka noc przede mna :/ dzisiejszej miałam bardzo bolesne co 3 min, ale nie było rozwarcia wiec dalej zwiekszali fenoterol, teraz jest w miare ok, ale zobaczymy za kilka godzin. Mi czop chyba odszedł tydzień temu na porodówce, ale nie jestem pewna :/ Trzymajcie kciuki żeby udało mi się wytrwać do niedzieli minimum! Posty już nadrobiłam więc postaram się teraz odpisywać na bieżąco :)

11 lata 5 miesiąc temu #802327 przez joannap1991
my juz po wizycie i zuzanka ma 2950 :D jest bardzo nisko ale nie pcha sie na świat szyjka jak byla tak jest czyli jej nie ma :D a rozwarcie na opuszek :D

11 lata 5 miesiąc temu #802334 przez Zanka1989
Gaguka powodzenia. Współczuje ci ogromnie tego fenoterolu, też miałam to podawane. Jesteśmy z Tobą :*:* Obyś wytrzymała do niedzieli.

11 lata 5 miesiąc temu #802338 przez Anitulka
Gaguka, nie mogę uwierzyc że za kilka dni już bedziesz miala dzidzie przy sobie! Trzymam kciuki, zebys dociagnela conajmniej do niedzieli, aby poród przebiegł szybko i jak najmniej boleśnie! no i czekamy na wiesci. Trzymaj sie cieplutko i dzielnie :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #802343 przez Mag
Tak myslalam że wystartujemy w grudniu, ale zeby juz?! Dopiero poczatek miesiąca, teraz to faktycznie mam stracha. Kiedy ten czas zlecial?
Gaguka trzymaj się !
Co do kosmetyków to ja mam sudokrem, ziajke krem posladkowy, oliwke hiip (podobno dobrze wlac kilka kropel do wanienki, mydelko takie zwykle chyba bambino, ale raczej jeszcze dokupie to mydlo z ziajki od 1 dnia co jest. A no i jeszcze krem jivea na każda pogode.

Joanna ale masz juz duzego dzidziusia. :)

11 lata 5 miesiąc temu #802344 przez kociaczek1610
gaguka trzymaj sie :* obys dotrzymala do tego 37 tyg albo i dluzej...

dziewczyny mam prosbe moglaby ktoras z was napisac liste rzeczy do torby? z gory baardzo dziekuje

11 lata 5 miesiąc temu #802358 przez pysiaczek19918
Niewierze 3 raz juz podchodze zeby cos napisac bo mi sie ciagle kasuje a tak sie rozpisalam. No coz zaczne krocej i od nowa. Bylam w poniedzialek na ktg i lekarz sie zdziwil ze mnie moja lekarka wyslala w tym tyg (33) bo w 38 sie robi no ale wszystko ok. Tylko dzisiaj juz nie tak fajnie bo jutro do szpitala niby Zuzia podrosla bo wazy 1950 brzuszek tez w tamtym tyg byl na 29,6dz a dzisiaj 31,4 wiec ladnie podrosl. Tylko tych wod za malo bo 5cm. Ciekawe co beda nam robic. Whh caly czas pod gorke

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #802366 przez Dorciaition
Gaguka powodzenia.
Czyli pierwszy nasz wątkowy maluszek będzie Twój. Ale fajnie :)

Joanna ślicznie Zuzka waży :)

Co do kosmetyków to my płyn do kąpieli Hipp, mleczko po kąpieli Hipp, krem na każdą pogodę Nivea, do tego Sudocrem, octenisept, krem na brodawki, sól fizjologiczna. nie pamietam czy cos jeszcze ;)

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #802370 przez MoNiaaa
Gaguka 3 mam kciuki za kazdy dzien!!!!!! Bedziesz nasza pierwsza mamusia:)
U grudniowek przeczytalam dzis posta ze one juz prawie sie wszystkie rozpakowane i my musimy wczesniej zaczac...chyba nam wtkrakaly.
Joanna piekna dziewczyna z ciebie a jaka dzidzia juz duza!! Ciekawa jestem ile moja wazy ale to dowiem sie za 2 tyg bo musze wizyte przelozyc.bardziej sie o swoja wage boje w sobote sie zwaze

Niewiem wlasnie czemu mi powiedzieli ze maz nie moze opieki na mnie wziac? Tez czytalismy ze jest cos takiego.
W tym szpitalu mam coraz nizsze cisnienie 90/50 przespalam od 2 do 5 i ciekawe co w nocy bedzie.

Ja do szpitala biore paczke dadow jedynek.

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #802372 przez krecia88
www.zapytajpolozna.pl/ciaza/wyprawka/pak...rby-do-szpitala.html kociaczek tu masz ladnie napisane co i jak, chociaz co do rzeczy dla dziecka to zależy co twoj szpital daje

11 lata 5 miesiąc temu #802375 przez Adka94
Czesc dziewczyny mam pytanie bo szukam torby do wòzka najlepiej szara albo czarna moze wie ktoras gdzie moge tanio kupic albo moze ma ktoras niepotrzebna?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka