- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- motylek19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Bella ja nie pomogę, nie myślałam jeszcze o tym, dopiero jak będę torbę pakować

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Monia ale fajnie, że wracasz do domku. Tam na pewno wyśpisz się za wszystkie czasy

Mnie też bardzo zależy na styczniu. Może być 1wszy, ale ważne, żeby to był styczeń

Dziś w nocy obudziło mnie dziwne i mocne kłucie w pipce.
Też macie takie coś? to skurcze? Jej to moja 3 ciąża, a nie wiem.
Bella sama jeszcze nie wiem jak będę kładła. Lenka spała raz tak raz tak. Ale w rożku czułam, że jest bezpieczniejsza.
A ze szpitala jak ubiorę jeszcze nie wiem. Ale jakoś bardzo grubo nie. Na pewno kombinezon i czapa, wiadomo.
- Mag
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie tez sie zastanawiałam jak ubrać na wyjście ze szpitala no i na ta chwile przygotowałam skarpetki, śpioszki, body krotki rękaw (nie wiem czy będzie potrzebne ale tak na wszelki wypadek przygotowane), kaftanik, czapeczkę taka cienka (słyszałam ze sie 2 ubiera na to gruba ale jeszcze muszę kopić bo nie mam), do tego kombinezon, kocyk, pielucha tetrowa i nosidełko i to czeka w domu przygotowane, żeby mąż przywiózł na wyjście.
Tez mam takie przeczucie ze Remisoles w szpitalu, oby ja przetrzymali jeszcze.
Monia przewietrzysz się trochę jak będziesz wychodzić ze szpitala i o razu inaczej się poczujesz. I w nocy tez inaczej będziesz spala.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja mysle ubrac: body długi rękaw+śpiochy+skarpetki+kombinezon+kocyk i dwie czapki(bawełniana+gruba) albo body długi rekaw+pajac= skarpety+kombinezon+kocyk+czapki. Sama nie wiem już....
- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do ubierania na wyjście ze szpitala to pytałam koleżanki która w zeszłym roku w grudniu rodziła i po konsultacji planuje Zuze ubrać w body z długim rękawem, na to śpiochy na zatrzaski na ramionkach, welurowy pajac, kombinezon, czapeczka polarowa (na wszelki wypadek biorę też taką cieńszą pod tą polarową) i niedrapki, a na wierzch kocyk i osłonka na nóżki do nosidełka. Wydaje mi się, że wystarczy na przejście paru metrów do samochodu i potem do bloku

Bella, też mnie ostatnio ciągle coś boli i puchną mi stopy i dłonie. Już mnie nudzi ta cała ciąża i to wieczne czekanie.
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
miałam tak kiepska noc ze az szkoda gadać... tak strasznie bolała mnie miednica, kość ogonowa i pipa że myślałam że w ogóle nie pośpię w nocy... sterczałam z dobre 2 godziny na środku pokoju ruszając biodrami bo tylko tak mi dobrze było... a jak położyłam się z powrotem do łóżka to zaś to samo... zasnęłam chyba ok 4... ale i tak sie nie wyspałam... bo co sie przekręcałam na bok to sie budziłam bo tak mnie bolało... a wtedy zaś męczarnia z zaśnięciem... i tak w kółko...
co do ubierania malucha na wyjście ze szpitala no to jeszcze dokładnie nie wiem... ale zapewne body, jakiegoś cieplejszego pajaca, kombinezon, ciepła czapa no i wiadome kocyk... i tak sie zastanawiam czy nie za ciepło... przecież i tak tylko do samochodu a z samochodu do domu a więc też nie ma co przegrzewać maluszka już tak na starcie..
opieka nad takim maluszkiem... ehh ciężki temat... każda z nas sie obawia... ale poradzimy sobie na pewno. przecież żadna z nas zrobi wszystko żeby tylko takiego maluszka nie skrzywdzić... mamy coś takiego jak instynkt... i na niego liczę

- emilka1103
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja też mam takie bóle jak Mokka i Dorotka. A najgorsze jest to, że doszła okropna zgaga. Jak leżę to mam takie okropne palenie w przełyku a jak usiądę to od razu brzuch mi twardnieje. Jednym słowem masakra. Też mam wrażenie, jakby ta ciąża ciągnęła się nie wiadomo ile czasu a jestem trochę krócej od Ciebie Mokka.
- Pipinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Jesteście całym moim światem :*

Dorcia też mnie kłuje że aż chwilami mnie ciarki przechodzą !! W ogóle wieczorem to po całym dniu to już ledwo się poruszam i też mi jest ciągle gorąco..czuję się już jak wieloryb!!
Wczoraj miałam wizyte i szyjka miękka ale zamknieta

- joannap1991
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Moja lekarka mnie zapisała wczoraj na 18 ale ze znakiem zapytania bo powiedziala ze raczej urodze do tego czasu:D DZIEWCZYNY dopiero wtedy zdalam sobie sprawe ze niedlugo poród :O:O:O
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziewczyny, ja może jakaś dziwna jestem, ale nie boje się że sobie nie poradze z opieką nad młodą. To moje pierwsze dziecko, więc może nie wiem po prostu co mnie czeka i zyję w błogiej nieświadomości. W każdym razie wiem, że z M to ogarniemy wszystko. Przewijałam już młodsze i nieco starsze dzieci, karmiłam butelką 2 tygodniowe dziecko (wiadomo, że to nie to samo co karmienie piersią) i w sumie to chyba tylko nie zdarzyło mi się kąpać noworodka, ale też widziałam jak to robiła ciotka przy moim kuzynie. Boję się chyba tylko kąpieli tak naprawdę i braku snu. Już nawet ostatnio doszłam do wniosku że mam w nosie czy mnie będą nacinac podczas porodu czy nie bo już tak bardzo chciałabym mieć en poród z głowy i nie musieć dźwigać już brzucha.
- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do porodu to boje się to oczywiste ale wcale o tym nie myślę, nie nastawiam się negatywnie bo wiem, że mnie to nie ominie i, że nikt tego za mnie nie zrobi.Najwiekszy błąd jaki zrobiłam to, że obejrzałam filmik z porodu ale tylko fragment bo stwierdziłam, że raczej tego podczas porodu nie zobaczę wiec po co mam to oglądać i się bać...
- Zanka1989
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wracając do tematu ubioru dziecka na wyjście ze szpitala. Ja mam 2 komplety przygotowane - w szpitalu dziecko ubiera położna, więc ona zdecyduje który zestaw jest lepszy

Zestaw 1: body na długi rękaw, kaftanik i śpiochy welurowe, skarpetki, gruba czapeczka - ale mam przygotowaną też cieńszą, rękawiczki, kombinezon i kocyk
Zestaw 2: body na długi rękaw, kaftanik, pajacyk, gruba czapeczka + cieńsza, skarpetki, rękawiczki, kombinezon i kocyk.
Jak chcecie to wstawię zdjęcia tych ubranek

- mokka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-