BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 4 miesiąc temu #802798 przez Bella27
mokka Szczerze podziwiam:-) to nie na moje nerwy!
Zanka1989 wstaw zdjęcia:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #802822 przez Zanka1989
Zestaw 1
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #802825 przez ElaM
Witam dziewczyny,Anis ja nie mieszkam w northampton dokładnie tylko w newbury ,Niteczka mieszka :)
Co do nocy to powiem dziewczyny ze ja nie wiem co sie dzieje chodzę spać o 22 i wstaje o 10 ,dzis w nocy tylko raz wstałam :) i od razy powrotem spać .
Co do ubioru to tu ciepło jest wiec nie będę przesadzać żeby nie zagrzac dzieciaczka.
Chciałabym żeby malutki spał w rożku słyszałam ze maluszki lubią jak są tak ściśnięte bo wtedy czuja sie jak w brzuszki u mamy i jest i swojsko:)
Co do filmików to ja jeden zobaczyłam ,i tak jak Bella mam takie same zdanie po co ? Jak i tak tego my nie zobaczymy ,nie ma co sie martwić na zapas i jedeno zmartwienie z głowy :)

11 lata 4 miesiąc temu #802829 przez Zanka1989
Zestaw 2
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #802843 przez ElaM
A szczepionkę na grypę i koklusz miałam w 28 tyg to chyba wporzadku.
Zanka ubranka slodziutkie:)

11 lata 4 miesiąc temu #802846 przez motylek19
Ja fragment filmiku widziałam, dosłownie kilka sekund i zwątpiłam, nie mogę patrzeć na takie rzeczy. Pójdę z myśla ze jakoś to będzie :)

Zanka piękne ciuszki, a te różowe... Ahh... Ja takich nie mam bo chłopiec, a są takie slodziutkie

11 lata 4 miesiąc temu #802859 przez krecia88
ja ubiorę podobnie jak wy. Niby tylko trzeba przejsc ze szpitala do auta, no ale w samochodzie nie od razu zrobi sie ciepło, no a dwa, że na dworze przeciez moze byc z -15 (wiemy jak pogoda potrafi płatać figle...)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Musze wkoncu stanik jakis kupic inny, bo mala mnie tak uciska jak siedze ze najchetniej to bym go zdjęła.. ;)

Ja kłasc bede na poczatku w rozku, a ptoem mzoe spiworek. Dopiero pozniej kołderka. chociaż to i tak czas zweryfikuje. Znajomej mala nie chce spac ani w rozku - bo jej za ciasno, ani w spiworku bo nogami machac nie moze (a ma dopiero miesiac...), wiec spi pod kocykiem (jedyna opcja ktra akceptuje..)

11 lata 4 miesiąc temu #802865 przez Bella27
Zanka1989 słodkie ubranka:-)a różowe to już w ogóle...

11 lata 4 miesiąc temu #802866 przez Zanka1989
Krecia ma rację - to wszystko zależy od preferencji dziecka. Ja mam przygotowany rożek z usztywnieniem kokosowym, drugi rożek to polarowy z kołderką na spacerki i mam kołderkę. Śpiworka nie kupowałam, bo Malutka jest taki żywiołek już w brzuszku...a jakbym jej ograniczyła ruchy śpiworkiem to byłby chyba wielki krzyk :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #802871 przez Dorciaition
Dziewczyny nie katujcie się filmikami bo każdy poród jest inny.
Ale fakt- sama jestem w mega stresie.

Co do opieki nad dzieckiem to zawsze gorzej mi szło jak ktoś się patrzył.
W szpitalu położna wykąpała Lenkę, dała mi ją, a ja tak wolno się za nią zabrałam, że ta z pytaniem, a raczej stwierdzeniem "to pani pierwsze dziecko?". Zestresowała mnie jeszcze bardziej. Ale potem już szło super. Sama wszystko przy małej robiłam i dumna byłam, że sobie radzę :)

Zanka cudne ciuszki. Wg mnie zestaw 2 trochę za gruby, tzn aż 3 rękawki długie to jak dla mnie za dużo.

Krecia może wkładkę laktacyjną sobie włóż w stanik, będzie bardziej komfortowo. U mnie nie pokazuje się nic, a przy Leni już leciała.

Alanek[*] :(

11 lata 4 miesiąc temu #802879 przez krecia88
dziewczyny czy ktoras z Was zamawiała na allegro majtki siatkowe te na po proodzie? kurcze niby pisza rozmiary ale nigdzie nie pisza żądnych obwodow w cm. nie wiem czy wziac XL - nie chce zeby sie zsuwały.. :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #802882 przez Dorciaition
Krecia ja zamawiałam i wzięłam własnie XL. Wolę żeby były trochę za duże, bo po porodzie Lenki miałam takie dopasowane i były strasznie nie wygodne.

Alanek[*] :(

11 lata 4 miesiąc temu #802886 przez Bella27
Właśnie się dowiedziałam, że mój T będzie potrzebował na porodówe białą koszule i spodnie i kapcie, a ja myślałam, że są jakieś fartuchy albo coś...
krecia88 jesli chodzi o majciory to ja zamawiałam w tej aptece gemini z baby one wielorazowe L a jednorazowe xl nie przymierzałam tego ale to jest rozciągliwe bardzo az się boje ze mi z dupy spadnie

11 lata 4 miesiąc temu #802887 przez Dagnes
Krecia ja zamawiałam te
allegro.pl/babyono-jednorazowe-majtki-po...t-l-i3673352622.html
Są dobre na mnie

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu #802888 przez pysiaczek19918
Hej ja w szpitalu. Przyszlam z myslal ze w sobote wyjde najpozniej w poniedzialek a mozliwe ze zostane tu do porodu. Bo wyszly mi jakies przeplywy na gornej granicy normy i musza nas obserwowac bo w kazdej chwili moze byc koniecznosc rozwiazania. Jeju a ta moja Zuzia ledwo 2kg wazy bidulka. I zastrzyki na plucka mamy dostac. A co najlepsze w nastepna sobote mam slub. Niewiecie czy na przepustki wypuszczaja.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka