BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #802378 przez kociaczek1610
krecia88 dziekuje :**

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #802388 przez mokka
Adka na allegro poszukaj bo widziałam niedrogie.

Kociaczek, poproś w szpitalu o liste rzeczy które będą potrzebne bo np u mnie ubranka daje szpital, ale lewatywe, termometr, sztućce, taleryk, kubek i nawet papier toaletowy musze mieć swoje.

Gagutka, łaaaaa....ale zaskoczyłaś z tym przyspieszonym rodzeniem :) w sumie to Ci zazdroszczę bo też chciałabym już rodzić, a tu się nic nie zapowiada na przedterminowy poród. Niby brzuch mam już dawno nisko i nacisk czuję na szyjkę, ale nic się nie rozwiera a ni nie skraca i nawet nie mam ostatnio żadnych bolesnych skurczy, a jedynie jakieś lekkie.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #802406 przez Asia18
Hej mamuśki :)
ja dzisiaj po wizycie :laugh:
Oliwka waży 2800g :)główka już na samym dole i lekarka powiedziała że ma pełno włosów i to długich już :blush: na usg oglądałyśmy co robi i akurat otwierała usta i zaciskała rączki ( wyglądało jakby do nas machała :) )
szyjka u mnie zamknięta wiec wszystko okej :)

Gagutka ale zazdroszczę Ci bo ja już bym chciała mieć swoja mała przy sobie :) i trzymam kciuki :)

<3b :*

11 lata 5 miesiąc temu #802421 przez Adka94
Kurde dziewczyny przed chwila zauwazylam takie brazowe plamy na wkladce az mnie z nerwow brzuch zaczal bolec nie wiem co sie dzieje jak nadal tak bedzie to rano jade na szpital. Eh:( boje sie.

11 lata 5 miesiąc temu #802434 przez niteczka
ElaM- ogolnie nie jestem zadowolona z opieki bo za kazdym razem jak mam wizyte to inna polozna widze i bardzo dlugo sie na cokolwiek czeka. Jak mialam jakis czas temu plemienia krwi i bole brzucha to musialam czekac 5 godzin, zeby ktos mnie przyjal, ale jak cie juz przyjmia to opieka jest super, mowie szczerze. Poza tym bardzo duzo moich kolezanek tutaj rodzilo i sa bardzo zadowolone, ani jedna z nich nie narzekala.Jutro wlasnie mam wizyte u poloznej, pewnie znowu bedzie jakas inna kobieta.
A tak wogole to witam wszystkie ciezaroweczki.

11 lata 5 miesiąc temu #802435 przez Zanka1989
Co do pakowania torby do szpitala polecam gorąco filmik na YT:
oraz

Wydaję mi się jednak, że najlepiej jak popytacie w szpitalu, gdzie planujecie poród o listę niezbędnych rzeczy na oddział położniczy, u mnie potrzebne są dokumenty (karta ciąży, grupa krwi, dowód osobisty), 2 koszule, bielizna jednorazowa, szlafrok, pantofle, kosmetyczka, ręcznik oraz woda. Ja dodatkowo zapakowałam papier toaletowy, ręcznik papierowy, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne, czapeczkę i niedrapki dla Lenki.
Szpital zapewnia podkłady poporodowe,podkłady na łóżko, becik, dziecko jest owijane "na mumie" w pieluszki tetrowe.

11 lata 5 miesiąc temu #802439 przez niteczka
Anis pewnie, ze jak dzieciaczki nam sie urodza to jestem za tym, zeby sie spotkac. A na kiedy masz termin? ElaM a twoj termin kiedy wypada?

11 lata 5 miesiąc temu #802443 przez Bella27
U mnie w szpitalu dla dzidzi:
-pampersy new born 1 0pakowanie
-chusteczki nawilżane
-krem do pupy

Dla mamy
-lewatywa
-koszule do karmienia 2sztuki
-szlafrok
-biustonosz do karmienia 2 sztuki
-wkładki laktacyjne 1 opakowanie
-krem na brodawki
-osłonki na brodawki
-lignina 2 opakowania
-podkłady ginekologiczne 2 opakowania
-podkłady na łóżko 4 sztuki
-majtki siatkowe jednorazowe 4 sztuki
-ciepłe skarpetki i kapcie
-mydło szare lub dzieciece(przybory toaletowe)
-tantum rosa 4 saszetki
-woda niegazowana i suchy prowiant
-ostatnie badania, dowód osobisty, karta ciąży
Gagutka powodzenia!!!

11 lata 5 miesiąc temu #802448 przez gaguka
Dziewczyny dzięki za wsparcie! Na pewno się przyda :) Boję się jedynie że urodzi się malutka (tydzien temu byo 2200), a od usg jest bardzo dobry specjalista (kolezanka z sali urodzila fzi mala 2590 a lekarz szacował ze bedzie 2500). Generalnie zawsze mu się sprawdza ;) |Odłaczyli mi fenoterol i juz mam skurcze :/ jak leze na lewym boku to przechodza, chciałabym wytrzymac bez kroplowki do rana to bym sie chociaz wyspala :/ bedde zdawac relacje co i jak, trzymajcie kciuki!
A jescze jezeli chodzi o ubranka dla dzidzi to ja mam swoje w szpitalu, chociaz szpital zapewnia, bo ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia i wolalabym w nie swojej Zuzki nie ubierac :/
Asia zazdroszcze ze dzidzia tak ładnie wazy :) dobrze ze wszystko ok po wizycie :)
Adka nie stresuj sie, a czujesz jakies skurcze?

11 lata 5 miesiąc temu #802456 przez mokka
Gagutka, skoro Zuza tyle waży to możesz mieć szybki poród :) w sumie to potem nadrobi, a Ty sie przynajmniej nie namęczysz :)

Mnie od godziny boli brzuch jak na okres i krzyże. Zjadłam no-spe ale nie pomaga

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 5 miesiąc temu #802475 przez Adka94
Gaguka nie czuje skurczow malego tez normalnie czuje tylko brzuch mnie boli ale to pewnie z nerwow bo troche sie tym przejelam

11 lata 5 miesiąc temu #802486 przez MoNiaaa
Gaguka to rzeczywiscie kruszynka ale najwazniejsze zeby sobie po urodzeniu radzila choc pewnie troche posiedzicie w szpitalu
Mokka niech ci sie tak nie spieszy bo 35 tc to za wczesnie dla dzidzi.ja jak patrze na te noworodki tez bym chciala swoja przytulic ale niech siedzi jak najdluzej w brzusiu!!!
U nas w szpitalu tez zawijaja dzieci w pieluszki tetrowe i becik ale teraz po remoncie maja takie ladne te beciki i sale superowe z lazie ka i nawet kazdej mamie daja ta poduszke fasolke do karmienia oczywiscie tylko na pobyt w szpitalu
Ja umieraz z nudow juz dzis ksoazke musze oszczedzac zebym jutro miala cp czytac przez ten czas juz 4 przeczytalam

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #802515 przez ElaM
Niteczka to prawie jak u mnie ,ja widziałam położna tylko 3 razy , raz była inna .A termin mam na 3 lub 5 stycznia bo każdy mówił inaczej :)

Ja.nie wiem ile moje dziecię wazy :( ostatnie usg miałam w 20 tyg i nawet wtedy nie mówili ,a tak bardzo mnie to ciekawi!

11 lata 5 miesiąc temu #802528 przez kasiek21
jej dziewczyny czy wam tez jest az tak goraco ? ja normalnie jestem cala mokra... i pila bym i pila... normalnie mam otwarte okno a sie gotuje...!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #802533 przez mokka
kasiek, mnie też ciepło. Grzejnik w sypialni skręciłam tak, że jest letni, okno mam na mikrowentylację ustawione, nawilżacz zaraz też włączę i ciągle piję i piję i piję i sikam, sikam i sikam...chyba już takie uroki ciązy ;)

Monia, ja jestem w 36tc, a z usg wychodzi, że w 37tc już bo od początku równo tydzień do przodu z usg wychodził więc w sumie to młoda mogłaby się rodzić na spokojnie :blink: no, ale jak na razie ból trochę zmalał po ciepłej kąpieli i no-spie więc chyba jeszcze poczekam

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka