BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #838964 przez Renata Anna
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WALENTYNEK. MIŁOŚCI, POCAŁUNKÓW I DUŻO SEXU :lol:

Ale się dziś wystraszyłam w nocy!
Spałam z córcią, bo w nocy chciała się napić. A że boli mnie to cholerne spojenie, to już nie miałam siły, żeby zebrać się do swojego łóżka. Godzina była gdzieś tak koło 4:00. Obracam się z boku na bok i czuję, że mam mokro pod tyłkiem. Pierwsza moja myśl:

- CHOLERA WODY MI ODESZŁY!!!! O NIE!

Okazało się, że córka tyle się opiła soków wieczorem, w nocy jeszcze poprawiła wodą i wypinając na mnie dupsko obsikała mnie. MNIE! Własną matkę :D:D:D

Jak człowiek się nie dobudzi, to głupoty mu chodzą po głowie.

Teraz więc robię pranie, a za jakieś 2 godzinki startujemy z Celiną na zakupy. A co! W końcu trzeba coś kupić Borysowi na Walentynki ;)
Celince kupiłam wczoraj puzzle w Biedronce :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #838965 przez Zuza_204
Dzięki Renatka szczególnie tego ostatniego bo ostatnio coś licho z tym :woohoo:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #838968 przez Ewelkaa
Mamutek witaj! Fajnie, ze zdecydowalas sie dolaczyc do nas :)

Tolad ale sobie pojadlas ;) Wez kanapke, bo tam potem zemdlejesz jak Ci cukier spadnie. Ja wczoraj po jogurcie naturalnym z mala garstka blonnika cukier 130! Zalamka jaks.

A co do lozeczka to my przywozimy na poczatku marca, ale nie wiem, kiedy bede rozstawiala. Poki co mala nie ma swojego pokoju, wiec chyba tak na ostatnia chwile postawimy.

Asia tesco to jedyny sklep, gdzie korzystam z przywilejow, u nas w innych nie ma kas uprzywilejowanych. Podchodze wtedy na chama i z wypietym brzuchem przeciskam sie mowiac, prepraszam chcialabym skorzystac z kasy dla uprzywilejowanych :laugh:

Renata ale mkalas przezycie :) ale moja pierwsza mysl tez pewnie bylaby taka, ze wody odeszly i panika na calego :) na szcescie to tylko siuśki

11 lata 4 miesiąc temu #838969 przez Asia K
Renatka - ale mialas przezycie - ale dobrze ze tak to sie skonczylo :D
A na pocieszenie - nie zlicze ile razy synek mnie osiural przy przewijaniu , a wtedy taki strumien leci ze czasami nawet w twarz moze ustrzelic jak jestes nachylona :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #838970 przez Asia K
Ewelka - podziwiam cie bo ja tak poprostu nie umiem. Robie sie czerwona i wogóle mi głupio - wiem ze powinnam korzystac ze swoich praw ale no cuż NIEPOTRAFIE - taka łamaga ze mnie :(

11 lata 4 miesiąc temu #838982 przez mamutek
Asia rozumiem cię doskonale! Ja niby się przepycham ostatnio, bo robię zakupy z wielkim brzuchem i roczniakiem w wózku, ale czuje sztylety i swidrujacy wzrok wszystkich których minęłam, zaglądają czy aby na pewno jestem w ciąży...żenada..czasem mam wrażenie że więcej stresu mnie to kosztuje niż j es t to warte! Ale w sumie należy nam się..

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #838984 przez GabiSBB
Walentynkowe dzień dobry :)

Cześć mamutek! Witamy kolejną kwietniówkę i dziewczynkę w naszym zdominowanym przez mężczyzn gronie ;)

Renata no to się strachu najadłaś! Zareagowałabym prawdopodonnie tak samo,z tym że ja śpię z mężem, więc jakbym się zorientowała, że to nie wody a siki to...no domyślacie się ;)

A co do obsikiwania przez przewijane maluszki to słyszałam taki sposób, żeby po zdjęciu pieluchy jak już jest golasek dmuchnąc delikatnie w siusiaka lub siuśkę i wtedy jeśli dziecku chce się siku odrazu poleci, a my mamy szanse się zabezpieczyć prsykładając pieluchę :) Ot taki patent,dla tych którzy nie lubią ścierać siusków i ich spijać ;)

Wy tu ostatnio narzekałyście na zaparcia, a ja mam taką przemianę materii że ledwo dzis rano do kibelka doleciałam! Wczoraj nie byłam, ale cały wieczór męczył mnie brzuch, było mi niedobrze, gniotło mnie strasznie. No i do rana dojrzało co miało dojrzeć ;) Teraz piję ruminake, bo nadal boli mnie brzuch tak jakbym miała lekkie zatrucie. Ale nic poza tym mi się nie dzieje na szczęście :)

Jadę zaraz do koleżanki po poduchę do spania, wanienkę i podobno odłożyła mi kilka ciuszków i innych rzeczy. Przy okazji zobaczę jej 10-miesięczną córeczkę :)
A wczoraj widziałam 2-miesięcznego syna koleżanki i troszkę się zdołowałam bo....jakoś nie poczułam TEGO. Nie dochodzi do mnie że już niedługo też będę miała takie maleństwo, że to będzie MOJE dziecko...Abstrakcja! Oczywiście dużo mowię do Franka, opowiadam mu, głaskam, czuję że mam dziecko w sobie i bardzo je kocham, ale jak widzę dzieci małe na żywo to jakoś nie czuję TEGO...Mój mąż mówi, że na pewno TO poczuję jak zobaczę Franka i wierzę że ma racje...

Co do pokoiku to nasz stoi wyremontowany, wisi lampa, łóżeczko z materacem i pościelą lezą w kartonie. W sobotę przywieziemy komodę. Nic więcej na razie do pokoiku nie daję, chciałabym fotel do karmienia ale nie wiem czy starczy mi kasy. Dokupię najwuyżej w kwietniu, na razie skupię sie na najpotrzebniejszych rzeczach.

Mi już się zdarzyło, że ktoś mnie przepuścił w kolejce, a ostatnio w LM stało za mną małżeństwo i słyszę jak ona mówi do niego, że może by tak ktoś ich przepuścił (mając na myśli mnie), a ja się odwróciłam z uśmiechem prężąc brzuszek i zaczęliśmy się śmiać :)

A to kolor pokoiku :)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #838989 przez mamutek
Ja jestem przeslodka mamuska w każdej ciąży, na szczęście zawsze dieta udaje mi się sterować cukrem.
Ewelkaa ja nabiał musiałam już dawno temu odstawić..chlip, zwłaszcza rano koszmarnie podbija mi cukier, już nawet żółty ser na śniadanie odpada (jem go na kolację), śniadanie: zwykle jem jajo i dwa chlebki żytnie sonko z wędlina i papryka, brzmi dobrze pod warunkiem że nie powtarza się codziennie!!! ;) z pieczywa też już zrezygnowałam, podobnie jak z makaronu, też cukier był za wysoki. Ale za to po porodzie przenna bułka z masłem i Nutella smakuje NIEBIANSKO DOBRZE..czekam więc cierpliwie.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #839019 przez Aga77
Witajcie Mamuśki

Mamutek witam Cię w naszym gronie :-) super że powiększa się grono dziewczynek ;-)

Gabi śliczny kolor i lampa :-) Nie martw się na pewno poczujesz że jesteś mamą zobaczysz jak położą Ci maluszka na piersi po porodzie to oszalejesz i będziesz chciała aby ta chwila trwała wiecznie :kiss:

Ja jeśli jest to możliwe to korzystam z przywilejów ale często się zdarza że ludzie nie reagują na to i udają że nie widzą Twojego brzuszka ;-(

Renata to się strachu najadłaś :huh: ja też bym pierwsze co o tym samym pomyślała ;)

Miłego dnia i przyjemnych walentynek :-)

11 lata 4 miesiąc temu #839020 przez mamutek
Gdzie mam wkleić ten link z suwaczka żebyście go widziały...? :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #839024 przez Asia K
W swoim profilu , w miejscu PODPIS

11 lata 4 miesiąc temu #839026 przez mamutek
Gabi, uwierz, jak ci położa TWOJE dziecko na piersi po porodzie to będzie najbardziej błoga i przepełniona miłością chwila w twoim życiu! A zapach dziecka zaraz po porodzie jest powalajacy B) słodki, ciepły, naturalny, zero zapachu pampersa czy johnsona- niepowtarzalne..ej no rozplynełam się i już nie mogę się doczekać aż przytulne moja córeczkę :lol:

A co do pampersów to uważam że są najlepsze. Teraz mój starszy syn używa z Rossmanna albo dady, ale dużo gorzej trzymają wilgoć, częściej ma w nich mokry kompres, i jakoś bardziej śmierdzą..

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #839035 przez megi23
Hej laski , witam nowa mamusie opowiedz jak znosisz ciaze i.imie dla niuni.jakie masz...
Mojemu temu wiekszemu jakies koszmary sie snily i przyszedl do nas

My mamy jeden pokoj ma 20 m kwadratowych i mamy zrobiony pol na kuchnie z lodowka jeszcze aneks maly chcemy zrobic, bo u tesciow mieszkam narazie. Mamy dzialke i moze kiedys stanie na.nim moj wymarzony dom, lub cos kupimy :laugh:

Renata maly mi tak zrobil.ma poczatku ciazy, tylkp ka myslalam ze krwawie mama moja bo u niej bo u niej bylismy malo zawalu nie dostala :P

11 lata 4 miesiąc temu #839088 przez Ewelkaa
Ja tez nie czuje sie dobrze z tym przeychaniem sie w kasie, ale skoro sklep mi to umozliwia to korzystam. A moj mlody zawsze mowi w tesco jak szukamy wolnej kasy, mamo przeciez jestes w ciazy chodzmy do tej uprzywilejowanej :laugh:

Mamutek Ty to jestes dzielna, nie wyobrazam sobie przechodzic przez ta cukrzuce 3x :( ja niestety na insulinie jestem. Teraz zjadlam na 2 sniadanie sam jogurt, zobacze jak bedzie z cukrem moim.

Gabi na pewno to poczujesz. Nie martw sie. Franek bedzie Twoj i nie ma sily, zebys tego nie poczula jak Ci go polozna na piersi. Ja z kolei rozczulam sie nad kazdym niemowlakiem widzianym na zywo odkad skonczylam 20 lat :)
Kolorek sliczny w pokoju malego.

Spadam do zelazka :( boszsz czy Wy tez macie ciagle tyle prasowania?

11 lata 4 miesiąc temu #839200 przez Anulka
Gabi wiesz na takie oceny innych ciężarnych dot wygładu a dokładnie brzuszka możesz powiedzieć, bo TY swojemu dziecku zapewniłaś odrazu od pierwszych dni poczęcia LUKSUSOWĄ wille a nie ciasną kawalerkę :silly: . Bo Wasz synek musi mieć to co najlepsze :laugh: . :lol: :lol: :lol: I niech jędzy teraz coś powiedzą :P .

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka