BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #850024 przez agniesia1604
Apropo daty porodu... to ponoć wyznaczona data porodu w 9-12 tygodniu jest tą najbardziej prawdopodobną datą kiedy maluszek się urodzi:)

w sumie u mnie się to sprawdziło bo na USG 29.07. Wg miesiączki na 03.08 a wg usg po 15 tygodniu : data na 5-10 sierpnia:)

Urodziłam w 39 tygodniu:) .... Wody mi odeszły .... tego sie nie da przeoczyć :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #850029 przez agniesia1604
MlecznaMama

Ja również - Bielsko-Biała:))))))

10 lata 7 miesiąc temu #850031 przez agniesia1604
Marza napisał:

Bielsko znane mi miasto :blink: także daleko do siebie nie mamy :laugh: nawet miałam taką myśl żeby rodzić w Bielsku w szpitalu, ale :laugh: chyba zostanę przy C :laugh C :laugh: Cieszynie :) jeszcze się muszę zastanowić :kiss: jutro jadę robić badania krwi i mocz oddać... a w środę znowu do lekarza.

Nie uwierzycie jak się dzisiaj daremnie czuję ! normalnie porażka...
Mnie bardzo odpycha od slodyczy. Wszystko jest za słodkie, ale to chyba akurat plus :woohoo:

Marza:)
Rodziłam w Cieszynie i kolejny poród również licze że będzie w Cieszynie:))))

10 lata 7 miesiąc temu #850037 przez agniesia1604
Mleczna Mamo :*
Trzymaj się Kochana!!! Dopiero teraz doczytałam posta.

Życzę zdrówka dla Was...

10 lata 7 miesiąc temu #850103 przez agniesia1604
Witam Was w taki pochmurny poranek...:)

Jak samopoczucie?
Uśmiech pewnie od ucha do ucha:)

Czy któraś jest w stanie mi polecić lekarza ginekologa - położnika w Bielsko-Białej. Mieszkam tu od 7 miesięcy :P (2 dni przed porodem miałam przeprowadzkę z Cieszyna) ...

W sumie zastanawiams ie czy jednak do Cieszyna udać się do swojego lekarza który zna mnie i prowadził 2 ciąże... ale koszta dojazdu.... chociaz jak czytam opinie o lekarzach w Bielsko-Białej to wizyta około 150zł - to za tyle dojadę i do swojego lekarza.

Może któraś polecić lekarza z B-B i napisać ile bierze i jaki sprzęt do badania?

Dzięki:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #850110 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Wczoraj mnie tu nie było. Niestety miałam grypę jelitową i żołądkową. Leżałam cały dzień w łóżku. Nie miałam nawet siły by wstać. Dobrze, że teściowa choć przez chwilkę pilnowała mi córeczki.

Justineva Bardzo mi przykro. A taką miałam nadzieję, że u Ciebie również będzie dobrze. Nie pisz, że nie jest Ci dane zostać mamą. Jeszcze będziesz miała dzieci!!! Życzę Ci tego z całego serca.

agniesia1604 Serdecznie witamy w naszym gronie!!!

U mnie pogoda również nie jest zbyt ciekawa. Pochmurno. A dziś pierwszy dzień postu!!! Ale ten czas szybko leci. Rok temu martwiłam się by wytrzymać do 17 marca, by mieć roczny urlop rodzicielski. Kiedy to wszystko przeleciało????

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #850115 przez Caroina
agniesia1604 Urszula Olearczyk-Nycz, ginekolog-endokrynolog. Przyjmuje w Bielsku-B.. Chodze do niej prywatnie (wizyta 100zł). USG robi przy każdej wizycie czyli raz na miesiąc. Co do sprzętu, nie wiem jaki ale wystarczający:) Ma różne opinie ale wg mnie jest niezastąpiona. Wiele lat szukałam dobrego ginekologa i za każdym razem byłam bardzo rozczarowana. Ma specyficzny charakter ale jest świetnym lekarzem i wie co robić:) Dzieki niej udało mi się donosić 2 ciąże. To ona pierwsza zleciła mi badanie na przeciwciała tarczycowe i zdiagnozowała dokładnie chorobę tarczycy. Wcześniej chodziłam do endokrynologów i jakoś nikt na to nie wpadł. Tak więc polecam, zwłaszcza tym, które mają problemy z tarczycą.

Kinga Biedactwo, musiałaś się namęczyć, a tu jeszcze żadnych leków nie można brać. Mam nadzieje, że dziś już się dobrze czujesz :kiss:

Pogoda chyba wszędzie pochmurna bo u mnie to samo :dry:

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #850135 przez MlecznaMama
Witajcie
Agniesia najlepszy na świecie doktor Piotr LAsatowicz wizyta 80 zł powadził moją poprzednią ciążę i był przy porodzie. wszystkie moje znajome do niego chodzą i chwalą sobie. polecam gorąco!!!!!USG na każdej wizycie sprzęt doby. Niestety są kolejki do niego. Dobze umówić się na czwartek wtedy jest najmniej
mój Syn też się urodził 27.07.2013 :)

10 lata 7 miesiąc temu #850184 przez Ania86
Witajcie w ten ponury, deszczowy dzień:) kiedy już będzie ta wiosna:/

Justineva, to straszne co Cię spotkało ale nie możesz tak pisać. Zobaczysz jeszcze los się do Ciebie uśmiechnie :*
Kasik, cieszę się że wszystko dobrze, wiem po sobie że zobaczyć bijące serduszko to duże uspokojenie :)
Kinga, współczuję problemów jelitowych,sama przez to przechodziłam to wiem jak to potrafi wymęczyć.
Agniesia serdecznie witamy :)

10 lata 7 miesiąc temu #850276 przez MlecznaMama
JUsti :kiss: :kiss: niestety mnie też to spotkało, to straszne ale nie można się poddawać! Będziesz Mamusią jeszcze kilka razy, nigdy nie można się poddać!!!

10 lata 7 miesiąc temu #850341 przez agniesia1604
MlecznaMamo
Nasi synowie to braciszkowie:P;)

Oki dzięki. Wasnie czytałam o tym doktorze Piotr Lasatowicz i dobre ma opinie.
Czy nada wizyta to 80zł?

Muszę znaleźć na niego namiary:)

Do mojego prywatnego lekarz czeka sie 2 tygodnie. Ciekawe ile do tego??P)

10 lata 7 miesiąc temu #850347 przez MlecznaMama
Agniesia każda wizyta to 80 zł. w tym jak się coś dzieje i musisz nagle przyjechać do niego to nic nie bierze... fajny gość, daje Ci prywatny n telefonu żeby dzwonić jak się coś dzieje. a rodziłaś w Bielsku????:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #850352 przez agniesia1604
nie nie, w Cieszynie....:) Jechałam specjalnie do Cieszyna ....:P
Chciałam rodzić w Cieszynie i się udało, teraz też bym chciała ... coś się strasznego naczytałam o Bielsku i trochę byłam tym przerażona. Ale co konkretnie - nie wiem:(

No chyba że mnie ten pan doktor przekona:P a w jakim szpitalu on pracuje?

W Cieszynie miałam Rutkowskiego , młody, humorzasty w porządku lekarz:) Ale nie patrzy mis ie jeździć do Cieszyna:P ...

Dobra myślę że koło 18 marca musze zapisac się na wizytę - co by juz serduszko pukało....:)
Chociaż jak wizyta 80zł to to mało....:)

Edit:
Poza tym myślę aby wykonać te testy BHCg czy jak im tak... ale gdzie w Bielsku można zrobić je najtaniej?

10 lata 7 miesiąc temu #850367 przez MlecznaMama
Agniesia ten lekarz pracuje na ulicy Wyspiańskiego. Ja ten szpital dobrze wspominam, miałam super opiekę i ekipę. Natomiast jak masz sprawdzony szpital to pewnie na niego się zdecydujesz. :)to normalne.
Ja ostatnio obiłam bete hcg za 25 zł w laboratorium jak sie jedzie na rondzie z Hulanki to się skręca w Cieszyńską i później od razu w prawo tam gdzie był PEGAZ kiedyś....wyniki sa na dugi dzień/. może gdzieś jest szybciej ale ja nie znam juz za baadzo :)

10 lata 7 miesiąc temu #850379 przez marzenap
Byłam dzisiaj porobić te wszystkie zlecone badania...wyszło 6 fioleczek krwi...uch....Mąż mi podetknął po pobraniu pysznego pączka z serem co bym mu nie padła gdzieś po drodze :laugh: :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka