BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

11 lata 11 miesiąc temu #938436 przez klauduska89
agania123 a stosujesz jakieś witaminy? mi po porodzie bardzo wypadały włosy ale jak skończyłam karmić i zaszłam w kolejną ciąże to się wzmocniły, do tego biorę teraz witaminy dla kobiet w ciąży i ścięłam sporo włosy i już wogóle przestały wypadać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #938503 przez iska
ja tez mam ten sam problem... witaminy niby biore a i włosy garsciami mi wychodza i paznokcie sie straszliwie lamia.. koszmar.. w poprzedniej ciazy nie mialam tak.. dopiero po porodzie zaczely mi wypadac ...

11 lata 11 miesiąc temu #938510 przez klauduska89
a w badaniach wszystko ok macie?

11 lata 11 miesiąc temu #938517 przez agania123
Wyniki badań mam ok, a witamin nie mogę brać bo bardzo źle się po nich czuję. Włosy mam już krótkie więc obcięcie ich nie wchodzi w grę. Poczekamy zobaczymy :) może się same wzmocnią :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #938537 przez Anabelle
mi też włosy lecą, a paznokcie mimo, że już długie to tak mocne że nawet nie drgną. No ale norma to do 100 włosów na dzień, a na głowie placków łysych nie widzę to olewam temat. Włosy i tak reagują z 3-6 msc opóźnieniem na wszelkie terapie, a w ciąży dermatolog zbyt wiele nie podziała. Po porodzie 3-6 msc większości kobiet znowu mocniej włosy wypadają. Wszystko przez hormony. Bardziej można walczyć jakoś rok po porodzie jeśli nadal wypadanie byłoby wzmożone. Ja sie teraz nie przejmuje za bardzo - wlosy nie reka, odrosna ;)

ja biore witaminy (te same co z Antkiem w ciąży, a wtedy nic mi nie wypadało), badania też mam ok. ja bym zwalała na gospodarkę hormonalną.

11 lata 11 miesiąc temu #938557 przez Nikaa
Dziewczyny jesteśmy po wizycie :) :) :) :) :)
no więc wyniki krwi w porządku, niestety wyniki w moczu wykazały lekkie zapalenie ale to na luzie wyleczymy będzie ok
bobas tak samo jak na poprzedniej wizycie jest wymiarowo jakby 2 tygodnie większy i waży już 300 gram :laugh: lekarz mówi, że duże dziecko będzie :P
no i ..... no i..........
wymarzony drugi synek będzie :) :) :) :) :) :) :) :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :) :) :) :) :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #938567 przez iska
no to gratulujemy spelnienia marzen o synku :) super :)
ja to sie ludze ze u nas jednak dziewuszka bedzie :) chociaz najwazniejsze zeby wszystko bylo ok :)

11 lata 11 miesiąc temu #938601 przez klauduska89
Nikaa no to super, bedzie drugi chlopaczek :) ja usg mam dopiero 27 listopada. Mam ciagle przeczucie ze bedzie drugi chlopak ale nie ukrywam ze cieszyla bym sie gdyby okazalo sie ze przeczucie mnie myli :)

11 lata 11 miesiąc temu #938604 przez Kajda
Cześć mamuśki
Nikaa gratuluję . Też chciałabym wiedzieć co w brzuszku siedzi byłam dziś ww Smyk po kojec do spania i te ciuszki są cudowne kusilo ale mąż powstrzymał , muszę czekać do 18 na badania mam nadzieję, że się dowiemy.
Włosy wypadają mi strasznie są wszędzie witaminy biorę ;)

Pozdrawiam

11 lata 11 miesiąc temu #938650 przez monisia100100
Witam
Jestem grudnióweczką 2013, chciałabym Was zaprosić do odwiedzenia i polubienia mojej strony www.facebook.com/swiatwokollilki

11 lata 11 miesiąc temu #938653 przez Pisklak
Mi włosy wypadaly i przed ciąża i teraz w ciaży... Nie zauważyłam większej różnicy ;) no może teraz mniej ich wypada. No ale wciąż.

11 lata 11 miesiąc temu #938654 przez Pisklak
Nika, super:)) a jak duży/ długi urósł Twój Skarb??:)

11 lata 11 miesiąc temu #938671 przez agania123
Super Nika, że już wiesz :) ja też chciałabym chłopca teraz, bo w rodzinie same dziewczyny :P może dzisiaj się dowiem :lol: poczekamy do wieczora, no chyba, że małe znów się będzie tak strasznie wiercić jak ostatnio :P Jak będzie chłopak to jedyny problem będzie taki, że prawie wszystkie ciuszki będę musiała kupić, bo wszystkie mam po dziewczynkach :P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #938675 przez Pisklak
Hej dziewczyny,

Nie wiem czy taki temat był poruszany wczesniej, bo jestem tu od niedawna.
Chciałam Was zapytać czy któraś z Was miała lub ma doświadczenia z mięśniakami. Ja dowiedziałam sie w 13tyg na usg, ze mam mieśniaka, 3cm. Ale lekarz, który wykonywał usg powiedział, ze nie powinno to stanowić zagrożenia itd. 2 dni pózniej miałam wizytę u innego lekarza, robiłam cytologię i pokazałam wyniki z usg. Ten zupełnie sie nie przejął, powiedział, ze tyle kobiet ma i żyją z miesniakami...

Od tamtej pory w sumie przestałam o tym myślec, aż do dziś, kiedy czytałam sobie o wskazaniach do cesarskiego cięcia... I tam miedzy innymi pojawiło sie zdanie na temat mięśniaków. No i znowu głowa pełna myśli....

Wiem, ze te mieśniaka czasami potrafią sie wchlonąć i znikają, no ale inne rosną dalej w czasie ciaży i rożnie sie umiejscawiają.

Staram sie oczywiscie nie myślec za duzo, mam wizytę za 10dni wiec poproszę lekarza(kolejnego ;( ) żeby to sprawdził.
Poki co Dzidzia daje mi duzo radości, bo kopie dość często :) także pozwala mi o tym miesniaku nie myślec...:)

11 lata 11 miesiąc temu #938685 przez kaikai
Nikaa super ze bedzie chłopiec tym bardziej że bardzo chciałaś :) :)
Jakaś fotkę masz ?
Jak będzie miał na imię ?

Ja też chcę drugiego syna, brata dla Dawida, ale co będzie to będzie ważne żeby zdrowe :)

Ja wizytę mam19 może się dowiem.

Moderatorzy: kasiora, ilona, natmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka