- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Panika992
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dzisiaj byłam na wizycie. Na ktg regularna czynnośc skurczowa, ale poza tym nic sie nie dzieje....;/ Skurcze mam od miesiąca juz. Z usg termin wyszedł identyczny jak z om. Lekarz powiedział, ze nie wiadomo, czy ruszy czy nie ale zyczy mi, zebym do kolejnej wizyty juz nie dotrwala;p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Justyna89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Magmus a no ja właśnie m.in muszę te podpaski wielkie kupić i majty siatkowe ze 2 sztuki plus kilka tych takich babcinych majtów. No i koszule dla siebie do szpitala ze dwie, jakieś klapki na targu szpitalne, dokupić muszę pampersów dla maluniej, odzyskać nosidełko od brata, przewijak też muszę kupić bo ten po synku jest w opłakanym stanie a tak to z tym praniem się uporać i prasowaniem i wsio!

Tez kupiłam truskawki i będę robić koktajl

- Karington
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Widzę, że wszystkie już do szpitala prawie gotowe ;P ciekawe która pierwsza pójdzie na odszczal

Ja wizytę mam w czwartek i jestem ciekawa co mi powie, bo ostatnio byłam 4 tyg temu i trochę zaczynam się denerwować..
Brzuch szybko robi się twardy ale biorę nospe 3x1 i w miarę jakoś się ucisza.
Jak tam Wasze samopoczucie?? Nocki przesypiacie??

- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Pranie Zu dzis znowu wstawilam;) ale to juz wieksze ciuszki na 74.
Jutro jade rano na badania mocz,krew hiv i cos tam jeszcze a po tym jade na spotkanie z pilozna bo dzis dzwonilan do babeczki i zobaczymy co mi powie.niestety u nich tez nie robia ktg tylko detektor tetna plodu. A wizyte rowniez mam w czwartek co Ty Karington;))tyle ze popoludniu.ja tez miewam skurcze i parcie na odbyt okrutne..ale bez nospy przechodzi wiec chyba zle nie jest.
Jutro na targu planuje kupic truskawki i zrobic kilka sloiczkow kompotu na zime dla dzieci;)) milego wieczorku kochane
- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 158

Justynka przepraszam, ze tak pytam, ale przynajmniej wtedy będę wiedziała czego mi brakuje

Karington - jeszcze ja w lesie jestem

Moje samopoczucie rewelacyjne, sypiam jak dzidziuś

Ja jutro z rana znowu jadę na pobieranie krwi... tym razem przed diabetologiem.
Ja póki co żadnych skurczy nie odczuwam... jedynie twardnienie brzucha - ale tak jak mówiłam, nie czuje kiedy twardnie tylko jak go dotknę

Jutro podobno ma dojść paczka z materacem i pościelą

Widzę że Claudi już gotowa

- Lustigpaula
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Byłam dzisiejszy na badaniach, mam nadzieje,że wyniki będą dobre:). I mam już przykaz brania nospy 3razy po 2tabletki...nie podoba mi się to,nie lubię tabletek,ale to tylko do końca tego tygodnia. U mnie naprawdę są wyjątkowe momenty kiedy brzuch jest miękki..
Magmus, u mnie z wózka sobie mąż zrobił wieszak

- Justyna89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja juz po badaniach,wyniki dzis po 17, wymaz jest ujemny z czego baaaardzo sie ciesze;)) bylam takze u poloznej,zalozyla mi karte,posluchala serduszka ,mowi ze pieknie i miarowo bije wiec wszystko jest ok,zdziwila sie ze lekarz nic mi nie dal na obrzeki ale mowi ze to jak i parcie na odbyt sa sygnalem ze wszystko zmierza ku koncowi.wystraszyla mnie troche cesarka...ze po znieczuleniu trzeba lezec plackiem kilka godzin bo pozniej mozna sie nabawic potwornego bolu glowy.ogolnie w naszym szpitalu ponoc bie jest najgorzej,pytalam ile kosztuje prywatna asysta poloznej,niestety nie wie,bo na oddziale nie pracuje ale nie kazala mi nawet myslec o tym bo babki sa na oddziale po to by pomagac bez dodatkowych pieniazkow...a ja dobie mysle;aha,jasne..zobaczymy. Bardziej jednak jestem nastawiona na porod naturalny z ochrona krocza i kontrolowanym nacieciem niz tak jak w 1 ciazy mnie zalatwili,dostalam jedynie plan porodu gdzie mam zaznaczyc co sobie zycze a czego nie i z tym na porodowce machac polozna by sie tego trzymaly,a ja znowu sobie mysle ze kazde babsko bedzie robilo tak jak jej wygidniej i nie sadze by sugerowaly sie tym jakie mam zyczenia podczas porodu.niestety po ostatnim bardzo zrazilam sie co do naszej sluzby zdrowia..co do poyrzebnych rzeczy w szpitalu to tylko na wyjscie ciuszki,husteczki nawilzane i pampersy bo tu dawaja 3na dobe tylko. Dla mnie podklady,majtki siatkowane octenisept masc bepanthen bo na sutki ponoc tez dobre i na sucha skure maluszka,oliatum,gruszka o rozmiarze chyba 6i7 i to wszystko,nie mam karteczki to tez nie pamietam.zmartwila mnie jedynie tym ze przylaza do chaty nawet po 6razy;/ a mi to tak nie na reke zwlaszcza ze w pierwszej przyszla mi inna tylko dwa i uznala ze sobie swietnie radze;)) no coz,trzeba bedzie to przezyc,kazala mi sie pokazac jeszcze z taz czy dwa przed pirodem,chyba ze nie zdaze to wtedy po porodzie sie umowimy i przyjedzie.no to chyba tyle z nowinek...
Aaa dzis bylam na targowicy kupilam rabarbar i truskawki i chce poszukac przepisu moze na jakies ciasto drozdzowe czy cus;)
- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madzia - ja też byłam dziś na badaniach - przed wizytą u diabetologa... Wyzniki mogłam sprawdzić już na necie... z tego co widzę to chyba jest ok

Kurcze Madzia... czyli faktycznie zbliżasz się ku końcowi hehe i to wielkimi krokami

I jak? Ciasto upieczone?? Ja czekam aż będę mogła zmierzyć cukier i wypiję sobie szklanę koktajluuuuu

Dostałam dziś paczkę z materacem i pościelą

- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do rozka,z Filipkiem mialam zwykly,nie usztywniany;) nie korzystalam z niego a jak ktos chcial na raczki,kladlam go na podusi i tak podawalam na rece.teraz nie kupowalam nawet rozka

- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mmmm kompociki! Mniam

Może faktycznie z tym rożkiem nie będzie tak źle... okaże się w praktyce

Ja wypucowałam

AAAAAAAAAAAAA już idę!! Zapomniałam, ze o 22 mają nam wodę wyłączyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- magmus88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madzialenka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jeny,dziewczyny te obrzeki mnie dobija,nic nie schodzi po nocy,mimo iz pod nogi mam zwiniety koc polozony,malo tego,ta opuchlizna az boli..stopy mam jak u shreka;( takie wielkie,a jutro dopiero wizyta.. Na stopie mam tatuaz i sie P smieje ze zaraz mi peknie;(( jeny...
Sevi co tak nam ucichlas...czasu nie masz pewnie?Cornick a Ty??
Pamietacie zalozycielke watku- Eweline? Ciekawe co u niej...zniknela z forum na dobre...a my na koncowce juz..;(( szkoda ze nie wszystkim sie udalo.
Magmus dzis zrobie Twoje ciasto;)
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Nie wiem czy moge to napisac ale Sewii ze skurczami w szpitalu ale podobno sie wyciszyło. Póki co sie z rana nie odzywa. I dobrze że sobie troszkę poleży bo by tylko sprzątała... gotowała... Niech dziewczyna sobie odpocznie.