BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1036390 przez Panika992
Ja z takich rzeczy mam dla dzieciaczka: oliwkę, sudocrem, krem z filtrem, octinsept, wode morską, krem hipp na odparzenia.
Dzisiaj byłam na wizycie. Na ktg regularna czynnośc skurczowa, ale poza tym nic sie nie dzieje....;/ Skurcze mam od miesiąca juz. Z usg termin wyszedł identyczny jak z om. Lekarz powiedział, ze nie wiadomo, czy ruszy czy nie ale zyczy mi, zebym do kolejnej wizyty juz nie dotrwala;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1036394 przez Justyna89
Panika w takim razie jak już będziesz po (pewnie jako pierwsza z nas) koniecznie wstaw zdjęcie dzieciątka :)
Magmus a no ja właśnie m.in muszę te podpaski wielkie kupić i majty siatkowe ze 2 sztuki plus kilka tych takich babcinych majtów. No i koszule dla siebie do szpitala ze dwie, jakieś klapki na targu szpitalne, dokupić muszę pampersów dla maluniej, odzyskać nosidełko od brata, przewijak też muszę kupić bo ten po synku jest w opłakanym stanie a tak to z tym praniem się uporać i prasowaniem i wsio! :)
Tez kupiłam truskawki i będę robić koktajl :P Nie mnie jednak tą szczawiową ze szczawiu świeżo rwanego mi narobiłaś smaka takiego,że hej! :silly:

8 lata 10 miesiąc temu #1036415 przez Karington
Ale ciężko was nadrobić...;) haha
Widzę, że wszystkie już do szpitala prawie gotowe ;P ciekawe która pierwsza pójdzie na odszczal ;)

Ja wizytę mam w czwartek i jestem ciekawa co mi powie, bo ostatnio byłam 4 tyg temu i trochę zaczynam się denerwować..

Brzuch szybko robi się twardy ale biorę nospe 3x1 i w miarę jakoś się ucisza.

Jak tam Wasze samopoczucie?? Nocki przesypiacie?? ;)

8 lata 10 miesiąc temu #1036428 przez madzialenka
Hej hej a ja dzis oharnelam chalupke,zostala mi kuchnia i lazienka by chlopaki mieli spokoj jak znikne na pare dni;))
Pranie Zu dzis znowu wstawilam;) ale to juz wieksze ciuszki na 74.
Jutro jade rano na badania mocz,krew hiv i cos tam jeszcze a po tym jade na spotkanie z pilozna bo dzis dzwonilan do babeczki i zobaczymy co mi powie.niestety u nich tez nie robia ktg tylko detektor tetna plodu. A wizyte rowniez mam w czwartek co Ty Karington;))tyle ze popoludniu.ja tez miewam skurcze i parcie na odbyt okrutne..ale bez nospy przechodzi wiec chyba zle nie jest.
Jutro na targu planuje kupic truskawki i zrobic kilka sloiczkow kompotu na zime dla dzieci;)) milego wieczorku kochane

8 lata 10 miesiąc temu #1036432 przez magmus88
Panika! Trzymamy kciuki :) Koniecznie daj znać jak już będziesz PO :D ehehe

Justynka przepraszam, ze tak pytam, ale przynajmniej wtedy będę wiedziała czego mi brakuje :D

Karington - jeszcze ja w lesie jestem :P nawet w domu torby do szpitala nie mam :D muszę ją przytransportować dopiero hehehe

Moje samopoczucie rewelacyjne, sypiam jak dzidziuś :) przeważnie jedno budzenie na siusiu....

Ja jutro z rana znowu jadę na pobieranie krwi... tym razem przed diabetologiem.

Ja póki co żadnych skurczy nie odczuwam... jedynie twardnienie brzucha - ale tak jak mówiłam, nie czuje kiedy twardnie tylko jak go dotknę :)

Jutro podobno ma dojść paczka z materacem i pościelą :)

Widzę że Claudi już gotowa :D ja mam póki co złożone łóżeczko ale jeszcze go nie ubieram... narazie służy jako "wieszak" :D

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1036446 przez Lustigpaula
No Panika, będziemy czekać na relacje ;)

Byłam dzisiejszy na badaniach, mam nadzieje,że wyniki będą dobre:). I mam już przykaz brania nospy 3razy po 2tabletki...nie podoba mi się to,nie lubię tabletek,ale to tylko do końca tego tygodnia. U mnie naprawdę są wyjątkowe momenty kiedy brzuch jest miękki..

Magmus, u mnie z wózka sobie mąż zrobił wieszak :laugh:

8 lata 10 miesiąc temu #1036452 przez Justyna89
A u mnie kołyska służy jako składzik niewyprasowanych ciuszków :) kolejna tura prania wrzucona, koszula szpitalna zakupiona i tak codziennie z czymś do przodu :) Co do spania to u mnie średnio z tym, czasem spię elegancko a czasem się wiercę jakbym miała owsiki w d*** :) sapie za to jak jakis parowóz po wykonaniu najprostrzych czynności typu spakowanie śmieci do wyrzucenia. Szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać, jak już będę po porodzie, jak się po nim już wyzbieram i będę mogła znowu latać jak motylek haha :laugh:

8 lata 10 miesiąc temu #1036455 przez madzialenka
Czesc kochane.

Ja juz po badaniach,wyniki dzis po 17, wymaz jest ujemny z czego baaaardzo sie ciesze;)) bylam takze u poloznej,zalozyla mi karte,posluchala serduszka ,mowi ze pieknie i miarowo bije wiec wszystko jest ok,zdziwila sie ze lekarz nic mi nie dal na obrzeki ale mowi ze to jak i parcie na odbyt sa sygnalem ze wszystko zmierza ku koncowi.wystraszyla mnie troche cesarka...ze po znieczuleniu trzeba lezec plackiem kilka godzin bo pozniej mozna sie nabawic potwornego bolu glowy.ogolnie w naszym szpitalu ponoc bie jest najgorzej,pytalam ile kosztuje prywatna asysta poloznej,niestety nie wie,bo na oddziale nie pracuje ale nie kazala mi nawet myslec o tym bo babki sa na oddziale po to by pomagac bez dodatkowych pieniazkow...a ja dobie mysle;aha,jasne..zobaczymy. Bardziej jednak jestem nastawiona na porod naturalny z ochrona krocza i kontrolowanym nacieciem niz tak jak w 1 ciazy mnie zalatwili,dostalam jedynie plan porodu gdzie mam zaznaczyc co sobie zycze a czego nie i z tym na porodowce machac polozna by sie tego trzymaly,a ja znowu sobie mysle ze kazde babsko bedzie robilo tak jak jej wygidniej i nie sadze by sugerowaly sie tym jakie mam zyczenia podczas porodu.niestety po ostatnim bardzo zrazilam sie co do naszej sluzby zdrowia..co do poyrzebnych rzeczy w szpitalu to tylko na wyjscie ciuszki,husteczki nawilzane i pampersy bo tu dawaja 3na dobe tylko. Dla mnie podklady,majtki siatkowane octenisept masc bepanthen bo na sutki ponoc tez dobre i na sucha skure maluszka,oliatum,gruszka o rozmiarze chyba 6i7 i to wszystko,nie mam karteczki to tez nie pamietam.zmartwila mnie jedynie tym ze przylaza do chaty nawet po 6razy;/ a mi to tak nie na reke zwlaszcza ze w pierwszej przyszla mi inna tylko dwa i uznala ze sobie swietnie radze;)) no coz,trzeba bedzie to przezyc,kazala mi sie pokazac jeszcze z taz czy dwa przed pirodem,chyba ze nie zdaze to wtedy po porodzie sie umowimy i przyjedzie.no to chyba tyle z nowinek...

Aaa dzis bylam na targowicy kupilam rabarbar i truskawki i chce poszukac przepisu moze na jakies ciasto drozdzowe czy cus;)

8 lata 10 miesiąc temu #1036471 przez magmus88
Hej :)

Madzia - ja też byłam dziś na badaniach - przed wizytą u diabetologa... Wyzniki mogłam sprawdzić już na necie... z tego co widzę to chyba jest ok :D ale wiaodmo, co lekarz to interpretacja :)

Kurcze Madzia... czyli faktycznie zbliżasz się ku końcowi hehe i to wielkimi krokami :)

I jak? Ciasto upieczone?? Ja czekam aż będę mogła zmierzyć cukier i wypiję sobie szklanę koktajluuuuu :)

Dostałam dziś paczkę z materacem i pościelą :) ogólnie jestem zadowolona.... tylko nie dopatrzyłam i mam rożek bez usztywnienia :( a Wy jakie macie o ile w ogóle macie? Bo ja bym chyba nie kupowała gdyby nie mój mały siostrzeniec :) chciałam, żeby też potrzymał trochę Bartka :)

8 lata 10 miesiąc temu #1036476 przez madzialenka
Magmus nie zdazylam jeszcze przepisu spisac hahaha musze go odszukac i jutro robie mam truskawy i mam rabarbar nie wiem czy taki mix jest odpowiedni?;)) moj P przywiozl mi dzis dwie skrzynki truskawek jedna przerobilam i mam 10 sloikow litrowych z kompotem na zime;)) jeszcze jedna skrzynka zostala;)) i jutro robie ciasto;)) na weekend znowu truskawki przywiezie i znowu zrobie by dzieciaczki mialy na zime i uwielbiam budyn polany sokiem z truskawek;)) mmmmmm;)))

Co do rozka,z Filipkiem mialam zwykly,nie usztywniany;) nie korzystalam z niego a jak ktos chcial na raczki,kladlam go na podusi i tak podawalam na rece.teraz nie kupowalam nawet rozka ;)) znowu bedzie podusia w uzytku jedynie ewentualnie;)) o widzisz,wyniki musze jeszcze sobie sprawdzic;))) ale to jak skoncze z wekami

8 lata 10 miesiąc temu #1036477 przez magmus88
Madzia - ja też miałam truskawki z rabarbarem :) moim zdaniem to świetne połączenie! Bardzo je lubię :D Będę w czwartek u mamy to namówię ją też na to ciasto :D hehe upieczemy razem i się podzielimy :) Bo cała blacha na 2 osoby to dużo.
Mmmm kompociki! Mniam :) Mimo, ze teraz jest sezon truskawkowy to już bym je piła hehehe.

Może faktycznie z tym rożkiem nie będzie tak źle... okaże się w praktyce :)

Ja wypucowałam :P łazienkę.... zaraz idę się pluskać :)

AAAAAAAAAAAAA już idę!! Zapomniałam, ze o 22 mają nam wodę wyłączyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 lata 10 miesiąc temu #1036484 przez madzialenka
Tej Magmus Ty rachunki oplacasz na czas? ;)) najpierw prad,teraz woda?;))

8 lata 10 miesiąc temu #1036485 przez magmus88
Hehehe, na szczęście póki co... wyłączają tylko czasowo :whistle: :whistle:

8 lata 10 miesiąc temu #1036493 przez madzialenka
Czesc mamusie...

Jeny,dziewczyny te obrzeki mnie dobija,nic nie schodzi po nocy,mimo iz pod nogi mam zwiniety koc polozony,malo tego,ta opuchlizna az boli..stopy mam jak u shreka;( takie wielkie,a jutro dopiero wizyta.. Na stopie mam tatuaz i sie P smieje ze zaraz mi peknie;(( jeny...

Sevi co tak nam ucichlas...czasu nie masz pewnie?Cornick a Ty??

Pamietacie zalozycielke watku- Eweline? Ciekawe co u niej...zniknela z forum na dobre...a my na koncowce juz..;(( szkoda ze nie wszystkim sie udalo.

Magmus dzis zrobie Twoje ciasto;)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1036495 przez Anna1991
Tez ostatnio myslałam o tych co na poczatku wątku były a mnie wtedy nie było ze szkoda dziewczyn. :(
Nie wiem czy moge to napisac ale Sewii ze skurczami w szpitalu ale podobno sie wyciszyło. Póki co sie z rana nie odzywa. I dobrze że sobie troszkę poleży bo by tylko sprzątała... gotowała... Niech dziewczyna sobie odpocznie. :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka